Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zzonerr

Islemciniz hangi seriden?
    Boştaki sicakliklariniz yüksek. Amd sitesinden chipset driveri kurun.
    Manual overclock olarak kullaniyorsaniz Pbo kapalı olmalı.
    Şurayı atlamışım, frekanstaki küsurat bus hızınızın auto olmasindan kaynaklı. 42 carpanini yazdiginiz yerin hemen altinda olmasi lazım. 100mhz degeri girerseniz sabit 4200 degeri gorursunuz

Aynı gerilimde 4.3 yada 4.4ghz denemiş miydiniz?
    İşlemcim hangi seriden tam bilmiyorum. Bakmanın bir yolu var mı soğutucuyu sökmeden?

Manuel overclocklu. PBO kapadım. Sıcaklıklar hala aynı.

Auto kısmını 100'e aldım hala küsüratlı gözüküyor. 4.19 olarak.

4.3 ve 4.4 denemedim.

Chipseti kuruyorum şuan. Gigabyte sitesinden kurmuştum şuan Amd'nin sitesinden indirdiğimi kuruyorum.

Edit: Chipset driver kurdum sonuç hala aynı. Cidden kafayı yiyeceğim. BİOS üzerinden overclock işlemi uyguladım. Ryzen Master ile denesem sorun çözülür mü? Ben sürekli çalışsın istediğim için BİOS'tan yaptım. Sürekli Ryzen Master'a girip ayar yapmak istemiyorum. Bu sıcaklıkları nasıl düşürürüm? Stok hızlara geri mi alsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 12 Haziran 2020; 13:20:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• XSimurgX kullanıcısına yanıt
    Kule tipi sogutuci aldım 4.4ghz 1.27 stabil kullanıyorum.senin kadar şanslı olmasakta bunada şükür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fox-03-34 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim işlemci halen kutusunda duruyor :)

• n11 den magic adlı satıcıya sabah sordum verdiği cevap.

Mağaza:

2010SUS

12.06.2020 10:34
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    8 Haziran'da soruldu.2010SUS cevabı verildi.9 Haziran'da sipariş verdim.Gelen ürün BF2009PGT.Kargo poşetine atılmış,bir kere koruyucu plastikle sarılmış.Satıcı Magic Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 12 Haziran 2020; 14:37:32 >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu sökmeden bakmanın yolu yok malesef.

Yükteki sicakliklariniz gerilimi aşağı çekmedikçe değişmez. 75 maks iyi bir değer. Boştaki sicakliklariniz da 35lere düşer. Güç ayarlarından amd balanced secin. Biostan global c states ayarının enabled olduğundan emin olun.

4.19 için de cpu z kurup ekran görüntüsü atar misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

8 Haziran'da soruldu.2010SUS cevabı verildi.9 Haziran'da sipariş verdim.Gelen ürün BF2009PGT.Kargo poşetine atılmış,bir kere koruyucu plastikle sarılmış.Satıcı Magic
    sus la bunun arasında fark yok..tamamen silikon şansı
  • quote:

Soğutucuyu sökmeden bakmanın yolu yok malesef.

Yükteki sicakliklariniz gerilimi aşağı çekmedikçe değişmez. 75 maks iyi bir değer. Boştaki sicakliklariniz da 35lere düşer. Güç ayarlarından amd balanced secin. Biostan global c states ayarının enabled olduğundan emin olun.

4.19 için de cpu z kurup ekran görüntüsü atar misiniz?
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Gerilimi nereden ayarlayabilirim? Volt değerinimi söylüyorsunuz?

Evet evet voltaj değeri.
    Cpu z de bus hızını 99.8 olarak raporluyor. 100mhz ayarladığınız yerin ekran görüntüsünü atar misiniz?

• quote:

Evet evet voltaj değeri.
    Cpu z de bus hızını 99.8 olarak raporluyor. 100mhz ayarladığınız yerin ekran görüntüsünü atar misiniz?
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• Bende de gigabyte b450m s2h var ve sizdeki gibi 4191.50mhz gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Bende de gigabyte b450m s2h var ve sizdeki gibi 4191.50mhz gözüküyor.
    BIOS F50 sürümü bende. Güncelleyip tekrar bakacağım. Sizin BIOS güncel mi?

Evet güncel. AMD Overclocking kısmından yapıyorum oc işini.
  • quote:

Evet güncel. AMD Overclocking kısmından yapıyorum oc işini.
    Bende ordan yaptım. Voltaj değeriniz nedir? Benim işlemci boşta 50 derece. 240'lık sıvı soğutmam olmasına rağmen boşta sıcak çalışıyor. Sizin voltaj değeriniz nedir? Sıcaklıklar nasıl?

Ayarlar doğru gözüküyor acikcasi. Bios güncellemesi sonrası düzelmezse özelden cpu advanced tarafındaki ayarların ekran görüntülerini de atarsanız bakayim

4200mhz 1.150v boşta 40'larda geziyor bende. Snowman mt6s diye kule tipi bir soğutucu var 170 TL'ye almıştım.
  • quote:

Ayarlar doğru gözüküyor acikcasi. Bios güncellemesi sonrası düzelmezse özelden cpu advanced tarafındaki ayarların ekran görüntülerini de atarsanız bakayim
    Tamamdır hocam. 4.2 için tavsiye ettiğiniz bir voltaj değeri var mı? 1.2V şuan. 1.1'e düşüreceğim fakat ekrana görüntü gelmez diye korkuyorum sonra uğraştırıyor.

• quote:

4200mhz 1.150v boşta 40'larda geziyor bende. Snowman mt6s diye kule tipi bir soğutucu var 170 TL'ye almıştım.
    1.1V'da denediniz mi peki?

Hayır denemedim. 1.1'de görüntü gelebilir muhtemelen ama en ufak bir zorlamada direkt reset atar gibime geliyor.
  • quote:

Hayır denemedim. 1.1'de görüntü gelebilir muhtemelen ama en ufak bir zorlamada direkt reset atar gibime geliyor.
    1.15V'a düşürdüm sizin ki gibi. Sıcaklıklar hala aynı. Şaka gibi. Acaba termal macundan dolayı olabilir mi? Eskiden CoolerMaster Mastergel Pro kullanıyordum. Geçen arkadaştaki Xigmatek Powerful macunu aldım. Mastergel proya göre çok daha katı bir macun. Hoşuma gitmedi ama elimizde o olduğu için onu kullandım. Macun değişsem sorun çözülür mü sizce? Sıvı soğutmam Cooler Master Masterliquid ML240L RGB.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.