Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Bendeki 50w civarı çekiyor az çektiği için mi cine20de pek fark göremedim ? 65w mi ayarlamak lazım perf için
    Tabiiki, w artışı fazla mhz getirir.Oda performans.65 w üstü riskli gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 24 Haziran 2020; 10:13:48 >
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    4.2 1.2 az geliyor ozaman? Birde net olarak kaç w çektiğini nereden görürüm aida da gösteriyordu herhalde? Ben oyunda bakmıştım 50w civarı çekiyordu ama tam perf kullanmıyordu tabi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

4.2 1.2 az geliyor ozaman? Birde net olarak kaç w çektiğini nereden görürüm aida da gösteriyordu herhalde? Ben oyunda bakmıştım 50w civarı çekiyordu ama tam perf kullanmıyordu tabi
    Eski cpu lardan sanırım.V_w değerleri değişik sanırım.Bendeki 2019. W Hwinfo ile baktım.
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    C stateleri disable yapmayın. Idle güç tuketiminiz ve sicakliklariniz artabilir. Eğer uç nokta overclock yapmıyorsanız ihtiyacınız olmaz. Enable yada auto bırakabilirsiniz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu 3600 4.5 1.225v yapanlar peki ram fclk hızları ne?ben 3300x'i 3800/1900 olarak 1.46v veriyorum en az basit testler için.en fazla 1.5v verdim ama ramleri gevşetince alet 4625mhz de yaptı.
    Watt işlemcinizin çektiği güç demek. Fazlası işlemcinizin fazla iş yaptığını gösterir, daha performanslı çalıştığını değil. Arada direk bir bağlantı yok. Fakat overclock yaptığınızda hem frekansı hem de voltajı arttirdiginiz için işlemcinin tüm çekirdek yüklerinde çekebileceği güç artacaktır stok değerlerine gore.

Tek çekirdek yükünde 4.775ghz 'te iken 50watt civarı güç çekiyordu.

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Cinebench sonucunuz düşük geliyorsa voltaj az geliyordur.
    Hwinfo64 çekilen watti gösterir ama şu anda isterseniz bi prime95 koşun avxler açık olsun, bakalım 80watt mi 90watt mi çekiyor islemciniz

Oyunda düşük olması normal.
    TDP değeri işlemcinin maksimum çektiği güç değildir.
    Stok ayarlarda prime kostugunuzda yaklaşık 90watt çeker işlemci.
    Yada intelin 95wattlik işlemcileri stok ayarlarda yüke bindiğinde 180wattlari görür. Overclock yaparsanız da 300watt bile çeker intel.

65e sınırlayacağım diye kasmayın ozetle. Islemcinin stoğu bile daha yüksek güç çekebilecek ve kaldıracak kapasitede.

• Hocam benim 1.225v 4.5ghz fclock 1900, ramler 3800mhz şeklinde.

Acikcasi çekirdek gerilimi ile fclock arasında bağlantı olduğunu sanmıyorum. Soc gerilimi vardı sanirim 1.1v olan, onu yükseltmek gerekebilir fakat maks değeri 1.2v idi sanirim.

Io die farklı bir chip olduğu için vcoredan bağımsızdır diye dusunuyorum.

Ramleri gevsetmeyip soc voltajı arttırarak 4.6ghz deneyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Watt işlemcinizin çektiği güç demek. Fazlası işlemcinizin fazla iş yaptığını gösterir, daha performanslı çalıştığını değil. Arada direk bir bağlantı yok. Fakat overclock yaptığınızda hem frekansı hem de voltajı arttirdiginiz için işlemcinin tüm çekirdek yüklerinde çekebileceği güç artacaktır stok değerlerine gore.

Tek çekirdek yükünde 4.775ghz 'te iken 50watt civarı güç çekiyordu.
    Yükte 4200 mhz 57_58 w çekerken, 4400 mhz 67_68 w çekiyor.Şimdi mhz artmış mı artmış, w artmışmı artmış.Mhz performans getirnez mi diyorsunuz ?
    Mhz performans getirir. O da aynı işlemci için. Yoksa 8ghzlik amd 8350nin stok ryzen 1600den düşük performans verdigini biliyoruz.

Watt esittir performans demek degildir diyorum. Oyle olsa eski 2600k işlemcim suanki ryzenden daha performanslı olurdu. Aradaki bağlantı karışık. Hatta eski seriden 1.4v ile 4.2ghze ulaşmış arkadaşlar varsa prime95te ne kadar güç çekildiğini yazsinlar. Eminim sizin 4.4ghzte cektiginizden daha fazla güç çakıyor olacaktır.

Bu arada 4.4ghz 67watt gücü hangi işlem esnasında çekiyor işlemci? Prime95 smallfft avx açık şekilde bi hwinfo64 ekran görüntüsü atar misiniz?

• quote:

Hocam benim 1.225v 4.5ghz fclock 1900, ramler 3800mhz şeklinde.

Acikcasi çekirdek gerilimi ile fclock arasında bağlantı olduğunu sanmıyorum. Soc gerilimi vardı sanirim 1.1v olan, onu yükseltmek gerekebilir fakat maks değeri 1.2v idi sanirim.

Io die farklı bir chip olduğu için vcoredan bağımsızdır diye dusunuyorum.

Ramleri gevsetmeyip soc voltajı arttırarak 4.6ghz deneyin derim
    geçen sene temmuzda 3700x'i aldık iki arkadaş daha var forumda kimsenin bir şey bildiği yok ne voltaj verecez ne yapacaz diye bir de oc olmuyor alet artık ben custom PBO ayarları falan deniyorum.dedim soc voltajı bu önemli bir şey bunu 1.25v yapayım.4.35ghz test almıştım kimse alamamıştı demek ki hikmeti oymuş ama elimizin ayarı kaçmış biraz.1.05v soc kullanıyorum ben auto'da ve oc'de 1.1v.1.2v deneyelim bakalım 4.6 test alırsa 3800 ramle güzel olur.3200 ramle almıştım ben test.

• quote:

Mhz performans getirir. O da aynı işlemci için. Yoksa 8ghzlik amd 8350nin stok ryzen 1600den düşük performans verdigini biliyoruz.

Watt esittir performans demek degildir diyorum. Oyle olsa eski 2600k işlemcim suanki ryzenden daha performanslı olurdu. Aradaki bağlantı karışık. Hatta eski seriden 1.4v ile 4.2ghze ulaşmış arkadaşlar varsa prime95te ne kadar güç çekildiğini yazsinlar. Eminim sizin 4.4ghzte cektiginizden daha fazla güç çakıyor olacaktır.

Bu arada 4.4ghz 67watt gücü hangi işlem esnasında çekiyor işlemci? Prime95 smallfft avx açık şekilde bi hwinfo64 ekran görüntüsü atar misiniz?
    Cpu_Z stress kullandım.Şunu da ilave etmek lazım prime95 işkencesine ne bir oyun ne de uygulama yapamaz,extrem.3600 cpu dışına çıkmadan,sizin deyiminizle aynı cpu ile 4.2 ghz in aldığı c20 değeri ile 4.4 ghz in aldığı c20 lere bakıldığında performansı görürüz.İlk cümlenizde onaylamışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

geçen sene temmuzda 3700x'i aldık iki arkadaş daha var forumda kimsenin bir şey bildiği yok ne voltaj verecez ne yapacaz diye bir de oc olmuyor alet artık ben custom PBO ayarları falan deniyorum.dedim soc voltajı bu önemli bir şey bunu 1.25v yapayım.4.35ghz test almıştım kimse alamamıştı demek ki hikmeti oymuş ama elimizin ayarı kaçmış biraz.1.05v soc kullanıyorum ben auto'da ve oc'de 1.1v.1.2v deneyelim bakalım 4.6 test alırsa 3800 ramle güzel olur.3200 ramle almıştım ben test.

Alıntıları Göster
    1.25 soc ile uzun süre kullandınız mı? 1.2 üstü risk.

yok bir iki test aldım kapattım.neyin ne olduğunu bilmediğimiz için hiçbir ayarı uzun kullanmıyorduk.o zamanlar bioslar sorunluydu boşta 1.47v veriyordu 4.4 oluyordu yani şu abba biosunu en başta verseler PBO ile birlikte ben hiç uğraşmazdım oc ya da underclock.
    Siz şunu soylemistiniz: Tabiiki, w artışı fazla mhz getirir.Oda performans.65 w üstü riskli gibi.

Burada watt artarsa mhz artar yanlış bilgi. Aynı işlemcide mhz artarsa watt artar. Wattin artmasi mhz arttığına değil daha fazla yuklenildiginin göstergesidir. Sebep sonuç ilişkisi ters yani.

65watt üstü riskli konusu da çok doğru değil. Stokta işlemci zaten 65watt üstü güç cekiyor. 65watt normal yüklerde stok sogutucunun üzerinden atabileceği isi olarak düşünebilirsiniz. Kabaca böyle. Zaten stok soğutucunun tam yüklerde ve stres testlerinde çıkan ısıyı üzerinden atamayıp islemcinin sicakliginin 90lara 100lere tırmandığını görürsünüz.

Sogutucunuz sağlamsa ve akım limitlerini geçmiyorsanız güvendesiniz diyebiliriz

• Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde başka bir konuya yazmıştım Ryzen 5 3600 işlemcim aşırı ısınıyor diye, forumdan başka bir arkadaşla konuştuk sonrasında garantiye yollamak gerektiğine karar verdik. İşlemciyi garantiye yolladım itopya'daki arkadaşlar sağolsun işlemciyi çok temiz yolladığım için kutusu açılmamış sıfır ürün yollamışım zannedip bana aynı işlemciyi geri yollamışlar. Şimdi biraz araştırma yaparken gördüm ki işlemcim burda iyi olarak gösterilen serilerden. İşlemci üzerindeki kod BF2013SUS. Sizce aşağıda atacağım sonuçlar işlemci kaynaklı mıdır? Anakartın bozuk olması durumu olabilir mi? Hangisi bozuk nasıl anlayabilirim? Eğer işlemcim bozuk değilse iyi serilerden olarak bilinen BF2013SUS kodlu işlemciyi de garantiye göndermek istemiyorum çünkü. Ben işlemciyi artık itopya'ya değil de direkt AMD'nin servisine yollamayı düşünüyorum ama bundan önce bir öneriniz olur mu?

Kutudan çıkan stok fanı kullanıyorum öncelikle onu belirteyim.

İşlemci tamamen stok haliyle sonuçlar aşağıdaki şekilde.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

İşlemciyi Ryzen Master'dan 1.16V 3.9GHz'e çektiğimde elde ettiğim sonuçlar ise bu şekilde.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Anakarttaki sensörlerin bozuk olması aklıma geliyor artık, işlemciyi başka bilgisayara takmak sanırım hatayı tespit edebilmek için en geçerli yol. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullDH -- 24 Haziran 2020; 17:3:36 >

• 2000 serisi 3600 lerde 3600xt silikonu var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 26 Haziran 2020; 23:12:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bu nereden hocam :D
  • quote:

Siz şunu soylemistiniz: Tabiiki, w artışı fazla mhz getirir.Oda performans.65 w üstü riskli gibi.

Burada watt artarsa mhz artar yanlış bilgi. Aynı işlemcide mhz artarsa watt artar. Wattin artmasi mhz arttığına değil daha fazla yuklenildiginin göstergesidir. Sebep sonuç ilişkisi ters yani.

65watt üstü riskli konusu da çok doğru değil. Stokta işlemci zaten 65watt üstü güç cekiyor. 65watt normal yüklerde stok sogutucunun üzerinden atabileceği isi olarak düşünebilirsiniz. Kabaca böyle. Zaten stok soğutucunun tam yüklerde ve stres testlerinde çıkan ısıyı üzerinden atamayıp islemcinin sicakliginin 90lara 100lere tırmandığını görürsünüz.

Sogutucunuz sağlamsa ve akım limitlerini geçmiyorsanız güvendesiniz diyebiliriz
    Yakaladığınız nokta yazım hatası.(w ile mhz yer değişmeli)Ben bu işlemcide 65 w üstü dikkat isteyen sınır değer derim,nacizane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 24 Haziran 2020; 17:20:37 >

• FullDH kullanıcısına yanıt
    1 - stok soğutucu yerine bir kule soğutucu takin. Yada hemen stok soğutucunun macunu vs kontrol edip doğru taktiginizdan emin olun. Sonra kule soğutucu gelince onu takin.
    2 - 4.2ghz 1.2volt ayarlayabilirsiniz. Fakat edc 90a, tdc 60a, ppt 88w olarak biosunuzdan ayarlayın. Anakart tüm limitleri açmış.
    3- aida testi koşun sıcaklıklara o şekilde bakalım.

Bana stok soğutucu için bile biraz fazla geldi açıkçası. Sanki hatalı montaj var gibi.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.