Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıcaklık 80 ancak görüyorum prime95 de. Bu rami bana gskill trident z sipariş edip parasını verdiğim halde corsair göndermeyi teklif eden firma gönderdi. Rami servise verdim aynen iade ederlerse tüketici mahkemesine verecem burdan da konu açıcam. Şikayet var sitesine yazıcam hem ucuzunu gönder farkı geri verme sonra da bozuk çıksın. Ayaküstü uyumlu mu değil mi düşünemedim. Corsair ram almayın sakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Başka bir ramle deneme şansınız varsa bir deneyip bakın.

Ben 2.el tridentz aldım, 3000cl14 ve 3200cl15 ayrı ayrı olmasına rağmen 3800cl16da dual channel olarak çalışıyor. Firma para iadesi yapsın en azindan, gidip dışarıdan alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takoz işlemcı bulma konusnda üstüme yoktur magicden dün aldım gelene bakın
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• quote:

Orijinalden alıntı: ixib

Takoz işlemcı bulma konusnda üstüme yoktur magicden dün aldım gelene bakın
    İyi tarafından bakın; 2019 Aralık. 2020'ye ramak kala :)

Şaka bir yana konu ile karşılaşana kadar eski nesil işlemci kullanıyordum. Detayları öğrenince rahatsız ediyor. Yenisini alırken her ayrıntıyı araştırıyor insan.

Magic isimli satıcı ile ilgili şikayetvar sitesinde akıl almaz şikayetler var. Pek içi açıcı değiller.

• ixib kullanıcısına yanıt
    2019un son haftalarında da iyi çıkan işlemciler var. Size de iyi bir işlemci gelmiş olabilir. Test edince sonuçları siz de yazar mısınız?

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    iade ettim hocam, elimde buna yakın tarihli vardı, sattım. 4.1 üstü ne voltaj verirsen ver gitmiyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşın ilginç yanı stok halde boşta bile 4.2 yi bir çekirdek milisaniyelik görüyordu eski işlemcide, iyi soğutmam kasam da var. Bu konunun iştahıyla çıktım bir yola xt mi beklesem çok kararsızım.

Eskiler 4.1 e 1.2 ile bile gelirken üstünde 1.4 falan istiyor. Çok saçma bi durumdh bende de vardı

• bence acma sansa bırak a iade et git 3-5 fazla ver vatandan bakarak al ne ugrascan
    Kendime almiş kadar üzüldüm

• Aynen hocam direk götürdüm iade ettim.

• CasperPişmanlıktır kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam çok da heves etmiştim

• sonerhac kullanıcısına yanıt
    Nisan 17 kdv indiriminde vatandan aldım 2009 pgt üretim çıktı müdür, Ankara Söğütözü şubeden geldi ürün.Seninkide 2020yılı üretimdir bence.Hangi şehirdesin bilmiyorum ama, Ankarada fazla tüketim olduğundan yeni yeni taze geliyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 24 Haziran 2020; 0:36:52 >
  • Yakında bu son üretim kodluları sürekli firmalara sorarak aldığımız için fiyatlarının artmasına sebep olacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasperPişmanlıktır -- 24 Haziran 2020; 0:26:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Benzer işlemciler var forumda. Yeni seri her koşulda 4.2ghze eskiye nazaran daha düşük voltajlarla ulaşıyor. Fakat üst frekanslara çıkarken kötü bir yada iki çekirdekten ötürü hata alınabiliyor. Isterseniz o çekirdekleri kapatıp nereye kadar çıkıyor deneyebilirsiniz
    Hocam yeni görüyorum kusuruma bakmayın lütfen 4.2 de okey benim için oyun ps ve çok arada render için kullanacağım. aslında şunu anlamaya çalışıyorum, 4.4'e 1.3v bütün testleri geçiyor hatta occt ve prime95 blendi de(en fazla 70 75 derecelerdeyim 3 5 dakikalık testler) kullanımda da sorun çıkaracağını düşünmüyorum. ama prime95 small'da direkt 80lere fırlıyor sıcaklık ve 1 2 çekirdek çalışmayı durduruyor ilk 10 saniye içinde. kimisi tek referansın prime95 small olması gerekiyor diyor kimisi de gereksiz diyor :D buradaki mantığı pek çözemedim. Neyse sanırım birkaç farklı profil ayarlayıp kullanımıma göre değiştireceğim :D Bir de hocam bir şey sormak istiyorum, oc'den sonra boştaki sıcaklığa da dikkat etmek gerekiyor mu yükteyken fazla ısınmıyor anlık en fazla 70lere çıkıyor ama genelde 60ın altında devam ediyor. Bir de 4.4teyim ama 4391 mhz gösteriyor ya da 4.2deyken 4192 mhz gösteriyor hwmonitor normal mi bu? kusura bakmayın hocam biraz rahatsız ettiğim için.

• kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Prime95 small icin overclock yapılan her sistem smallda çakar gibi ifadeler gördüm redditte
    Avx kullanımını kapatma seçeneği varsa bir de öyle deneyin. Bir de llc profilini yükseltebilirsiniz, stabilite getirebilir.

Genel olarak ben de her türlü stres testinin anlamsız olduğu görüşündeyim. Herhangi bir benchmark programını 3 4 kez koşun yeterlidir bence. Passmark olur cinebench olur cpuz olur... Eğer stabil değilse günlük kullanımda patlar zaten.

OCdan sonra boştaki sıcaklıklar pek değişmez llc yapmadığınız sürece. Yazdığınız sıcaklıklar gayet makul sıcaklıklar.

Frekansın küsurat olarak gözükmesi bus clockun auto olmasindan kaynaklanıyor. Biostan girip sabit 100 yapın. Düzelecektir. Auto kalsa da olur

• 4200 mhz ve 1.15 v ile 58 w çekiyor, cpu_z stress test ile. Maximum sıcaklık 58 derece.(BF2019SUT) 58 W ile uzun vadede performans kaybı da yaşanmaz.65 w hangi voltaj ve mhz de geçerli ise orada kullanmayı düşünüyorum.Daha yolum var.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 24 Haziran 2020; 9:11:41 >
  • 4.2 yada 4.3 lere sabit voltaj verirken, spread spectrum,amd cool and quiet, global c state control,iommu,pbo ve cpu vdd soc current optimization ayarlarını ne yapmak gerekiyor tek tek söyleyebilecek var mı?

• beetle king kullanıcısına yanıt
    Bendeki 50w civarı çekiyor az çektiği için mi cine20de pek fark göremedim ? 65w mi ayarlamak lazım perf için

• quote:

Orijinalden alıntı: sonerhac

4.2 yada 4.3 lere sabit voltaj verirken, spread spectrum,amd cool and quiet, global c state control,iommu,pbo ve cpu vdd soc current optimization ayarlarını ne yapmak gerekiyor tek tek söyleyebilecek var mı?
    Sabit voltaj ile, ilk 4 auto ,hatta c state disable .Pbo kapalı.Soc volt=1.1 v
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.