Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    XTlerde memory controller 2000mhz gelir diye dusunuyorum ama tam da bi açıklama yok. Bizdeki 1900mhzi geçmiyor.
    Yoksa 100mhz hız arttırmanın bir anlamı yok. Ama memory controller 2000mhz olursa intelin oyunlardaki üstünlüğü de bitebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afonso54 kullanıcısına yanıt
    Boşta stabil değil herhalde bu işlemciler. Bende de boşta 38 46 47 civarları düşüp çıkıyor. 4790k da boşta ellemeyince oynamıyordu pek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Boşta stabil değil herhalde bu işlemciler. Bende de boşta 38 46 47 civarları düşüp çıkıyor. 4790k da boşta ellemeyince oynamıyordu pek.
    Süleyman senin son durum ne işlemcien yana ne kadar da kac voltage kullanıyon ?
  • Hacı kullanmak nasip olmadi çalışıyorum akşamda dışarı vb

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Şu işlemcilerin memory controllerini nereden öğreniriz? Misal 4790knin kaçtı 6700knin kaçtı vb? İşlemci alırken aham şaham ram almayalım bari

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Islemci ozelliklerinde var bu bilgiler. Örneğin 4790k max 1600mhz ddr3 destekliyormuş.
    ark.intel.com
    Intel® Core™ i7-4790K İşlemci (8M Önbellek, 4,40 GHz'e kadar işlemci hızı) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/80807/intel-core-i7-4790k-processor-8m-cache-up-to-4-40-ghz.html

Fakat anakart üzerindeki harici hafıza kontrolculeriyle bu hız arttirilabiliyor. O sebeple sıkıntı olmuyor.

Ryzenlerdeki durum farklı. Eski amd ve mevcut intellerde tek chiplet yapısında işlemci, io kontrolcüsü, grafik birimi hepsi bir aradaydı. Ryzenlerde işlemci chipleti ayrı, io chipleti ayrı. 3000 serisi için işlemci 7nm, io 12nm üretim süreciyle üretiliyor.

Amdde işlemci ile io arası infinity fabric dedikleri bir yapı var. Bu yapı ram frekansında çalışabildiği sürece ekstra bir gecikme gelmiyor.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Eğer daha da üst ramler kullanılmak istenirse infinity fabric hafıza kontrolcusunun yarı hızına geçerek yine üst hızdaki ramlerin kullanılmasına destek veriyor. Fakat bu moda geciste 8nslik ekstra bir gecikme geliyor.

Intelin şu an oyunlardaki üstünlüğü buradan geliyor benim anladigim. Islemci ayni chip içerisinde yer alan io (giriş cikis) birimiyle ramlere erişiyor. Böylece hafıza gecikmeleri çok düşük oluyor.

Ram tarafında daha bilgili arkadaşlar var, onlar da yazarlar tahminim

Hıza uğraşmadım bu voltaj değerlerinde bu hızlara çıkan varmı diye sordum 4400 1.15v. 4500 1215v stabil

• ronotovi R kullanıcısına yanıt
    4.4 için var. Bir kaç sayfa önce de yazdi arkadaş. 4.5 için de neye stabil dediğinize gore degisir

• quote:

Orijinalden alıntı: ronotovi

Beyler bu yeni seri olayını takip ediyorum ben işlemciyi alalı 4 ay oluyor bu değerleri geçen var mı aranızda ? 4400-1.15v 4500-1215 v
    4,4 ghz'de 4005 almıştım Cinebench

Voltaj 1,25

İşlemci 2019SUT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 23 Haziran 2020; 3:50:10 >

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144132176

Burada arkadaşın mesajı var

• quote:

Hıza uğraşmadım bu voltaj değerlerinde bu hızlara çıkan varmı diye sordum 4400 1.15v. 4500 1215v stabil
    Ben varim hocam. Gunlerdir kullaniyorum sorunsuz
    1.16v 4400mhz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aydır 4400 1.15 v kullanıyordum onda tüm testleri yapmıştım ama 4.5 te CPU Z ve cinebench testi yaptım birde 3 saat falan cs oynadim

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Ben 3 aydır falan kullanıyorum bu konudan baya baya öncesi incehesaptan almistim işlemciyi 4.5 e kaçta çıkıyorsun ?

• quote:

Ben 3 aydır falan kullanıyorum bu konudan baya baya öncesi incehesaptan almistim işlemciyi 4.5 e kaçta çıkıyorsun ?
    4.5ghz'i 1.25v da begeniyorum.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    4.5 ten sonrasini bir kaç denedim 1.3 v falan 4.6 göremedim tüm çekirdekler de sen gorebildin mi ?

• quote:

4.5 ten sonrasini bir kaç denedim 1.3 v falan 4.6 göremedim tüm çekirdekler de sen gorebildin mi ?
    4.6 icin birkez 1.35v denedim. Stabil olmadi. Geri 4.5ghz dondum. Forumda baktim herkes 4.4 deniyor dusuk voltaj. Bende deneyeyim dedim 1.16v kesfesttim. Burda biraktim.

• Merhaba arkadaşlar, yeni işlemcim geldi henüz kutusunu açmadım, 2013sus kodu, bu koddaki işlemci iyi midir?
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt
    2020 nin 13. haftasında üretilmiş ve sus kodlu diğer kullanıcılar çok memnunlar yani güzel denk gelmiş hayırlı olsun
    Aslında, okadar fiyat farkına göre xtlerde baya bir değişiklik olması gerekiyor. Ha olurda amdde intel gibi çok çok az farklı olanı sunmaya başlarsa. İntelden hiçbir farkı kalmaz. Umarım baya bir fark olur denilene göre %4–5 diyorlar.Belkide dediğin gibi bellek olayını geliştirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SheKilLll

2020 nin 13. haftasında üretilmiş ve sus kodlu diğer kullanıcılar çok memnunlar yani güzel denk gelmiş hayırlı olsun
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.