Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Woody WP

Sıcaklıktan bahsetmedim, R20 testinde çakılıyorsa başka bir işlem yaptığınızda da anlık olarak restart atabilir ya da programların da çöküp yeniden başlatmasına sebep olabilir. Bu yüzden voltaj yetmiyor demek istemiştim. Yani R20 testini yapması lazım hem de tek seferde değil arka arkaya 4-5 kere gibi. Aynı şekilde oyunda da restart atabilir voltaj yetmediği için.
    Onu anladım zaten limit 4.40 ghz 1.20 oldu hiçbir şekilde sorun olmuyor ama üstüne çıktığım hiçbir frekans stabil değil voltaj kaç olursa olsun.
  • Uchiha Itachi. kullanıcısına yanıt
    Bios sürümünüz eskiyse ve pbo açıksa olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Bios sürümünüz eskiyse ve pbo açıksa olabilir.
    Bios güncel pbo cbp hepsi kapalı hocam anlamadım.Bu arada elimdeki BF 1931SUS 4.00 de kalıyordu 1.40 voltajda versem üstünü görmüyordu.Şimdi BF 2013SUS a geçtim bu da voltajda versem 4.40 ı geçmiyor
    Voltaja hangi programdan bakıyorsunuz?
    Hwinfo64 vcore svitf2n değeri en doğru değer

• quote:

Voltaja hangi programdan bakıyorsunuz?
    Hwinfo64 vcore svitf2n değeri en doğru değer
    hwmonitör ve cpu z den bakıyorum hwinfo çok karışık geldi bana.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Bu değere bakar mısınız? Cpu z ve hwmonitor farklı değerler verebiliyor

• quote:

Bu değere bakar mısınız? Cpu z ve hwmonitor farklı değerler verebiliyor
    Orada 1.100 gözüküyor ama üstte corevid kısmında çekirdekler 1.28 e kadar çıkıyor hwinfo64 de.Diğerinde hiç olmuyordu çok ilginç.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Özetle vid voltajı cpunun normalde o frekansa çıkabilmek için anakarttan istediği gerilim.

Vcore ise anakarttan gerçekten sağlanan gerilim

• quote:

Özetle vid voltajı cpunun normalde o frekansa çıkabilmek için anakarttan istediği gerilim.

Vcore ise anakarttan gerçekten sağlanan gerilim
    Peki ne yapmamı önerirsiniz şuan 4.20 ghz de 1.10 v. de oyunlarda da cinebenchte de hiç hata almadım.

Biostan 4.3ghz 1.3v deneyin. Cinebenchte sıkıntı olmazsa yine biostan 4.4ghz deneyin gerilimi değiştirmeden. Bunlar olmuyorsa 4.2ghz candır

• quote:

Biostan 4.3ghz 1.3v deneyin. Cinebenchte sıkıntı olmazsa yine biostan 4.4ghz deneyin gerilimi değiştirmeden. Bunlar olmuyorsa 4.2ghz candır
    4.00 ghzde 1.00 i denicem yerse tabi.4.40 da 1.20 de stabilite yakalamıştım ama uzun.vade görmek lazım tabi teşekkürler

• oc oyun performansınızı arttırıyor mu? 2600e çok kafa yormuştum. kendi kıyasımda gtav benchmankını kullanmıştım. oclu 2600ün daha düşük fps verdiğini gördüğümden beri tövbeliyim
    Ha doğru sizin 4.4ghzde 1.2volttu. 1.3le 4.5 4.6 deneyebilirsiniz. Çıkmazsa da daha fazla gerilim vermeye bence gerek yok. 1.25v civarında alabildiğiniz en yüksek frekansta kalmak mantıklı. Deneme amaçlı 1.4va kadar çıkılabilir. Stres testi prime vb koşmam derseniz.

Eğer sıcaklık düşürmek isterseniz de hem frekans hem de gerilim düşürüp 4.2ghzde kalabilirsiniz daha önceden yaptığınız gibi

• eskikarateci kullanıcısına yanıt
    www.gamersnexus.net
    AMD Ryzen 5 3600 CPU Review & Benchmarks: Strong Recommendation from GN
    https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3489-amd-ryzen-5-3600-cpu-review-benchmarks-vs-intel

Bu sayfadaki grafiklere bakabilirsiniz.

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    2010SUS muydu neydi, soğutucum şu meşhur snowman t6

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    4.3ghz üstüne çıktınız mı? Cinebench koştunuz mu? Sonuçlar nedir

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Üstünü denemedim hocam, aida64 stres testte 16 dk kaldı. 4.3 GHz 1.15V’ta 15:24’te mavi ekran vermişti.

• eskiden foruma 1 kere girmeden rahat etmezdim şimdi bu konuya bakmadan işe gidemiyom yatamıyom :d dflkgmflgşh
  • Beyler bu yeni seri olayını takip ediyorum ben işlemciyi alalı 4 ay oluyor bu değerleri geçen var mı aranızda ? 4400-1.15v 4500-1215 v Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225VYeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• quote:

Orijinalden alıntı: ronotovi

Beyler bu yeni seri olayını takip ediyorum ben işlemciyi alalı 4 ay oluyor bu değerleri geçen var mı aranızda ? 4400-1.15v 4500-1215 v
    1.240 ile 4.4 de r20 testinde 4050 alıyor ama şlemci bende değil bi arkadasta 2 3 güne elime ulascak ilk denemede 1.240 ile 4.4 r20 bitiriyor

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.