Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aemless

Hızlıca enabled yapıp çıktım elle değer vermedim hocam
    Mete Can Karahasan üstadın böyle bir konusu vardı.
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-master-rehberi-3700x-ile-en-uygun-pbo-ayarlari--141461116
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    Biliyorum o konuyu eski işlemcide epey uğraşmıştım çok randıman alamamıştım. Yenisiyle geniş zamanda bakacağım tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.1v 4.3ghz şimdilik böyle kullanırım gibi

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

1.1v 4.3ghz şimdilik böyle kullanırım gibi

4.4 leri denediniz mi hocam voltaj yukseltip.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    Önceki sayfalarda var 1.2 4.4
    1.225 4.5 yaptı

• aemless A kullanıcısına yanıt
    1.1 le 4.4 yapmısınız hocam onda sorun neydi ? r20 dusuk cıkmıs sanırım voltajdan dolayı. bu dediğiniz degerlerde aida yada prime yaptınız mı hocam sadece r20 mi yoksa?

Attığınız denemelerin hepsinde işlemci stok ayarlarda çekmesi gereken gücün altında kalıyor. Aldığınız puanların da hepsi stoktan daha düşük. Undervolt yapmışsınız ama ciddi performans kaybı olmus.

Gerilim yukseltseniz skorlarınızın yükseldiğini ve işlemcinin de yükte max 88w çektiğini göreceksiniz.

3600de pbo açtığınızda ryzendeki raporlamalarin sadece skalası değişiyor. 120A raporluyor ama çektiği max güç hep aynı.

Şöyle söyleyeyim, ben anakart limitlerine açtığımda yükte 168A çekiyor gözüküyorum 1.25V ta. Raporlanan güç ise 88W.

İşlemcinin içerisinde gömülü limit var. Siz ne kadar değiştirseniz de gerçekte çektiği akim hep aynı.
    X serisinde bunu değiştirip işlemcinizi isterseniz yakabilirsiniz. X olmayan seride buna izin yok

• Kesin olarak 2010Sus gönderen veya satıcıyla anlaşıp alabileceğim bir yer var mı arkadaşlar? Amazon hangi seri gönderiyor mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Attığınız denemelerin hepsinde işlemci stok ayarlarda çekmesi gereken gücün altında kalıyor. Aldığınız puanların da hepsi stoktan daha düşük. Undervolt yapmışsınız ama ciddi performans kaybı olmus.

Gerilim yukseltseniz skorlarınızın yükseldiğini ve işlemcinin de yükte max 88w çektiğini göreceksiniz.

3600de pbo açtığınızda ryzendeki raporlamalarin sadece skalası değişiyor. 120A raporluyor ama çektiği max güç hep aynı.

Şöyle söyleyeyim, ben anakart limitlerine açtığımda yükte 168A çekiyor gözüküyorum 1.25V ta. Raporlanan güç ise 88W.

İşlemcinin içerisinde gömülü limit var. Siz ne kadar değiştirseniz de gerçekte çektiği akim hep aynı.
    X serisinde bunu değiştirip işlemcinizi isterseniz yakabilirsiniz. X olmayan seride buna izin yok
    Hocam, konuda benim 4.2 ghz ile aldığım c20 skorunu 4.3 hatta 4.4 ile alamayanlar var.Bu durumu underwolt ve performans durumuna mı bağlayalım?Yada PBO su oynanmış BF kodlu işlemciler mi piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 2 Temmuz 2020; 6:37:49 >

• beetle king kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, işlemcilerde bir sıkıntı bir oynanma durumu yok.
    Arkadaşlar undervolt yapacağız diye işlemciyi aç susuz bırakıyorlar olay bu.

Tamam işlemci daha düşük gerilimle çalışıyor güzel bir şey. Ama performans artışı getirmiyor ki.

Cinebench üzerinden performans takibi yapıyoruz. Iyi kötü her frekansta işlemcinin kaç alması gerektiği belli. O skoru alamıyorsa işlemciyi voltsuz bırakıyoruz demektir. O skoru alamıyorsa da o frekansa çıkmanın bir anlamı yok. Yani 4.4ghz yapmışım voltajı kısmışım işlemci de 4.2ghz sonucu vermiş. E ozaman 4.2ghzde aynı voltajı ver daha serin çalışır işlemci zaten.

Ayrıca düşük skor stabilitenin bozulduğunun da bir göstergesi.

Islemcilerimizin üretim kalitesi eski seriye gore daha iyi. Gamersnexus çok kabul etmese de. Kendisinde 4.3ghz 1.4v ile goren eski seri işlemci var. Merak ediyorum forumda eski seride tüm cekirdeklerde 4.3ghzi herhangi bir voltajla görebilen var mı?

Üretimi iyileştirmeler fakat işlemci saat hızını ve frekansını ayarlayan precision boost algoritması aynı. O sebeple otomatiğe bırakırsanız max 4.2ghz görüyor. Siz manuel oc ile bunu 4.4 4.5 yapma şansına sahipsiniz.

AVX workload olayı intelde de aynı. Eğer işlemciye avx komutlarını kullanmasını gerektirecek iş yaptiriyorsaniz daha fazla isi açığa çıkıyor. Intel bu durumda boost frekansını aşağı çekiyor. Avx varsa ekşi 0.1 0.2ghz yapıyor. Siz de eğer kendi kullaniminizda avx kodu kullanan oyunlar oynuyorsanız yada render yapıyorsanız prime falan koşmak gerekiyor stabiliteyi anlamak için. Yok standart kullaniciyim diyorsanız cinebenchte üst üste tutarlı skor almak yeterli. Gamersnexusun prefered game stable dediği olay.

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    sizin aldığınız ss te raporlanan bu durum ne o halde üstad 135w çekmiş gözüküyor:)

dedikleriniz çok mantıklı aslında ama raporlanan veriler bizi aldatıyor gibi

r20de tam beslenemediği doğru tam yük altında ancak benim için önemli olan stabilite 4.5ghz 1.2v ile ile testi tamamlıyorsa bu stabil olduğunu gösteriyor gerçek kullanımda

çünkü ben kullandığım hiçbir senaryoda tam yüke sokmuyorum ama her bir mhzyi alabiliyorum dolayısyla

4.5ghz 1.225v

ile

4.3ghz 1.25v

arasında r20de puan farkı yüksek voltaj lehineyken oyunlarda voltajdan bağımsız olarak mhz lehine

yani benchmark oynamadığım için problem yok diye düşünüyorum

yanlışım varsa düzeltin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 2 Temmuz 2020; 8:47:54 >

• sonerhac kullanıcısına yanıt
    prime kullanmıyorum

tüm testleri real bench,aida,occt kullanarak tekrarlıyorum

4.4 1.2v ileydi sanırım ss attığım hiçbir senaryoda çakılma bs vs tarzı sorun olmadı.
  • Anakartlar çekilen gücü düşük gösterip işlemciyi gereğinden fazla güç çekmeye zorladığı tespit edilmişti. Bunu ölçmek için hwinfo son sürümlerini işlemcinin gücünü % ile gösteren bir gösterge koymuşlardı. Power reporting deviation. Cinebench alırken bu değere bakın. eğer %100 ise işlemci 65 w güç çekiyor demektir. Boştayken değer %200leri bulabilir sizi yanıltmasın. Önemli olan yükteki değer.

Burada da açıklaması var.

https://www.hwinfo.com/forum/threads/explaining-the-amd-ryzen-power-reporting-deviation-metric-in-hwinfo.6456/

• techburadayı aradım 2010 sus var. amazondan da 2019 sut gelir gibi. fiyatlar aynı sizce hangisi? 1 -2 saate sipariş vercem karar verip

Hocam hwinfonun raporladigi güç konusunda şüphem var.
    Ben limitleri açtığımı düşünmüştüm ama şunu farkettim. Ryzen master hep tam işlemci yükünde 88w raporluyor. Akim limitlerini açıyorum buna rağmen bu şekilde. Yani 90a edc limiti yapıyorum 88w çekiyorum 168a edc limit yapıyorum yine 88w çekiyorum?!

Dedim böyle iş olmaz biraz araştırdım bu X olayının edc limitini acabildigimiz islemci olduğuna dair yazılar gördüm. Net bir bilgi bulamadim ama kendi tecrübem de bu yönde. Bi pens ampermetrem olsa ölçüp foruma foto da atacağım da yok işte.

Sizin duruma gelirsek, gerilimi düşük verip stabilite sınırında gezindiginiz zaman max framerateler yukseliyor. Ama %0.1 framerateler dusuyor. Yani oyun esnasinda fpsde ani düşüşler oluyor. Oynadığınız bir oyun varsa yanyana fpsleri gördüğümüz bir video atarsanız bunu görmüş oluruz.

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    oldukça mantıklı gözüküyor

akşam bir kaç oyunda test yapıp paylaşacağım
  • hatırlayan var mı ya 2010 sus ların değeri mi daha iyiydi yoksa bu 2019 sutlar mı daha iyi gibi?

Anlastik hocam. Eğer 0.1fpslerde düşüş görürseniz gerilimi arttırıp düzelme gelişme var mı test edebilir misiniz?
    Herkes için yol gösterici olur

• teknolojininyolu : 2013 sus- 1400 tl
    techno store : 2019 sut 1350 tl
    techburada : 2010 sus 1350 tl
    amazon tr : 2019 sut yada 2019 pgs 1350 tl

hangisi sizce

• Amazon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.