Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4.3 ve 4.4 ghz tek çekirdek yüklerindeki boost değerleri. Tüm çekirdek yüklerinde bu değerleri görmez işlemci. Onun için manuel overclock yapmanız gerekir.

Çarpanı açık değil derken neyi kastettiniz anlamadım. Çarpan kapalı olayı intelde var. K serisi çarpan açık.
    Amd ryzen serisi çarpan hep açık. Hatta amdde uzun süredir böyle. Phenom zamanı o ayrım vardı black edition vs. Ryzende isterseniz azotla soğutun çarpana da yuksek degerler yazın. Youtube da gamers nexus 3100 için sanirim yapmıştı. Eski seri 8350 ile de 8ghz görmüştü başka bir youtuber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 9 Haziran 2020; 11:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Çarpan açık derken 3600x var birde 3600 var. X olan oc’ye daha yatkın çarpanı açık olarak biliyordum. İntel’de ki K serisi işlemciler gibi işte. Yanlış mı biliyorum.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    X serisinin baz ve boost frekansı daha yuksek. Yani aslında aynı işlemcinin silikonu daha kaliteli olan versiyonu.
    Ama çarpan kilidi acısından fark yok, ikisinde de manuel overclock yapıp istediğiniz çarpanı atayabilirsiniz.
    Hatta genel olarak x harfi için aradaki fiyat farkına değmez yorumları var 3600 ve 3600x için. Performansları birbirine çok yakın bu iki işlemcinin.

• aldıgım yere mesaj attım.yeni üretim işlemcilermiş o işlemciden yollamışlar.bu arada n11de bugün kod geldi aldım.işlemci 1260 tlye geliyor isteyen varsa verebilirim
    bu BF ile ilgili numarayı işlemciyi sökmeden bakabileceğim bir yer varmıdır acaba ?
  • Bende bugün teslim aldım oluyor mu ?

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theabir -- 9 Haziran 2020; 12:49:43 >
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Malesef yokmuş, sadece işlemci üzerinden bakilabiliyor

• theabir kullanıcısına yanıt
    Seri olarak aynı seriden. Aynı özelliklerde çıkması yüksek olasılık. Denediginizde test sonuçlarını buraya da yazabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Seri olarak aynı seriden. Aynı özelliklerde çıkması yüksek olasılık. Denediginizde test sonuçlarını buraya da yazabilir misiniz?
    Hocam merak edip sordum daha önce hiç oc yapmadım ama elimden gelir aslında video ile destek alarak yapsam sorun yaşar mıyım ?
    zor birsey değil. 15 20 dAkikanızı alır

donanımhaber forum
    Amd Ryzen Serisi sıcaklık düşürme ve overclock rehberi » Sayfa 1 - 21
    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748#143448748

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

zor birsey değil. 15 20 dAkikanızı alır

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748#143448748
    Teşekkürler hocam

Anakartım MSI B450 Gaming Plus Max Ekran kartı alakalı mı bilmiyorum fakat MSI 2060 Super ve güç kaynağı 650W 80+ sorun yaşarmıyım ?
    teşekkür ederim bilgi için
    işlemci slikonu ıyıyse 4.4 u dusuk v larda kullanırsınız.
    Valla ben intel gibi zannediyordum geç olsa da öğrendik. Bilgilendirme için Teşekkürler.
    Peki ben 4.5 çalıştırabilirmiyim acaba, bunun için baştan ne önerirsiniz Ryzen Master ile deneyeyim.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    işlemci gelsin senin konun ve videon yardımıyla ben de denemeleri yapacağım. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

işlemci slikonu ıyıyse 4.4 u dusuk v larda kullanırsınız.
    Hocam konunuzu inceledim çok net bir anlatım olmuş.
    Benim merak ettiğim ise işlemci veya anakart bu işlemler sırasında zarar göremez değil mi ?
  • Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V
    cok yuksek voltaj vermedıkten sonra BİOSTAN zarar veremezsiniz.

yapılan ıslemler zaten wındows uzerınden oldugu ıcın yanlıs bırsey yaptıgınızda wındows kendısını korumaya alıp kapatıyor.
  • 1 hafta oldu 3600x aldım asus x570p ile kullanıyorum. Frekansı manuel verdiğimde sabit kalıyor huyu böylemidir aynı şekilde voltaj manuel de sabit kalıyor tabi kullanılmadığında sabit voltaj göstersede cektiği watt 30larda oluyor. Bios ayarlarını detaylı şekilde anlatabilcek varsa cok memnun olurum. Sıvı soğutma ile kullanıyorum. Amacım 4.5 yada 4.6 da kullanmak eğer sıcaklıkta problem olmazsa 1450 voltaj veya 1500 versem sıkıntı olurmu ? Oddsey tarzı oyunlarda 4.4 ün altında tek cekirdek performansı yetmiyor.
    Ekleme; birde bios işlemci bölümünde memory clock var 1800 onlar bende bunlar ramlerin maksimum calısma saatinimi söylüyor corsair 3600mhzlık ramler var 8x2 olarak. İşlemci ile bi değerse 1900 yapsam onunda ayrı voltajı varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 9 Haziran 2020; 14:53:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Varsın kargoyu kötü paketlesin de BF2010SUS gelsin.
    Bu arada yorumlardan görüldüğü kadarıyla müşteri memnuniyetinde magic,teknolojininyolu'ndan açık ara önde.
    ben bir ay önce 1600af aldım magicten, tek şikayetim kargoyu geç verdiler onuda artık korona mevzusundaki yığılmaya bağladım. iyi bf2010sus gönderiyorlarsa bende magicten söyliyim bari.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.