Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

1 hafta oldu 3600x aldım asus x570p ile kullanıyorum. Frekansı manuel verdiğimde sabit kalıyor huyu böylemidir aynı şekilde voltaj manuel de sabit kalıyor tabi kullanılmadığında sabit voltaj göstersede cektiği watt 30larda oluyor. Bios ayarlarını detaylı şekilde anlatabilcek varsa cok memnun olurum. Sıvı soğutma ile kullanıyorum. Amacım 4.5 yada 4.6 da kullanmak eğer sıcaklıkta problem olmazsa 1450 voltaj veya 1500 versem sıkıntı olurmu ? Oddsey tarzı oyunlarda 4.4 ün altında tek cekirdek performansı yetmiyor.
    Ekleme; birde bios işlemci bölümünde memory clock var 1800 onlar bende bunlar ramlerin maksimum calısma saatinimi söylüyor corsair 3600mhzlık ramler var 8x2 olarak. İşlemci ile bi değerse 1900 yapsam onunda ayrı voltajı varmı ?
    1.45 cok yuksek voltaj. 1.32v gecmemeye bakin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Bu konuda arkadaşın da aşağıya cevap yazdığı bir overclock rehberi var. Onun üzerinden de ilerleyebilirsiniz.
    Yada 1.3v verip 4.4ghz deneyin. Cinbench r20 koşun. 4000e çok yakın bir değer almanız lazım çoklu çekirdekte. 4.5ghz ryzen Masterdan verip tekrar 3 4 kez koşun. 4090 4100 civarı alırsanız gerilimi kademe kademe düşürerek her voltaj adımında 2 kez koşun.
    Gerilimi çok dusurdugunuzde frekans aynı olmasına rağmen skorun da düştüğünü göreceksiniz. Orası artık işlemcinin genel olarak stabilitesinin bozulduğu nokta diyebiliriz. Bir tık üstü gerilimde kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer 4.5ghz için 1.35v ve üzeri istiyorsa 4.4ghzde 1.2lerde kullanmak daha anlamlı.
    Overclock ile aldığımız kazanım çok yüksek değil. Sıcaklığı genel kullanımda 80 derece altında tutmak önemli.

Stabilite konusunda çok çeşitli yazılar yaklaşımlar var. Eğer render vb işlerle uğraşıyorsanız ve işim yarıda kalmasın mavi ekran almayayım diyorsanız 48 saatlik stabilite test reçeteleri var
    Yada brokengineer arkadaşın yazdığı prime95 1344k testi de kısa süreli kosulabiliyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Oyun konusunda amdnin ram gecikmesinden dolayı performansı düşük. Bunu iyileştirmenin yolu da ramleri overclock etmek.
    3600mhz sabit kalıp cl değerleri küçültülebilir.
    Yada aynı cl değerleri ile 3800mhze çıkılabilir. Burada memory clocku 1900mhz yapıp 1:1 seçerseniz en dusuk gecikmeleri alirsiniz.

3600mhzde memory clocku 1900 yapmanın faydası değil zararı olur bildiğim kadarıyla. Memory clock infinity fabric clockla senkron çalışmadığı zaman ek bir gecikme getiriyor.
    Eğer ramleri 4000mhze düşük cl değeri ile overclock edebilirseniz memory clock yine 1:1 2000mhz deneyebilirsiniz. 3950xlerde mümkün oluyormuş genelde ama 3600de hiç karşılaşmadım.
    Eğer memory clock 2000mhz olmuyor biosta takiliyorsa ramleri 4000mhz yapmak da faydadan çok zarar getiriyor.

• stok sogutucu ile basladim ben de denemelere. tek fanli arctic 34 esport gelecek. Daha kapsamli bakacagim su anki sicaklik fazla geldiginden zormaladim.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

ben bir ay önce 1600af aldım magicten, tek şikayetim kargoyu geç verdiler onuda artık korona mevzusundaki yığılmaya bağladım. iyi bf2010sus gönderiyorlarsa bende magicten söyliyim bari.

Alıntıları Göster
    Ben dün gece magic'den sipariş geçtim,çok geç de göndermiyorlar.BF 2010SUS gelecek.

• Candreva kullanıcısına yanıt
    Şu anki gerilim değeri iyi. Büyük ihtimal benzer sonuçlar alacaksınız.

• yarim saat civari denemek istiyorum hocam hangi testi onerirsiniz

Edit ust uste bes kez cinebench yaptim 1.144 cokmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva -- 9 Haziran 2020; 16:37:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Ben dün gece magic'den sipariş geçtim,çok geç de göndermiyorlar.BF 2010SUS gelecek.

Alıntıları Göster
    kargoya verdiler mi bu gün ?
  • begamermc kullanıcısına yanıt
    Vermediler sadece sipariş onaylandı.En geç 11 Haziran kargoya verilir yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 9 Haziran 2020; 16:40:27 >
    Aida64 yaptınız mı acaba

• konu uzun olunca bakamadım 4.5 ghz'de cpu-z testi yapar mısınız bitince submit and compare tuşuna basıp gelen linki de ekleyip?hatta bu başlığa da atarsanız eklerim en yüksek 3600 sonucu mu görmüş oluruz.

https://forum.donanimhaber.com/islemcilerin-cpu-z-benchmark-siralamalari-ana-konu--109123609
  • Fragnnn F kullanıcısına yanıt
    siz yazinca baslattim hocam kac dk yapayim

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

15-20 ideal deniyor ama tam stabilite için biraz daha uzun yapabilirsiniz

Valla stabilite uzmanı olduğum bir konu değil. Stabiliteyi tam test eden bir yazılım yok. Stabil olmayıp yaptığınız işlerden ötürü hiç patlamayacak bir sisteminiz olabilir.

Yani şunu demek istiyorum. Bilgisayarı genel kullanım amacınız ne ise bir gerilimi frekansı ayarlayıp cinebenchte tutarlı sonuçlar aldıktan sonra onları yapın. Patlamıyorsa sizin için stabildir. Gidip de saatlerce prime yada aida koşmaya gerek yok diye dusunuyorum.

Ama saatlerce render alıyorum yada video editliyorum, yada kod yazıp simule ediyorum, patlarsa yanarım diyorsanız ya saatlerce bu testlerden(prime aida vb) karma koşun, yada hiç overclock etmeden auto kullanın.

Şöyle örnek vereyim, bir önceki sistemim 4.5ghze overclockladigim i7 2600kydi. Anakartta sata2 kontrolcüsü arizaliydi. Stres testlerinde anlık uçup giden sıcaklıklar görüyordum hiç uzun süreli test koşamadım.
    Günlük internet, youtube, film izleme, cs go, pubg, sanal macosta iosa app yazma gibi işlerde kullandım. Hiç mavi ekran ve reset almadim. Normal kullanimlarimda da hiç stres testlerinde gördüğüm sıcaklıklara ulaşamadım. Islemciye o kadar yüklenebilecek bir iş yapmıyordum çünkü.

• hit2934 kullanıcısına yanıt
    geç veriyorlar, cumartesi öğlenden sonra verdiğim sipariş hala onaylandı durumunda
  • Ilk mesajda görsellerde vardı. Dediginiz gibi yapayim da listeye bakınca evet benim skorlar daha yüksek.
    Tek çekirdekte 552.5 çokluda 4513.6.

Amaç rekorsa 4.7ghz yapayim bu testi yapıp tekrar 4.5ghze döneyim

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    4.2 ghz voltaji 1.1375 yaptim cpu-z 1.144 gorunuyor. 18 dkdir aida 64 acik. su an stabil gorunuyor. yarim saat yapip kapatacagim. tesekkurler tavsiyeleriniz icin

edit voltaji yanlis yazmisim

ikinci edit 30 dk aida64 hata vermedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva -- 9 Haziran 2020; 17:16:11 >
  • designr kullanıcısına yanıt
    Öncesinde yazmıştım aynı konuda.
    http://https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143933683#143933683

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 9 Haziran 2020; 17:23:26 >
  • hit2934 kullanıcısına yanıt
    link çalışmıyor.

sağlam ve yeni seri gelsin de 2-3 gün bekleyelim napalım
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Zamanında intelin çift çekirdekli ve sonradan çıkan 4 çekirdekli işlemcileri ile az oc ile uğraşmadık. Tabi uzak kaldık bu işlerden biraz unuttuk ve karmaşık geliyor. Dediğiniz gibi ben bi 4.5’i zorluyayım bakayım.
    Ramleri de cl değerine dokunmadan 3600 filan deniycem. Standart frekansı 3200 aynı voltajda ve cl değerlirinde 3600 olur herhalde çok yüksek bir değer değil sonuçta 3200 için 3800 bile zorlanır hatta.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.