Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

r5 3600 msı b450 tomahawk max üzerine kurulu bir sistemin değerleri
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sistem var, bios ayarları nedir? Bir kontrol edeyim aksama, bir de bios versiyonu da lazım.

Benim tecrübem sadece raporladigi rakamlar değişiyor rakam farklı olsa da limite takılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Muhtemel olabilir test etmek lazımhttps://www.techpowerup.com/forums/threads/help-oc-ryzen-5-3600.262985/ bu konuya göz atabilirsiniz.
  • Yeni sistem toplayacağım, 3600X düşünüyordum. Fikrim değişti
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

• Ryzen 5 3600 (BF 2019SUT) mevcut, ASUS TUF B450M-PLUS GAMING anakart üzerinde çalıştırıyorum.

1.235 V'da tüm çekirdekler 4.4 GHz'de Cinebench R15 ve R20'de testleri tamamlayabiliyorum. Skorlar olması gerektiği gibi çıkıyor fakat bir türlü Prime95'de stabiliteyi yakalayamadım. 4.3 GHz 1.3V'da bile stabil değil Prime95'de. 1.3V'dan da yükseğe çıkarmak istemiyorum açıkçası.

4.4 ve üzeri çalıştıranlar; Prime95 small ffts testini geçebiliyor musunuz?
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    LLC ayarı yaptınız mı? Vdroop yüzünden test başarısız oluyor olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

LLC ayarı yaptınız mı? Vdroop yüzünden test başarısız oluyor olabilir
    BIOS'da LLC ile ilgili herhangi bir ayar bulamadım malesef. Sanırım LLC ayarı yapmak için üst seviye anakart almak lazım.
    Tuf pro'da ai tweaker>digi+vrm bölümünde. Pluslarda olmayabilir bende bilmiyorum doğrusu

Ben aida64 10dkdan uzun cinebench r20 4 5 kez ustuste kostum sikinti olmuyor. Ama prime95 avx dahil olursa daha teste basar basmaz patlıyor, avx olmazsa da 10dk içerisinde patlıyor. Daha fazla voltaj vermek lazım, bu sefer sıcaklıklar artıyor.

Özetle prime 4.5ghzde 1.35v altinda geçmek için 3600xt lazım

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    4.4 ghz de geçiyor mu prime testini peki

• FoxPark kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok uğraşmadım ama en son bir ccx 4.45ghz diğeri 4.5ghz 1.275v'ta avx kapalı 5 dkyi geçti. Daha da beklemedim ama çakar kesin

• Bf2013sus işlemcimi bugün monte ettim, ryzen masterdan 4.2 mhz 1.1125v altına inince test esnasında reset atıyor. Anakart b450m s2h, stok soğutucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Predator536

Bf2013sus işlemcimi bugün monte ettim, ryzen masterdan 4.2 mhz 1.1125v altına inince test esnasında reset atıyor. Anakart b450m s2h, stok soğutucu.
    Voltaj artır stabiliteyi sağla

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Tuf pro'da ai tweaker>digi+vrm bölümünde. Pluslarda olmayabilir bende bilmiyorum doğrusu
    Varmış evet, farketmemişim sağolun.

1.225V, All Core 4.3 GHz, CPU LLC High'da 20 dakikalık small ffts prime95 (AVX2 açık) koşusunda çakılmadı sonunda;

(Ryzen 5 3600 (BF 2019SUT), ASUS TUF B450M-PLUS GAMING)

1.3V, All Core 4.4 GHz, CPU LLC High'da small ffts'de AVX2 açık bir şekilde prime95 workerları fatal error veriyor ilk dakikalarda. Sıcaklıklar da 90'a kadar çıkıyor. Daha fazla zorlamaya gerek görmedim açıkçası. Yukarıda yazdığım konfigürasyonda kullanmaya devam edeceğim.

BIOS'da sadece aşağıdaki ayarları değiştirdim;

• quote:

Orijinalden alıntı: Predator536

Bf2013sus işlemcimi bugün monte ettim, ryzen masterdan 4.2 mhz 1.1125v altına inince test esnasında reset atıyor. Anakart b450m s2h, stok soğutucu.
    demekki 1.1125 yetmiyormus 1.250 verömen hatta 1.260 denemen gerekliymiş
    Offset mod mu yoksa overdrive mı? İkisi arasında ki fark nedir?
  • Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

2010 sus 4.3 ghz 1.25 volt c20 skorum.

yalnız bende noctua u12s se var sogutucu cine esnasında 86 88 lere cıktı işlemci sıcaklıgı.

yalnız işlemciyi takarken noctua dan cıkan macun cok az kalmıstı (3. kere işlemci değiştiğim için) ben de o şekilde macunladım ve tam kaplamadı işlemci yüzeyini kartla yaydım ama macunsuz yerler vardı bu yüzden o şekilde yüksek olmuş olabilir mi bana yüksek geldi sıcaklık sanki.

onun dısında ilk denememdi all core 4.3 ghz 1.25v. ve hata vermedi 2019 pgs de yemiyodu all core olarak.bariz daha iyi o belli ama bu sıcaklık konusu aklıma takıldı.

• sonerhac kullanıcısına yanıt
    Ben 4,375ghz 1.3125v ile cinebench de bahsettiğin sıcaklıkları görüyorüm ne quiet fark rock slim ile. Bence normal.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    eski işlemcide 4.2 1.25 voltlarda 70 de kalıyodu sıcaklık ben sanmıyorum normal olsun. sogutucu da iyi. 100 mhz artırmak 18 20 derece mi artırcak? malesef noctua macun cok az kalmıs içi de gözükmüyo 2 kere sıkmıstım daha önce küçücük bişeymiş 3. de boncuk kadar sıkabildim kartla yayarken yüzde 20 30 u macun kaplanmadı işlemcinin. umuyorum ki macun değişince sıcaklık düşer.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.