merhaba arkadaşlar forma yeni üye oldum konular gerçekten çok doyurucu. yeni samsung 80 gb harddisk aldım.harddisk taktığım zaman herhangi bir partion yok.format diyeceğim ama hangi partiona diyeceğim.bu konuda çaresiz kaldım yardımlarınızı bekliyorum
sıfır hardısklere ılk once fdısk atmalısın hem hartdıskı ıkıye bolersın onuda dos dan yaparsın ama sanırım xp cd sını takınca kendısı yapıyorud
Öncelikle Donanım Haber ailesine hoş geldiniz...
Sorunuzun cevabına gelince , Partition Magic benzeri bir programla diskinizi formatlayabilir , istediğiniz gibi bölümleme yapabilirsiniz.
EN BASİT YONTEM, WİNDOWS 2000DEKİ disk yöneticisi. hic kafan agrimaz. aninda istedigin parcaya istedigin boyutta yapilandir diskini.
2000 yada xp cd'sini kullanacaksin cunku Fdisk 80gb hdd'yi bolmez.. NTFS yapacaksin.. yada partition magic gibi 3.parti bir yazilim kullanirsin arkadasin dedigi gibi.
ama elimde 98cd si var ve hiçbir işletim sistemi kurulu değil anladığım kadarıyla partion magic gibi programlar bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor
98 kurmayacaksin herhalde dimi 80gb ye? yoksa bosuna almissin diski diyebilirim.. neyse soruna gelince partition magic'in disket versiyonuda var, onunla acip bilgisayari formatliyorsun.. ancak 80gb'i windows 98 gormeyebilir.. tam hatirlamiyorum bende baya zaman oldu kullanmayali.
sisteminin özellikleri nelerdir. iyi ise winxp kurmalısın. hdd den daha sağlıklı yararlanabilirsin. zaten kurulumda format ve bölme işlemlerini yapabiliyorsun. okuyarak halledersin. kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Dinçer
sisteminin özellikleri nelerdir. iyi ise winxp kurmalısın. hdd den daha sağlıklı yararlanabilirsin. zaten kurulumda format ve bölme işlemlerini yapabiliyorsun. okuyarak halledersin. kolay gelsin.
ya sistem çok eski amd 400
hdd sata mı?! sata değilse bile o kadar eski sistemin anakartı 80 gb hdd'yi desteklemez bence..
amd 400 80gb yi desteklemez, sanirim 20gb den yukarisini gormez o sistem. belki bios la gordurtur ama genede 20gb den yukari kullanamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: pho
amd 400 80gb yi desteklemez, sanirim 20gb den yukarisini gormez o sistem. belki bios la gordurtur ama genede 20gb den yukari kullanamaz.
+1 Xp kurmanda çok zor olacaktır. Umarım bios güncellemsi yapmışsındır.Yapmadıysanda ups siz yapma
merhaba arkadaşım,aramıza hoş geldin herşeyden önce diğer arkadaşların da dediği gibi biosun hdd yi 80 gb olarak görüyor mu makine post ekranında o bilgileri gösterir,eğer görüyorsa problem yok fdisk her diski böler kapasitesi önemli değil fakat 98 kuracaksan partitionlar 20 gb ı geçmemeli yoksa format atamazsın ve w98 kuramazsın yani illa da 98 kurucam diyorsan diski 4 partitiona böleceksin fdisk ile ve sonradan tek tek format atacaksın her partitiona,veya sadece c: yi formatla diyer bölümleri windowsu kurunca daha kolay ve hızlı formatlayabilirsin.umarım yardımcı olabilmişimdir
Böyle görmeme gibi bi olay olabiliyo mu yeni sistemler en fazla kaçı görüyo 1 TB falan görür mü?
quote:
Orjinalden alıntı: 09nanometer
Böyle görmeme gibi bi olay olabiliyo mu yeni sistemler en fazla kaçı görüyo 1 TB falan görür mü?
tabii ki.. bu konuda anakart biosunun da işletim sistemi de koyduğu bir sınır var...
Boot bir windowos98 yada milenyumla Fdiskle ikiye bölüp biçimlendirdikden sonra istediğin işlemtimi kurabilirsin
o makina ve xp bill gates duymasın bombalar wallaha bush bizi bombalamak için ndn arıyo hazır işte amd 400 e xp kuruyoz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme