Şimdi Ara

Yeni satın aldığım bilgisayarda çökme problemi,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-2 ay önce 2.el bilgisayarlar vesaire satan mağazalardan birine gittim bir bilgisayar beğendim ve fiyatıda uygundu satın aldım bilgisayarın özellikleri şunlar;

Gtx 1050ti ekran kartı 4gb

16 gb ram (markasını hatırlayamıyorum)

İntel core i7 3770 3.40 Ghz 8 Cpu

EZCOOL S280 240GB SSD

Bilgisayar özellikleri bunlar sorun şöyle, Bilgisayarda ne zaman büyük boyutlu dosyayı kopyalamaya kalksam Winrardan çıkartmaya kalksam benzer yazma işlemleri yapsam önce çok hızlı bir şekilde başlıyor sonra birden bire inanılmaz yavaşlıyor (birde bilgisayarın üstündeki ışık bölümünde kırmızı bir ışık var muhtemelen hard disk ışığı bu işlemleri yapınca ışık hep yanıyor hiç sönmüyor) kopyalama,çıkartma işlemleri çok yavaşladıktan sonra bilgisayar birden bire kasmaya başlıyor mesela bilgisayarımı açmaya çalışıyorum tıklanmıyor alt tab yapmaya çalışıyorum alt tab arayüzü gelmiyor aynı şekilde çalışmıyor da sonra bilgisayar tamamen kilitleniyor bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştığımda ise normalde tak diye açılan bilgisayar ilk önce bios ekranında bir süre bekletiyor arından siyah ekrana atıyor orada da uzun bir süre bekletiyor sonra kapanıp yeniden açılıyor ve bu işlem tekrarlanıyor ve format atmadan da düzelmiyor çok baydı bu beni artık aldığım yere gere götüreceğim ama götürmeden önce alabildiğim kadar bilgi almak istedim belki de evde çözebileceğim birşeydir araştırma yaptım fakat bu sorunu bulamadım benzerleri vardı ama aynı sorun değildi oradaki çözümlerde işe yaramadı zaten. Yani bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.

HD Tune ile yaptığım testler aşağıda buyrun

• hd sentinel kurup ekran görüntüsünü atarmısınız
  • Tabi görüntüden önce şöyle diyeyim elimde çok eski bir hard disk vardı 500 gblik zaten ekran görüntüsünde de görürsün hocam sağlık durumu %9 falan diyor en son format atmadan önce dedim pcye hard diski bağlıyayim windowsu ona kurayim bakalım ne olcak dedim kullandım bir süre işte oyunların bazılarını hdd ye bazılarını ssd ye kurdum windowsta hdd de kurulu bu bahsettiğim donma olayı bu sefer sadece ssd diskinde oldu bilgisayarımdan açtım mesela diski açar açmaz dondu disk kullanamadım ama pc çalışıyordu windows hdd de olduğu için sonra ssdyi biçimlendirince düzeldi bu bilgiyede vermiş olayim buyur ekran görüntüsü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.