Şimdi Ara

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\ (887. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.918
Cevap
134
Favori
997.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 885886887888889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakımı bitirdik 600 e, balatalar, yürüyen aksam cok iyi dedi usta, hatta arka balatalar geçen bakımda değişmiş dedi 😂 yok hic degşmedi dedim, az yıpranma olmuş, önlere göre, kullanım tarzından mı artık bilmiyorum.. bujiler de 60 binde dedi

///// YENİ SEAT IBIZA KULÜBÜ \\\\\

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yvzz34

bakımı bitirdik 600 e, balatalar, yürüyen aksam cok iyi dedi usta, hatta arka balatalar geçen bakımda değişmiş dedi 😂 yok hic degşmedi dedim, az yıpranma olmuş, önlere göre, kullanım tarzından mı artık bilmiyorum.. bujiler de 60 binde dedi

Yetkili servis 30 bin de değiştirir bujileri, bende 30 binde değiştirdim ama gereksiz

• 30 binde 2. bakımdaydım abi ben avek serviste, değişmedi bujiler, sonra bi arkadas da servislerin 60 bine aldıgını söylemişti, belki eskiden öyle dediğiniz gibiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: yvzz34

30 binde 2. bakımdaydım abi ben avek serviste, değişmedi bujiler, sonra bi arkadas da servislerin 60 bine aldıgını söylemişti, belki eskiden öyle dediğiniz gibiydi
    doğrudur, zaten gereksiz 30binde bir buji değişmesi çünkü bakıyordu usta yepyeni duruyor buji
  • aslına bakarsan abi bujilerin değişmesi gerektiği bakarak anlaşılmıyormuş benim usta demişti, 60 binde değişmesi idealdir de 😊

• Arkadaşlar klima sorunu hangi kasada kronik acaba? Benim 2016 makyajlı kasa. Soğutuyor ama buz gibi yapmıyor bıraksan yol boyunca yüksek kademede çalışır, idare eder ama tam randımanlı değil belli ki.

Acaba benim kasada da görülüyor mu merak ettim.

• sende de mi öyle bi sorun var abi, şaşırdım. ben hic sorun yaşamadım klimada, hatta en fazla 3 kademe açarım, yazları genelde 21,5 ya da nadiren 20 derecede çalışır, baya bi soğutuyor böyle bir kullanımda, 3 kademeden fazla çalıştırdıgımı pek hatırlamıyorum, maşallah diyeyim.. klimadan cok şikayet eden gördüm burda ben de
  • Bu arada arkadaşlar, 3 yıl bakımı yapalı 1 hafta oldu , 2 bakımdır serviste castrol kullanılmıştı, bu bakımda ben Liqui Molly alıp dışarda yaptım tüm bakımları, özellikle bilgi vermek icin belirtmek istedim, Liqui MOlly de gözardı edilmeyecek farkı 1 hafta sonra farkettim, şu an arabanın sesi baya bi azaldı, yumuşak motor sesi ve oldukca sessiz önceki dönemlere göre.. bakıma yaklaşırken biraz rhatsız edici horultulu eski bir ses duyuyordum, sanki bakım geldi dercesine..arabayı sıfır ilk aldıgımda TSI ların kendine özgü hırıltısı güzel geliyordu kulağa, turbo sesi mi artık o bilmiyorum, bakımdan önce hatta son 1 senedir bu sesi cok duyamaz olmustum, şimdi bu Liqui Molly kullandıktan sonra, bakımın ilk 2 günü hic fark görmedim acıkcası, ama şimdi baya bi farklı :) ilk calıştırmada motor sesi yüksek, sonra rolantiye düştükten sonra, gayet sessizleşiyor.. bu yağı denemenizi şiddetle öneriyorum,sizler nasıl fark hissedeceksiniz. ve bu yağda castrole göre dha az yağ eksilttiğini duydum, özellikle TSı araclar için özel yağ üretmiş bu marka, zaten Voswogen onaylları falan var

• baya bi reklam yaptık ama, reklam parası flan almadım :) kullandıgım yağ liqui moly top tec 4200 5w30
  • yvzz34 Y kullanıcısına yanıt
    Geçen sene uzun yolda oldu ilk defa. Servise götürdüm, servis danışmanıyla baktık, borular buz gibi bi sorun yok, boşuna işçilik alırlar bi şey çıkmazsa dedi. Yaz bitti sonra öyle kaldı.

İki gündür deniyorum, 18 derece, autoda, bazen iyi soğutuyor, bazen dediğim gibi randımansız. Bi göstereyim en iyisi. Borulara baktım şimdi, buz gibiydi ama terleme vardı, o da normalmiş yazılanlara göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 28 Haziran 2020; 13:49:38 >
  • Herkese merhaba, 2018 1.0 İbiza FR aracımda 4-5 aydır bir ses sıkıntısı mevcut, daha önce bakım esnasında servis ile paylaştım ama ses duymadıklarını belirttiler sizde de aynı sıkıntı var mi merak ettim bi sorayım dedim.

Kalkışlarda veya düşük hızlarda gaza basıp bıraktıktan sonra daha frene dokunmadan (gaza basıp bırakınca arabanın ön tarafı asagi doğru inerken) flüt sesi gibi “vıyyk” (boyle söyleyince komik oldu farkındayım:) seklinde 1 saniye süren bir ses geliyor sağ ön taraftan.

Sanki amortisörlerle alakalı gibi, en azından ön taraf şahlanıp asagi doğru inerken gelince öyle olduğunu düşünüyorum.

Sizde de boyle bir ses mevcut mudur merak ettim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim gibi 2014 model ibizasını hala yetkili serviste bakıma götüren kaldı mı?

• hocam motor freninden gelen ses değil mi acaba o, otobüslerdeki gibi retarder sesi, gazı kesince araba yokuş aşagı hızlanmaya devam etmez motor freni engeller ve orda bi ses duyulur normal :)
    Yok hocam ya bambaşka sesler :) motor freninden gelen ses degil. Sanki bir şey yerinden çıkmış da ön taraf kaput asagi indiğinde yerine oturuyormuş gibi bir ses.

Bir de bir şey daha farkettim sağa doğru dönüşlerde ses artıyor.

Serviste bir ses duymadık dediklerinde dedim acaba ben mi çok pimpirikliyim, servisten çıkınca arabaya binenler de fark etti. Biri doğrudan noluyor dedi :)

Neyse en iyisi ses/video kaydı yapmak artık..

• :) anladım abi o zaman normal olmayan bi ses, umarım ciddi bişey yoktur da,cok sinir bozucu tabi :/ meret normalde olur bak servise varırsın kesilir aksi gibi, bende de multimedya ekran ilk kalkışta denk geldi genelde, kendi kendine düğmelere basıyo kendiliğinden oraya buraya giriyor, kısa bi süre sonra duruyor, böyle olmaya başlamıştı bi ara, bi de bana öyle geldi ki direksiyonu sağa cevirince bu olmaya başlıyo gibi algılamaya basladım, servise gittigimde belirttim, dokunmatik kendiliğinden bi yerlere giriyor bakın dedim, test etmşler fala öyle bişey olmadı dediler, video ya cek hocam diyorlar, neyse dedim, videoya alma durumu da olmadı, hoş bayadır da olmuyo anlamadım neden tabi, olursa yine bi kayıt alıp servise sorcam bakalım :)
    Arabayı ikinci el alırsam hiç kafama takmıyorum boyle sesleri, nasıl olsa ikinci el aldım deyip geçersin de, sıfır alınca en basından beri yok trim sesleri yok gacır gucur balatalardan gelen sesler karyola gıcırtısı gibi fln insan kafaya takıyor :) sıfır arabada da olmasın bi zahmet diyor insan.

Ama bir yerde düşününce de sıfır da olsa kalite belli. Premium araçlar almayınca illaki olacak bu sesler deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum :)

• :)aynen hocam cok dogru, ben de sıfır hatta özel siparişle aldım 2016 da, teslim aldıgım ilk gün keyif sürüşü yaparken airbag lambası yandı, sensörlere giden bi kablo sigortanın oldugu yerde ezilmiş flan, 1 ayda anlaşıldı da, bi de bana sorun, sıfır alıyosun bişey cıkıyo falan..şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım,cok memnunum da, ama bazen baya hassasiyet oluyo şurdan mı ses geldi diye :)
  • Merhaba herkese,

Geçtiğimiz ay 2016 model Seat İbiza ST 1.0 ecotsi dsg araç aldık. Araçta park sensörü yok. Ön ve arkaya park sensörü taktırmak ve multimedya ekranında park pilotun da aktif edilmesini istiyorum. Bu konuda İstanbul içi yönlendirebileceğiniz başarılı bir servis var mıdır? Ek olarak yakın zamanda yaptıran varsa, bütçe konusunda da bilgi alabilirsem memnun olurum.
  • bujiler 60 bine çıkmış sanırım değişimi. ben 29 binde değiştirdim. ngk marka almışken değiştireyim dedim.
    yakıt filtresi hiç değiştirmedim araç 2017 ocak çıkışlı , man marka almıştım onuda seneye değiştireyim mi yoksa öyle devam mı? Belli bir süresi var mı?

fren hidrolik yağı geçen sene değiştirmiştim. Bu sene ona bulaşmadım. Seneye tekrar değişir sanırım.

ferodo marka ön arka balata aldım , usta gerek yok daha yarıya gelmemiş dedi. seneye kaldı o da ölmezsek bakalım.
  • Antalyasporlu A kullanıcısına yanıt
    hocam yakıt filtresini ustalar 2 bakımda bir değişsin diyorlar, benm araba da 2016 aralık çıkışlı 3. bakımda değiştirmiş oldum, bence geciktirmeden değiştirmende fayda var malum, yakıt-motor baglantılı alan 😊
    fren hidroliği nedir peki hiç değişmedi bende, sıfır aracım 2 yıl servise gittim bu yıl 3. bakımda dışarda oldu, ama fren hidroliği dediğiniz değişmesi lazım mı acaba

• 
Sayfa: önceki 885886887888889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.