Şimdi Ara

YENİ SEAT LEON ANA KONU (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
17.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adamlar aşmışlar, çok hoşuma gitti.
  • Ne kadar ekmek okadar kofte hesabi olmus bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navigasyon sorunu sanıyorum ki hâlâ devam etmekte. Mayıs 16 civarı bayiyi arayıp net durumu öğrenmeye çalışacağım.

Millet aracım gelse de bir an önce teslim alsam diye heves eder, bense aracımı acaba gümrükten geçirebilecek miyim diye inanılmaz bir stres yaşıyorum. Böyle bir şans olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Navigasyon sorunu sanıyorum ki hâlâ devam etmekte. Mayıs 16 civarı bayiyi arayıp net durumu öğrenmeye çalışacağım.

Millet aracım gelse de bir an önce teslim alsam diye heves eder, bense aracımı acaba gümrükten geçirebilecek miyim diye inanılmaz bir stres yaşıyorum. Böyle bir şans olamaz.

Bugün seat bayisi ile görüştüm. Seat opsiyonlarindaki son duruma gore leon da navigasyon ikinci bir habere kadar sipariş verilemiyormus. Zaten opsiyon listesinden de çıkarmışlar. Sunroof ile ilgili de enteresan bir gelişme var. Şu andan itibaren yeni verilen sunrooflu siparişlerde en erken teslim tarihi Ekim mis. Fabrikadan kaynaklanan bir gecikme olduğunu söyledi.
    Haberler pek iç açıcı degil açıkcası.

• 1 hafta oldu kapora verdim sipariş veremedi bayii.Teslim ekim falansa vazgecicem leondan.Türkiye de leon satışları artık neolur bilmem.İnsanın hevesini kursağında bırakıyorlar doğuş otonun basiretsizliği Türkiye üvey evlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black-eagle70

1 hafta oldu kapora verdim sipariş veremedi bayii.Teslim ekim falansa vazgecicem leondan.Türkiye de leon satışları artık neolur bilmem.İnsanın hevesini kursağında bırakıyorlar doğuş otonun basiretsizliği Türkiye üvey evlat.

Sizin araçta sunroof var miydi? Ben iki bayi ile görüştüm. Birindeki satış temsilcilerine hayat çok toz pempeydi. Hiçbir sorun yok onlara gore sipariş sürecinde. Diğer bayideki arkadas ise oldukça açık sözlüydü. Su an nelerde sorun var tek tek söyledi. Ve de gözüken o ki navigasyon ve sunroof su an icin biraz sıkıntılı.

• Fr 3000 TL olan sunroof lu paket var.Bana sadece bu hafta içinde sipariş vereceklerini söylediler .Kota dolmuş sözde ..Bana da inandırıcı gelmedi siz söyleyince iyice canım sıkıldı.Nasip bu işler .Yeni peugeot 308 sonbaharda gelecekmiş kasayı beğendim bide üzerinde 140 hp tsı olabilse....
  • Gecen hafta size soylemistim temsilcimden aldigim bilgiyi merkezden uyari gelmis 15_20 gun sipatis alinmayacak diye solemisti bana demekki dogruymus

• Bugün ben de gelişmeleri öğrenmek amacıyla satış temsilcimi aradım. 29 Mart'ta siparişini (kaparo) verdiğim Sunrooflu ve 5,8" Media Plus'lı aracımın tesliminde bir gecikme olup olmayacağını sordum. Navigasyon ile ilgili sıkıntıyı (evet Kıbrıs) bana da anlattı. Mayıs'ın son haftası teslim sözü hala geçerli ve bir sıkıntı yok. Yalnız önemli bir nokta; normalde eğer bu navigasyon durumu ortaya çıkmasaydı araçların erken gelme gibi bir durumu bile varmış bir ara. Yani Mayıs'ın son haftası teslim denildiği halde 20. hafta (13 - 20 Mayıs teslim). Neyse en azından şimdi tekrar başladığımız yere döndük ve gecikme yok. Yarın öbürgün teslim tarihi Mayıs'ın son haftasını da geçerse sabretmek oldukça zorlaşacak. Yalnız bende navigasyon yok onu belirteyim. Sunroof ile ilgili bir sıkıntı yaşamayız umarım. Sunroof ile ilgili bir şey söylenmedi bana. Umarım yardımım olmuştur.

Bekleyişi bile ayrı bir heyecan...
    Sevgiler herkese.

• Son zamanlarda sipariş veren varsa hala style plus paketinin satışta olup olmadığı hakkında bilgi verebilir mi? Kafamda 1.2 tsi dsg style alma fikri var. Sizce Ankara içinde 7 litre yakmak mümkün mü? Yoksa 7 litre çok mu büyük bir hayal olur? Çok sakin kullanan bir insanım ve gereksiz heyecanlardan kaçınırım genellikle. Fabrika verileri 5.6 olarak görünüyor. TDI araçtan vazgeçip bu araca yönelmeli miyim? Yıllık 11000 km civarı yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrimReaperTH

Bugün ben de gelişmeleri öğrenmek amacıyla satış temsilcimi aradım. 29 Mart'ta siparişini (kaparo) verdiğim Sunrooflu ve 5,8" Media Plus'lı aracımın tesliminde bir gecikme olup olmayacağını sordum. Navigasyon ile ilgili sıkıntıyı (evet Kıbrıs) bana da anlattı. Mayıs'ın son haftası teslim sözü hala geçerli ve bir sıkıntı yok. Yalnız önemli bir nokta; normalde eğer bu navigasyon durumu ortaya çıkmasaydı araçların erken gelme gibi bir durumu bile varmış bir ara. Yani Mayıs'ın son haftası teslim denildiği halde 20. hafta (13 - 20 Mayıs teslim). Neyse en azından şimdi tekrar başladığımız yere döndük ve gecikme yok. Yarın öbürgün teslim tarihi Mayıs'ın son haftasını da geçerse sabretmek oldukça zorlaşacak. Yalnız bende navigasyon yok onu belirteyim. Sunroof ile ilgili bir sıkıntı yaşamayız umarım. Sunroof ile ilgili bir şey söylenmedi bana. Umarım yardımım olmuştur.

Sevgiler herkese.

Bana satış temsilcim 20. hafta civarı en azından gümrükte olan araçlar için geçici bir çözüm üretilecek dedi. Hatta navigasyonlu araçlardan biri anlayamadıkları bir şekilde geçmiş ama satışı şu an için doğuş tarafından yasaklanmış. Dediğim gibi 2 güne net olarak arayıp öğreneceğim. Olur da çözülemeyecek gibi olursa; ya kaporamı alır ya da aracın gümrükte yatacağı süreçte bana geçici olarak araç temin etmelerini talep ederim.

Milyar dolarlık şirket nasıl olur da bu kadar büyük bir organizasyon açığı yaşayabilir? Yok sunroof yok başka bir problem derken SEAT markasını kasıtlı olarak arka planda tutmak için yapıyorlar gibime geliyor. Bu adamlar bu zihniyetle hâlâ nasıl başı çekebiliyor anlam veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Son zamanlarda sipariş veren varsa hala style plus paketinin satışta olup olmadığı hakkında bilgi verebilir mi? Kafamda 1.2 tsi dsg style alma fikri var. Sizce Ankara içinde 7 litre yakmak mümkün mü? Yoksa 7 litre çok mu büyük bir hayal olur? Çok sakin kullanan bir insanım ve gereksiz heyecanlardan kaçınırım genellikle. Fabrika verileri 5.6 olarak görünüyor. TDI araçtan vazgeçip bu araca yönelmeli miyim? Yıllık 11000 km civarı yapacağım.

Style Plus paket hala satışta. Ankara'yı tam olarak bilemiyorum ama İstanbul ve İzmir ortası diye varsayarsak "bence" hiç de hayal olmaz 7 lt. Kaba tabirle söylemek gerekirse; basınca uçan, sakin kullanımda cebinizi anlayan bir motor TSI. Önceki nesil (mk2) Leon'dan edindiğim kısa süreli deneyimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki bu markada fabrika değerlerine çok yakın değerler tutturmak mümkün. TDI x TSI konusunda cevabı daha uzun süre deneyimi olan arkadaşlara bırakmak isterim... TDI uzun vadede mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Bugün ben de gelişmeleri öğrenmek amacıyla satış temsilcimi aradım. 29 Mart'ta siparişini (kaparo) verdiğim Sunrooflu ve 5,8" Media Plus'lı aracımın tesliminde bir gecikme olup olmayacağını sordum. Navigasyon ile ilgili sıkıntıyı (evet Kıbrıs) bana da anlattı. Mayıs'ın son haftası teslim sözü hala geçerli ve bir sıkıntı yok. Yalnız önemli bir nokta; normalde eğer bu navigasyon durumu ortaya çıkmasaydı araçların erken gelme gibi bir durumu bile varmış bir ara. Yani Mayıs'ın son haftası teslim denildiği halde 20. hafta (13 - 20 Mayıs teslim). Neyse en azından şimdi tekrar başladığımız yere döndük ve gecikme yok. Yarın öbürgün teslim tarihi Mayıs'ın son haftasını da geçerse sabretmek oldukça zorlaşacak. Yalnız bende navigasyon yok onu belirteyim. Sunroof ile ilgili bir sıkıntı yaşamayız umarım. Sunroof ile ilgili bir şey söylenmedi bana. Umarım yardımım olmuştur.

Sevgiler herkese.

Bana satış temsilcim 20. hafta civarı en azından gümrükte olan araçlar için geçici bir çözüm üretilecek dedi. Hatta navigasyonlu araçlardan biri anlayamadıkları bir şekilde geçmiş ama satışı şu an için doğuş tarafından yasaklanmış. Dediğim gibi 2 güne net olarak arayıp öğreneceğim. Olur da çözülemeyecek gibi olursa; ya kaporamı alır ya da aracın gümrükte yatacağı süreçte bana geçici olarak araç temin etmelerini talep ederim.

Milyar dolarlık şirket nasıl olur da bu kadar büyük bir organizasyon açığı yaşayabilir? Yok sunroof yok başka bir problem derken SEAT markasını kasıtlı olarak arka planda tutmak için yapıyorlar gibime geliyor. Bu adamlar bu zihniyetle hâlâ nasıl başı çekebiliyor anlam veremiyorum.

Evet en azından bugüne kadar alınmış, üretilmiş, söz verilmiş araçlar için geçici de olsa bir çözüm üretilmeli. Daha önce de konuşulduğu gibi en azından harita önyüklemesi olmadan gelebilir ve Kıbrıs sorunu çözüldüğü zaman bizim serilere harita verileri servislerde yüklenebilir. Bu durum bizleri bekletmekle kalmıyor aynı zamanda bugünlerde (opsiyonlu) sipariş vermek isteyenleri de geciktiriyor. Marka güvenilirliği de cabası... Word of Mouth çok etkili ve çok tehlikelidir. Oralara hiç girmeyelim bile. Ayrıca navigasyon opsiyonunun şu anda verilememesi büyük sıkıntı. Geçici çözümler kesinlikle uygulanabilir telafisiyle.

Bence bu kadar bekledikten sonra vazgeçmeyin. Zaten aracınızı hiç canlı görmeden sipariş verdiğinizi ve üzmeyeceğini düşündüğünüzü önceden okumuştum. Ben görerek, deneyerek, bir hafta araştırarak ve inceleyerek sipariş verdim... Kesinlikle beklediğinize değeceğini düşünüyorum. Olur da geçici bir araç talep etmeye karar verirseniz sonucunu da paylaşırsanız sevinirim.

• bu arada ACT ne oldu, mayıs ayından itibaren türkiyeye sunulacağı söylendi ama, opsiyonda daha henüz görünmüyor?
  • Bu arabanın 125 pslik versiyonu neden yok? Saçma değil mi? 140 lık çok fazla bir güç herkes rallici mi ? 105 ise idare ediyor bence 125 ps olmalıydı yakıt açısından daha iyi olurdu belki de aynıdır bilmiyorum.
  • Birde bunu izlemenizi tavsiye ederim benim çok hoşuma gitti doğrusu..

http://www.youtube.com/watch?v=HrNnR4iz2jQ
  • Aranızda Medya System Plus 5.8" (navigasyonsuz) alan varsa fotosunu koyabilir mi? Hiç görmedim nette de bulamadım
  • Aranızda Medya System Plus 5.8" (navigasyonsuz) alan varsa fotosunu koyabilir mi? Hiç görmedim nette de bulamadım.
    Normal 5" den görüntü farkı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerr -- 15 Mayıs 2013; 13:12:23 >
  • quote:

Evet en azından bugüne kadar alınmış, üretilmiş, söz verilmiş araçlar için geçici de olsa bir çözüm üretilmeli. Daha önce de konuşulduğu gibi en azından harita önyüklemesi olmadan gelebilir ve Kıbrıs sorunu çözüldüğü zaman bizim serilere harita verileri servislerde yüklenebilir. Bu durum bizleri bekletmekle kalmıyor aynı zamanda bugünlerde (opsiyonlu) sipariş vermek isteyenleri de geciktiriyor. Marka güvenilirliği de cabası... Word of Mouth çok etkili ve çok tehlikelidir. Oralara hiç girmeyelim bile. Ayrıca navigasyon opsiyonunun şu anda verilememesi büyük sıkıntı. Geçici çözümler kesinlikle uygulanabilir telafisiyle.

Bence bu kadar bekledikten sonra vazgeçmeyin. Zaten aracınızı hiç canlı görmeden sipariş verdiğinizi ve üzmeyeceğini düşündüğünüzü önceden okumuştum. Ben görerek, deneyerek, bir hafta araştırarak ve inceleyerek sipariş verdim... Kesinlikle beklediğinize değeceğini düşünüyorum. Olur da geçici bir araç talep etmeye karar verirseniz sonucunu da paylaşırsanız sevinirim.

Sn. GrimReaperTH

Dediğiniz gibi mücadelemi son noktaya kadar vereceğim. Ben başta ocak sonunda golf siparişi verip, golften leona kaymıştım. Hatta başlığım da var:http://forum.donanimhaber.com/m_72370301/mpage_2/f_//tm.htm#74800207 Aşırı boyutlarda araç ihtiyacım olmasına rağmen 2 ay beklemeyi göze almıştım ama ekstra 1-2 ay daha bekleme durumu korkutuyor ve endişelendiriyor. Bugün dayanamadım ve aradım. Daha önce de tahmin ettiğim, sizin de belirttiğiniz gibi haritaları silin komutu verilmiş. Kendileri silemediğinden dolayı merkezden birinin gelmesini bekliyorlar. Bugün veya en kötü 1-2 güne çözüleceğini beklediklerini belirttiler.

Harita sorunu sadece Kıbrıs ile sınırlı değilmiş. Bugün bir tane bonus bilgi daha çıktı. İsrail'in de dünya haritası üzerinde sıkıntısı varmış. Ben bu harita kurumunu anlamak da artık zorlanıyorum. Türkiye dışındaki ülke sizi neden alakadar ediyor? Ülke bütünlüğü tamsa, kafanı neden uzatıyorsun hâlâ. Türkiye'de ürün almak, ürün sonrası süreci yaşamak ve satmak ızdırap; başka bir şey diyemiyorum.

Bu arada geçici olarak araç temin etme olayı firmanın geçmişine baktığımızda imkansız görünüyordu ama ben belki müşteriyi düşünürler diye olasılık dahiline almıştım. İş umalım da bu boyutlara gelmesin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.