Şimdi Ara

yeni sistem (Gigabyte B760M) 3 kısa + 3 kısa bip veriyordu sonra 5 bit oldu ve açılmıyordu (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem kursum esasında eski sistemden anakart işlemci ram üçlüsünü değiştirdim

işlemci İntel i3 12100F

Anakart Gigabyte B760M DS3H DDR4

Ram Team T-Force Vulcan Z Red 16GB(2x8GB) 3200Mhz CL16 DDR4

GPU asus 650 ti boost 

PSU msi a650gf 

İlk başta sistem büyük ihtimalle zaman farklılığından dolayı 4-5 bip sesi verdikten sonra ile açıldı sonra gigabyte ın driverlarını yükledim sistem yeniden restart attığında 3 kısa bip ara ve sonra 3 kısa bip sesi veriyor ve anakarttaki VGA ışığı kırmızı yanıyor ve sistem açılmıyor. Anakartta onboard ekran kart olduğundan GPU'yu söktüm ve anakartın görüntü çıkışına hdmi kabloyu bağladım ama maalesef sonuç aynı sistemde GPU yok ama VGA kırmızı yanıyor

önerisi olan var mı ne yapayım şimdi?

Güncelleme:

Bütün gece boyunca okumadığım Türkçe - İngilizce forum kalmadı. Bios resetleme den tek tek ram oradan işlemci montajına kadar kaç kez sistemi söküp taktım hatırlamıyorum. En sonunda yabancı bir forumda güncel anakartların (oradaki sorunlu kartta gigabyte dı) eski GPU'ları görmediği bu nedenle anakart VGA ışığı açık şekilde kaldığı ve bios ekranın da gelmediği satır arasında yazılmıştı. Öyle olunca emektar asus 650 ti boost'un yerine 4070'i taktım ve sistem hemen hata vermeden açıldı. Eski nesil ekran kartlarını güncel anakartlara taktığınızda sanırım bu ve benzeri hatalar çıkabiliyor.

@efyavas senin bilgin olmasa daha hala anakarttan görüntü almaya çalışıyor olacaktım sağ olasın. Benim bu işlerle yoğun ilgilendiğim dönemde bir anakartta vga çıkışı varsa görüntü alırdın işlemciye ihtiyaç yoktu :)

sonuçta elimde elden çıkacak 3 ram 2 anakart 1 Ekran kartı var ve bir yeni nesil ekran kartı almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 21 Haziran 2024; 22:10:35 >

• dual ramlarden birisini söktüm A2-B2 idi A1 e taktım ve sonuç değişmedi maalesef

• ceycey11 kullanıcısına yanıt
    İşlemci veya anakartta dahili gpu bulunmuyor. Hdmi kablosunu ekran kartına takarak deneme yapmak zorundasınız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

ne salağım eskiden eski ekran kartını taktım bios uptade i q flash plus kullanarak yaptım ya da yaptığımı düşünüyorum . ancak hala biosa giremiyorum şimdi 5 kısa bip alıyorum PC çalışıyor tüm fanlar aktif ancak ekranda görüntü yok

• Güncel durumda pc açılırken 5 bip sesi ardından açılıyor ancak bios ekranı gelmediğinden muhtemelen ultra fast boot seçili olduğundan göremiyorum Technopat'ın bir önerisi olmuş eski dönemde windowstan biosa geçişle alakalı ancak bende o da işe yaramıyor. biosu açabilmek için önerileriniz varsa sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.