Merhaba Arkadaşlar, İlk defa kendim sistem kurdum. Fakat elimde sadece 1 sata kablosu olduğu için çeşitli taklalar atmak zorunda kaldım. Önce satayı sadece dvd-rom'a bağladım ve içine kurmadan çalışan linux cd'si taktım. Bilgisayarımı açtığımda BİP BİBİP şeklinde bir ses geldi ve görüntü gelmedi. Kasaya baktığımda ekran kartı güç kablolarının yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Ve bilgisayarı kapatmadan hemen o kabloları taktım. (Panik moddaydım, çünkü güç bağlanmadığında kalıcı hasarlar oluşabileceği uyarısını kartın kutusunda okumuştum.) Ardından ekran kartının fanı da çalışmaya başladı. Görüntü hala yoktu. Sonradan kapatıp tekrar açtım. Açılırken tek BİP sesi geldi. Bu sefer ekrana anakartın başlangıç sayfası ve linux yüklenme ekranları geldi. Linux yüklenmedi o da ayrı mesele (Knoppix). Sonra sata kablosunu harddiske bağlayıp usb'den sistem kurma denemelerim oldu ama eksik dosya yüzünden başarısızlıkla sonuçlandı. Yarın gidip bir sata kablosu alacağım.
Fakat bu gece rahat uyumam için; -Ekran kartıma kalıcı hasar vermiş olabilir miyim? -Her açılışta gelen tek BİP sesi hala geliyor bunun anlamı nedir? Normal midir? Lütfen yardımcı olunuz.
içime su serptin inan :) ekran kartı için ne düşünüyosun?
Bişey olmamıştır için rahat olsunOlmuşsada hemen yenisinle değiştirirsin.
Pardusun son sürümünün çalışan versiyonunu cd'ye çekip taktım. Açılıyormuş gibi gidiyor biraz sonra da takılıp kalıyor bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler.