Şimdi Ara

Yeni sistem ekrana görüntü gelmiyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte biraz çevre koşulları pek iyi değil kaldığım yerde maalesef biraz küçük bir mahallede yaşıyorum ama sanırım şuan da başka yapacak bir şey yok. Yarın bir buzzer almayı düşünüyorum anakarta bağlayıp en azından sorun ile ilgili bilgi verebilir. Akşam vakti, zamanınızı ayırdınız hocam içtenlikle teşekkür ediyorum.
  • Orhan-DO kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa böyle bişeyle karşılaştım ama fanın dönmemesi normal değil ilk açılışta sonra durabilir kablo takılıyken dönmüyorsa vardır sorun sonucu bende merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim daha sonra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doganx123 D kullanıcısına yanıt
    Tabii hocam, tekrar teşekkür ediyorum. İyi geceler.
  • Tavsiye veriyorsunuz ama yanlıs tavsiyeler. R5 3600 apu bir işlemci mi ki onboard görüntü alsın arkadaş ? Hocam ilk sorun anakartın 3000 ready mi geldi, eğer gelmediyse bios güncellemesi yapılmadan açılmaz. 2.si ise ekran kartının fanları bilgisayarı açtığında dönüp duruyor mu yoksa hiç mi dönmüyor ?

• Yunusemre0101 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam 3000 ready geldi. Söküp takmadan önce açılınca dönüyordu sonra duruyordu fakat şuan hiç dönmüyor.

• Hocam ekran kartını söktüğün videoda güç kaynağı açık bir şekilde takmışsın yani elektrik varken ekran kartını takmışsın o yüzden zarar almış olabilir diye düşünüyorum. Güç kaynağı bağlantısını kes ve bios pilini çıkartıp 1dk kadar bekle içindeki statik elektriği atsın.

Yok yok hocam videoda kestiğim için oyle gözüküyor güç kaynağı kapalıydı.

Bios pilini çıkartmak 3000 ready özelliğini bozar gibi şeyler okudum ondan tereddütte kaldım.

• Bozmaz hocam

Hocam yardımınız için teşekkür ederim. Bugün için bıraktım ama yarin deniyip sizi bilgilendireceğim. İlginiz için teşekkür ederim. İyi geceler.

• Sistemi siz kurmadıysanız işlemciyi söküp tekrar düzgün şekilde takın. Hazır gelen kasalarda bazen yerinden oynuyor sanırım. Geçen ay başımıza geldi.
  • Hocam size birkaç tavsiye;
    * Her önüne gelenin söylediğini yapmayın, dolar olmuş 7tl üzülürsünüz. Garantide karşılamaz.
    * PC oem üreticileri ürünlerini tasarlarken yanlış monte edilmesini engeleyecek şekilde tasarlar.10 kere söktak yapmanıza gerek yok.
    Soruna gelirsek;
    * r5 3600da dahili gpu yok, anakart görüntü vermez.
    * PSU güç pinlerinin doğruluğunu kontrol edin (cpu yazanı cpu takma gibi vb.)
    * b450m ryzen ready sizi yanıltmasın sadece msi max serileri hazır bios update ile geliyor diye biliyorum. Eğer aldığınız yer bios update yaptıysa doğru yapamamıştır.

Sorun büyük ihtimal cpu anakart bios versiyonundan dolayı. Sistem boot olamıyor.

Bios usb flash özelliği varsa iyi yok ise 2000 serisi cpu takıp update etmeniz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1Abrams kullanıcısına yanıt
    Ben kurdum hocam, bir sıkıntı yok o konuda

• mikroski kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bi teknik servise gitmeyi düşünüyorum. Teknik servise gitmek garantiden çıkartır mi? Çünkü anakarti aldığım yere sordum 3600 için tak çalıştır bios olduğunu söylediler.

• Orhan-DO kullanıcısına yanıt
    İşi bilen bir teknik servis ise garantiyi bozacak birşey yapmaz zaten. Herhangi birine gidebilirsiniz yada resmi olarak garantiye gönderebilirsiniz bios update için.

Nereden aldınız? Tak çalıştırdan kastınız nedir?

Sağlıklı olması açısından ankart kutusunun resmini atarmısınız. Versiyon bilgilerinin olduğu kısmıda atın.
  • Arkadaşlar, her birinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Eğer benzer bir problem yaşayan varsa normal bir monitör ile display port çıkışından görüntü alarak sorunu çözdüm.
  • Monitor ile cozuldu demek. Gozunuz aydin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 18 Nisan 2020; 15:11:14 >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Sonrasında çalışmayan tvde de görüntü alabildim hocam ekran kartı sürücülerini vs inidirince.
  • Dedigim gibi ilk kulurumda mutlaka vga, dvi ile calistirilir sonradan kurulumdan sonra suruculer yuklenince hdmi, tv de calisir.
  • Benimde buna benzer bir sorunum var. 3200g apu işlemci ve gigabeyte b450m anakartim var fakat ekrana görüntü gelmiyor. Sistemi 0 aldım. İşlemci fanı dönüyor . Anakartin USB sinden felan telefon şarj oluyor. Anakart kutusunun üstünde 3000 ready zımbırtısı da var. İlk başta 250w PSU yetmiyordur dedim gittim aynı gün 500w 80+ PSU da aldım ama sonuç yine aynı. Lütfen yardımcı olun . Sizce biosu guncellemeye gondermelimiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.