Şimdi Ara

Yeni sistem ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam,bir sistem topladım. r5 3600, 5500xt, Corsair Venegeance 3200 mhz 2x8ram ve Asus tuf b450m-plus anakart kurulu sistem fakat görüntü alamıyorum. Tüm fanlarım çalışıyor, anakartıma ışık geliyor ekran kartına da ışık geliyor. Hdmi ile bağlıyorum pcyi çalıştırdığımda bir görüntü alamıyorum. Ekranda ve kabloda sıkıntı yok başka bir cihazla denedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dün bütün gece uğraştım ama çözemedim. Ramler tam takılı, işlemciye de baktım doğru takılı ekran kartını da takıyorum. Cpu güç bağlantısı doğru, anakart 24pin bağlantısı doğru. Ekran kartı güç bağlantısı da doğru. Bunlar görüntünün gelmesi için yeterli koşullar değil mi arkadaşlar. Atladığım bi şey mi var?

Arkadaşlar aynı şeyler önerilmesin diye yaptıklarımı yazıyorum tek tek.

Emin olduklarım:
    1-) Cpu, anakart, ekran kartı güç girişi takılı.
    2-) Cpu fan dönüyor.
    3-) Ramler takılı slotlar tek tek denendi.
    4-) Hdmi ile ekran kartından görüntü almaya çalışıyorum.
    5-) Bilgisayar açılınca ekran kartı fanları çok kısa süre dönüyor ve duruyor.
    6-) Hdmi kablosu ve görüntü aktardığım cihaz çalışıyor.

Emin olmadıklarım:
    1-) Ekran kartını sıkı sıkı bastırdım vida kısımları da oturdu ama tam takamamışım gibi geliyor biraz oynuyor ama normal diye düşünüyorum.
    2-) Görüntüyü direkt Tv'den alıyorum ama bunun bir etken olduğunu sanmıyorum.

Orhan Özkerçinyoutube
    My Movie
    https://www.youtube.com/watch?v=C4cooMWa0b0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan-DO -- 16 Nisan 2020; 22:35:32 >

• Vga ile on board goruntu almayi deneyin.
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Vga çıkışım yok hocam, ilk kez görüntüyü tvden almak sıkıntı oluşturur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhan-DO

Vga çıkışım yok hocam, ilk kez görüntüyü tvden almak sıkıntı oluşturur mu acaba?
    Aklima gelen ilk sey o zaten, basima gelmisti bir kasaya format atacaktim bir turlu tv de hdmi ile gormuyordu. Sorunu vga ile cozmustum. Yada Dvi giris varsa onla deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 16 Nisan 2020; 16:57:0 >
  • Dvi var ama kablom yok hocam. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
  • quote:

Dvi var ama kablom yok hocam. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
    Rica ederim. Bir yerden temin edebilirseniz deneme sansiniz olur.
  • İşin kötü kısmı monitörüm olmadığı için şuan yalnızca HDMI çıkışı yapabiliyorum ama bir yerden temin etmeye çalışacağım.
  • quote:

İşin kötü kısmı monitörüm olmadığı için şuan yalnızca HDMI çıkışı yapabiliyorum ama bir yerden temin etmeye çalışacağım.
    Anladim. Buyuk ihtimal sorun cozulecektir, ilk kurulum vga yada dvi ile yapilir, windows yukledikten sonra suruculer kurulduktan sonra ekran karti hdmi gorecektir.
    Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Çok sağolun, iyi günler dilerim.
  • Rica ederim. Sorun cozulmezse belirtirsiniz .
  • Hocam bi monitör bulup deneyeceğim inşallah.
  • quote:

Hocam bi monitör bulup deneyeceğim inşallah.
    Deneyin ve sonucu bildirin.
  • 1.anakart üstündeki girişe hdmi takmış olabilirsiniz
    2.Fanlar çalışıp duruyorsa bir parçada sıkıntı vardır önerim ramleri tek tek takarak çalıştırmanız
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    Hocam hdmi çıkışını ekran kartından yapıyorum. Cpu fanları durmuyor ama ekran kartı fanları çalışıp duruyor. Ramleri tek tek de denedim, olmadı.
  • Orhan-DO kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının durması anormal degil belli bir sıcaklığa kadar dönmüyorlar zaten anlık dönmesi size yanıltmasın ama cpu fanları dönmeye devam ediyorsa sorununuz biraz daha karmaşık gibi duruyor
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın bilemiyorum. Sistem yeni kurulduğu için bir fikrim de yok. ekran kartı ışıkları yanıyor ama neden fan çalışıp duruyor bilmiyorum. Farklı bir çıkışla görüntü almayı dene diyen arkadaşlar oldu monitör bulmaya çalışıyorum.
    Hocam maalesef kimseden monitör bulamadım, fakat ekran kartı fanları önceden ilk başta çalışıyordu sonra duruyordu şuan hiç dönmüyor, bunun bir anlamı olabilir mi? Bir kaç kez çıkarıp taktım ekran kartını.
  • Diger arkadaslarin dedigi gibi o fanlarin donmemesi normal degil..
    Ekran kartını çıkartıp anakarttan görüntü almaya çalıştım ama yine olmadı maalesef.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.