Şimdi Ara

Yeni Sistem Reset Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem normal şekilde ve oyunlarda aşırı yükleme yapılmadığında sorunsuz çalışıyor.
    Oyunları 4k ve Ultrada açtığımda ve ekran kartı sıcaklığı 85lere çıktığında pc reset atıyor. Ekran kartı yetmediğinden oyun donsa yada FPS aşırı düşse anlarım fakat reset atmasına anlam veremedim. Isınmadan dolayı reset atması normal midir. Ekran karının kendini korumaya alması ve buna bağlı reset atması gibi bir durum oluşması ihtimali var mıdır.

Kasa içerisindeki fanlar kasanın orjinal fanları, ayrıca kasanın yapısından dolayı sıvı soğutmanın fanları radyatördeki sıcak havayı ekran kartının üzerine üflüyor. Yukardaki fanlarda kaliteli olmadığından yeterli sirkülasyon olmuyor sanırım. Noctua 140mm 3000 RPM fan ile değiştirmek sorunu çözer mi bilemedim.

Yorum yapabilecek ve yardımı dokunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Sistem şu şekilde;

NZXT Razer Edition Kasa
    MSI Z270 M7 Anakart
    7700k İşlemci
    Galax GTX 1080 TI Ekran Kartı
    Gskill 3000mhz RGB Ram
    NZXT X62 Sıvı Soğutma
    Samsung 960 M2 SSD

İYİ FORUMLAR

• Büyük ihtimal hız eşiğini geçiyor ondan dolayı koruma amaçlı kapatıyor. Stock fan hızı yükte yüzde 50. Msi after burnerdan aggressive fan moduna alın bir de öyle deneyin yükte sıcaklığı. Ayrıca psunuzu yazar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI Afterburner'dan otomatik fan ayarlamasını kapatın, %100 fan hızında yükte çalıştırın.
  • Asıl yazman gereken güç kaynağı modeli, kasa modeli, ekran kartının tam modeli gibi şeyleri yazmamışsın.
  • Yazdığımı sanıyordum atlamışım:)

Corsair rm750x 80+ gold

Ekran kartıda Galax GTX 1080 TI Exoc

Teşekkürler,

İyi forumlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arthalion

Yazdığımı sanıyordum atlamışım:)

Corsair rm750x 80+ gold

Ekran kartıda Galax GTX 1080 TI Exoc

Teşekkürler,

İyi forumlar,

hocam yaptınız mı yukarıda dediğim msi after burner'dan fan ayarını?
  • Prize gelen elektriği de kontrol edin. Yıllar önce benzer bir sorun vardı. Apartmanın altındaki marketlerin dolaplarından yapıyordu bende de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kasa nzxt s340 razer

Teşekkürler,
  • Bu modelin 22 derecelik ortamda default fan curvede çalıştığı sıcaklık max 80-81 derece, eğer 85 dereceye çıkıyorsa kasa airflowu yanlıştır yada kart fabrika çıkışlı soğutucusu yanlış monte edilmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.