Şimdi Ara

Yeni Sisteme Yabancıyım, Başarı Sıralamam Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Üniversite öğrencisiyim ve pek fazla çalışmadan ygs, lys sürecini tamamladım. Çok fazla soru çözememden ve pratikliğimi kaybetmemden mütevellit, çok da iyi yapamadım; ama yine de fikirlerinizi almak istiyorum.

ygs:

mat: 35D, 4Y fen: 34D 6Y sos: 22D 10Y türk:33D 7Y
    ygs1 sıralamam 26.300

lys:

mat: 44D 5Y Geo: 24D 6Y fizik: 24D 6Y kimya: 25D 5Y biy: 27D 3Y

şimdiden, yardımcı olabilecek herkese teşekkürler!

• Okuldan da 65-66 gibi bir puan gelecek galiba.
  • up
  • MF puan türlerinde aşağı yukarı toplam (ham + okul) puanların ve geçen yıl bu puanlarla ilgili puan türlerinde aşağı yukarı kaçıncı olunmuş olduğu sırasıyla şöyle:

MF-1: 480 / 26000-27000.'lik
    MF-2: 480 / 25000-26000.'lik
    MF-3: 477 / 25000-26000.'lik
    MF-4: 477 / 27000-28000.'lik

Tabii ki bunlar tahmin, yorum. Ayrıca geçen yılki verilere göre yapılmış tahminler. Bu yıl ne olacağı belli olmaz. Çok da bağlayıcı olmasın, gerçek sonuçları (Temmuzun ortasında açıklanır.) bekleyip görmekte yarar var. :)
  • kocaeli üniversitesi mekatronik mühendisliği öğrencisiyim, bu sene üçüncü yılım bitti. sizce ytü mekatronik müh. i.ö olma şansı nedir? geçen sene mf-4 488 gibi bir puanla kapatmış; 22.000 de başarı sırasıydı galiba. ygs'nin daha zor olmasından ötürü 15.000-25.000 arasındaki hareketlenmeler hangi yönde olabilir acaba. ya da başarı sıralarını sabitlersek, ygs 2010'nun yirmi puanlık bi' fazlalığı vardı benim sıralamamda. puanlar yirmi puan düşmez tabii; ama on puan da mı düşmez? :) ve son olarak tercihlerim:
    ytü mimarlık, ytü mekatronik müh. i.ö, itü matematik müh. ve ytü makine müh. şeklinde olacak... bakalım, bekleyip göreceğiz.
  • şimdi mekatronikte okuyorsanız yıl kaybetmeden kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz diye duydum. o yüzden mekatronik daha iyi bi tercih. mimarlık ve makine kazanırsanız tekrar başa sararsınız. tabi ki tercih sizin ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: henry hill

kocaeli üniversitesi mekatronik mühendisliği öğrencisiyim, bu sene üçüncü yılım bitti. sizce ytü mekatronik müh. i.ö olma şansı nedir? geçen sene mf-4 488 gibi bir puanla kapatmış; 22.000 de başarı sırasıydı galiba. ygs'nin daha zor olmasından ötürü 15.000-25.000 arasındaki hareketlenmeler hangi yönde olabilir acaba. ya da başarı sıralarını sabitlersek, ygs 2010'nun yirmi puanlık bi' fazlalığı vardı benim sıralamamda. puanlar yirmi puan düşmez tabii; ama on puan da mı düşmez? :) ve son olarak tercihlerim:
    ytü mimarlık, ytü mekatronik müh. i.ö, itü matematik müh. ve ytü makine müh. şeklinde olacak... bakalım, bekleyip göreceğiz.

YTÜ Mekatronik Mühendisliği (İ.Ö.)'nün taban başarı sırası geçen yıl 21600'müş. Yani en son MF-4 21600.'sünü almış.

Senin tahminî MF-4 başarı sırana gerilemesi için bunda yaklaşık 6000-7000 geriye kayma olması gerekiyor. Bu da maalesef çok zor. Tıp fakülteleri başta olmak üzere kontenjanlar arttı, her yıl sağlık bölümlerine olan ilgi de artıyor. Ancak bu kontenjan ve ilgi artışları geçen yıl da yaşanmasına rağmen, bu bölümün örgün (Birinci Öğretim) programının taban başarı sırası 2010'da 2009'a göre 1000 sıra öne kaymış. (2009'da: 16500 / 2010'da: 15500) Yani düşme bile olmamış, yükselmiş. İkinci Öğretim programı geçen yıl ilk defa öğrenci aldığı için 2009'la karşılaştırma yapma olanağımız yok. Ancak örgün programıyla aşağı yukarı eşdeğer bir davranış sergileme olasılığı var.

Taban puan önemli değil, başarı sırası önemli. Ama yine de taban puan açısından da bakalım. Burası geçen yıl MF-4'te 488,971 puanla kapatmış. Tahminî MF-4 puanın için bunun 10 puan aşağısını bulduk. Buranın taban puanının 10 puan düşmesi de imkansız geliyor bana, bilmiyorum.

Bak, dediğim gibi, daha gerçek sonuçlar açıklanmadı ve gerçekte ne olacağı belli olmaz. Belki çok daha iyi bir başarı sırasına girebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Haziran 2011; 11:36:38 >

• az calsmayla nası yaptn bu netleri helal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Haziran 2011; 11:28:43 >
  • Bir de yatay geçiş yapma olanağın yok mu? Yeterli not ortalaması yapamadın sanırım. Çünkü zaten KOÜ Mekatronik Mühendisliğindesin, YTÜ Mekatronik Mühendisliğine geçiş yapacaksın. (İkinci Öğretim programı olması bir sorun yaratıp yaratmadığını bilmiyorum.)

Neyse, sağlık olsun. Temmuzun ortası gibi gerçek, kesin sonuçlar açıklanır. O zaman yorum yapmak daha iyi olur. :)
  • yatay geçiş biraz zor bizde. dönem itibariyle yedi ders alıp da yedisinden de kalan öğrenci sayısı yüz civarında... aşırı zorlamalar ve egosu tavan yapmış hocalar var. ayrıca yıldız'ın kontemajnı da yok bildiğim kadarıyla. neyse artık, hala bütlerle uğraşıyoruz. finallerden fırsat bulduğum kadarıyla bu kadar yapabildim. hiç olmazsa itü matematik müh. filan gelse. bu arada okuduğum bölümden oldukça memnunum; ama izmit çok farklı bi' şehir istanbul'da izmit'e gelmek isteyen tüm üniversite adaylarına tavsiyemdir. istanbul'a alıştıysanız, burada yapamıyorsunuz ve benim gibi üç yılın sonunda yeniden deniyorsunuz. diyelim ki matematik müh. de olmadı ytü makine olacak herhalde. zamanında say2'de 17.384 le yerleşmiştim bu bölüme.... şimdiki aklım olsa.. neyse, herkese çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.