Şimdi Ara

yeni sistemim nasıl, daha iyi hale nasıl getirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    EPOX EP-9NPA3J SOKET 939 ANAKART 95$
    TWINMOS 2x512 mb DUAL RAM 90$
    256 MB ATI RADEON P.COLOR X700 PCI EXP. 87$
    120 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB 81$
    SAMSUNG 713N 17" LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ) 295$
    LG DVD-RW 48$
    AOPEN ES50E-E02 300W SIYAH KASA(AIRDUCK) 41$
    MICROSOFT OPT.DESK. KLAVYEMOUSE K96 24$
    toplam (kdv dahil) : 1400 YTL
    bu şekilde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. maksimum fiyat 1400ytl bundan fazla veremem.
    bu sistemde ne gibi değişiklikler yapabilirim en iyi performansı almak için.
    her türlü fikre açığım.
    sistemin amd olma diye bir zorunluluğu yok.
    orta derecede oyun oynarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parankima -- 7 Mart 2006; 18:32:01 >

• Bence sistem çok iyi olmuş dostum fazladan verebilcen 50 ytl'yi sanırsam hdd'ye yatırabilirsin..onun dışında öteki parçalar çok iyi..haa belkide o 50ytl ile x700 ekran kartı alabilirsin x550'den daha iyidir. karar sana kalmış ister hdd ister ekran kartına yatır o parayı ama sanki ekran kartına yatırsan daha iyi olur gibi geliyo 80gb işini görebilir.... 256 MB ATI RADEON P.COLOR X700 PCI EXP. 87$ 9$ ekran kartına yatır 120 GB SEAGATE 7200 SERIAL ATA 84$ 23$'da buna wer fazladan 32$ yapar yani sistem 1.400 YTL YAPAR
  • o ekran kartını unut derim öncelikle, çok eski seri ati kartlarının pci-express versiyonu, yeni oyunları en düşük çözünürlükte oynasan bile tat vermez, orta düzeyde oyun bile oynasan bir 6600/X700PRO olmadı X1300PRO ayarı kart almaya çalış. Tamam bütçenin sıkışık olduğunu anlıyorum ama 3b oyun performansında ekran kartı 1 numaralı etkendir (açık ara) mesela en yeni ve en güzel oyunlardan fear'ın performans testine bak

Senin alacağın kart o en alttaki karttan bile kötü, bir 6600 ise gayet yeterli performans veriyor. X700PRO da alabilirsin (eski oyunlarda performansı 6600'den iyi sayılır) ama 6600 alırsan farcry, quake4, splinter cell chaos theory gibi oyunlarda sm 3.0, HDR farkıyla hem çok ta para vermeden oyun oynayabilirsin. X1300PRO ise ucuz olduğundan fena olmayan bir alternatif. En azından senin seçtiğin karttan iyidir ve arasında 30 dolar filan oynuyor.

Yeni oyunlardan Quake 4 bir başka örnek

X800GTO bütçeni çok aşar, X1300 pro 100 dolar+kdv civarında hiç olmazsa bu kartı almanı tavsiye ederim 6600'den ucuz olduğu için ayrıca bütçen de sabit çok da zorlamak istemem.
    Bir olasılık monitörü LCD almayarak bütçeni rahatlatabilirsin 210+kdv civarında flat 19" crt ekranlar var, arta kalan parayı da daha büyük bir hard-disk ve daha iyi bir ekran kartına yatırabilirsin...

• Dostum adamın bütçe sınırlı yaa..bende x550 kullanıyorum ama bütün oyunları takır takır oynuorum sorunsuz..call of duty'yi 1024x768 takılmadan fıstık gibi oynuorum bence ekran kartı şimdilik idare eder x1300pro alacağına ilerde parasını toplar gene elindekini de satar gider x800gto falan alır yada daha iyisini bence bütçeyi zorlamasın şimdilik bi süre onu idare eder bütün oyunları da hemen hemen oynayabilir..ilerde de parası olduunda çok iyi bir ekran kartı alabilir..Ayrıca bence almışken LCD alsın derim..Crt'LER gözleri çok yoruyo göz sağlığı önemli ayrıca 19" crt monitör aldık amcama hiç beğenmedik sora keşke 17" bi LCD alsaydık dedik.. lcd'den bence vazgeçmesin..

quote:

Orjinalden alıntı: ufster

o ekran kartını unut derim öncelikle, çok eski seri ati kartlarının pci-express versiyonu, yeni oyunları en düşük çözünürlükte oynasan bile tat vermez, orta düzeyde oyun bile oynasan bir 6600/X700PRO olmadı X1300PRO ayarı kart almaya çalış. Tamam bütçenin sıkışık olduğunu anlıyorum ama 3b oyun performansında ekran kartı 1 numaralı etkendir (açık ara) mesela en yeni ve en güzel oyunlardan fear'ın performans testine bak

Senin alacağın kart o en alttaki karttan bile kötü, bir 6600 ise gayet yeterli performans veriyor. X700PRO da alabilirsin (eski oyunlarda performansı 6600'den iyi sayılır) ama 6600 alırsan farcry, quake4, splinter cell chaos theory gibi oyunlarda sm 3.0, HDR farkıyla hem çok ta para vermeden oyun oynayabilirsin. X1300PRO ise ucuz olduğundan fena olmayan bir alternatif. En azından senin seçtiğin karttan iyidir ve arasında 30 dolar filan oynuyor.

Yeni oyunlardan Quake 4 bir başka örnek

X800GTO bütçeni çok aşar, X1300 pro 100 dolar+kdv civarında hiç olmazsa bu kartı almanı tavsiye ederim 6600'den ucuz olduğu için ayrıca bütçen de sabit çok da zorlamak istemem.
    Bir olasılık monitörü LCD almayarak bütçeni rahatlatabilirsin 210+kdv civarında flat 19" crt ekranlar var, arta kalan parayı da daha büyük bir hard-disk ve daha iyi bir ekran kartına yatırabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeiLan41 -- 7 Mart 2006; 2:00:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

Bence sistem çok iyi olmuş dostum fazladan verebilcen 50 ytl'yi sanırsam hdd'ye yatırabilirsin..onun dışında öteki parçalar çok iyi..haa belkide o 50ytl ile x700 ekran kartı alabilirsin x550'den daha iyidir. karar sana kalmış ister hdd ister ekran kartına yatır o parayı ama sanki ekran kartına yatırsan daha iyi olur gibi geliyo 80gb işini görebilir.... 256 MB ATI RADEON P.COLOR X700 PCI EXP. 87$ 9$ ekran kartına yatır 120 GB SEAGATE 7200 SERIAL ATA 84$ 23$'da buna wer fazladan 32$ yapar yani sistem 1.400 YTL YAPAR

Arkadasa katılıyorum ama hardıske yatırım yaparsan daha ıyı olur ekran kartını ılerde satar degıstırırsın veya suanda hıcbırseyde almasanda olur

• Ben nasıl iyileştirebilirim diye sorduğu için önerdim ekran kartını değiştirmesini, arkadaş her türlü öneriye açığım demiş dikkatini çekerim. Benim görüşüm de crt 19" flat bir monitör alıp tasarruf ettiği miktarı hard-diske ve ekran kartına yatırması, gayet basit, olmayan yerden para yaratsın demiyorum.
  • Pardon dostum sende haklısın kusura bakma o zaman 2 tane seceneği war ya senin dediin gibi lcd'den vazcaycak ve ekran kartı ve hdd'ye yatırım yapcak crt monitör alcak yada benim dediim gibi ekran kartını x700 alcak hdd 120 olcak LCD kullanmaya dwm edicek..Bana sorarsa benim tercihim LCD olur..en kısa zamanda bende LCD'ye geççem gözlerim çok kötü oldu bu crt sayesinde..göz sağlığımız önemli sonuçta..ekran ve hdd'yi elbet sora da yükseltebilir..ama şimdi crt alsa ilerde lcd'ye geçerken zor olur onun için die düşünüyorum..tercih onun paşa gönlü nası isterse..belki başka arkadaşlar daha güzel fikirler de sunabiliri tabi..
    quote:

Ben nasıl iyileştirebilirim diye sorduğu için önerdim ekran kartını değiştirmesini, arkadaş her türlü öneriye açığım demiş dikkatini çekerim. Benim görüşüm de crt 19" flat bir monitör alıp tasarruf ettiği miktarı hard-diske ve ekran kartına yatırması, gayet basit, olmayan yerden para yaratsın demiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum nasıl bu hale geldi?
    4 yıl önce açıldı
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önemli olan seçenek sunmak değil mi welcome to hell kardeş ben de farklı bir kaç seçenek sunayım dedim ama elbette kararı verecek olan kişi parayı da verecek olan bu yüzden onun keyfine kalmış.
  • diğerleri bütçene bağlı olduğu için onlara karılmıyorum çünkü fiyatına göre en iyi performansı gösteren ürünleri almışsın.ama 2 şeye takıldım.1.seagate in sata NCQ diskleri çok kötü.onun yerine seagate veya samsungun sataII NCQ disklerinden birini al.seagate in düz sata sı çok kötü.2.ekran kartı şu an için iyi ama oyunu biraz daha iyi oynamak istiyorum dersen en azından bir tane 6600 veya x700pro al.çünkü aralarında ciddi performans farkı var x550 ile.güle güle kullan.
  • Sata 2 iyi nokta yakalamışsın her zamanki gibi ekran kartı konusunda haklısın ama bütçeyi aşacak o zamanda yoksa en azından senin önerdiin ekran kartlarından biri alınmalı
    quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

diğerleri bütçene bağlı olduğu için onlara karılmıyorum çünkü fiyatına göre en iyi performansı gösteren ürünleri almışsın.ama 2 şeye takıldım.1.seagate in sata NCQ diskleri çok kötü.onun yerine seagate veya samsungun sataII NCQ disklerinden birini al.seagate in düz sata sı çok kötü.2.ekran kartı şu an için iyi ama oyunu biraz daha iyi oynamak istiyorum dersen en azından bir tane 6600 veya x700pro al.çünkü aralarında ciddi performans farkı var x550 ile.güle güle kullan.

• Aslında ekran kartını ileride yükseltecekse en doğrusu o/b bir nforce4 anakart almasıdır. Bu sayede ekran kartına da para vermekten kurtulur, belki 1-2 ay düşük çözünürlikte eski oyunları oynar (hl2, cs, aoe3 gibi) ama hem bütçesinde şu andaki 76$+'lık bir hafifleme olur hem de ileride 2.el satarken karşılaşacağı zarardan kurtulur. O 76$+ lık tasarruf ile de üzerine bir 75 dolar daha koyar alır mis gibi 6600GT ekran kartını. Bu da ayrı bir opsiyon ki bence en makulu budur.
  • SİSTEM İYİ DOETUM OYNAMAYA GEREK YOK
  • quote:

Aslında ekran kartını ileride yükseltecekse en doğrusu o/b bir nforce4 anakart almasıdır. Bu sayede ekran kartına da para vermekten kurtulur, belki 1-2 ay düşük çözünürlikte eski oyunları oynar (hl2, cs, aoe3 gibi) ama hem bütçesinde şu andaki 76$+'lık bir hafifleme olur hem de ileride 2.el satarken karşılaşacağı zarardan kurtulur. O 76$+ lık tasarruf ile de üzerine bir 75 dolar daha koyar alır mis gibi 6600GT ekran kartını. Bu da ayrı bir opsiyon ki bence en makulu budur.

evet bak aklıma gelmemişti hatırlattığnı iyi oldu.piyasada 85$ civarına asus un 6150onboard ekran kartıçipsetli sataII NCQ destekli anakartı var.performansı da x550den çok da düşük değil.4pipe lı bir ekran kartı.270-280fsb seviyesinde de o\c oluyor.bence alınabilir.üstelik düz nf4 den daha iyi bir çipset.

• Fiyatları Maviden aldım çok daha ucuza bulabilirsin

ASUS A8N-VM-CSM (GeForce 6150,GLAN,SATA,RAID,VGA,S939) Anakart 92+kdv
    veya
    ASUS A8N-VM (GeForce 6100,LAN,SATA,RAID,S939) Anakart 83+kdv
  • amd ye ASUS yakışmıyor EPOX veya DFI arkadaşın secimide güzel ekran kartı x550 fena bir kart degil ancak x700 alabilirsen onlar epey güzel diye duymuştum
  • ekran kartını
    256 MB ATI RADEON P.COLOR X700 PCI EXP. 87$
    sabit diski
    120 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB 81$
    olarak değiştiriyorum.
  • Diğer arkadaşların dediği gibi!

Bence de harddiskini en az 120 Gb yap ve Ekran kartını da X700 yap.

Ben olsam Amd almam zaten ama, Amd'ciler ve İntel'cilerin kendi tercihleri.

Saygılar...
  • şimdi benim anakartım sata destekliyor ve harddiskim sata2. benim harddiskim sata olarak çalışır değil mi?
    ve bu bir sorun oluşturmaz mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.