Şimdi Ara

YENİ SKODA FABİA ANA KONU (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
31
Favori
47.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz kış geliyor(geldi bile denilebilir) lastik önerileriniz var mı. Petlas w651 185 60 15 almayı düşünüyorum. Önerilerinize açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • budebufe B kullanıcısına yanıt
    Samsunda pek kış olmadığı için fabrika çıkış lastikleri ile devam etmeyi düşünüyorum açıkcası bayi de lastiklerin yağmurda gayet iyi olduğu söylendi deneyip göreceğiz bakalım
  • Selamlar,

Ben de geçtiğimiz Cuma 1.2 TSI Style manuel ile aranıza katıldım.

Alakasız bir konuya yazdığım cevabı buraya da kopyalayayım, almayı düşünen arkadaşların bulması kolay olsun:

Dolu araç ile denemedim ama araç zaten yüksek torkuyla yeterince atak. Bu konuda üzüleceğinizi sanmıyorum. TSI mOtorlara LPG iyi olmuyor diye biliyorum. LPG düşünceniz varsa atmosferik motorlara kaymanız daha iyi olabilir.

Yakıt tüketimi, Çanakkale-İzmir arası uzun yolda, yol izin verdiğince 120 civarı hızlarda bilgisayar 5.8 lt/100km hesapladı. Henüz rodajda olduğundan daha da düşecektir diye düşünüyorum. Özellikle 110 civarında kalınırsa 5 lt/100 km civarı bir ortalama yakalanır diye düşünüyorum.

Eski aracım da Fabia idi. Piyasadaki diğer bu fiyat civarındaki araçları değerlendirerek yine Fabia aldım. Eski Fabia'nın iç malzemesi de sert plastikti ve trim sesi yoktu. Yenisinde havalar soğuyunca trim sesi var diyorlar. Şu an aklıma gelen tek sıkıntı, anahtarsız çalıştırmanın olup, anahtarsız girişin olmaması. En büyük sıkıntım da bu olsun diyorum. Hız sabitleyici yok, ama hız sınırlayıcı var. Genelde şikayet edilse de ben hız sınırlayıcıyı kullanışlı buldum. Nedeni daha önceki aracımda hız sabitleyici olmaması olabilir.

Hala hata yapıp yapmadığımı bilmediğim tek nokta ise manuel vites seçimi. Açıkçası tüketim farkı olmadığından DSG istiyordum ama güvenemedim. Şimdi acaba güvenip DSG'li mi alsaydım diye kendimi yiyorum. Aracın keyfi otomatikken daha iyi alınıyor.

• Eled kullanıcısına yanıt
    DSG büyük güzellik valla keşke dsg alsaymışsın
  • Eled kullanıcısına yanıt
    Manuel ile dsg arasında kalmayın. Güle güle kullanın.
  • Arkadaşlar facede skoda fabia grubu açtım link paylaşmak yasakmı bilmiyorum o yüzden yasaksa yazarsanız silerim.https://www.facebook.com/groups/1141609445876006?ref=bookmarks

• Arkadaşlar,skoda VW gurubu bir araç olmasına karşın,Türkiye distribütörü Yüce Oto değil mi?Yani Doğuş oto ile ilgisi yok.Servis,bakım,yedek parça,yol yardım gibi konularda,verilen hizmet kalitesi ve fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?
  • budebufe B kullanıcısına yanıt
    Açıkcası karda gitmeyecekseniz kış lastiği önermem. İki defa sökme takma ücreti yaz lastiklerinin ve sökülünce kıs lastiklerinin muhafazası problemi başlıca sebepler. Tabi lastikler de 600-700 civarı tutar. Kar olmadığı surece, normal lastikleriniz kotu değilse yağmurda da sogukta da isinizi görür. Biraz temkinli gidersiniz olur biter.

• Sevgili forumdaşlar, yorumlarınıza ve sorularınıza ekleme yapmak veya cevap vermek isterim.

Eğer Fabia aracınız evin tek aracı olacaksa DSG almayarak iyi bir seçim yapmışsınız diyebilirim. Ben kendim 2016 Agustos çıkışlı FABİA 1.2 TSI Style Manual kullanıcısıyım. Almadan önce 3 ay tüm marka modelleri, her türlü motor tipini, yakıt ekonomilerini, konfor ve donanımı araştırdım. Daha önceden de Fabia kullanıcısıydım. İstanbul gibi bir ilde sürekli sıkışık trafikte ilerlemeyecekseniz manual sizi yormaz. Bakımları ve olası problemlerde çıkacak tamirat giderleri çok daha ucuzdur. Problem çıkarma olasılığı daha azdır. Ne kadar düzeltildiği iddia edilse de bu forumda ve SkodaTurkey forumunda 5000km'yi geçen araçlarda DSG arızası çok da düşük ihtimalli değil maalesef. Kuru kavrama yarı otomatikler her zaman keyifli sürüş, yakıt tasarrufu sunarken aynı zamanda problem çıkarması çok olasıdır. Benim evde tek aracım olacağından ve olası bir şanzıman arızasında 15-20 gün servise bırakamayacağımdan dolayı manual aldım. Ayrıca 6000tl daha ucuza aldım. Şunu da belirteyim (istatistiki veridir) şanzıman arizalarında VW grubu servislerinde %70 kullanıcı hatası, %30 garanti kapsamında çıkar.

2. konu ise Kış lastiği
    Bu konuda çok yanlış fikirler mevcut maalesef. Kış lastiği kar lastiği değildir ve karda buzda gitmez. Kar lastiği çok daha derin dişli ve metal desteklidir. Kış lastiği, sıcaklığın 7 derecenin altında düşen havalarda, soğuk ıslak zeminde (yazın yağan yağmurda kış lastiği STD lastiklerden daha fazla kaymaya neden olur) STD lastiklere göre ortalama %30 daha kısa fren mesafesi sunar, yol tutuşu çok daha iyidir, buzlu karlı yollarda STD lastiklere göre nispeten daha iyidir. Normalde çıkamayacağınız yokuşları çıkabilirsiniz ama full buz ya da 3-4 günlük karlı bir yolsa ikisi de çıkmaz. STD lastikle Kış lastiğinin sadece dişleri değil hamurları da farklıdır, STD lastik 2-3 derece havalarda bildiğin Çakmaktaşların aracının lastiği gibi olurken, kış lastiği esnekliğini ve performansını korur. Ankara, Eskişehir, İstanbul (Maximum 1 ay) gibi yerlerde kış lastiği şiddetle öneririm, kışın uzun yol yapanlara ise kesinlikle almalarını tavsiye ederim.

3. Doğuş otodan Skoda alabilirsiniz. Türkiyede hem Yüce hem de Doğuş otonun yetkisi mevcuttur. İkisi de Skoda satabilir servis hizmeti verebilir. Fiyatlamaları aynıdır ama kampanya- ya da indirim uygulama metotları farklılık gösterebilir.

4. Alınan Sıfır araçlara yanınızda götüreceğiniz boya tespit cihazıyla test yapmanızı şiddetle öneririm. Kansız bayiler boyanmış, parça değişmiş araçları sıfır diye satıyorlar BMW Mercedes grubu bile yapıyor bunu.

Umarım biraz yararı olmuştur.

• jackalcarlos_18 J kullanıcısına yanıt
    Valla boya olayına baktırmak hiç aklıma gelmedi ama siz böyle söyleyince süphelendim şimdi bunu nerde kontrol ettirebiliriz ve bu durumla karşılaşan hiç bildiğiniz var mı. Çok ciddi bi durum ihmal edilecek gibi değil dediğiniz olay.

aklıma kurt düşürdünüz
  • Merhaba arkadaşlar

ben de yaklaşık 1 ay önce 1.2 TSİ / 110 BG / DSG / Style donanım aldım. araç gayet güzel. donanımda neredeyse yok yok. görüntü, iç mekan vs her şey güzel. ben bir tek yakıttan tam istediğim verimi alamadım. araç daha 1000 km bile olmadı. ya motor yeni olduğundan yada istanbul şehir içi trafiği çok dur kalk yaptığımdan. fazla basma gibi bir şey de özellikle yapmıyorum. vites geçişlerinde kendisi zaten yükseltiyor veya düşürüyor. yükseltmek için ben fazladan aşırı derecede gaza kesinlikle basmıyorum. yani çok çok itinalı bir şekilde aman motora bir şey olmasın diye korka korka kullanıyorum diyebilirim :)) ama halen 8-9lt/100 km değerlerinde araba. yol açıksa 25-30 km lik bir mesafede 90-100 km hızla giderseniz 6-7 arasını görüyor. ama yorumlara bakıyorum herkes çok az yakıt harcıyor. konu hakkında bilgi sahipleri, tecrübelerini tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim. herkese kazasız belasız yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rokcelik

Merhaba arkadaşlar

ben de yaklaşık 1 ay önce 1.2 TSİ / 110 BG / DSG / Style donanım aldım. araç gayet güzel. donanımda neredeyse yok yok. görüntü, iç mekan vs her şey güzel. ben bir tek yakıttan tam istediğim verimi alamadım. araç daha 1000 km bile olmadı. ya motor yeni olduğundan yada istanbul şehir içi trafiği çok dur kalk yaptığımdan. fazla basma gibi bir şey de özellikle yapmıyorum. vites geçişlerinde kendisi zaten yükseltiyor veya düşürüyor. yükseltmek için ben fazladan aşırı derecede gaza kesinlikle basmıyorum. yani çok çok itinalı bir şekilde aman motora bir şey olmasın diye korka korka kullanıyorum diyebilirim :)) ama halen 8-9lt/100 km değerlerinde araba. yol açıksa 25-30 km lik bir mesafede 90-100 km hızla giderseniz 6-7 arasını görüyor. ama yorumlara bakıyorum herkes çok az yakıt harcıyor. konu hakkında bilgi sahipleri, tecrübelerini tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim. herkese kazasız belasız yolculuklar.

Benimde hiç 8 lt den aşağı düşmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: rokcelik

Merhaba arkadaşlar

Sayın rokçelik aracı kaça aldınız bende almayı düşünüyorumda..birde yakın zamanda 1.2 tsi dsg style için başka fiyat alan varmı?

• Biz de kardeşime pazartesi günü aldık; 1.2 tsi dsg style donanım, kırmızı renk. Denizli de yaşıyoruz buradan aldık. 56250 tl. Kasko 1100 sigorta 800-900 tl gibi bir rakam tuttu sanırım. Ellerinde ki son araçtı. Dün arkadaşım sormuş sipariş verebiliriz demiş ama 61500 tl demiş fiyatına.

• canasss kullanıcısına yanıt
    benim durum biraz farklı. engelli ÖTV indiriminden faydalandık. çift renk gelecek aracımız var dediler biz de iyi olsun dedik. gövde rengi şeker beyazı, tavan rengi siyah ve 16 inç jant var. bu hali ile eylül ayındaki fiyat 41.000 TL. çift renk istemezseniz liste fiyatı 1 kasım'da 59.900 TL oldu. 56-57 civarı bırakırlar diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar Skoda 14 Kasım'a kadar özel kampanya düzenliyor. Detaylar için linke tıklayabilirsiniz.

http://www.vidyoto.com/guncel-haber/skoda-14-kasima-kadar-4-bin-tlye-varan-indirim-0-faizli-kredi-sunuyor.html
  • Dün aracın sol arka lastiğine çivi girmiş, Yol bilgisayarından uyarı verdi. (Lastik basınç ışığı yandı, Sol arka lastik basıncını kontrol edin diye yazdı ekranda) Neyse parkettim evin önüne ben havası indi dengesiz oldu heralde ondan öttü sandım. Yarım saat sonra baktım lastik inmiş jant üstünde. Neyse gittik lastikçiye fitil taktırdık.

Bijonları açarken patır patır hepsini açtı ben bir tanesi şifrelidir diye düşündüm. Bizim araçlarda bijon şifresi yok sanırım. Bizdeki ibizanında geçen lastiğine çivi girmiş onu yaptırırken şifreli bijonla açtı bir tanesini.
  • rokcelik R kullanıcısına yanıt
    10 bin km oldu.Yakıt ilk gün neyse şimdi de aynı..Sehir içi 8 lt altına düşmesi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: oranj

Arkadaşlar Cam açma kapama düğmeleri ışıklımı?

farı yakarsanız evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

1.0 kullanan varsa merak ettiğim nokta araç 5. Vites 2000 devirde kaç km/h yapıyor. Ve 120 ipe gitmek icin kaç devir gerekiyor.

müsait bir zamanımda bunu sizin için deneyim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.