Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.286.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HondAta

Golf ile octavia arasında gerçekten kalite olarak fark olmadığını düşünüyorsanız sıkıntı var derim.

Özellikle bi yalıtımı dinleseniz , arada ucurum oldugunu anlarsınız ama neyse.

Bagajı büyük golf'ten , mutlaka iyidir.

kalite aynı demedim farkındaysan, ''dağlar kadar fark yok'' dedim. ayrıca aracı defalarca kullandım. motor sesi(araç TDI) bile çok az geliyor kabine, yalıtımına laf ettirmem. ha golften kötüdür tabi orasına karışmam. sen 2008 makyajsız kasa tecrübeleriyle konuşuyorsun ben ise 2012 son sürüm haliyle. benim yorumlarım daha çok dikkate değer bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU

Allah aşkına! şu dört kollu direksiyon dan artık vazgeçsinler...

+1

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Golf ile octavia arasında gerçekten kalite olarak fark olmadığını düşünüyorsanız sıkıntı var derim.

Anıl bende 2012 golfte var, olmasaydı okuyup inanırdım bunlara.

Abi bizde de octavia var , gel bigün test edelim , idda ediyorum golf çok daha sessiz octavia 'dan ?

98 1.8 t ile 2007 fsı passat arasında hissettiğim fark ; ikisinin aynı marka olmadığını düşündürtecek cinstendi. Bu anlamda model-versiyon-yıl sebebiyle farkları olabilir fakat güncel octaviayı ben şahsen güncel golfe tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 20 Kasım 2012; 0:16:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Dakika 1, gol 1 yolda kalmış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anıl bende 2012 golfte var, olmasaydı okuyup inanırdım bunlara.

Abi bizde de octavia var , gel bigün test edelim , idda ediyorum golf çok daha sessiz octavia 'dan ?

98 1.8 t ile 2007 fsı passat arasında hissettiğim fark ; ikisinin aynı marka olmadığını düşündürtecek cinstendi. Bu anlamda model-versiyon-yıl sebebiyle farkları olabilir fakat güncel octaviayı ben şahsen güncel golfe tercih ederim.

Normal şartlar da ikisini de tercih etmem ama yeni gelecek octavia'ya bakıp , golf 7'ye tercih edilebilir belki bilemiyorum.

Ama golf 6 ve şu an ki kasa octavia tercih nedenleri tamamen bagaj ve ailesel faktörler söz konusu olursa octavia olabilir.

• quote:

Normal şartlar da ikisini de tercih etmem ama yeni gelecek octavia'ya bakıp , golf 7'ye tercih edilebilir belki bilemiyorum.

Ama golf 6 ve şu an ki kasa octavia tercih nedenleri tamamen bagaj ve ailesel faktörler söz konusu olursa octavia olabilir.

anıl rica ediyorum yarın git bir octavia elegance donanımı incele. sadece ailesel faktörlerin söz konusu olmadığını göreceksin
  • Önden Jetta'yada andırıyor arka tasarımda hiçbir değişiklik göze çarpmadı 98 Octavia ile tasarımı aynı halen.
  • bu aracın arka tarafı hiç değişmeyecek mi?
  • quote:

Tamam işte stop mtop farketmez. Vag araçlarının bir çoğunda birbirinin çizgilerini görmek sizleri rahatsız etmiyor mu cidden ?

Şu arka tasarımı yapmak çok zor olmamıştır heralde. Aracın herhangi bi albenisi abartı bi yönü yok tasarım olarak. Skoda işte. Ülkemizde fiyatı uygun da değil.

Harbi ya... Bari Audinin orjinalligi olsun.. BU olay Vw grubundan sogutuyor adami
  • Pek bi bilgim yok bu araç ile ilgili ama, gençlere göre değil dış tasarımı zaten kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

kalite aynı demedim farkındaysan, ''dağlar kadar fark yok'' dedim. ayrıca aracı defalarca kullandım. motor sesi(araç TDI) bile çok az geliyor kabine, yalıtımına laf ettirmem. ha golften kötüdür tabi orasına karışmam. sen 2008 makyajsız kasa tecrübeleriyle konuşuyorsun ben ise 2012 son sürüm haliyle. benim yorumlarım daha çok dikkate değer bence.

Bu yalıtım zaten herkesin kendine göre yorumladığı bir kavram.

Skoda Türkiye sitesinde en çok şikayet edilen konu başlığı yalıtım.
    Hatta oct için bile değil superb için millet çarşaf gibi videolar koymuşlar ve çok şikayetçiler.

Vw muadili araçlarla test edenler ise bariz olarak Vw'lerin daha sessiz olduğunı söylüyorlar.
    1-2 kişi değil 100 sayfalık sadece yalıtım konusu var ve araç sattıracak cinsten şikayetler.

Bu konuda Anıl haklı kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

kulaklarım son derece hassastır bunu belirteyim. octavia kullandınız mı bilmiyorum ama bana kesinlikle kötü gelmedi. şikayet edenleri merak ettim şimdi. en azından focustan iyi olduğu kesin.
  • quote:

quote:

quote:

Bu yalıtım zaten herkesin kendine göre yorumladığı bir kavram.

Skoda Türkiye sitesinde en çok şikayet edilen konu başlığı yalıtım.
    Hatta oct için bile değil superb için millet çarşaf gibi videolar koymuşlar ve çok şikayetçiler.

Vw muadili araçlarla test edenler ise bariz olarak Vw'lerin daha sessiz olduğunı söylüyorlar.
    1-2 kişi değil 100 sayfalık sadece yalıtım konusu var ve araç sattıracak cinsten şikayetler.

Bu konuda Anıl haklı kesinlikle.

Ben de açıkçası Skoda ve bilhassa Seat araçların yalıtımından şüphe ediyorum,

çünkü motor ve teknik verileri saklayabilirler,
    sert plastik koyamazlar, çünkü görsel, dokunulan bir öğe.
    donanımlardan kırpamazlar çünkü belli olur.

E o zaman bu Çek-Ispanyol ucuz kardeşleri nasıl daha "ucuz" yapacağız?

Yalıtım çok güzel bir kalem mesela, kısa süreli test sürüşlerinde de anlaşılmayacak bir kalem.... Superb bana çok sessiz gelmişti mesela, hemen arkasından Passat'ın direksiyonuna geçince farkı anlamıştım

Bunun dışında da, tavan konsolundaki aydınlatma tuşları , cam açma tuşlarındaki kromaj eksikliği, anahtarsız giriş olmaması, elektronik el freni kullanılmaması, özellikle Seat'taki düşük malzeme kalitesi (Octi daha iyi) gibi çok dikkatli bakan gözler aslında bu firmaların modellerinin VW ile birebir aynı kalitede olmadığını gösteriyor.

Aynı şekilde lafım, Audi ile VW aynı diyenler içinde geçerli. .Mevcut A6'daki kalite ve işçilik kesinlikle rakiplerinde yok.

Ya da bir A4'ün sürüşü ve malzemeleri Passat'tan çok farklı ki ikisi de eskimiş araçlar.

• quote:

quote:

kulaklarım son derece hassastır bunu belirteyim. octavia kullandınız mı bilmiyorum ama bana kesinlikle kötü gelmedi. şikayet edenleri merak ettim şimdi. en azından focustan iyi olduğu kesin.

Google da superb yalıtım filan yazarsanız direk Skoda kullanıcılarının platformu var dıymuşsunuzdur belki skoda turkey çarşaf gibi konular var olumakla bitmez.

Arabasını baştan aşağı söküp yalıtım işine giren mi dersin, elinde ses cihazı habire ölçüm yapan mı?

• Aşağıya octavia-golf-leon'un adac testlerinde elde ettiği neticeleri koyuyorum.

vw golf 1.6tdi 105bluemotion 195-65-15 67db
    vw golf 1.6 tdi bluemotion 205*55*16 68db
    vw golf 1.4tsi122 205*55*16 69db
    vw golf 1.6tdi 105 225-45-17 69db
    vw golf 1.2tsi 205*55*16 70db
    seat leon 1.6tdi 205*55*16 69db
    skoda octavia 1.6tdi 205*55*16 68db
    skoda octavia 1.6tdi greenline 195-65-15 68db
    skoda octavia combi 1.2tsi 205-55-16 68db
    skoda octavia combi 1.4tsi122 205-55-16 68db

Görülebileceği gibi golf-octavia arasında pek bir fark yok, hatta octavia genelde daha sessiz çıkmış.

Aynı lastik ebatı ve motor kombinasyonlarına bakıldığında 195-65-15 lastikle bluemotion golf tdi, greenline octaviadan 1 db sessiz.
    205-55-16 lastikle ise Tsi golf ise tsi octavia'dan 1 db gürültülü çıkmış.

Artık insanımızın fiyatla kalite arasında sürekli bir doğru orantı aramaktan vazgeçmesi gerekiyor.

3'e ürettiğin bir malı 5'e satarsan 100 kişiye satabilirsin, toplam karın 200 olur.
    aynı malı 4'e satarsan 150 kişiye satarsın ama toplamkarın 150 olur , yani azalır.

Fakat 100 kişiye 5'den 50 kişiye 4'den satarsan toplam karın 250 olur.

VAG'ın yaptığı da en basit haliyle budur.

Fiyat ayrımcılığı tüketici artığını üretici artığına dönüştürür.

• octavianın yol sesi yalıtımı yaptığım kısacık test sürüşünde bana da etkileyici gelmemişti.

sessizlik konusunda ben de oyumu golften yana kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

Hadi fotoğrafı görüp de orası olmamış burası olmamış diye atıp tutanlar. Buna da bahane bulun.

Ekleme: Aha gelmişler la

• skodanın şıkoda diye okunduğunu da böylece öğrenmiş oldum
  • quote:

quote:

anıl rica ediyorum yarın git bir octavia elegance donanımı incele. sadece ailesel faktörlerin söz konusu olmadığını göreceksin

Benden sonra bi çok kişide benimle hem fikir konuşmuş çünkü gerçekten ortada yalıtım olarak problem var.

Ben sana söyle söyleyim , benim kulladığım 2008 octavia ile yine benim aracım olan civic arasında yalıtım neredeyse benzer.

İncelememi gerektirecek bi durum yok , hatta 1-2 saat sonra bi 50-100 km yol yapacağım octavia ile , sürekli kullandığım bi araçtan bahsediyorum. Makyajla ne kadar iyileşmiş olabilir ki ?

Skodaturkey sitesinden falan baktım zaten makyaj ile yalıtım da iyileştirme falan yapılmamış.

Ben Octavia ile golf arasında gömlek gömlek fark var demiyorum ama

Yalıtım konusunda 1 gömlek

Malzeme kalitesi olarak 1 gömlek

Genel konfor olarak 1 gömlek üstün diyorum.

Edit : Şu konuya da değinmek istiyorum , vw ile skoda-seat arasında genel kalite olarak bi çok konuda kalite farkı net var. Özellikle söz konusu araçlar golf ve passat ise , seat - skoda araçları genel olarak zayıf kalır.

Bi ara sürekli Superb 'in passat'dan kaliteli oldugu ve suberp daha mantıklı bi tercih olacağı konuşuluyordu. Böyle bi durum kesinlikle yok. Passat çok daha sessiz ve sınıfına yakışan bi konfora sahip. Superb sadece arka diz mesafesinden dolayı iç mekan ferahlığı sunabilir.

Not : Golf 6 ve güncel kasa octavia adına konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 20 Kasım 2012; 10:13:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

Umarım bu aracın arka camında silecek yoktur.

Arka camda silecek olması iyi bir şey değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.