Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.287.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 'emre'

quote:

Orijinalden alıntı: yasinaslan

yeni kasa octavia ile superb arasında çok fena kaldım. dizelini alacagım ama hangisini alacagıma bir türlü karar veremedim:S

hocam donanımda önemli donanıma göre tercih değişir. daha açık fikirlerinizi belirtinki yardımcı olsun arkadaşlar...

bu arada bence yeni octavia güzel olmuş ben olsam octavia derdim. superb'den ekonomik olacak ve kasası yeni. yaşa göre de benim yaşıma daha çok yakışır. ben octavia derdim. ama mart devamında gelecek octavia kasasına ok.

benim de yaşım çok fazla sayılmaz aslında 86lıyım bende. superb fiyatlarda indirime gittiği için bu aralar ciddi ciddi düşünmeye başladım.
    donanım olarak ise gönül tabiki ikisinin de elegance modelini ister ama su anda o suberb elegance modeli biraz bütcemi asıyor. octaviayı bekleyecegiz demekki:)

• quote:

quote:

quote:

yeni kasa octavia ile superb arasında çok fena kaldım. dizelini alacagım ama hangisini alacagıma bir türlü karar veremedim:S

hocam donanımda önemli donanıma göre tercih değişir. daha açık fikirlerinizi belirtinki yardımcı olsun arkadaşlar...

bu arada bence yeni octavia güzel olmuş ben olsam octavia derdim. superb'den ekonomik olacak ve kasası yeni. yaşa göre de benim yaşıma daha çok yakışır. ben octavia derdim. ama mart devamında gelecek octavia kasasına ok.

benim de yaşım çok fazla sayılmaz aslında 86lıyım bende. superb fiyatlarda indirime gittiği için bu aralar ciddi ciddi düşünmeye başladım.
    donanım olarak ise gönül tabiki ikisinin de elegance modelini ister ama su anda o suberb elegance modeli biraz bütcemi asıyor. octaviayı bekleyecegiz demekki:)

D sınıfı olupta süperb'den daha ucuz dizeli olan bir araç bilmiyorum
    55000 liraya boşta olsa dizel süperb, bence fiyatı gayet uygun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 'emre' -- 25 Ocak 2013; 12:45:41 >

• Bu aracı Mart sonu gelecek diye bekleyen arkadaşlar hiç ümitlenmesin rapid bile henüz resmi olarak satışa girmedi.Octavianında 1,5-2 ay gecikeceğini tahmin ediyorum.Fiyatlarıda jetta ile aynı olur ama donanım olarak bu kadar zengin olmaz çoğu özelliği opsiyon olarak sunarlar..
  • Almanya fiyatları belli olmuş.105'lik TSI motor 17690 eurodan başlıyor,en ucuz dizel de 20.000 euro.
    TR'de benzinli 40.000,dizel de 50.000 lira civarından başlar.

www.skoda.de
    "Der 130 RS ist für mich das schönste Auto der Welt"
    http://www.skoda.de/index.php?e=348-9-5-9-1

• Merhaba.. Ben jetta almayı düşünüyordum fakat bu octavia çok kafamı karıştırdı.. Kafamı karıştıran şu: iç malzeme kalitesi olarak jetta dan iyi gibi.. Fakat şu var: Vw in bir açıklaması konuşuluyor, artık skodaya aynı motor ve şanzumanın verilmeyeceği.. Bu durumdan kasıt nedir. 2012 deki sorunlu dsg ler gibi yeni olmayan eskiden kalan parçaları mı verecek.. bilginiz var mı? sizce jetta dan ne kadar ucuz olmalı ki alınsın? yoksa her durumda alınır mı? ikinci durumu düzeldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Almanya fiyatları belli olmuş.105'lik TSI motor 17690 eurodan başlıyor,en ucuz dizel de 20.000 euro.

www.skoda.de

bu fiyatlardan gelecek muhtemelen. aklı olan jetta almaz bunu alır. bu arada benzinlilerde DSG görünmüyor. bu kötü oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 25 Ocak 2013; 22:45:05 >

• quote:

bu fiyatlardan gelecek muhtemelen. aklı olan jetta almaz bunu alır. bu arada benzinlilerde DSG görünmüyor. bu kötü oldu.

Önceki kasada 1.2 motorda DSG opsiyonu vardı.Bunda da zamanla olur muhtemelen.Ama DSG arızalarında bi gelişme yok gibi görünüyor.Şikayetvar.com adresine gene şikayetler yağmaya başlamış.Üstelik 2012 model araçlarda da bildirimler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 1,5 yıldır Octavia-2011 model araba kullanıyorum. araçı alırken Toyota, ford ve jetta aralarında kalmıştım, fordu daha önce kullandığım için gidip test ettiğimde içinin çok boğucu, bağajın ufak, ve fiyat olarak pahalı geldi, toyotaya gittiğmde octaviam ile aynı donanıma sahip ve hatta eksisi bile var(çelik jant ) fiyat olarak pahalı geldi, sürdüm, o da d,ğerleri gibi ses aldı, sevdiğim yanı da arka tarafta düz zemin kullanmaları olmuştu, jettaya gittik, tip olarak güzel ancak baz,1,2 motor bile benim aldığım 1,4 orta üst seviye octaviadan bile pahalıydı. sonunda gittim octavia aldım, hem ucuz, hem rahat, donanım olarak iyi, heybetli, bagaj iyi, motor iyi, içi ferah, kaliteli, ha ses alırmı , inanın hepsi alıyor...sırf içeri ses alıyor diye araba alınmasa ford alınmazdı. Octavia artık tutulan bir araç, ve ilerde daha da çok satılacağına inanıyorum, bizim milleti ford, jetta ve toyota ile avuttular, doğal olarak bunlarında 2. el piyasası iyi. octavia bu yönden belki geride kalabilir. ama olsun, yeni octavia geldiğinde de Allah nasip ederse 1.6 dziel otomatik almayı düşünüyorum. ve yeni kasa da gayet güzel ve şık olmuş, jettanın içine d ebndiğimde octavia içinede bindiğimde çok değişen bişey yok, millet jettaya biniyor diyecek diye de 3-5 bin tl fazla vermeye hiç gerek yok.

saygılarımla

• gencler kotu haberler var golf gibi ayni mantikla torsiyon cubuklu geliyomus octavialar..

• quote:

gencler kotu haberler var golf gibi ayni mantikla torsiyon cubuklu geliyomus octavialar..

pardon ama torsiyon nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: citapis

quote:

gencler kotu haberler var golf gibi ayni mantikla torsiyon cubuklu geliyomus octavialar..

pardon ama torsiyon nedir?

bagımsızlıgını ilan edecek
  • Torsiyon olacağı çok evvelden belliydi zaten.

Autobild 1.6 tdi passatla 1.6 tdi yeni octaviayı mukayese etmiş.

Gerçi motorlar birebir aynı değil ama octavia 130 km'de 1 db sessiz çıkmış.

Frenlemede passattan 0.8 m önce durmuş ve 0.5 litre az yakmış, ayrıca hızlanma değerleri daha düşük. Gerçi bu son ikisi arasındaki ağırlık farkı düşünülürse normal.

Ayrıca resimlerden görüldüğü kadarıyla arkadaki diz mesafesi octavia'da daha iyi çıkmış.

Passat

Octavia

• Octavia, golf ve leonden farklı olarak sadece 120 hb güç altında değil 1.8 motor hacmi altındaki tüm versiyonlarında bağımsız arka süspansiyondan mahrum olacak.
    Kaynak Şubat ayı AMS dergisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilve

Octavia, golf ve leonden farklı olarak sadece 120 hb güç altında değil 1.8 motor hacmi altındaki tüm versiyonlarında bağımsız arka süspansiyondan mahrum olacak.

leonda da 1.8 dışındakilerde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Octavia, golf ve leonden farklı olarak sadece 120 hb güç altında değil 1.8 motor hacmi altındaki tüm versiyonlarında bağımsız arka süspansiyondan mahrum olacak.

1.4 fr 140 hp olanlarda da mı yok ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

1.4 fr 140 hp olanlarda da mı yok ?

150 hp altındakilerde yok deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Almanya fiyatları belli olmuş.105'lik TSI motor 17690 eurodan başlıyor,en ucuz dizel de 20.000 euro.

www.skoda.de

Asıl DSG olmadığı iyi olmuş. Hem arıza riski yok manuelde, hem de 7-8000 TL kafadan ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Bu aracı Mart sonu gelecek diye bekleyen arkadaşlar hiç ümitlenmesin rapid bile henüz resmi olarak satışa girmedi.Octavianında 1,5-2 ay gecikeceğini tahmin ediyorum.Fiyatlarıda jetta ile aynı olur ama donanım olarak bu kadar zengin olmaz çoğu özelliği opsiyon olarak sunarlar..

• Bu aracın VW deki karşılığı nedir ya da varmı?Passat değil sanırım?
  • jetta
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.