Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (808. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.455
Cevap
192
Favori
1.286.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 806807808809810
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şubat ayında 1.2tsi 86hp ambition Octavia satın aldım. Araç şuan soft bir yazılım ile 130hp seviyesine getirildi ve herhangi bir sorun yok. Fakat ambition'ın çiğ duruşundan kurtulmam gerekiyor. Özellikle Lounge Polo'dan sonra bu donanımsızlığa alışmakta biraz zorlansamda artan fiyatlar ve hayatın getirdiği farklı zorundalıklar şuan için aracımı değiştirmeme izin vermiyor (ki ufak birkaç noktasına dokunsam seveceğim)

1. Fonksiyonsuz direksiyon. İstanbul ender elektronik ile görüştüm çok fonksiyonlu hale dönüştürebiliyorlar. Hatta ben aradığımda superb direksiyonu vardı. Fakat çaplarından emin olmadığımdan o an için taktırmadım. Gel gelelim direksiyonu kesinlikle değiştirip, radyo vb ayarları onun üzerinden yapabilmeliyim.

2. Cam filmi. Hangi marka önerirsiniz? Amacım zindan gibi olması değil. O çiğ duruş kırılsın yeter. Örneğin sonax veya 3m gibi yerleri önerir misiniz?

3. Teron 17" jant düşünüyorum. Serviste sıfır orijinal için dehşet bir rakam çıkacaktır. Mecburen temiz ikinci el alacağım. 16'dan 17'ye geçen oldu mu? Konfor nasıl etkileniyor?

4. Fabrika çıkışı park sensörü taktırmıştım ama diğer araçlarımda geri vitese takınca park sensöründen kuvvetli ses gelip, radyoyu kısardı. Bu araçta maalesef bu durum olmuyor. Ayarlardan açamıyorumda. Bunu nasıl düzeltirim? Orijinal Bolero arıyorum fakat henüz bulamadım. Bulsamda olacak mı emin değilim.

5. Bakıma gittiğimde hız sabitleyici taktıracağım. Sonradan taktıran oldu mu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

• car reviews C kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba;

Hayırlısı olsun öncelikle...

Yazdıklarına maddeler üzerinden cevap vereyim.

1-Ender elektronik harici hiç bir yerde yaptırma derim.

2-Llumar cam filmini tavsiye ederim.Hatta Llumar Ahmet var Acıbadem'de yeri işçliği istanbul'da bulabileceğin en iyi işçilik.Cam filmleri kaliteli benim aracım gri renk içi de bej sanki karartma cam var gibi duruyor baktığın zaman.Çok memnunum kesinikle tavsiye ederim.Aracınızın içi koyu renk ise ATR35 tavsiye ederim.

3-Konfor etikleniyor 16 daha sessiz tasarruflu diyebilirim.17 görünüş itibariyle çok güzel artık senin kararın.

4-Direksiyon için Ender'e gittiğinde bunu hallettirebilirsin.Onlar bakıp ne yapabileceğini söylerler.Orjinal Bolero olacaktır sorun olmaz birisi taktırmıştı sanırım.

5-Hız sabitleyici için fiyat al gitmeden.Ender Elektronik de takıyor diye biliyorum.Direksiyon v.b şeyler yaptırırken bunu da yaptırırsan çok daha ucuza gelebilir sana.

• car reviews C kullanıcısına yanıt
    3m cam filmi öneririm. Pahalı ama gerçekten piyasanın en iyisi. Ben yaptırmadan önce çok araştırdım. Lummar piyasada var ama sahtesi de çok çok fazla. Herkez dükkânına Llimar logo yapıştırmış ama hiç biri Llimar takmıyor. Gerçek bayisi çok az Llimarin.

Iyi bir usta bulursanız, 3m internet ten alın ve ustaya yaptırın. Ben 6 ay önce 3M taktırdım. Sonra ablamın arabası için internetten aldım 3M ve aynı ustaya yaptırdım. 100 tl işçilik aldı, hatırladığım kadar 250 tl ye filmleri aldım internetten, orjinal 3M hologram logolu. Renk olarak en açığını taktırdım ve güneşin yakıcılık etkisinden kurtuldum. 1 ay önce de muayeneden geçti, hafif kusur yazıldı.

17" jant ve lastik kesinlikle öneririm, 225 45 17. Konfor bir tık düşüyor. Ancak yol tutuşu ve stabilite inanılmaz artıyor. Ben ikinci el jant ve lastık satın aldım, orijinal seat fr janti. Istanbul da zibillah gibi 2. El jant lastik var. Bir ay kadar takip ettim ilanları ve buldum, istanbul dan aldım geldim. Arabanın yandan görünüşü de değişiyor tabii. Orjinal 16 lastikleri de sattım, 16 jantlara da kışlık Conti ts860 aldım.

Hız sabitleyici benim için olmazsa olmaz. Kesinlikle taktirin.

Park sensöru ses seviye ayarları menüden arttırılıyor.

Ekstradan isterseniz yurtdışından arka difüzör ve egzost imitasyon parçaları da alabilir siniz. Aracın görünüşünü epey değiştiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Arkadaşlar. Bende 2015 Octavia 1.2 dsg araç var. Yaklaşık 1 ay önce vites kolu mekanizması değişti ve 75.000 km bakımı yapıldı. Arka balatalar da değişti. 1 hafta sonra el freninin dik yokuşlarda tutmadığını farkedince tekrar servise gittim. Frenlerin ayarının iyi olduğunu fakat alt takımdan ses geldiğini söylediler ve yağladılar. Ses kesildi.

Ardından arabadan değişik sesler gelmeye başlayınca tekrar servise gittim. Beraber tecrübeye ciktik usta ile. Sıkıntı yok dedi. Ama ses giderek artmaya başladı.

Direksiyonu düşük hızda hafif sol yaptığımda tık diye bir ses çıkıyor. Ama sağ yaptigimda ses yok. Araç tümseğe geldiğinde ses yapmıyor ama çukura girdiğinde şakır şukur ses yapıyor. Bir de dikkat ettim 2 teker birden aynı anda çukura girince ses yok ama tek teker girince ses yapıyor. Aracın sağ tarafından alttan geliyor gibime geldi. Araci durdugu yerde ön sag taraftan yere bastirip yaylandiriyorum tak tuk ses yapiyor ama ön sol taraftan bastırınca ses çıkmıyor. Sizce neden olabilir bu ses? Video da çektim orda da ses yapıyor ama anlasilcak mi bakalim?

soner turhanyoutube
    Octavia-ses
    https://youtu.be/BKzGanFaBcA

• Tşkr ederim yardiminiz icin her ne kadar cevap yazmasanızda😠

• Arkadaşlar 2013 elegance aracımın sağ gündüz led farı söndü. Kimisi beyni yanmıştır derken kimisi o komple farın bir parçası komple değişmesi lazım diyor. Böyle saçmalık olabilir mi reflektörle çalışan ufacık beyaz bir ışık için komple farı mı değiştireceğim. Başına gelen varm mı arkadaşlaR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss80

Tşkr ederim yardiminiz icin her ne kadar cevap yazmasanızda😠
    maalesef forma katılım fazla olmuyor ama
    www.skodaturkey.com
    Octavia A7 - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=78
    formuna üye olursanız gerekli cevapları orda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX1 -- 1 Kasım 2018; 16:32:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Arkadaşlar 2013 elegance aracımın sağ gündüz led farı söndü. Kimisi beyni yanmıştır derken kimisi o komple farın bir parçası komple değişmesi lazım diyor. Böyle saçmalık olabilir mi reflektörle çalışan ufacık beyaz bir ışık için komple farı mı değiştireceğim. Başına gelen varm mı arkadaşlaR?
    ledleri çalıştıran beyni var darbeden veya içine su gitmesinden dolayı sıkıntı olmuş olabilir, cihaza bağlatıp sorunu tespit etmeniz gerekir. Farın değişmesine gerek olacağını sanmıyorum.Ayrıca beyin arızası çıkarsa (tamponu sökmenize gerek yok. Az kalsın benim aracında sökeceklerdi. Aracı kaldırın, motor koruma muhafazası var onu söktürün. Elinizi farın olduğu bölüme doğru uzattığınızda bu beyni sökebilirsiniz. Yenisiyle değiştirin sorun kalmaz. Alıntıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX1 -- 1 Kasım 2018; 16:37:40 >

• FX1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Acaba beyin fiyatları nedir bir bilginiz var mı?

• yeni teklif alan var mı style otomatik paket?
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    164.000tl

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimal yeni çıkacak Octavia buna benzeyecek..

• Merhaba octavia dünyası

Herkes burda mı

• lakers45 kullanıcısına yanıt
    194e 1 tane satabilmiş mi ona bakmak.lazim .Bu fiyatların şişirme olduğu asikar

• arkadaşlar 2016 model octavia style paket dizel otomatik aracımın garantisi bu ay bitiyor. bende servise gitmeyeceğim malum çok yüksek fiyat istiyorlar. araç hangi yağı kullanıyor orjinalinde ve hangi yakıt filtresini. sadece bu ikisini değiştirmeyi düşünüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler...
  • lakers45 kullanıcısına yanıt
    urun.n11.com
    Tüm Araçlara Uyumlu Büyük D Fitil Kaput Ve Bagaj Yanı Fitili - n11.com
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/tum-araclara-uyumlu-buyuk-d-fitil-kaput-ve-bagaj-yani-fitili-P271446132

ÜRÜN TÜRKİYEYEDE GELMİŞ uzun süredir giremiyordum foruma link bu bu üründen almıştım. deneyebilirsiniz.

• Sıfır aracın aküsü 1,5 yılda biter mi

• CASTROL MOTOR YAĞI 5W*30 MAGNATEC (START STOP) ile

CASTROL MOTOR YAĞI 5W*30 EDGE ARASINDE NE FARK VAR FİYAT OLARAK 65 TL OYNUYOR. BU ARADA ARACIM SKODA OCTAVİA 1,6 TDİ STYLE OTOMATİK...
  • hanedantr kullanıcısına yanıt
    Bitmemeli. Kullanıma göre değişir ama ben 5.5 senedir biniyorum, 70bin km de ve değiştirmedim henüz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 806807808809810
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.