< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (429. sayfa)
-
-
1.6 cıvıc olduğunu varsayarak yorumluyorum. Cıvıc iç hacim ve bagaj daha geniştir. Ama vitara da yeterlidir. Cıvıc sürüş pozisyonu ve koltuklar daha konforludur. Süspansiyon bağımsız olduğu için cıvıc daha konforlu kesinlikle. Vitara orta sert. Virajı cıvıcin haliyle daha iyi ama vitara da emsaline göre gayet iyi. 4x4 olunca vitara da yol tutuş daha iyi olacaktır. İç malzeme kalitesi ve tasarım cıvıc daha iyi hissettiriyor. Multimedya cıvıc fabrikasyon vitara sonradan takılan çin malı ama son sürüm (2022 benim) iyi sayılır. Yol sesi sanki cıvıc 1 tık daha iyi gibi emin değilim. Rüzgar sesi cıvıc daha az alıyor çünkü alçak. Şanzıman cvt cıvıcte daha konforlu ama performans ve hissiyat daha kötü ama bence bir sorun yok 1.5 turbo olsa. Tüketim ve performans vitara açık ara daha iyi cıvıc özellikle şehiriçi çok yakıyor 10 lt üstü yoğun tarafikte ve 1.6 motor çok performanslı değşl. Vitara 8 litre altı yakıyor şehir içi. Vitara yüksek olduğu için sağa sola sürtme pek olmuyor cıvıc alçak ve aynı zamanda daha iri park etme daha sıkıntılı. Vitara çok pratik. Sorunsuzluk ikiside eşit. 2. El cıvıc daha iyi ama vitarada son dönemde bayağı tercih ediliyor. 4X4 e özel problem varmıdır bilen arkadaşlar cevaplayabilir-şaft falan- benim pek bilgim yok. Servis ağı ve yedek parça cıvıcte daha iyidir. Sonuç olarak ben vitaradan memnunum sadece imkan olsa c suv alırdım belki, az yakmak kaydıyla..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İzmir de yetkili servis orijinal kol dayama takiyordu ancak fiyat aşırı yüksek gelmiş di bana geçen sene tam rakamı hatırlamıyorum Ali express den uyumlu aldım bı tane orjinal kalitede değildir tabi ki ama iş goruyor. Montajsiz delik açılmadan uygulanıyor arka bardaklıga koyuluyor .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam Civic den aşırı memnunum aslinda fabrikasyon lpg var.Sorunum Rize'de yaşıyorum köye dağa bayıra çıkıyorum ara sıra ne zaman altını surtecem diye hep tedirginim çok alçak güzel suv tavsiyeside alabilirim uçuk fiyatlar olmamak şartıyla
Cıvıcten memnunsanız vitaradan da memnun kalırsınız. Parasına göre 4x4 olarak alabileceğiniz en iyisi diyebilirim, bir de duster var ama onun 4x4 ü otomatik değil sanırım. Ve de kalitesi vitaradan daha düşük. Ama sağlam araç.
Merhaba yukarıdaki linke yüklenen dosyalara ulaşamadım.Acaba dosyalara nereden ulasabilirim..Yardimci olursanız çok sevinirim. Emekleriniz içinde ellerinize sağlık, şimdiden cok teşekkürler.
Drive 'a atıp linki yeniliycem hocam, yükleniyor şimdi. Rica ederim.
' Mesaja linki ekledim '
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylerbb -- 19 Mayıs 2023; 19:19:19 > -
Bizim 6 yaşında 4*4 Vitaramız var. Şanzıman tercihiniz otomatik ise sizin oralar için bu araç biçilmiş kaftan. Çift kavramalı otomatik ve 4*4 ün arazi için iyi bir kombinasyon olmadığından bahsediyorlar. Vitara tam otomatik. Mekanik kilitli aktarma kutusuna sahip olmayan 4*4 araçlar içinde Vitaranın 4*4 yeteneği oldukça iyi. Crv almayı düşünüyorduk mesela ancak arka aksa güç aktarmada pek başarılı değil. Vitara hem hafif hem de aks aralığı kısa olduğundan avantajlı galiba, askıda kalma ihtimali de daha az, yıllar içinde de bu konuda uzmanlaşmışlar sanırım. Eğer manuel şanzıman tercih ederseniz bence de Duster ekonomik bir alternatif, hem yerden daha yüksek hem de yaklaşma uzaklaşma açıları daha fazla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otomatik tercihim hocam
Merhabalar, 2017 Vitara 1.4 4x4 alarak aranıza katıldım. Bir kaç konuda danışmak istiyorum.
1-Aracın üzerinde kışlık lastik mevcut, yaz lastiği alacağım. Ebat olarak daha önceki suv aracımda 225 60 17 kullanıyordum. Buna da aynı ölçüde mi alayım yoksa orijinal ebatlarında mı? Kormoran ultra high performans düşünüyorum.
2-Makyajlı kasadaki led farlardan çıkma alıp taksam mı yoksa üzerindeki mevcut far ampullerini led ampul ile mi değiştirsem bu konuda fikir almak istedim.
Saygılar.
1. Araç üzerindeki jant 6.5" olduğundan takılacak lastiğin maksimum genişliği 215 mm olmalıdır. Eğer 225 düşünürseniz genişliği en az 7.0" olan bir jant almalısınız. O zaman da bijon aralıkları, ET değeri ve jant göbek deliği boyutu sıkıntısı başlayacak. :)
2. Aracınız 2017 1.4 olduğuna göre kısa hüzmeler zaten orijinal led'dir. Uzunlar için led ampul takmak size kalmış. Makyajlı kasaların da aynıdır. Ancak hybrid modellerin farları farklıdır, onu takmak isterseniz komple farı değiştirmek zorundasınız ve bu pek ucuz olmayacaktır.
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Lastik konusunda Falken azenis fk510a tavsiye eder misiniz?
-
Daha yeni yazlık lastik aldım. Belirttiğiniz model de gözüme çarpmıştı. Ancak fiyatı neredeyse premium lastikler ile aynı olduğundan pek olumlu bakamadım. Michelin anlamsız pahalı idi, Bridgestone'a sertlik ve ses konusunda güvenemedim, Nokian düşünüyordum ama onun da fiyatı anlamsız yüksekti, en sonunda gittim Continental aldım. Şimdilik gayet memnunum. Araçlarımız yerden yüksek, hafif ve dar. Doğal olarak yol tutuşu sedanlar kadar iyi değil. Telafi etmek amacıyla ben de testlerde dereceye giren ürünleri tercih ediyorum. Bu arada çok sakin araç kullanan birisiyim, ani manevra ihtiyacı olursa diye sağlama almak istiyorum.
2017 vitaradaki daichi multimedyayi android 6 ya yükseltip burada paylaşmıştım. Dün kolay bağlantı uygulamasını güncelledim, artık multimedya ekranından telefon tam kontrol ediliyor, kablolu ve kablosuz. Multimedyayi internete bağlayıp kolay bağlantı ekranını açıp sağ altta versiyon numarasına tıklayın , güncelleme ekranı gelecek. Android 4 de durum ne bilmiyorum, deneyip paylaşırsanız sevinirim merak ettim.
yaklaşık 1 ay önce goodyear performancegrip aldım. daha öncede kullanmıştım. 215 55r17 v serisi AA sınıfı bir lastik. aracın konforu arttı diyebilirim. şansıma bir sitede 2022 model lastik indirime girmişti ve petrol ofisi aplikasyonu da 800 TL ilave indirim verdi. 4 lastik 8200 lira gibi geldi. kış lastiğim falken , alırken satıcı çok tavsiye etmişti. ondan bende gayet memnunum.
-
yazdım sildim bir karışıklık oldu. yanlış mesaj çıkarsa pardon.
bende daha önce kolay bağlantıyı güncellemiştim. o zaman ekran görüntüsü gelmiyordu. bir gri alan beliriyor ama ekran gelmiyordu. bu hale IOS güncellendikten sonra olmuştu. kolay bağlantı içinden güncelleme yapınca düzeldi. ancak ben telefon kontrolü yapamıyorum. sadece telefon ekranı yansımış oluyor. dediğiniz yetenek android 6 ile bağlantılı olabilir.
benim araçta da geri vites kamerası sorunu var. android boot edene kadar geri vites kamerasını görüyorum. sonra kamera kafasına göre gitgel yapıyor . sanki vitesten çıkarmışım gibi tekrar radyoya dönüyor. sürekli gitgel yapıyor. yazılım veya mainboard arızası olabilir dediler. mainboard olursa 5000 tl civarı maliyet çıkıyormuş. buda bence bu cihaza yatırılmayacak para. XDA forumda benzer bir şikayet için MCU güncellemesi gerekir demiş birileri. ama bunu nasıl yaparım bilmiyorum. cihazda mcu güncellemeye tıklıyorum ancak herhangi bir reaksiyon görmüyorum.
android 6 ya yükseltsem sanırım gene sorunu aşamayacağım.
acaba direk bu kamerayı gösterecek bir apk bulabilirmiyim ?
-
Android 6 yükledikten sonra da ekrandan kontrol yoktu. Dün güncelleyince geldi bu özellik. Siz daha önce güncellemiş de olabilirsiniz. Ve android telefon kullanıyorum. Mcu update konusu eger araç seçme ekraninda seçenekler kaybolduysa gerekir. Şu an şarjım az, yarın o ekranı paylaşırım. Gelişmiş seçeneklerde olmalı. Oradan kendi aracınızı seçip deneyebilirsiniz. 5000 mi ? Şaka yapıyor heralde :)
Edit:
Extra ayarlara girip orada model choose bölümüne girin. Buradan bakıp tekrar modeli seçebilirsiniz hocam. Ayarlar yüklendikten sonra düzelmezse fabrika ayarlarına dönüp tekrar deneyebilirsiniz. Yine düzelmiyorsa donanımsaldır. Başka bir apk uygulamasının kontrol edebileceğini sanmıyorum çünkü cihaz daha açılmadan geri görüş kamerası ekranına geçiyor, yani android sistemden bağımsız bir donanım benim anladığım.
Ektra ayarlara girmek için şifre seçenekleri 123456 , 61808683 , test3858 , 324084404 . test1838 deneyerek yapabilirsiniz. Bende çalışan şifre test3858 idi. Fabrika ayarları için 7890 olması gerek. Fabrika ayarlarına dönünce kolay bağlantı ve araç kullanım kılavuzu silinir. Bende kolay bağlantının cihaz uygulaması var, android 6 ya yükledim yalnız, 4 de çalışır mı denemeniz gerek. Kurduktan sonra güncellemek gerekiyor. Araç kullanım kılavuzu bende yok maalesef.
Kolay bağlantı ana ünite apk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylerbb -- 31 Mayıs 2023; 11:18:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ederim. epeyce dolu bilgi vermişsiniz.
aslında bende sürecin başında fabrika ayarlarına dönmüştüm. model seçme ekranı ise dediğiniz gibi maalesef boş. ama öncesinde mi boştu yoksa reset sonrasımı oldu onu bilmiyorum ben yeni fark ediyorum.
ancak ilgili apk lar bende kaybolmadı sadece navigasyon gitti onu da sd kart dan geri yükledim.
şimdi acaba resetleyemedim mi diye düşündüm. tekrar deneyeceğim. veya recovery ekranına düşüp oradan mı denesem ??
biraz daha kurcalayayım. ama dün ufak bir kaza yaptık aracı servise biraktım artık haftaya ancak kurcalayacağım.
olmadı 5000 tl bütçeye yeni bir cihaz bulabilirim belki. hatta 2.el de navitech satan da var.
selamlar.
-
Rica ederim. Hocam siz fabrika ayarına ayarlar menüsünden mi döndünüz yoksa reset tuşuna mı tıkladınız. Ayarlar menüsünden şifreyle döndüyseniz kolay bağlantının gitmesi gerek. 2017 model miydi araç. Cihaz daichi mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X