Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (447. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.005
Cevap
183
Favori
971.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

denedim hocam anlamadigim bir şekilde olmuyor.cihaz ikinci nesil Daichi.ekstra ayarlar ve geliştirici seçeneklere girebildim ancak bilinmeyen kaynaklari isaretleyemiyorum.ekstra ayarlarda sifre olarak yazi yazabiliyorum ancak burda kabul etmiyor.

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU)

• ryukiler R kullanıcısına yanıt
    Bilinmeyen kaynakları işaretliyemiyorsanız, yanlış hatırlamıyorsam fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman halloluyor diye hatırlıyorum. Ancak fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman bazı uygulamalar (iGO, kolay bağlantı vb) silinebiliyor, bilginiz olsun.
  • atakan84 kullanıcısına yanıt

anladım hocam çok teşekkürler son çare öyle yaparım artik.peki fabrika ayarlarina alinca sonrasinda ekstra ayar yapmak gerekiyor mu.eski aracimda format sonrasi araca özel ayar yapmadigim icin akü bitirmişti(aracin kendi ekrani degildi tabi sonradan ben taktirmistim) Vitarada da ayni risk varsa hic format atmayim

Bu multimedyanın Canbus iletişimi olmadığı için araca özel bir ayarı yok.

anladım hocam çok teşekkürler

Ben de sonradan hatırladım. Eski forumda bir arkadaşın başına gelmişti. Muhtemelen önceki araç sahibi yanlışlıkla bu ayarı değiştirmiş. Normalde bilinmeyen kaynaklar varsayılan olarak açık zaten. Tek çare cihazı fabrika ayarlarına döndürmek.

Ama atakan84'ün dediği gibi sonradan kurulan uygulamalar (buna Daiichi'nin yüklediği iGO, dosya tarayıcısı, vb. bazı uygulamalar dahil) siliniyor. O yüzden bu uygulamaların APK yedeğini almak iyi olur. Ama APK çıkarıcı bir uygulama yükleyemezsiniz ("bilinmeyen kaynaklar" kapalı olduğu için). Yine de APK yedeği almak için bir yol var. Ekstra Ayarlar altında "APK backup" (veya "App backup") gibi bir seçenek var. Ona bastığınızda mevcut uygulamaların APK yedeği alınıp gizli bir klasörde tutuluyor (bundan eminim) ve fabrika ayarlarına döndükten sonra bunlar otomatik kuruluyor sanırım (bundan tam emin değilim). Bu gizli klasördeki APK'ları fabrika ayarlarına dönmeden önce cihazdaki mevcut dosya tarayıcısı ile ("gizli dosyaları göster" ayarını açarak) bir USB flaş belleğe kopyalayabilirsiniz (fabrika ayarlarına döndükten sonra otomatik kurulum olmazsa kendiniz kurmak için). Yine Ekstra Ayarlar altında "Clear Backup" seçeneği ise bu gizli klasördeki APK'ları siliyor. Yani önce "Clear Backup" sonra "APK/App Backup" yapabilirsiniz.

• smksahin S kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim hocam.clear backup seçeneği işaretli önce onu kaldirmam gerekiyor değil mi.

Sizin için şimdi tekrar denedim. Ayarlar->Genel->Ekstra Ayarlar altında "APK update" menüsüne girince aşağıdaki fotoda görülen "Clear backuped APK" seçeneğine basınca daha önce dahili depolamada ".apk" gizli klasöründe yedeği alınmış olan APK dosyaları siliniyor. Bu işlem 1 sn kadar sürüyor. Daha sonra yine aynı menüden "Backup installed APK" seçeneğine basınca kurulu uygulamaların APK yedeği ".apk" gizli klasörüne kaydediliyor. Bu işlem de uygulama sayısı ve boyutuna göre bir kaç dakika sürebiliyor.

Bu işlemi yaptıktan sonra cihazı fabrika ayarlarına döndürürseniz yedeği alınan bu uygulamaların otomatik olarak kurulması lazım. Ama yine de emin olmak için fabrika ayarlarına dönmeden önce cihazda yüklü mevcut dosya tarayıcı ile ("gizli dosyaları göster" seçeneğini açarak) .apk klasöründeki dosyaları bir USB flaş belleğe kopyalayabilirsiniz. Ayrıca bu dosyaları dahili depolamada dizli olmayan bir klasöre - mesela Downloads - kopyalamanızı öneririm (sebebini aşağıda belirteceğim).

Eğer cihaz fabrika ayarlarına döndükten sonra yedeği alınmış uygulamalar otomatik olarak kurulmazsa ve cihazdaki dosya tarayıcısı da silinmişse (genelde öyle oluyor) yine de uygulamaları yüklemenin bir yolu var. "Ayarlar->Geliştirici seçenekleri" altında aşağıdaki resimde görülen "Install applications" seçeneği ile bu işlemi yapabilirsiniz.

Bu seçeneği seçince gelen "APK Yükleyici" ekranında (aşağıdaki resim) APK'ları kopyaladığınız (mesela "Downloads") klasörü seçerek oradaki APK dosyalarını tek tek yükleyebilirsiniz. Ya da USB flaş belleği takıp onu seçip oradan da yükleyebilirsiniz. Bu ekranda sağ üst köşedeki üst üste 3 nokta menüsüne basınca "Install all APK" (Tüm APK'ları yükle) şeklinde gelen seçenekle sanırım dahili depolamada mevcut tüm APK dosyalarının yüklemesini tek seferde de yapmak mümkün.

süpersin hocam emeklerine sağlık cok teşekkürler.birebir dediğin şekilde yaptim.format sonrasi ekstra hicbirsey yuklemeden igo dosya yöneticisi vs direk geri geldi.en önemlisi bilinmeyen kaynaklar otomatik işaretli geldi.daha da önemlisi HUR uygulamasini yukledim ve kablolu Android auto yu çalıştırdım.cok vaktim olmadığı icin wifi launcher ile kablosuzu deneyemedim onu da yarin deniyecem.cok teşekkürler herşey için

Sorunun çözüldüğüne sevindim. HUR uygulamasını nasıl yüklediniz bilmiyorum ama bilmeyen arkadaşlar için anlatayım. Uygulama ücretli olduğu için internette kırılmış crack versiyonlar mevcut. Ama bu şekilde riskli bir dosya yüklemek yerine herkese yasal şekilde yükleme yapmasını öneririm. Uygulama ücretli ama fiyatı faydasına göre çok makul. Güncel fiyatı bilmiyorum ama geçen sene yaklaşık 50 TL idi.

Uygulama 2 şekilde yüklenebiliyor:

1) Multimedya cihazda Play Store varsa (daha yeni cihazlar için) direkt oradan yüklenebilir.

play.google.com
    Headunit Reloaded Emulator HUR - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=gb.xxy.hr

Play Store olmayan cihazlarda (bizim Daiichi'ler gibi) cihaz yerine önce telefonunuzda Play Store üzerinden uygulamayı yükleyin (ama telefonunuzda çalıştırmayın). Sonra herhangi bir APK çıkarıcı (extractor) uygulaması ile (Play Store'da bir çok bu çeşit uygulama mevcut) telefonunuzda yüklü olan HUR uygulamasının APK'sını bir USB flaş bellek vasıtasıyla aracın multimedya cihazına kopyalayıp orada yükleyin. HUR uygulaması her güncellendiğinde (çok sık olmuyor) telefonunuzda tekrar APK'sını alıp multimedya cihaza aktarıp oradaki versiyonu güncelleyebilirsiniz.

Uygulamayı bu şekilde multimedya cihaza ilk kez yükledikten sonra Play Store üzerinden uygulamanın beta programına katılmanızı öneririm. Ben en son güncel betayı kullandım hep ve bir sıkıntı yaşamadım. Beta programına katıldıktan bir süre sonra (yarım saat kadar) gelecek olan beta versiyon güncellemesini de yukarıda belirttiğim şekilde yükleyin.

APK çıkarıcı ile yedeğini aldığınız eski versiyonları bir yerde saklayın. Böylece eğer yeni bir güncelleme sorun çıkarırsa eski versiyona dönebilirsiniz.

2) Uygulamayı ayrıca geliştiricinin internet sitesi üzerinden kredi kartı ile ödeyerek APK'sını indirerek yükleyebilirsiniz. Bu yöntem Play Store'a göre daha pahalı (5 dolar). Ancak bu yöntemin avantajı uygulamanın istediğiniz zaman istediğiniz versiyonunu (sadece son versiyon değil eskiler de dahil) indirebilmeniz. Bazı cihazlarda son versiyon çalışmazsa eski versiyonları deneyebilirsiniz. Play Store yönteminde APK ile yedek alırsanız ilk yüklediğiniz versiyondan itibaren sonraki versiyonlara erişebilirsiniz ancak ilk yüklediğinizden daha önceki versiyonlara erişiminiz olmayacaktır.

Geliştiricinin web sitesi:

www.b3itlabs.com
    B3IT - Everything about Android Auto
    https://www.b3itlabs.com/prod.php?id=1

Uygulamanın destek sitesi:

Uygulamanın forum sitesi:

xda forums
    [Android 4.1+] HeadUnit Reloaded for Android Auto with Wifi
    https://xdaforums.com/t/android-4-1-headunit-reloaded-for-android-auto-with-wifi.3432348

Ben de ilk başta HUR uygulaması ile kablolu Android Auto bağlantısını denemiştim ve sorunsuz çalıştı. Telefonu ve multimedya cihazı USB kablosu ile bağlar bağlamaz Android Auto otomatik olarak başlıyor. Burada önemli nokta telefonun orijinal kablosunu veya kaliteli bir USB kablosu kullanmak. Bu kablonun hem şarj hem data özelliği olmalı (sadece basit şarj kablosu ile olmuyor). Kablo bağlantısını yapınca Android Auto'nun otomatik çalışması telefon ve multimedya cihaza bağlı. Bazı telefon ve/veya multimedya cihazlarda otomatik başlamıyor, sizin ekrandaki bildirimleri onaylamanız ve/veya HUR ekranındaki USB seçeneği üzerinden ilgili USB bağlantısını seçmeniz gerekiyor.

Ben bir süre uygulamayı kablolu kullandıktan sonra kablosuz olarak kullanmaya karar verdim ve farklı yöntemleri deneyip benim için en iyi çalışan yöntemi bulunca bu şekilde devam ettim. Kablosuz bağlantı için farklı yöntemler var ve hangisinin daha iyi çalışacağı sizin multimedya cihaz ve kullandığınız telefon kombinasyonuna göre değişiyor. Aşağıdaki destek makalesinde tüm kablosuz bağlantı yöntemleri anlatılıyor.

Ben bu yöntemlerin hepsini denedim ve çalıştırabildim. Ancak benim 2. nesil Daiichi cihaz ve telefon kombinasyonum için (Realme 8) en sağlıklı çalışan yöntem Wifi Direct (P2P) yöntemi oldu. Bu şekilde çok sağlıklı ve kopmayan bir bağlantı kuruluyor ve o zamandan beri kablolu bağlantı ihtiyacı hiç duymadım. Sizin telefon ve multimedya cihazınız için farklı bir yöntem daha uygun olabilir ya da kablolu veya kablosuz hiç bir şekilde çalışmayabilir (düşük de olsa bu ihtimal mevcut).

çok teşekkürler hocam sizin dediğiniz gibi yaptim ancak bugün farkettim geri görüş kamerasi çalıştığında Hur programı kapaniyor.yeniden acarak da düzelmiyor.kabloyu çıkarıp takmam gerekiyor.cozumu varmi bunun

Dediğim gibi ben çok kısa bir süre kablolu olarak kullandım. O dönemde de böyle bir durumu fark etmedim. Kablosuzda sanırım böyle bir sorun yok. Olsaydı muhtemelen fark ederdim. Çünkü arabaya bindiğim zaman Android Auto'yu sürekli kullanıyorum.

sizin önceki yazilarinizi okuyarak wifi ile kablosuz bağlantıyı yaptim hocam.kablosuz dediğim sorun olmadi gayet güzel.cok teşekkürler emekleriniz için.agama launcher son sürüm çalışmadı.android autoyu otomatik baslatmasi için yüklemek istedim ancak eski sürüm yuklemem gerekecek sanırım

Hangi yöntemle kablosuz bağlantıyı yaptınız? Wifi Direct mi? Telefon modeliniz nedir?

Ben Agama launcher 2.6.0 versiyonu kullanıyorum. Oldukça stabil ve sorunsuz. Sonraki güncellemelerde gelen özellikler bizim cihaz için pek önemli değil diye düşündüm.

telefon oppo.Wifi Direct P2P yontemi ile yaptim hocam gayet stabil çalışıyor.dediginiz sürümü yükleyim ben teşekkürler

Benim telefon Realme. Oppo ve Realme (hatta Vivo ve OnePlus) aynı grubun markaları ve yazılımları benzer. Demek ki bizim Daiichi cihazlarla Wifi Direct yöntemiyle sorunsuz bağlantı kurabiliyorlar. XDA forumda özellikle Xiaomi/Redmi cihazlarla bağlantı sıkıntısı yaşayan çok var. USB kablo ile bağlanmak bile sıkıntılı olabiliyormuş.

• Selamlar, Suziki vitara 2024 model aracımda, kontağı kapatmama rahmen multimedia yı kapatamadım, geri görüş kamerası radyo vs çalışmadı bir tek car play bağlanıp navigasyon çalıştı oda ses olmadan, kapatıp açtım bir kaç kez, kapatıp bekledim bir süre hiç bir şekilde multimedya kapanmadı, akü eksi ucunu söküp reset attım düzeldi, şimdi aklıma takılan reset atmam aküyü söküp takmamın bir zararı var mıdır, başına gelen varmı?
  • kurtoguz34 K kullanıcısına yanıt
    Multimedya'ya reset atmanızın bir zararı olmaz. Akünün sökülmesinde de bir sakınca yok, ancak bu konuda yani akünün sökülüp takılmasında dikkat edilecek bazı hususlar var. Özellikle Hibrit (K14D) Vitaraların buna biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Bu hususları kitapçığın ilgili bölümünden alarak paylaşayım.

• Arkadaşlar merhaba , 2018 vitara BoosterJet'in 4x2 lerimi 4x4lerimi daha iyidir veya BoosterJet harici 2018-2020 arası en verimli modeli nedir ? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.