< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (454. sayfa)

-
-
Ben de 2018 yılında Vitara'mı ikinci el aldığımda navigasyon kartı yoktu. İlk başta Yandex Navigasyon kurdum (apkmirror.com sitesinden APK indirerek) ve onu kullandım. Bir iki sene öncesine kadar gayet güzel çalışıyordu. Ancak Yandex Navi artık Android 4.4 desteklemiyor ve bu sürüme sahip cihazlarda çalışmıyor.
Alternatif ararken Headunit Reloaded (HUR) uygulamasını keşfettim. Bu uygulama Android multimedyaya Android Auto özelliği kazandırıyor ve bizim cihazlarda (2015-2018 Vitara'larda kullanılan Daiichi cihazlar) gayet iyi çalışıyor, üstelik ister kablolu, ister kablosuz olarak. Ben kablosuz olarak kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak uygulamanın performansı/başarısı kullanılan telefona göre de değişiyor. Bazı marka/modeller (özellikle Xiaomi/Redmi/Poco telefonlar, yani MIUI işletim sistemli telefonlar) sıkıntılı olabiliyormuş. Ben Realme kullanıyorum ve pek bir sorun yaşamadım HUR ile uyumluluk anlamında.
Konuyla ilgili eski mesajlarıma bakarsanız detayları görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smksahin -- 1 Şubat 2025; 4:45:53 >
-
Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bagaj kapanmama durumu zamanla ortadan kalkıyor. İlk zaman aracın kauçuk kapı bagaj contaları taze ve diri olduğundan vakum oluşuyor. Contalar eskidikçe kapanmama ortadan kalkıyor. En azından bende öyle oldu.
Bu çok faydalı bilgi oldu, ilk fırsatta diğer araçta test edicem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim Vitara'da tam tersi. İlk başlarda yoktu, zamanla kapanmama sorunu oluşmaya başladı.
-
Sizinkinde bir ayar sorunu olabilir.
Ben de ön ve arka güvenlik kamerası takmak istiyorum, ama merak ettiğim bir konu var. Acaba arkaya kamera için tesisat döşmeke yerine mevcut geri görüş kamerası bu iş için kullanılabiliyor mu? Çift girişli bir cihaz alıp, önü takıp, arkası için de mevcut kamerayı kullanmayı düşündüm. Evet biraz altta kalıyor ama uzun bir tesisat dçöeşemk gerekmeyecek böyle bir durumda.
-
Sanmıyorum. Bir çok Vitara kullanıcısı bu sorunu yaşıyor bildiğim kadarıyla. Bagaj kapağının iki tarafındaki yuvarlak contaları biraz çevirince düzeliyor gibi oluyor ama bir zaman sonra tekrar başlıyor.
-
Benim ilk başka oldu bir kaç ay, sonrasında hiç yaşamadım 2 senedir. Diğer araçlara göre daha sert kapatmak gerekiyor.. Camlardan bir tanesini aralayarak deneyin. Eğer kapanmama olmuyorsa vakumla ilgilidir..
yaklaşık 4.5 yıl oldu. Genel olarak eskilerini yazayım:
-bagaj kapanmama sorunu (kapatamıyorlar :) )
-tablet ölü gibi. konum doğruluğunu tamamen kaybetti
-trim sesleri (özellikle sunroof ve ön panel göstergeden)
-yüksek hızlarda yalıtım
Onun haricinde çiçek gibi araba :) Neredeyse ilk günkü gibi. Kusursuz motor/şanzıman uyumu devam ediyor.
-
Evet zaten cam veya kapı açık olursa genelde sorunsuz kapanıyor bagaj.
-
Multimedya ile ilgili tek sıkıntınız konum doğruluğu ise sorun genelde GPS anteninin yeri ile ilgili. Genelde sol ön direk içine monte ediyorlar Vitara'daki multimedyanın GPS antenini. Bu da GPS sinyalini almak için iyi bir konum değil. Ön konsolun üstünde (cam dibinde) yada ön konsol içinde gizlenerek düz bir şekilde yapıştırılırsa konum doğruluğu epey iyileşiyor.
Bu başlık altında detaylar daha önce paylaşıldı. Benim eski mesajlarda görebilirsiniz. Ben hiç bir alet edavat kullanmadan ön direk içinden söküp konsol üstünde cam dibine düz olarak yapıştırdım. Daha önce bahsettiğim gibi Headunit Reloaded (HUR) uygulaması ile Android Auto kullanıyorum (HUR uygulamasında konum bilgisi telefondan değil multimedyadan alacak şekilde ayarlı) ve konum bilgisinde hemen hemen hiç sıkıntı yaşamıyorum. Eski konumunda iken (ön direk içinde) konumla ilgili zaman zaman sıkıntılar oluyordu.
-
dışarıya doğru mu yapıştırdınız ?
-
Benim usta çok hızlı bir şekilde arka kamera işini yaptı, iyi ve tecrübeli bir usta ile sorunsuz olacaktır, endişeye gerek yok, hiçbir yerde kablo görünmüyor, orjinal gibi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sayın smksahin bey, bu uyarınızı daha önce görmüştüm. Dediğiniz gibi bir süre sıkıntı çıkmıştı ama bildiğiniz gibi 6.40 sürümü (armv7a) bizim Daiichi cihaza uyumlu son sürüm olarak hatırlıyorum. Son olarak 2 ay öncesine kadar gerek çevrimdışı gerekse çevrimiçi sorunsuz çalışıyordu. Şu an multimedyayı yeniledim, önceki Daiichi de aslında çalışıyordu ama şu an kenarda duruyor.
Yani son olarak şunu söyleyebilirim, isterseniz siz de bu sürümü deneyin çevrimiçi trafik durumunu da gayet iyi gösteriyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 5 Şubat 2025; 22:48:27 >
Bilgi için teşekkürler Sayın atakan84. Android 4.4 üzerinde çalışan son Yandex Navi sürümü 6.40 sizin de belirttiğiniz gibi. Ben bir iki yıl kadar önce bu versiyonla bazı sıkıntılar yaşamaya başlayınca Android Auto (AA)/HUR kullanmaya başladım. Dediğiniz gibi belki de geçici problemlerdi. Ancak şu an AA/HUR kablosuz olarak gayet stabil çalıştığı için eski sürüm Yandex kullanmak çok da anlamlı değil benim için.
Bu arada ben AA/HUR kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra Yandex Navi uygulaması da Android Auto özelliğine kavuştu ve ben Yandex Navi'yi genelde Google Haritalar'a tercih ettiğim için şu an aktif olarak Yandex Navi kullanıyorum zaten (Android Auto üzerinden).
Tabi multimedya üzerinde navigasyon uygulamasını doğrudan çalıştırma yerine AA kullanmanın başka avantajları da var. Multimedya üzerinden arama yapma/cevaplama, sesli asistan, SMS/Whatsapp, vb. mesajlarının sesli okunması, cevap yazdırılması, Spotify, vb. AA destekleyen müzik uygulamaları ve tüm bunları 1 GB RAM'i olan eski model bir cihazda yapabiliyor olmak (çünkü AA sisteminde uygulamalar aslında kendi telefonunuzda çalışıyor).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smksahin -- 5 Şubat 2025; 23:33:16 >
-
Evet, sol ön direk içinden konsol üzerinde camın sol dip tarafına taşıdım anteni. Anten kibrit kutusundan küçük ve siyah renk olduğu için cam dibinde sol köşede pek sırıtmıyor (herhangi bir kablo görüntüsü de yok dışarıdan). Hatta altında kendi yapışkan bantı da halen iş gördüğü için ekstra bir yapıştırıcı bile kullanmadım. Belirttiğim gibi bu şekilde yapınca hiç bir alet edavat kullanmadan oldu. Aslında ön cam dibinde tam ortaya konumlandırmak daha da iyi olurdu ama oraya taşımak için fazla uğraşmam gerekecekti. Ön konsolu sökmeye üşenmezseniz konsol altına gizleyerek de düz olarak yapıştırabilirsiniz çift taraflı bantla. Eski mesajlara bakarsanız detayları görebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smksahin -- 5 Şubat 2025; 23:47:9 > -
Hocam eski mesajları bulamam şimdi ama dediğinizi anladım. Deneyeceğim. Sol direk sökülmesine bakayım.
Tablette navigasyon doğruluğu haricinde bir problemim yok HUR'suz çözmeyi deneyeyim. Olmadı HUR ile ilerlerim.
Ek olarak bebekli arkadaşlar için içeriye ek bir kamera yaptırdım, tabletteki AUX girişinden bağlandı tek tuşla içeriyi gösterecek şekilde geçiş yapabiliyorum. Tablet navitech.
Birde plakalıkları söküp yapıştırma yaptım, bagajı sert kapatırken plakalığın oynamasından dolayı gelen rahatsız edici ses gitti. Birde artık nedense bagaj daha iyi kapanıyor gibi hissediyorum hiç alakası olmamasına rağmen tavsiye ederim.
Bunlar haricinde aşağıdaki sıkıntılarımda var aslında ama yaşayan var mıdır bilmem:
1) Göstergeden sürekli gelen trim sesi
2) Cam üstünde ki çarpışma önleyici kameranın soğuk havalarda içinin su ve buhar olması nedeniyle bazı sistemlerin devre dışı kalması
3) Bir keresinde de kendi aracımı başka araç ile takip ederken (önde eşim kullanıyordu) egzoz'un çok sallandığını farkettim (sağa sola)
-
Benim bu konudaki mesajları geriye doğru tararsanız daha kolay bulabilirsiniz. AA/HUR kullanmanız GPS doğruluğunu etkilemez. O yüzden ister multimedyanın kendi navigasyonunu kullanın ister AA/HUR kullanın, konum sorunu varsa GPS anteninin yerini değiştirmeniz gerekecektir (Tabi antende veya kablosunda bir sorun yoksa).
Sol ön direk kaplamasını elinizle biraz usturuplu bastırarak çıkarabiliyorsunuz. Çok zor değil ama ilk kez yaparken insan biraz tedirgin olabiliyor. Yerine takması daha kolay.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X