Şimdi Ara

YENI SYMBOL'ÜN FİYATI ŞAKA GİBİ!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
24.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: boracho

YA KUSURA BAKMA MESAJIN SONUNA KİNAYE YAPTIĞIMI VE BİRACIK DA DALGA GEÇTİĞİMİ PARANTEZ İÇİNDE YAZMAYI UNUTMUŞUM AMA YİNE DE TEMZ KALBİN VE İGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER

yok canım ne önemi var.

yanlış smiley olmuş

buarada otomatik klima yı en üst seçenekte opsiyonel koyup.reklamı onun üzerine kurmak büyük komedi.

• O paraya daha üst model olan megane2 sedan alınır.Reno iyice abartmış.
  • ben normal yürüyerek alırım

quote:

Orjinalden alıntı: etit

ben koşarak alırım 20000 e.
    quote:

Orjinalden alıntı: weasvenom

20 milyar olsada almam ben arabayı

• uçmuşlar
  • yuh ya o paraya

LEON Sport up 1.6 lt 102hp 38.795,00

nediim artik neddiiimmm artik
  • biz 2 adet aldık baz versiyonu ama klima sisfarı ve cekik jant var ekstra plaka ve sigorta masrafı haric 24 e aldık bir alış veriş merkezinin çekilişinde verecegiz ama şunu söyleyim içi ve tipi 206 dan daha hoş geldi bana tabi zevk meselesi
  • Renault'a aşağıdaki maili gönderdim, bakalım cevap verecekler mi??

İyi günler,
    Özellikle şehir içi kullanımı için ekonomik(kullanım masrafları ve yakıt tüketimi ile) bir otomobil almaya karar verdim. Öncelikli tercihim ve maddi imkanlarım ölçüsünde Yeni Symbol'de karar kıldım. Ancak;

1) B sınıfında yer alan bir aracın Symbol Dynamique otomatik klima+güvenlik paketli bir aracın 37.000 YTL civarında bir fiyatının olmasının mantığı nedir?
    2) Yurtdışından ithal edilen, 4-6 hava yastıklı, euroncap'ten 5* almış, otomatik vitesli, alaşım jantlı ABS-ESP gibi donanımı bulunan araçlar 33.000-35.000 YTL civarındayken, Symbol'ün hangi özelliği onun bu fiyata çıkmasını sağlıyor.?
    3) Renault üretimi, Megane II Authentique Baz versiyon 1.5 80 bg.'in fiyatı 38.000 civarında iken, Symbol ile nasıl aynı fiyat olabiliyor.?İkisinin aynı sınıfta araçlar olduğu mu düşünülüyor?
    4) Belirlediğiniz bu fiyatlar ile hedeflenen satış rakamı nedir?İnsanların bu fiyata, bu sınıfta bir araç alabileceğine inanıyor musunuz?

• Renault'un canı muhtemelen opel gibi şöyle helalinden bir 7.000 YLTlik indirim yapmak istemiştir, biraz pazarlık yapın 30-31 civarına o aracı alırsınız, hoş 6 senelik symbol kullanıcısı olarak derim ki o parayı bile vermek çok yazık. Renaultdan araba almak akılsızlık ben çok uğraştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabena -- 2 Ekim 2006; 17:30:05 >
  • Aziiiiizzz light ...

:)
  • azıcık mantıklı olun ....... Bu fabrikalarda yönetimde olmak bir şeylere karar veren kadroda olmak için sabah akşam dh takılmıyorlar.... buralarda olan insanlar dünyada kabul görmüş analiz teknikleri , pazarlama ve kabiliyetleri , ekonometri , iktisad okumuş , doktora yapmış , ortak dili konuşan insanlar... ama malesef siz müşterisiniz ve oturduğunuz yerden ahkam kesmek açıyor sizi...bu fiyatların üzerindeki maliyet eder ilişkili hesapları , pazarlama taktikleri üretim , değer arttırıcı etkiler ..ıvır zıvır bilseydiniz o koltukta iş bulup oturmuş olsaydınız böyle bir siteden eğitimini bilmediğin birileri çıkıp senin yıllarca yatırım yapıp okuduğun okullarda aldığın bilgileri renault ' a mail attım diye şunu şunu dedim bakalım ne cevap verecekler diye boş bir övünme havası atsaydı ne hissederdiniz... Muhtemelen onlar sizin anlayabileceğiniz anlamda basit ve sade cevaplar verecektirler....bir dünya para ve yatırımın döndüğü bu işin eğitimini almış insanların gerçekten profesyonel yöneticiler bilmiyor ...hepsi salak SİZ biliyorsunuz......

• quote:

Orjinalden alıntı: U V E X

azıcık mantıklı olun ....... Bu fabrikalarda yönetimde olmak bir şeylere karar veren kadroda olmak için sabah akşam dh takılmıyorlar.... buralarda olan insanlar dünyada kabul görmüş analiz teknikleri , pazarlama ve kabiliyetleri , ekonometri , iktisad okumuş , doktora yapmış , ortak dili konuşan insanlar... ama malesef siz müşterisiniz ve oturduğunuz yerden ahkam kesmek açıyor sizi...bu fiyatların üzerindeki maliyet eder ilişkili hesapları , pazarlama taktikleri üretim , değer arttırıcı etkiler ..ıvır zıvır bilseydiniz o koltukta iş bulup oturmuş olsaydınız böyle bir siteden eğitimini bilmediğin birileri çıkıp senin yıllarca yatırım yapıp okuduğun okullarda aldığın bilgileri renault ' a mail attım diye şunu şunu dedim bakalım ne cevap verecekler diye boş bir övünme havası atsaydı ne hissederdiniz... Muhtemelen onlar sizin anlayabileceğiniz anlamda basit ve sade cevaplar verecektirler....bir dünya para ve yatırımın döndüğü bu işin eğitimini almış insanların gerçekten profesyonel yöneticiler bilmiyor ...hepsi salak SİZ biliyorsunuz......

Kendimi anlatmayı sevmem ama gerektiği yerde söylemek gerek

Ben elektronik mühendiyim .Ekonomi de okudum ,piyasada çalışarak pazarlamayı da öğrendim.

savunduğun eğer renonun bu fiyat politikası ise.

bence boşuna uğraşma.

sümbül ,b segment sedan tip araçtır.rakipleri de bellidir.

liste fiyatından 5 milyar indirim yapıp satmak.göz boyamaktan başka birşey değildir

yöneticilere de salak diyen yok.burada uyguladıkları politika eleştiriliyor .merak etmeyin reno satmaya devam eder .

anladınız umarım....

i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 3 Ekim 2006; 12:46:06 >

• Devir Göstergesini bile donanim tablosuna yazan zihniyetten ne beklersin ki!
    Adamlar otomatik klima ile reklam yapıyorlar ama En Üst versiyonda bile standart değil kaldı ki, yolcu hava yastığı bile standart değil!

yurdum insanı reklamlardan etkilenip koşar şimdi bayiye, bayide opsiyonel olduğunu görünce; "neyse canım klima olması bile yeter otomatik olmayıversin, tek hava yastığı da yeter" falan der ikna olur (yada ikna edilir) alır o otomobili...

Amaç tüketiciyi bayiye getirmek!!! 37.420 YTL lik fiyat reklamlarda gösterilen o donanimların gerçekten var olduğunu hayal ürünü olduğunu ispat etmektir, yoksa 37.420 YTL o sınıfta bir otomobile verecek insan sayısı azdır.
  • Clio Hatchback'in yüksek fiyatlı olmasını anlayabilirim. Şu an bu araç için Oyak Renault'nun maliyetleri oldukça yüksek. (Sektörün içerisindeyim, dolayısıyla bu bilginin doğru olduğuna emin olabilirsiniz.)

Öte yandan olgunluğa erişmiş bir model olan Clio Symbol'un bu kadar yüksek fiyatlarla satılması ilginç...

Belki de Oyak Renault, model gamı içerisinde astronomik fiyat farkları yaratmak istemediği için fiyatları birbirine yaklaştırıyor...
  • quote:

azıcık mantıklı olun ....... Bu fabrikalarda yönetimde olmak bir şeylere karar veren kadroda olmak için sabah akşam dh takılmıyorlar.... buralarda olan insanlar dünyada kabul görmüş analiz teknikleri , pazarlama ve kabiliyetleri , ekonometri , iktisad okumuş , doktora yapmış , ortak dili konuşan insanlar... ama malesef siz müşterisiniz ve oturduğunuz yerden ahkam kesmek açıyor sizi...bu fiyatların üzerindeki maliyet eder ilişkili hesapları , pazarlama taktikleri üretim , değer arttırıcı etkiler ..ıvır zıvır bilseydiniz o koltukta iş bulup oturmuş olsaydınız böyle bir siteden eğitimini bilmediğin birileri çıkıp senin yıllarca yatırım yapıp okuduğun okullarda aldığın bilgileri renault ' a mail attım diye şunu şunu dedim bakalım ne cevap verecekler diye boş bir övünme havası atsaydı ne hissederdiniz... Muhtemelen onlar sizin anlayabileceğiniz anlamda basit ve sade cevaplar verecektirler....bir dünya para ve yatırımın döndüğü bu işin eğitimini almış insanların gerçekten profesyonel yöneticiler bilmiyor ...hepsi salak SİZ biliyorsunuz......

Erkadaşım Renault.un bu konuda savunulacak hiçbir yanı yok. Bence sizde savunma psikolojisine girmeyin. Polemiğe girmeye de hiç gerek yok. Renault fabrikasında çalışan arkadaşlarımız iktisat, ekonomi, mühensislik vb. bölümlerde okumuş, Y.Lisans ya da doktora yapmış ya da akademisyen dahi olsalar bu piyasaya sürdükleri Renault Symbol ve fiyatlarının mantıklı olduğu ya da olacağı anlamına gelmez. Tabiki eleştirecek arkadaşlar ve sonuna kadar da haklılar. Ne yapsaydık. Renault.u böyle bir otomobili bu fiyata Türk halkının beğenisine sunduğu için ayakta mı alkışlasaydık. Burası demokratik bir ortam. Tv.lerde siyasetçilerin yaptıkları gaflar alaylı bir şekilde magazin konusu olurken burada Renault.un Türk milletini keriz yerine koymasına sessiz mi kalalım yani. Onların bir bildiği vardır elbet ama bunu haklı gerektirecek bahaneler tüketiciler için geçerli olmayabilir. Zaten sağolsun arkadaşlar kıyaslama için birçok otomobil modelini yazmışlar. Bence sizde okuyup kıyaslama yaparsanız daha mantıklı yorumlayabilirsiniz olup bitenleri.

Ayrıca sen bu forumda yazan kişilerin kariyerlerini sorgulamaya ne hakkınız var? Kimin hangi mesleği icra ettiğini ya da bilgi, kültür seviyesini biliyor musunuz ki Renault fabrikasındaki kişilerin daha üstün seviyeli insanlar olduğundan dem vuruyorsunuz. Yaşınız ya da mesleğiniz ne olursa olsun burada yazan insanların fikirlerine katılmadığınızı ifade eder konu ile ilgili haklı gerekçelerinizi de sunarsanız bizlerde daha iyi anlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 3 Ekim 2006; 13:42:36 >

• quote:

Ekonomi, maliyet, kâr vb analiz tekniklerini bir tek Reno firması yöneticileri mi biliyor ? diğer firmalar clionun emsallerini nasıl daha ucuza satıyor, iş renoya gelince fiyatlar uçuyor.Ayrıca onlar üretici olarak nasıl kârımızı artırırız, pahalıya satarız mantığı ile hareket ediyorsa biz tüketicilerin de en donanımlı arabayı en düşük fiyattan almamız dolayısı ile renonun bu satış ve fiyat politikasını eleştirmemiz doğal değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo34 -- 3 Ekim 2006; 13:49:08 >

• oha beee 37.000 ytll. verilir mi clio ya.gider toyota corolla hatchback alırım..
  • quote:

iş olsun diye konuşmuş arkadaş işte zaten gereken cevabınıda almıştıri

• quote:

Orjinalden alıntı: legion90

Oha. Symbola o parayı veren harbi dangalaktır:)

• Bunun adı resmen soygun
  • Tam üstüne bastın. Ben de ekonometri okudum. Ama bu bölümleri okumakla, fiyat politikasını eleştirmenin ne alakası var. Demek istediğin firmalar karını max. etmek ister ise, ben de tüketici olarak bana max.fayda sağlayacak malı, hizmeti alırım. Ama Symbol gibi bir arabaya 37.000 vererek faydan max.falan olmaz. Ama sen buna inanıyorsan alabilirsin. :))) "Maliyet eder ilişkili hesapları , pazarlama taktikleri üretim , değer arttırıcı etkiler ..ıvır zıvır" demişsin ya, bunların hiç biri 37.000 lik fiyatı açıklayamaz.. Eğer Renault bu arabayı maliyet+kar payı=37000 fiyat biçiyorsa , o saydığın kişilerin hepsi gerçekten salak olmalı Renault'nun rekabet gücünü bu denli düşürecek kararları aldıkları için..

Ben müşteriyim. Oturduğum yerden ahkam da keserim. Onların hesapları, ekonometrik modelleri, doktora diplomaları beni hiç ilgilendirmiyor.

Onlar işi biliyorlar da yaptıkları sadece milleti kandırmak, diğer arkadaşların yazdığı gibi de 3-5 gün sonra 10 milyar indirim yaptık diye herkesin karşısına çıkacaklar..

quote:

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.