Şimdi Ara

Yeni topladığım sistemim nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HALİ HAZIRDA SATIN ALDIĞIM Sistemim şu şekilde (yeni sistem önermeyiniz!) ;

ANAKART: Asus Rampage III Formula

RAM: Corsair 2x4 (8gb) 1600MHZ CL9 dual kit ram (BU kitten 3 ADET ALDIM.. TOPLAM RAM BELLEĞİ: 24GB)

CPU: Intel Core i7-960

EKRAN KARTI: Asus - Gtx570 1280mb 320bit Directcu II

SSD: CORSAIR 60GB Force 3 GT Serisi, Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 495MB Yazma)

HDD: WD Caviar Black 2TB 7200rpm

OPTİK SÜRÜCÜ: PIONEER bdr-s06xlb - 12X Blu-ray / dvd / cd yazıcı

KASA: Coolmaster Cosmos 1000 - Full Tower

PSU: Corsair- Pro. series HX 750W - 80 plus silver

fiyat: 4.390TL

NOT: Hackintosh ve Win7 dualboot olarak kullanacağım. İki sistemi de SSD'ye yükleyeceğim. İşim gereği, daha çok Mac'i kullanacağım.

Aklıma takılan 2 adet soru var;

1-) Aldığım psu, bu mevcut sisteme yeterli mi?

(Aynısının 850W olanını alacaktım fakat 750W ile SLI bile yapabileceğimi söylediler satış elemanları. O sebepten, bütçeyi de düşünerek 750W 'u tercih ettim.)

2-) i7 960 'la beraber gelen orjinal soğutucusu işimi görür mü?

(2 adet eksisini söylediler bana ama emin olamadım.. birincisi "çok ses çıkarır" dediler. ikincisi işlemcinin "ömrünü kısaltır. vermiş olmak için veriyorlar.." vs dediler. doğru mudur? Doğru değilse işime gelir :D)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• YANLIŞLIKLA aynı konuyu 2 defa açtım özür dilerim diğerini siliniz bu dursun sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 3 Ekim 2011; 4:41:56 >
  • Bu sistemi eğer yeni topluyorsanız toplamayın derim i7 960 artık eskimeye yüz tutmuş bir işlemcidir lga 1366ya yatırım yapmak mantıksızdır..

Yeni topladığım sistemim nasıl?

HDD'yi 2tb ve ramleri çift aldığınızda aşağı yukarı aynı fiyata gelecektir. Daha güncel ve nispeten aynı güçte bir sisteminiz olur
  • ssd haric hicbiri olmamis bu saatte
    n sonra 1366 sokete para verilmez.2500k li z68 li sistemlere bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 3 Ekim 2011; 4:58:08 >
  • Tavsiyeler için teşekkürler fakat yazdığım bileşenlerin hepsini hali hazırda satın almış bulunmaktayım. hatta kutularında ve karşımda duruyorlar :D

küçük bir anektot; kasa biraz da zevk meselesi değil midir? o sebepten coolmaster cosmos 1000 den vazgeçmem :D seve seve onu tercih ettim (:

benim amacım yüksek sistem bileşenlerine sahip bir "MAC OSX PC'si" kurmaktı.
    Ben bir müzisyenim. Bilgisayarda protools 9HD , reason5 gibi sequencer ve sampler programlarını kullanarak, vst ler yardımıyla bestelerimin demolarını yapıyorum. dolayısıyla ram ve işlemcinin gücü, beni en enterese eden kaynaklar diyebilirim.

Anakartı da bilerek 1366 soket desteklisinden aldım. Zaten bu pc, bu haliyle bile benim rahatlıkla 5 küsür yıl işimi görür diye düşünerek topladım. ileride 1366 için çıkan en gelişmiş işlemci ile bir takviye yaparım misal. bi de OC yaparım. Benim hayli hayli işimi görür yani. zaten 5 yıl sonra yeni bi pc toplarım (: o da ayrı mesele..

bi anektot daha vereyim;
    Bu seviyede bir ekran kartı " bana lazım olmamasına" rağmen, "mercedes alıp, ona murat lastikler takmak" gibi olmasın diye onu da sağlam sayılacak bir model ile tamamladım.

Benim asıl olayım, müzik yaparkenki şikayetlerimi gidermekti (latency, vst'ler ve plug-inler sayesinde cpu'ya binen aşırı yük vs...).

Aslında 2000- 2500TL'lik bileşenler işimi görüyor (: fakat ben "yiter gari" diyerek, acık ta sinirle, amacıma göre çok daha üst seviye bir pc topladım.

Velhasıl, bana yeni bir sistem önermeyiniz. Onun yerine, ilk mesajımda sorduğum 2 sorunun yanıtını verirseniz, o bilgiler işime yarayacaktır.

onun dışında, mecvut kurmuş olduğum sistemle ilgili yorumlarınızı tabiki iletebilirsiniz (: sevgiler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 3 Ekim 2011; 5:39:05 >

• -PSU yeterli gelecektir.

-İşlemci soğutucusunun öyle aman aman bir sesi olmaz ama yakın monitörler ve ince ayar için sıkıntı yaratabilir bu yüzden 12cm lik hızı ayarlanabilen fanlı bir soğutucu almanız işinizi görecektir hem de kafa ütülemenin önüne geçilecektir.
  • çok teşekkür ederim. peki bilmediğim bir konu var;

orj. soğutucusunu taktım diyelim. yeni bir soğutucu alıp onu takmak istesem, bu şekilde değişilebiliyorlar mı bu cpu soğutucuları? cpu'da herhangi bi deformasyon olur mu?
    olmadı orjinalini takarım. bütçem oldugunda iyisinden bi soğutucu alırım diye düşündüm de mümkün mü böyle birşey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 3 Ekim 2011; 6:06:42 >
  • Soğutucuyu iyisinden almanız render açısından saatler kazandıracaktır zira işlemciye overclock yaptığınızda çok daha yüksek frekansla daha çok işi daha az sürede halledebileceksiniz. Ben de sahnede east west kullanırken işlemciyi 3.4ghze çekip açıyordum plug inlere yetişebilsin diye

İşlemci soğutucusunu değiştirmek cpu ya zarar vermez tırnaklarından söküp açarsınız cpu gözükür sonra yenisini takarsınız vidalarsınız olur biter. Hem sessizlik hem soğuk çalışmaktan ötürü ömür kazandırır işlemcinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moonwalk2

1-) Aldığım psu, bu mevcut sisteme yeterli mi?

(Aynısının 850W olanını alacaktım fakat 750W ile SLI bile yapabileceğimi söylediler satış elemanları. O sebepten, bütçeyi de düşünerek 750W 'u tercih ettim.)

2-) i7 960 'la beraber gelen orjinal soğutucusu işimi görür mü?

(2 adet eksisini söylediler bana ama emin olamadım.. birincisi "çok ses çıkarır" dediler. ikincisi işlemcinin "ömrünü kısaltır. vermiş olmak için veriyorlar.." vs dediler. doğru mudur? Doğru değilse işime gelir :D)

1 - Sisteme yeterlidir ama Sli için daha güçlü bir güç kaynagı tavsiye ederim.
    2 - Overclock yapmayacaksanız stok soğutucu işinizi görür. İşlemcinin ömrü ile bir alakası yoktur. Ses konusu size bağlı. Ama bence 100 lirlaık bir soğutucu alın. Akasa Nero uygun olabilir. Yada Xigmatek Baldler.

Sistem hakkında yorum yapmıyorum sadece birdahaki sistem toplayacagınızda , toplamadan önce sorun ne alayım diye.

Hayırlı olsun

• bilgiler için çok teşekkürler.

4gb ram, 512mb 9600m gs e. kartı, 2.13 core 2 duo işlemci gibi özelliklere sahip bir laptop'tan, yeni topladığım bu sisteme geçmek, benim için çağ atlamaktan öte oldu açıkçası. O yüzden pişmanlık duymuyorum.

Bu fiyata, daha güncel ve daha hızlı bir sistem toplayabilir miydim? evet. mesela daha ucuz ama iş gören bir kasa alabilirdim hafx942 gibi. 2600k ile z68 destekli bir anakart alabilirdim. Fakat ileride 960'ı satıp ile 990x alıp, 2200mhz cl8 ramler ile değiştirsem, SLI yapsam filan zaten yine 1 - 2 sene kazanmış olurum diye düşünüyorum. O yüzden pişman değilim diyebilirim.

sonuç olarak, ileride değiştireceğim parçaları ve oc yi de işin içine katarsam, 4 - 5 yıl teklemeden beni götürecek bir pc topladığıma inanıyorum. 5 yıl sonra zaten yeni bir pc toplarım (:

Aldığım parçalar kendilerini kanıtlamış olsalar da öven yok :D strese girdim burda :P şöyle amatörce baktığımda "kaç kişinin evinde 24gb ram'li, 8 çekirdek işlemcili vs bir PC var ki?" diyesim geliyor içimden :D o sebepten pişman değilim ama öldüm kederden :D:D:D

• 4.390 TL 'ye yazık olmuş.
  • sistemi iptal et hemen bosa eski cipsete para vermemen yararina olur.2500k
    veya buldozer tabanli sistem konfigurasyonlarina bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

sistemi iptal et hemen bosa eski cipsete para vermemen yararina olur.2500k
    veya buldozer tabanli sistem konfigurasyonlarina bak.

sistemi satın aldım karşımda duruyorlar. nereden iptal edeyim? :D:D

açıkça söyleyeyim üstatlar, yorumlarınızda bazı mantığıma yatmayan şeyler var. misalse;

eski, neye göre "eski" ? 1366 çipset daha eski bir çipset olabilir fakat, 2.13 core 2 duo kullanan birisi için, eskisine kıyasla büyük performans artışı değil midir? tamam siz iyi niyetiniz ve bilginizle "z68 ve 1155 'i tercih et diyorsunuz fakat artık böyle bir şansım YOK! o yüzden ah ah vah vah yapmam için yorumlar yazmayınız :D

"sınıfında üst seviye bileşenler tercih etmişsin fakat o fiyata daha güncel ve daha hızlı bir sistem toplanabilirdi" diyorsanız başım üstüne doğrudur fakat aldığım bileşenlere kötü muamelesi yapıyorsunuz o kadar da değil üstatlar ya :D

sonuç olarak sizlerin yorumunuzdan çıkardığım şey şu; "kötü değil ama daha iyisi olabilirdi"

doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 4 Ekim 2011; 4:10:36 >

• almadan konu acsaydin tamam da almisin nasil olmus demek veya sistemini bize kendini tatmin etmek olsun diye konu acmanda bir celiski var.
  • Kullandığınız programların ram gereksinimleri bunlar ise (doğru ise gerçekten de) 24gb ram oldukça gereksiz olmuş bu yüzden soket 1366 alınmazdı, önerilen i7 2600K yani lga1155 platformu gerekli işlemci gücünü zaten fazlasıyla sağlıyor, 16gb ram kapasitesi de (4gb*4 min.) aşağıdaki değerler doğru ise fazlasıyla yetecektir, bu zaman da 1366 soket alınmaz yani kendinizi 5 sene gider diye kandırmayın lütfen, ona bakarsanız Quad işlemcili orta-üst seviye bir sistem de o kadar gider ve daha ucuza gelirdi dediğiniz gibi, önceden isterseniz Celeron ya da P4 kullanın X4 955'te alsanız büyük bir değişim hissederdiniz, hevesiniz kırılmasın ama hatalı sistem almışsınız...

Buradaki ram miktarlarını 2 katına da çıkarabiliriz;

* Pro Tools 9.0 System Requirementshttp://avid.custkb.com/avid/app/selfservice/search.jsp?DocId=380535

Total System RAM: 2GB minimum, 4GB or more recommended

* Propellerheads Reason 5 System Requirements http://thesystemrequirement.blogspot.com/2011/08/propellerheads-reason-5-system.html

- Intel Mac (multiple cores highly recommended)
    - 1 GB RAM or more

* Sequencer Hardware and Software Requirements http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc843696.aspx

- Processor—Intel Pentium III, 1 GHz (32-bit or 64-bit). The sequencing process is a single-threaded process and does not take advantage of dual processors.

- Memory—1 GB or above, 2 GB recommended.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.