Şimdi Ara

Yeni toplanmış sistemim açılmıyor. lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aşağıda yazıulı olan sistemimi dün birleştirdim. herşey çok normal görünüyo. büyük bir heyecanla power düğmesine bastım. birde ne olsun. iki saniye fanlar döndü ve tekrar durdu. yani elektriği kesildi. bunun üzerine bağlantıları kontrol ettim. tekrar denedim. yine aynı. anakart üzerindeki power pinlerini yanlışmı taktım diye onları kontrol ettim. sonra tüm fanların bağlantılarını kontrol ettim. psu nun anakart ve diğer bileşenler ile olan tüm bağlantılarını kontrol ettim yine aynı. bu sistemde fsp epsilon marka 700 watt psu var. ondan mı oldu ki diye kasa ile gelen powerı taktım denedim yine aynı. yani bir iki saniye kadar fanlar pırt ediyor çalışıyor sonra gidiyor. yani biosa girecek kadar bile çalışmıyor. sadece 2 saniye elektrik geliyor ve ardından gidiyor. her yolu denedim ama olmadı. deli oldum. lütfen bir çözüm yolu verin bana. çok para harcadım bu sisteme. lütfen arkadaşlar bana birçözüm yolu üretin. mutlaka bilgisi olan arkadaşlarım vardır. lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

işte sistem bileşenleri:

Asus M2N32 SLI DEluxe n590 Wifi
    AMD X2 5600 2800Mhz
    western digital 250 Gb sata 2
    corsair 2 Gb ram
    Saphire x1950 pro 250 mb 256 bit
    Asus TA951 Kasa
    Fsp Epsilon 700 Watt Psu.

Mesaj yazan çözüm üreten tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

• İşlemciye giden 4 pinli 12v bağlantı kablosunu bağladın mı?

İşlemci fanını üzerinde cpu_fan yazan pine system fanını ise sys_fan yazan yere bağladığına emin oldun mu?

İşlemci yerine tam oturdu mu?
    Power Supply arkasında on-off tuşu var mı?

Anakarta gelen 20 pini bağladıktan sonra yanına 4 pini ekledin mi.

Anakarta giden 20+4 pinin 4 pinini işlemcinin 4 pini yerine bağlamış olabilirsin.
    Yada işlemcinin 4 pinini anakartın 20+4 pinine bağlamış olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 12 Temmuz 2007; 13:41:46 >
  • Kasadan bir vida yada başka metal bir parça anakartın deverelerine deyip kısa devre yaptırıyor olabilir uzay montaj ile sistemi deneyin
  • diciotto arkadaşım büyük ihtimalle senin dediğin gibi bi durum oldu. aslına bakarsan. bu sistem abimde şu anda. o da izmitte ben konyadayım. bende dün bu aynı sitemi birleştirdim bende bir sorun olmadı. abim kasadan çıkan küçük sarı yükseltme vidalarını takmadan anakartı montelemiş. şimdi onu düzeltmiş. ve ayrıca işlemciyi de sökmüş yeniden takmış. ve düzelmiş. yani biosa filan girebilmiş. ilginize ve bilginize çok teşekkür ederim. tekrardan sağolun. hepinizin işlemcileri düşük ısılı olsun powerlarınız kuvvetli olsun, ekran kartınız kasılmasın işallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkuscu -- 12 Temmuz 2007; 14:42:36 >
  • sağol tüm faktörleri yazmamıştın.doğru bir tahmin veremedim bu yüzden.
  • emre kardeşim. allah razı olsun. senden okuduktan sonra ben işlmciyi yeniden çıkarıp takmasını söyledim abime. ama o bana anakartı yükseltmeden direk kasaya montelediğini söylememişti. onu da yapınca düzelmiş herhalde. son bilgiler böyle yani. aksi bir durum olursa sizlere takrar danışacağım. tekrar teşekkür ediyorum.
  • emre kardeşim sana bi sorum olcak. dün ben kendi sistemimi birleştirdiğimde. ilk biosa girdim ve kontrollerimi yaptım. donanım parçalarını doğru tanımışmı diye. herşey çok güzeldi. birde cpu nun ısısına bakayım dedim. ısı ilk baktığımda 50 idi. sonra giderek 55 56 ya çıktı
    sonra sistemi kurunca tekrar biostan baktım ve3 ısı yine 55 filan dı. bu normalmi sence. yoksa bi sıkıntı var mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sıcaklarda normal gözüküyor ama kasana bi tane egzost fan takmanı öneririm.çünkü sıcak havanın dışarı atılamsı şart.oc yapıyorsan eğer voltage değerlerine de bir göz at..
  • ısı normal ama yinede iyi bir fanla desteklemelisin bence.
    yeni nesil celeronlar 35 derece falan ısınıyor standartta.o/c li 44 ten yukarı çıkmıyor.
    eski p4 478 pin serileri genelde 44-50-59-69 civarı normal ısı olarak kabul ediliyordu.
    Core 2 Duolarda az ısınır.35 civarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.