Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris 2012 (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
307
Cevap
4
Favori
95.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

arkadaşlar yeni yaris 1.0 motor baz modeli 30 bin biliyorsunuz. 15 bin nakit 600 tl 30 ay taksitle toplam 33 bine veriyorlar. sizce alınır mı bu koşullarda ?

Ben 1,33 kullanıyorum yeterli.Tavsiyem 1.0 ile bir test sürüşüne çıkın rampalarda bir test edin.Çok kötü olduğunu düşünmüyorum.
  • bende 1.33 almak isterim ama bütçe müsade etmiyor. 1.0 olupta lpg taktıranlar bile varmış.
  • 1.0 baz model fiyatı yaklaşık 29.000 TL'ye alınabilir. Bence tek eksisi motor devir göstergesi olmaması. Pratikte ne kadar önemli tartışılır ama yaklaşık 30.000 TL verilen araçta bu noksanlığı kabüllenemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

1.0 baz model fiyatı yaklaşık 29.000 TL'ye alınabilir. Bence tek eksisi motor devir göstergesi olmaması. Pratikte ne kadar önemli tartışılır ama yaklaşık 30.000 TL verilen araçta bu noksanlığı kabüllenemiyorum.

Aydoğan hocam yanıtın için teşekkürler. benim bir önceki aracımda da yoktu devir göstergesi. gerçekten bilmediğimden soruyorum acaba bu devir göstergesini nasıl kullanıyorsunuz. bazen vites değiştirirken zorlanıyordum motorun sesine göre hareket ediyordum. Devir göstergesinin faydası nedir acaba , bir bilgi versen mümkünse ?
  • quote:

quote:

1.0 baz model fiyatı yaklaşık 29.000 TL'ye alınabilir. Bence tek eksisi motor devir göstergesi olmaması. Pratikte ne kadar önemli tartışılır ama yaklaşık 30.000 TL verilen araçta bu noksanlığı kabüllenemiyorum.

Aydoğan hocam yanıtın için teşekkürler. benim bir önceki aracımda da yoktu devir göstergesi. gerçekten bilmediğimden soruyorum acaba bu devir göstergesini nasıl kullanıyorsunuz. bazen vites değiştirirken zorlanıyordum motorun sesine göre hareket ediyordum. Devir göstergesinin faydası nedir acaba , bir bilgi versen mümkünse ?

2.000-3.000 devir aralığında genelde vites değiştiriyorum.

Motor devrini istediğin zaman takip edebiliyorsun.

Devir göstergesi olmadığı zaman hıza ve motor sesine bakıp öyle vites değiştiriliyor.

Pratikte çok da önemli değil gibi görünüyor. Olay biraz da psikolojik. Olmaması çok önemli bir eksiklik gibi algılanıyor.

Asıl eleştirdiğim bu devir göstergesinin maliyetinin Toyota'ya ne kadar kâr getireceği.

• quote:

bende 1.33 almak isterim ama bütçe müsade etmiyor. 1.0 olupta lpg taktıranlar bile varmış.

Sevgili halley yıldızı,
    1.6 cc nin altındaki motorlara takılan LPG kiti randıman vermiyor. Tercih senin.
    1.0 motor çekiş olarak yetersiz olduğu gibi, kasa motora göre ağır geldiğinden dolayı yakacağı benzin miktarı notmal 1.6 motorlarla aynı olacaktır. (Ben bizzat yaşadım)
    Bütçen yetmiyorsa kredi takviyesi düşünebilirsin yada alım işini bir miktar erteleyebilirsin. (Sonradan pişman olmaktan iyidir)
    Senin için hayırlısı neyse o olsun.
  • quote:

quote:

Motor sesine göre vites atma işi, devir göstergesinin yerini tutar.
    Zaten motorun bağırdığı seviyeler devir göstergesinin 2500-3000 civarı oluyor.
    Yani illede gösterge şart değil. Yaşlandığında ve motor sesini duymakta güçlük çektiğin dönemde sorun yaşarsın. O zaman da zaten evdekiler araç kullanmana izin vermez. ( - Baba gözün görmüyor, kulağın duymuyor araç senin neyine? dediklerini duyar gibiyim.)
    Not; Her zaman genç ve dinamik kalman dileğiyle...Benimki sadece bir latifeydi....Umarım bana kırılmadın.

• quote:

quote:

quote:

2.000-3.000 devir aralığında genelde vites değiştiriyorum.

Motor devrini istediğin zaman takip edebiliyorsun.

Devir göstergesi olmadığı zaman hıza ve motor sesine bakıp öyle vites değiştiriliyor.

Pratikte çok da önemli değil gibi görünüyor. Olay biraz da psikolojik. Olmaması çok önemli bir eksiklik gibi algılanıyor.

Asıl eleştirdiğim bu devir göstergesinin maliyetinin Toyota'ya ne kadar kâr getireceği.

Bu konuda haklısın Aydoğan,
    Corolla'nın en donanımlısı olan Dizel Elegant'a 60 bin TL veriyorsun; hız sabitlemesi yok. Neymiş CC dizellerde iyi sonuç vermiyormuş. ( Piyasada cc li, bir sürü dizel araç var hiçbirinde sorun çıkmıyor?)
    En basiti ayak bölgesi aydınlatma yok.
    Torpido gözünde soğutucu yok. ( Beğenmediğimiz İ20 lerde bile var hem de başlangıç paketinde)
    Bagaj kolları hala hidrolik değil. O kollar kapatırken kaç kez valizimin kenarlarını yırttı.
    Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Hem sorduklarında hem de bizzat defalarca Toyota'ya mail attığımda gelen cevaplar aynı: -Efendim satış politikası..Satış politikanız batsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: denizbatman

extra birşey satın almadım. sadece hediye olarak park sensörü paspaslar ve trafik ilkyardım setleri aldım. Biraz zorlarsanız 38000 e bırakıyolar şuan
    Buarada teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Merhaba Deniz bey. Öncelikle otomobiliniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yukarıda temmuz ayı içerisinde Yaris Cool multidrive-s modelini İskenderun Öztoprak'tan 38000 TL'ye aldığınızı yazmışsınız. Sizin alım tarihiniz ÖTV zammından önce miydi acaba? Ben Antakya'dayım... Buradaki bayii 39250 olur en son dedi, başka da indirim yapmıyor. 38500'e indirdiğiniz zaman beni arayın dedim, bekliyorum. İskenderun'daki bayii konusunda yardımınız olur mu acaba? :-) Ayrıca aracın yokuşlardaki performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazı arkadaşlar, manuel olarak vitesi küçültmen gerek dediler de...

• Merhaba temmuzda aldıgımda ötv faizi yoktu şuan fiyatlar biraz daha artmış durumda. az önce iskenderun bayisinin sahibi fuat bey ve satış müdürü ilhan bey ile görüştüm anza 39 binli fiyata indirebileceklerini söylediler temmuzdaki fiyatları suan uygulayamıyorlarmış. nereden alırsanız alın extradan park sensörü paspaslar trafik seti vs hediye olarak almayı unutmayın. yokus cıkarken herhangi bir sıkıntı yok ama cok dik yokuslardan asagı inerken ihtiyac hissederseniz (trafik yogunluğu vb nedenlerden) manuele alıp hızlanmasını büyük ölçüde azaltabilirsiniz. ben cok memnunum. buarada deniz bey derseniz tanımazlar çünkü ben bayanım
  • quote:

Merhaba temmuzda aldıgımda ötv faizi yoktu şuan fiyatlar biraz daha artmış durumda. az önce iskenderun bayisinin sahibi fuat bey ve satış müdürü ilhan bey ile görüştüm anza 39 binli fiyata indirebileceklerini söylediler temmuzdaki fiyatları suan uygulayamıyorlarmış. nereden alırsanız alın extradan park sensörü paspaslar trafik seti vs hediye olarak almayı unutmayın. yokus cıkarken herhangi bir sıkıntı yok ama cok dik yokuslardan asagı inerken ihtiyac hissederseniz (trafik yogunluğu vb nedenlerden) manuele alıp hızlanmasını büyük ölçüde azaltabilirsiniz. ben cok memnunum. buarada deniz bey derseniz tanımazlar çünkü ben bayanım

Deniz hanım, hitap yanlışlığından dolayı kusuruma bakmayınız. İlgilendiğiniz için de çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim...

• Selamlar,

ben iki model arasında kaldım acıkcası ve hayatımda ilk kez araba almayı planlıyorum, insanlar pazarlık hediye vs gibi konulardan bahsediyor. yardımınızı bekliyorum
    - Yaris 1.3 cool m.drive ve 1.4 punto lonug doulogic ss
    puntoda bütün donanımlar ve güvenlik mevcut, fiyatıda yaklaşık 3.300,-TL daha ucuz verdikleri fiyat punto için 35.500,-TL
    yaris için ise 38.800,-TL fiyat verdiler cool veya style modeli için irinde çelik jant diğerinde ise oto. klima ve arka camlar olayı

ilk sorum hangisini tercih etmeliyim, ikinci sorum ise aklım nedense yaris diyor ve ne gibi pazarlık yapabilirim

bayii tarafından benim gibi bir aceminin kandırılmasını istemiyorum

tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: uerozmen

Selamlar,

ben iki model arasında kaldım acıkcası ve hayatımda ilk kez araba almayı planlıyorum, insanlar pazarlık hediye vs gibi konulardan bahsediyor. yardımınızı bekliyorum
    puntoda bütün donanımlar ve güvenlik mevcut, fiyatıda yaklaşık 3.300,-TL daha ucuz verdikleri fiyat punto için 35.500,-TL
    yaris için ise 38.800,-TL fiyat verdiler cool veya style modeli için irinde çelik jant diğerinde ise oto. klima ve arka camlar olayı

ilk sorum hangisini tercih etmeliyim, ikinci sorum ise aklım nedense yaris diyor ve ne gibi pazarlık yapabilirim

tşk

Merhaba,
    Fiat kullanan arkadaşlar alınmasınlar ama ben Yaris almadan önce Punto'yu denedim.Bana göre sürüş zevki açısından ortada ciddi bir fark var.Zaten Yaris'in otomatik şanzumanı CVT duulogic ile kıyaslanamaz bile.

Benim tercihim Yaris olurdu.Hangisini istiyorsanız onu alın ama otomatik klima ve arka cam otomatiği daha mantıklı görünüyor.

Hayırlı olsun.

• Ben 3,5 aylık yaris cool multidrive S kullanıcısı olarak toyotayı tavsiye ederim. toyota varken fiatı asla tercih etmem. hem fiyatıda iyi indirmişler bence, birde üzerine birkac hediye (park sensörü vb.) alırsanız hiç düşünmeyin toyota alın derim.
    ben cool modelini seçtim çünkü arka camların otomatik olması çift bölmeli klima olması (isteyen istediği dereceyi ayarlayabiliyor) ve küçükte olsa torpido gözünün soğutmalı olması daha avantajlı geldi bana.
    çelikjant ve spoileri tercih etmedim. ama şöylede bir durum var eğer extradan paketler alacaksanız güvenlik, görüş vb. o zaman style modelini almanız gerekiyor. ben herhangi bir paket almadığım için cool versiyonunu tercih ettim. çokta memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS13

quote:

Orijinalden alıntı: uerozmen

Selamlar,

tşk

Merhaba,
    Fiat kullanan arkadaşlar alınmasınlar ama ben Yaris almadan önce Punto'yu denedim.Bana göre sürüş zevki açısından ortada ciddi bir fark var.Zaten Yaris'in otomatik şanzumanı CVT duulogic ile kıyaslanamaz bile.

Benim tercihim Yaris olurdu.Hangisini istiyorsanız onu alın ama otomatik klima ve arka cam otomatiği daha mantıklı görünüyor.

Hayırlı olsun.

teşekkür ederim benimde kalbim yaris diyor,

cool versiyonu ( klima ve oto.cam) planlıyorum VSC de mevcyt olması lazım ( bazı yerde var bazı yerlerde yok yazıyor anlamadım )

• quote:

Ben 3,5 aylık yaris cool multidrive S kullanıcısı olarak toyotayı tavsiye ederim. toyota varken fiatı asla tercih etmem. hem fiyatıda iyi indirmişler bence, birde üzerine birkac hediye (park sensörü vb.) alırsanız hiç düşünmeyin toyota alın derim.
    ben cool modelini seçtim çünkü arka camların otomatik olması çift bölmeli klima olması (isteyen istediği dereceyi ayarlayabiliyor) ve küçükte olsa torpido gözünün soğutmalı olması daha avantajlı geldi bana.
    çelikjant ve spoileri tercih etmedim. ama şöylede bir durum var eğer extradan paketler alacaksanız güvenlik, görüş vb. o zaman style modelini almanız gerekiyor. ben herhangi bir paket almadığım için cool versiyonunu tercih ettim. çokta memnunum.

bildiğim kadarıylar cool modelinde VSC 'de bulunuyor olması lazım, siz almış kullanan birisi olarak ne kadar yakıt tüketimi vardır, acıkcası hediye ne olabilir o konuda bir bigimde yok ama park sensörü olabilir.

Birde özel değilse ne kadara aldığınız onu söylemenizde sakınca var mı.

tşk

• merhaba,
    Aslında geçmiş sayfaları incelerseniz aradığınız cevapları bulacaksınız. ben aldığımda ötv faizi yoktu şuan size verdikleri 38.800 fiyat bence çok iyi. yarisin benzinli versiyonlarında vsc yok sadece dizellerde standart olarak sunulmuş benzinlilerde paket olarak alabiliyorsunuz o da cool versiyonu için geçerli değil style versiyonunda alabilirsiniz. aslında pekte gerek yok zaten yol tutuşu yeterince iyi. park senserü trafik-yardım seti paspas takımı filan aldım. kimileri full depo ile aldıklarını söylediler ama ben benzin hediyesi almadım. temmuz ayında 38000 civarındaydı. aralıkta belki 300-500 daha iner 2013 çıkacağı için, yinede tercih sizin. 2013 fiyatları ne olur bilinmez.
  • merhaba sevgili yarisciler
    bugün itibariyle 1.3 fun multidrive s siparişi verdik. işlemleri başlattık.
  • şimdiden hayırlı olsun yeni yarisiniz.
    Buarada ben sürekli arabamın yakıt göstergesi 6.4 te diye söylüyordum ama 1 aydır yakıt tüketimi 9.0 görünüyor üstelik eşim kullanırken 2 dakika içinde 6.4 ten 11.0 a kadar yükseldi ertesi gün tekrar 9.0 a kadar indi
    şaşırdık kaldık ama yakıt göstergedeki gibi yakmıyor daha az, neden gösterge böyle yükseldi anlayamadım. nazar mı değdirdim ne
  • quote:

şimdiden hayırlı olsun yeni yarisiniz.
    Buarada ben sürekli arabamın yakıt göstergesi 6.4 te diye söylüyordum ama 1 aydır yakıt tüketimi 9.0 görünüyor üstelik eşim kullanırken 2 dakika içinde 6.4 ten 11.0 a kadar yükseldi ertesi gün tekrar 9.0 a kadar indi
    şaşırdık kaldık ama yakıt göstergedeki gibi yakmıyor daha az, neden gösterge böyle yükseldi anlayamadım. nazar mı değdirdim ne

istanbul trafiğinde mi kullanıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.