Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris 2012 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
4
Favori
95.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mersinli_m

8lt tuketim Yaris icin bence cok fazla. Bende eski kasa MMT yaris varken 1-2 ay ort 5,9 lt yi tutturmustum. Diger zamanlarda 6,2 lt idi ort. tuketim.
    Tesekkurler paylasiminiz icin, artik Yaris tamamen listemden cikti.

Eski 1.3 yeni 1.33ten kesinlikle daha fazla yakıyor.Eski 1.3lerle bastığınızda 10ltleri direkt görüyorsunuz,ben 1.33'le çok ekstrem bastığımda 8i anca gördüm bunun dışında genelde 5-5.5 civarı yakıtım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: can6

Ya şu arka camları kaldırma kollarını manuel yapıyorla gıcık oluyorum bu Toyotaya.

bende o kadar para ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: can6

Ya şu arka camları kaldırma kollarını manuel yapıyorla gıcık oluyorum bu Toyotaya.

fiesta`da da var o sacmalik
  • gecen gun showroom da inceleme firsatim oldu. bence sinifindaki diger araclara nazaran daha bi agir havasi var. hosuma gitti. bir de 6 ileri sanzuman ve bagimsiz klimadan bahsettiler ki bagimsiz klima olayi cok cok guzel birsey ozellikle Antalya gibi yerde yasiyorsan..
  • Toyota nın Türkiye fabrikası ve satış bölümü SABANCI HOLDİNG ten ayrıldıktan sonra hem servisleri daha gevşedi..Hem satılan araç fiyatları müthiş pahalandı...Servis fiyatları yine öyle şişirildi..SAUDİA lı yeni şirket yüksek fiyat politikası ile kendi ayağına balta vuruyor...Bunu 8 yıllık bir TOYOTA sahibi olarak yazıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Toyota nın Türkiye fabrikası ve satış bölümü SABANCI HOLDİNG ten ayrıldıktan sonra hem servisleri daha gevşedi..Hem satılan araç fiyatları müthiş pahalandı...Servis fiyatları yine öyle şişirildi..SAUDİA lı yeni şirket yüksek fiyat politikası ile kendi ayağına balta vuruyor...Bunu 8 yıllık bir TOYOTA sahibi olarak yazıyorum..

kalite pahalı olur

• Arkadaşlar yeni Aveo aldım Aveo kulübe yazdığım yorumu aynen buraya yapıştırıyorum. Fiestayla karşılaştırdım ama fikir açısında yardımı olur. Elimde fieasta ve aveo var.

Aveo vs Fieasta Uzunyolda

Selam arkadaşlar haftasonu uzun yola fieasta ve aveo ile çıktık. Yol çok kötü sürekli yol çalışması var en %90 ı 3. ve 4. viteste geçirdik. Aveo yu ben kullandım fieastayı yeğen kullandı. İkiside Dizel fieasta 4500 km aveo 500 km de. Yakıt 200 km de 10 litre mazot. İkiside aşağı yukarı aynı yaktı. karşılaştırmaya başlamadan genel izlenimlerim. yolculuk bitince fieastayı test ettim. tipodan sonra aveo bana ovvvvv çok sert dedirtmişti. araba sanki nfs undergrounda çok modifiyeli bir araba alırsın yolda zor tutarsın öyle gelmişti. Fieasta öyle değil daha yumuşak bir sürüşü var hızlanması debriyajı vitesleri genel olrak sürmesi daha kolay tipo gibi geldi bana. Aveo daha agresif sanki yolda altından kaçacakmış gibi geliyor fieasta ve tipodan sonra. fieasta yı alım sırasında bakmıştım fazla sevmemiştim test etmeden vazgeçmiştim. İyiki almamışım dedim çünkü aveoyu kullandıkça daha çok sevdim fiestadan ise testten sonra dahada soğudum. ha Fiesta kötü arabamı hayır ama ben içine rahat sığmıyom zar zor sığsamda boğuyor. Arkadan aveo dan güzel görünüyor ama fieasta da arkaya binen tabuta binmiş gibi oluyor. gelelim karşılaştırmaya.
    1. yakıt ikiside 200 km de 10 litre mazot yaktı aynı
    2. dış görünüş önden aveo arkadan fieasta güzel
    3. iç görünüş fieastanın orta konsol çok önde geldi bana pek sevmedim aveo hoş görünüyor.
    4. yol tutuş ben aveoyu çok rahat yolda tuttum yalnız bu motorda bi delilik var bastınmı kuduruyo
    5 atıyon uçuyo devrine gelince 4 atıyon 3 sn sonra 5 istiyo sanki biraz fazla seri sanki ralli arabası. fieastayı yeğen yolda zor tutmuş belki yol bozuk olduğundan 4 defa arkasını kaydırmış 90 la giderken yan tarafta 2000 metra uçurum. Belki fieastada esp standart olmadığından. Yeğende yoktu.
    5. konfor aşağı yukarı aynı ama aveo daki bir çok özellik Fiestada yok. aveo lt versiyon fiesta baz verisyon. Şimdi birileri diyecektir o özellikler fieastada var ama bana aynı özellikler için 40000 titanium +1500 esp+3500 bluetoth direksiyondan kumanda cruze control toplam 45000 peşin fiyat çıkarmışlardı ben lt dizeli 36500 e aldım taksitle

sonuç ben aveodan memnunum fiyatını duyan iyiki aveo almışsın diyo ben kalite olrak fieastada artı bir şey görmedim.

• Günlerdir çeşitli sitelerde yeni bir araba almak içın araştırma yapıyorum daha önceki 3 arabam Toyota son arabamız daihatsu idi bir ara renault ve citroene yöneldim ama inanın üşenmeden okuduğum sayfalar dolusu yorumlardan da edindiğim bilgilerle diyebilirim ki toyotadan vazgeçmemek lazım yukarıda yazılan toyotanın fiyat politikasını ve servislerin çalışması yönündeki eleştirilerinde tamamen katılıyorum
    İstanbul özellikle avrupa yakası için servis önerim tarabya dır ben anadolu yakasında oturmama rağmen servis için tercihim olmuştur kalifiye ödüllü elemanlara sahiptiler
  • Arkadaşlar toyota 1.33 fun manuel vitesinde esp varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L-ryuzaki

Arkadaşlar toyota 1.33 fun manuel vitesinde esp varmı?

İstediğin her türlü bilgiyi Toyota'nın donanımlar sayfasından bulman mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

quote:

Orijinalden alıntı: L-ryuzaki

Arkadaşlar toyota 1.33 fun manuel vitesinde esp varmı?

İstediğin her türlü bilgiyi Toyota'nın donanımlar sayfasından bulman mümkün.

Donanım bilgilerinde genel olarak fun da standart olarak gözükü esp, ama detaylı özelliklere bakıldığında sadece dizel funlarda gözüküo, o yüzden tereddütte kaldım
  • Bu arada yine zam gelmis. 40500 tl oldan cool cvt veya style cvt 41500 tl olmus. Euro dustu, zam geldi. Cok ilginc. Toyota bu kafa ile cok yol alir.
  • daire fiyatına toyota. bu fiyatlarla toyotaya binmek zevk değil acı verir. gerçi fiyatlar konusunda en büyük sorun araçlar üzerindeki aşırı vergi yükü bazen firmalara da hak veriyorum. devlet o arabayı işçi çalıştırıp üretenden daha çok alıyor. 33e hyundai i20 dizel pazarlık etmiştim 1 hafta önce şimdi keşke alsaydım diyorum. ellerindeki o fiyattan stokları bitmiş.
  • Ben ne yazikki duz vites kullanamiyorum. Otomatik kullandim hep simdiye kadar. Durum boyle olunca dizel benim icin luks. Hangi araca baksam fiyat 50.000'lerden basliyor.
    i30 baktim oyle, C4 baktim oyle, yeni ceed baktim oyle. Artik C segmentinde dizel otomatik 50.000'den asagiya yok ne yazikki.
  • Yeni yaris 1.3 multıdrıve araç almayı düşünüyorum, bir diğer seçenek de corsa 1.2 easytronic. Ancak araçlarda kullanılan CVT ve easytronic şanzıman konusunda kararsız kalıyorum. Konuyu bilen forum katılımcılarından değerli katkılar bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

Yeni yaris 1.3 multıdrıve araç almayı düşünüyorum, bir diğer seçenek de corsa 1.2 easytronic. Ancak araçlarda kullanılan CVT ve easytronic şanzıman konusunda kararsız kalıyorum. Konuyu bilen forum katılımcılarından değerli katkılar bekliyorum.

Merhaba,

Easytronik eski teknoloji --> yari otomatik diye tabir edilen bir sanziman. Vites gecisleri bariz belirgin. Bunun Toyota'daki adi Multimode. Eski Yaris'lerde kullanilan sanziman tipi.
    CVT: Yeni teknoloji, vites gecisleri cok daha hizli ve belirsiz. Cok daha konforlu.

Tek sorun su fiyat farki. Yani Yaris alacaksaniz FUN modeli disindakileri almak istediginizde, Corsa'nin 1.2'sinden en az 6000-8000 tl daha pahalidir.
    Her iki araci kullanan biri olarak, butceniz elveriyorsa kesinlikle "Yaris" diyorum.

Saygilar,

• Çok teşekkürler mersinli_m değerli önerileriniz için.
  • amerikada yeni 2012 sıfır yaris 1.5 motoru ile 14-15 bin dolardan satılıyor. corollarda da keza öyle 15 bin dolar civarı..
    Demek ki biz amerikalılardan daha zenginiz.
    Bu arada benzinli fun modeli 33.500 e bırakıyorlar. dizel baz versiyonla benzinli arasında 9 -10 bin lira fark var. benzinli alıp sıralı sistem gaz taktırmak makulmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carrot -- 15 Haziran 2012; 15:01:42 >
  • ben de aralık 2011 de bu araçtan fun modelinden aldım annem kullanıyor. sıralı otogaz taktırmak konusu performans etkiler mi bende bilmiyorum merak da ediyorum yaris e lgp kullanan var mı
  • Dün toyota plazaya gitim alıcı gözü ile malzeme kalitesine birdaha baktım ve sonuç hayal kırıklığı. torpido ve kapı içleri sert plastik. hiçbir esprisi yok. melamin tabak misali çok uyduruk yapmışlar. Almak için kendimi zorladım ama şu arka kapıdaki manuel cam krikoları da bunun üzerine görünce vazgeçtim. dış ön dizayn ve göstergeler dışında hayal kırıklığı. Yeni aveoya kayıcam bu gidişle, yeni yarisin baz modelinin fiyatına ecotec dizel motorlu(bir alt vergi dilimi) , esp li, vsc li,asrli full airbagli yeni aveo veriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.