Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris 2012 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
4
Favori
95.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 1.0 benzinli , 1.33 benzinli ve 1.4 dizel motorla ingilterede satışa sunulmuş.
  • Bu arada 1.0 litrelik benzinli motor yüksek hızlarda gürültülü çalışıp zorlansa da 5.0lt/100km ortalama yakıt tüketimini yakalayabiliyor.

Mevcut nesil yaris'te 228 litrelik bagaj hacmi vardı , fakat arka koltuklar ileri kaydırıldığında bagaj hacmi 363 litreye kadar artırılabiliyordu.

Yeni Yaris 2012 modelinde arka koltuklar sabit , standart bagaj hacmi 286 litreye artırılmış , koltuklar kaydırılamasa da katlanabiliyor ve bagaj hacmi 768 litreye kadar yükseliyor.

Yeni Toyota Yaris 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan. -- 22 Ekim 2011; 11:49:41 >

• Tek diyebilecegim sey cok gereksiz pahali oldugu arkadaslar. Cool sozum ona eldekilerden en dolu paketi. Dijital klima var. Sis fari var. Ama aliminyum alasimli jant yok. Cruise control yok. Navigasyon yok. Panoramik cam tavan yok.

Cool paketi aliyorsunuz, 1500 TL bayilip celik jant aliyorsunuz, 1200 TL bayilip confor paketi aliyorsunuz. 44000 TL ye benzinli otomatik Yaris'inize binip keyfinize bakiyorsunuz. B segmenti bir araca gore bile on konsol dizayni ancak bu kadar kotu yapilir. Yani Allah'tan 6.1" lik radyo ekrani koymuslar. O da olmasa bombos konsol.

Bir tek guzel gelen bu radyo ekraninin geri viteste geri gorus kamerasi olarak calisip, aracin arkasini gostermesi. Her donanimda standartti sanirim.

Bu arada 2012 Auris 1.4 D4D otomatik Comfort Plus 50500 TL'ye verilebiliniyor. Yani arkadaslar bana gore yeni kasa Yaris'ler fiyatlari ve ic konsol tasarimi ile sinifta kaldilar.

Bu durumda 2. aracim buyuk ihtimalle Honda Jazz 1.4 Fun CVT olur. 40500 TL denilyior zorlarsam 39000 TL'ye alabilecegimi dusunuyorum. Bu fiyata Yaris'in cok satmasini daha coooookkkk bekler Toyota diyorum.

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinli_m -- 22 Ekim 2011; 20:33:54 >

• açıklaman için tşkrler
  • Farları kısmen corolla farlarına benziyor sanki panjurun çizgileride andırıyo gibi
  • dün depoyu fülledim ist kartepe gittim geldim
    4.3lt tükitiyor. yaris d4d.
    ben şimdi bu arabaya hayran olmamda ne olmam
    birde yazılım yaptırmışım 117ps kartepeye çıkış inişmi anlayamadım
    zaten motorun gücü 90ps bu kasayı uçuruyor yazılımla 117ps gt oldu
    yanlız 195/55/15v performans lastileriyle 180 190km gazlarken
    185/60/15 h kış lastikleri 160km den sonra keyifsiz. yaza kadar 90 120km
    hızlarda kalacağım yakıtta 4.3lt 6lt arasında olacak.
    demem şudurki yeni yaris alınır ama öyle 50bin tl verilmez
    41iyidir

• ilk videoda dikkatimi çektide arka frenlerde disk mi ? annemde fiesta var arkalar kampana ve araba sanki hiç durmuyor sürekli kayıyor :)
  • bu nasıl bir fiyat politikasıdır otomatik dizel desen yandın yani 2 el captiva parası yaa:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesmaniac26

ilk videoda dikkatimi çektide arka frenlerde disk mi ? annemde fiesta var arkalar kampana ve araba sanki hiç durmuyor sürekli kayıyor :)

Arka frenler kampana.
  • . yarisin dizel otomatigi 48 000 lira. kampana fren
  • pazar gunu test etmeye gittim. 1.3 cvt sanzıman vardı. araba genel olarak bir oncekinden guzel olmus ama lansman fiyatı benı sasırttı. bu fiyata satar mı gorecegız. ancak bazı detaylar benım hosuma gıtmedı. elektronık desteklı dıreksıyon yuksek hızda yeterınce sertlesmıyor. (aurisin direksiyonu daha basarılı) auris kadar dozlanma sorunu olmasa da yine bu arabada fren dozlanması benim beklentilerimin uzagında. (hele citroen peugeot kullanmaya alısmıs biri için ilk kullanımda sorun yasamadım desem yalan olur.) bastıgınızda fren performansı gayet iyi. koltuklar auris kadar olmasa da sert. suspansiyon da sert olunca yol da biraz bozuk olunca her cukur belinizde hissediyorsunuz. Eski yaris bu kadar sert miydi merak ettim. motor gereksız gurultulu. dizeli nasıl olur bilemiyorum. herhalde daha ıyı yalıtılacaktır diye umuyorumç. sonucta dizel motoru zaten aurisi corollayı rahatlıkla 12 saniyede 0-100 yaptırabilen bir motor. tek sorunu kronik turbo kaynaklı yag yakma sorunu. acaba bu sorun hala devam ediyor mu. Ama sunu anladım. toyota yarise 46000 lira vereceğime auris alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

Yeni Yaris'in fiyatları konusunda iyimser değilim. CVT'li Yaris'lerin 40.000 TL civarına geleceğini düşünüyorum.
    Dün görüştüğüm bir servis yetkilisi; yeni Yaris'in oldukça iddialı olduğunu, Auris satışlarını bile etkilemesini beklediklerini söyledi.

www.toyota.co.uk daki teknik verilere bakılırsa 1.33 motorla gelecek CVT şanzumanlı araçların yakıt tüketim 1.0 benzinli motorlarınki ile neredeyse aynı.

Bileşik değer: 55 mpg = 4,2 litre/100 km.

Bileşik değer 4.2'de bir yanlıslık var. 6.3 şehir içi 4.5 civarı sehir dısı tüketiyor. jazza göre cok fark yok. ben 5 km kullandım. 9.5 yaktı. bastıgımı da soyleyemem. turbo desteksiz arabalarla fabrika verileri cok tutmaz. bir arabanın az yakması için turbonun ürettiği tork önemli. (benzinli veya dizel olsun)

bu arada merak ettim 117 ps toyota yarisin torku kac oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis7979

quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

Yeni Yaris'in fiyatları konusunda iyimser değilim. CVT'li Yaris'lerin 40.000 TL civarına geleceğini düşünüyorum.
    Dün görüştüğüm bir servis yetkilisi; yeni Yaris'in oldukça iddialı olduğunu, Auris satışlarını bile etkilemesini beklediklerini söyledi.

www.toyota.co.uk daki teknik verilere bakılırsa 1.33 motorla gelecek CVT şanzumanlı araçların yakıt tüketim 1.0 benzinli motorlarınki ile neredeyse aynı.

Bileşik değer: 55 mpg = 4,2 litre/100 km.

Bileşik değer 4.2'de bir yanlıslık var. 6.3 şehir içi 4.5 civarı sehir dısı tüketiyor. jazza göre cok fark yok. ben 5 km kullandım. 9.5 yaktı. bastıgımı da soyleyemem. turbo desteksiz arabalarla fabrika verileri cok tutmaz. bir arabanın az yakması için turbonun ürettiği tork önemli. (benzinli veya dizel olsun)

bu arada merak ettim 117 ps toyota yarisin torku kac oldu.

117ps tork 260nm

• B segmentindeki sonn tercihim olur
  • merhabalar herkese,

toyota yaris fun aldım ama vites topuzu **** ve donanım liistelerinde belirtilen sekilde değil, deri direksiyon simidi olmasına rağmen vites topuzu life taki gibi plastik,deri değil,bilgisi olan var mı,tüm fun modellerinde bu sekilde mi?bayii baskı hatası TR ye gelen funların hepsi bu sekilde dediler...

yardımlarınız için teşekkürler
  • bütün versiyonlari modern bu aracin.
  • modeller modern o konuda sıkıntı yoki
    sadece web sayfası, e-brosur ,bayii kataloglardaki ozellıkler ile aracın bayiide ki teslim edilen donanım arasında fark olabilirmi... eger farklı ise de neden tüm brosurlerdefarklı (vites topuzu deri ) bayi de farklı ?
    ben sadece bir bayii de baktım onun icin fun modelleri acaba diger bayiilerde de aynı mı merakım o, türkiyeye gelen tüm 2012 yaris 1.33 fun modellerinde vites topuzu plastik mi ve düz sanzumanlarda shift özelligi var mı??

tesekkürler...
  • Bende Fun 1.33 Multidrive S var.Direksiyon ve vites deri.Bilginiz olsun.Aldığım yer Toyota Nataş.
  • Aracı yakından gördüm dış tasarım olarak kesinlikle eski kasa daha iyi özellikle arka kısım.Göstergeler hariç araçta bir güzellik yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.