Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris 2012 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
4
Favori
95.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qerebusel

Arkadaşlar yeni evliyim ve sıfır B sınıfı araç arıyorum.
    Bütçem kredi çekerek en fazla 33.000 TL.
    Alacağım aracı hemen satmak istemiyorum en az 3-4 sene binmek istiyorum.
    İstediklerim az yaksın (küçük motor olacağı için benzinli olabilir), motoru sağlam olsun (beni uğraştırmasın), donanım olarak ise elektronik klimaya gerek yok, yağmur sensörü vs. gerek yok park sensörü olsa iyi olur.
    Bu şartlar altında ufak bi araştırma yaptım ve baktığım modeller şunlar:

1. Opel Corsa 1.2 Essentia (28.600'e indiler fakat 1.2 motor tutulmadığı için sildim)
    2. Mitsubishi Colt 1.3 (33.500'e indiler, 33.000'e de inebilirlerdi fakat aracın kapısını bile kapattığımda sağlamlık hissi vermedi. Çok dolu bir araç ama içime pek sinmedi.)
    3. Volkswagen Polo 1.4 85 PS Comfortline (liste fiyatı 33.400 Yarise göre artıları: torpido soğutma, yolcu koltuk yükseklik ayarı, elektrikli arka cam, ön kol dayama, arka sis farı, elektrikli arka camlar ve lastik basınç sensörü var)
    4. Toyota Yeni Yaris 1.33 Fun (Düz vites) (liste fiyatı 33.900 Polo'ya göre artıları: 99 PS, yakıt tüketimi ortalamada yarım litre farkediyor)
    5. Seat Ibıza 1.4 85 HP Reference (liste fiyatı 28.500 artıları: hız sabitleyici)
    6. Yeni Seat Ibıza 1.2 TSI 105 Hp DSG Reference (liste fiyatı: 35.900 artıları: DSG şanzıman, TSI motor, hız sabitleyici)

Sonuç olarak 3, 4, 5 ve 6. maddelerde bahsettiğim modeller arasında kaldım.

Çok fazla borç yapmadan Seat Ibıza 1.4 motor olan modelini mi alayım yoksa diğer maddelerden birini mi tercih edeyim?

Yorumlarınızı 4 gözle bekliyorum

yaris fun için pazarık yap 33.000 TL ye alırsın park sensörünü de hediye iste. Sizin ihtiyaçları karşılıyor gibi yakıt tüketimi oldukça iyi sorunsuz bir araç.

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dün Toyota'ya gittim ve zamaneking arkadaşın bahsettiği gibi arka park sensörünü hediye vererek 33.000 TL'ye indiler fakat ellerinde yoktu ama bulabileceklerini söylemişlerdi.

Bugün tekrar aradım ama tüm Türkiye'de hiç kalmadığını söylediler. Dolayısıyla Yaris liste dışı kalmış oldu maalesef.

Diğer ihtimallerde ise şöyle bir durum var:

Seat'ın sıfır modellerini görmeye Ankara Etimesgut'taki Doğuş otomotive gittim ve Seat'ı sorunca çok ilgilenmediler. Ben de Polo 1.4 benzinli manuel modele baktım ve 33.400 olan liste fiyatını 33.400 + 350 (sigorta ücreti) 33.150'ye indiler. Fakat ellerinde olmadığını ve Temmuz ayının sonunda geleceğini söylediler. Oradan çıktık Çankaya'daki Doğuş Otomotiv'e gittik ve Seat için sadece Yeni ibiza 1.4 Reference ve Seat Leon modeli vardı. (yani sadece 2 araç vardı). Yetkili şahıs araçlarla ilgili hiçbirşey bilmiyordu. Ibıza'nın yeni kasa mı eski kasa mı olduğunu sordum onu bile bilmiyordu. Seat'ın satışını İstanbul'dan takip ediyorlarmış. İstanbul'u aradım biz size telefonda yardımcı olalım ondan sonra kararınızı verirsiniz dediler. Ankara'da Ibiza'nın 1.4 Style modelini görebileceğim bir yer yokmuş.

Sonuç olarak kafam çok karıştı ve Seat'tan soğudum.

Sizce 33.150 TL'ye (sigorta dahil) Polo 1.4 Comfortline manuel vitesli aracı alayım mı?

Ya da Ankara'da seat ibizanın modellerini görebileceğim ve test sürüşü yapabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?

Teşekkürler.

• quote:

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dün Toyota'ya gittim ve zamaneking arkadaşın bahsettiği gibi arka park sensörünü hediye vererek 33.000 TL'ye indiler fakat ellerinde yoktu ama bulabileceklerini söylemişlerdi.

Bugün tekrar aradım ama tüm Türkiye'de hiç kalmadığını söylediler. Dolayısıyla Yaris liste dışı kalmış oldu maalesef.

Seat'ın sıfır modellerini görmeye Ankara Etimesgut'taki Doğuş otomotive gittim ve Seat'ı sorunca çok ilgilenmediler. Ben de Polo 1.4 benzinli manuel modele baktım ve 33.400 olan liste fiyatını 33.400 + 350 (sigorta ücreti) 33.150'ye indiler. Fakat ellerinde olmadığını ve Temmuz ayının sonunda geleceğini söylediler. Oradan çıktık Çankaya'daki Doğuş Otomotiv'e gittik ve Seat için sadece Yeni ibiza 1.4 Reference ve Seat Leon modeli vardı. (yani sadece 2 araç vardı). Yetkili şahıs araçlarla ilgili hiçbirşey bilmiyordu. Ibıza'nın yeni kasa mı eski kasa mı olduğunu sordum onu bile bilmiyordu. Seat'ın satışını İstanbul'dan takip ediyorlarmış. İstanbul'u aradım biz size telefonda yardımcı olalım ondan sonra kararınızı verirsiniz dediler. Ankara'da Ibiza'nın 1.4 Style modelini görebileceğim bir yer yokmuş.

Sizce 33.150 TL'ye (sigorta dahil) Polo 1.4 Comfortline manuel vitesli aracı alayım mı?

Ya da Ankara'da seat ibizanın modellerini görebileceğim ve test sürüşü yapabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?

Teşekkürler.

bu tüm Türkiye de kalmayan yaris fun gelmeyecek miy miş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zamaneking

quote:

Teşekkürler.

Arkadaşlar dün toyotanın müşteri hizmetlerini aradım ve karlışaltığım durumu anlattım.
    Toyota Yaris 1.33 benzinli manuel vites FUN modelinin sipariş ile gelebileceğini söylediler.
    Fakat sipariş önümüzdeki ayı bulabilir.
    Toyota bayilerinin ellerinde bu modelden olanları görebiliyor musunuz diye sordum göremiyorlarmış.
    Ben de yakın illerdeki toyota bayilerini aradım.
    İstanbul'da tam aradığım arabayı buldum ve telefonla satış yetkilisi ile görüştüm anlaştık.
    Haftaya işlemleri bitirip arabayı almaya gideceğim.

Eğer Yeni Yaris almayı düşünüp kendi ilinde bulamayan varsa kesinlikle diğer illerdeki toyota bayilerini arasınlar derim.

Hatta İstanbul'da daha ucuza buldum.
    Ankara'daki ALJ Toyota Plaza 33.900 liste fiyatından 33.000'e inip arka park sensörünü takıyorlardı. (Bu fiyata 300 TL civarındaki sigorta bedeli dahil değil).
    İstanbul'daki ALJ Toyota Plaza ise 32.890'a indiler (300 TL lik sigorta bedeli dahil.)
    Dolayısıyla yaklaşık olarak 400 TL daha düşük fiyata aynı aracı İstanbul'da bulmuş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qerebusel -- 14 Temmuz 2012; 18:41:30 >

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Arkadaşlar dün toyotanın müşteri hizmetlerini aradım ve karlışaltığım durumu anlattım.
    Toyota Yaris 1.33 benzinli manuel vites FUN modelinin sipariş ile gelebileceğini söylediler.
    Toyota bayilerinin ellerinde bu modelden olanları görebiliyor musunuz diye sordum göremiyorlarmış.
    İstanbul'da tam aradığım arabayı buldum ve telefonla satış yetkilisi ile görüştüm anlaştık.

Eğer Yeni Yaris almayı düşünüp kendi ilinde bulamayan varsa kesinlikle diğer illerdeki toyota bayilerini arasınlar derim.

Ankara'daki ALJ Toyota Plaza 33.900 liste fiyatından 33.000'e inip arka park sensörünü takıyorlardı. (Bu fiyata 300 TL civarındaki sigorta bedeli dahil değil).
    İstanbul'daki ALJ Toyota Plaza ise 32.890'a indiler (300 TL lik sigorta bedeli dahil.)
    Dolayısıyla yaklaşık olarak 400 TL daha düşük fiyata aynı aracı İstanbul'da bulmuş oldum.

şimdiden hayırlı olsun 2012 model olacak sanırım 2013 ler ekimde mi geliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

şimdiden hayırlı olsun 2012 model olacak sanırım 2013 ler ekimde mi geliyor

Evet aldığım araç 2012 model.

Fakat 2013'ün ne zaman geleceğini bilmiyorum ve sormadım.

Umarım 2013'ler gelince pişman olmam :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noktaa

ziebart gibi bu işin ehli yerlere giderseniz arabanizin rengine uygun rengi secip onayinizi aliyorlar diye biliyorum. ön cam haric 600-700 tl civarinda makiyeti var sitesine göre.

Açıkcası ben oto şık görünsün diye degil güneşin zararli etkilerini azaltmak için film taktirdim.

ben hem şık görünsün istiyorum hem de güneş engellesin istiyorum siyah renk araç ön camlara da taktınız mı trafikte sorun oluyor mu

Kesinlikle olmuyor. Defalarca ekip otosunun yanindan gectim. cevirmelerde durduruldum ehliyet vs. ama camdan dolayı hic uyari almadim.. ( içerisi görünmeyecek şekilde kaplatılanlar hakında yorum yapamam )

• arkadaşlar hatay iskenderun bayisinde yarisin her modeli mevcut bende 2 hafta önce yaris 1.33 cool multidrive s benzinli aldım. muhteşem bi araç herkese tavsiye ederim. (diğer markalara bakmayın bile derim) aldıktan sonra acaba yaris dizel otomatik mi alsaydım diye çok hayıflandım. dizel otomatiklerin marka farketmeksizin daha fazla arıza cıkarttıgını duydugum için benzinli aldım. benzinli almakla hatamı ettim dersiniz :((( (sadece yakıt açısından değerlendiriyorum) benzinli şehir içi 6.3, dizel 4.9 aslında fazlada bi fark yok ama yinede sormak istedim
  • Dizeldeki şanzıman m/m'in konforu cvt'nin yanından bile geçemez;)doğru bir karar
    Ekstra opsiyon satın aldınız mı? Fiyat nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bir bayan ve parası olan sakin kullanıcı bir öğrenci için çok ideal bir araba
  • extra birşey satın almadım. sadece hediye olarak park sensörü paspaslar ve trafik ilkyardım setleri aldım. Biraz zorlarsanız 38000 e bırakıyolar şuan
    Buarada teşekkür ederim içimi rahatlattınız
  • Corsadan az yakıyor sanırım. Corsanın 45 litrelik deposuyla sehirici şehirdisi karışık en az 1000 km götürüyor beni..(Dizel)

Aracı test eden yada alan arkadaslar yakıt tüketimi nasıl aracın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç yeni olduğu için ilk 1000- 2000 km biraz fazla yakar dedi bayi. gerçi her araç için aynı şey söz konusudur. corsanın benzinlisiyle kıyas bile edilmez corsa cok yakıyor ama sizin dizel cok iyiymiş. depoyu fulledim (42 lt) şehir içi 500km yaptım suana kadar ve daha çeyrek depo civarında benzin var içinde.
  • Sınıfının şehir içinde ve şehir dışında en az yakan otomatik donanımlı arabası Yeni Yaristir.Otomatik yeni Yaris Şehir içi 100 km de 6,3,şehir dışı 100 km de 4,6 litre benzin yakmaktadır.Zaten araç genellikle şehir içinde kullanılmaktadır.Bu değerlere en yakın 1.2 opel corsadır,ancak opel Corsa 1.2 Essentia modelinde donanım yoktur.Sürüş keyfi,rahatlık ve donanım açısındada mükemmel araçtır.Otomatik araç isteği Türkiyede hızla artmaktadır.Yeni Yaris otomatik çok az yakıt,en üst donanım, modern spor tasarım,rahat sürüş keyfiyle otomatık araçlar içinde sınıfında liderdir.Ben araştırmam sonucu ford fiesta otomatik titanyum arabamı satarak yeni yaris beyaz renk aldım.Çok memmunum.Ford fiesta otomatik titanyum 1.4 motor şehir içi 100 km de 8,9 benzin yakıyordu aralarında 100 kmde 2,6 litre fark var.Buda 100 liralık benzinde 29 lira 21 kuruş karlı olmam demek.Araç şu an bayilerde çok zor bulunmaktadır.7-8 tane bayi aramama rağmen İzmir Boravalı bayinde zor buldum.Eylül ayı fiyatlarında Yeni yarisin fiyatı değişmedi,Corolla,Avensis 2.500 Lira civarında düşüş olurken ,sadece fiyatı yüksek bir modelde yükselme oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ktasan

Sınıfının şehir içinde ve şehir dışında en az yakan otomatik donanımlı arabası Yeni Yaristir.Otomatik yeni Yaris Şehir içi 100 km de 6,3,şehir dışı 100 km de 4,6 litre benzin yakmaktadır.Zaten araç genellikle şehir içinde kullanılmaktadır.Bu değerlere en yakın 1.2 opel corsadır,ancak opel Corsa 1.2 Essentia modelinde donanım yoktur.Sürüş keyfi,rahatlık ve donanım açısındada mükemmel araçtır.Otomatik araç isteği Türkiyede hızla artmaktadır.Yeni Yaris otomatik çok az yakıt,en üst donanım, modern spor tasarım,rahat sürüş keyfiyle otomatık araçlar içinde sınıfında liderdir.Ben araştırmam sonucu ford fiesta otomatik titanyum arabamı satarak yeni yaris beyaz renk aldım.Çok memmunum.Ford fiesta otomatik titanyum 1.4 motor şehir içi 100 km de 8,9 benzin yakıyordu aralarında 100 kmde 2,6 litre fark var.Buda 100 liralık benzinde 29 lira 21 kuruş karlı olmam demek.Araç şu an bayilerde çok zor bulunmaktadır.7-8 tane bayi aramama rağmen İzmir Boravalı bayinde zor buldum.Eylül ayı fiyatlarında Yeni yarisin fiyatı değişmedi,Corolla,Avensis 2.500 Lira civarında düşüş olurken ,sadece fiyatı yüksek bir modelde yükselme oldu.

5 günlük, yeni yaris benzinli 1.33 Cool Multidrive S Konfor Plus paket sahibiyim. Eşim için aldık ve sürüş ve konfor açısından gerçekten memnunuz.

Ancak yakıt tüketimi şimdilik fabrika verilerinden çok uzak. Şehir içi (Ankara yoğun trafik) ve eşim için biraz da pratik araba kullanma denemelerini düşünürsek (park çalışmaları ve epey dur kalk), yakıt tüketimi şimdilik 8L/100 km altına düşmedi. Bu en iyi değerdir. Klima sürekli açık. Araç henüz 230 km' de ve yakıt ibresi yarılandı. Fabrika değerini yoğun trafikte yakalayabileceğimi hiç sanmıyorum.

Ayrıca aracın performansından (özellikle yokuşlarda ivmelenme) pek memnun değilim. 100 HP'lik bir motor, beklentilerimin altında bir sürüş dinamiğine sahip. Biraz gaza yüklenince fazla ses çıkarıyor ama araç gitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

quote:

Sınıfının şehir içinde ve şehir dışında en az yakan otomatik donanımlı arabası Yeni Yaristir.Otomatik yeni Yaris Şehir içi 100 km de 6,3,şehir dışı 100 km de 4,6 litre benzin yakmaktadır.Zaten araç genellikle şehir içinde kullanılmaktadır.Bu değerlere en yakın 1.2 opel corsadır,ancak opel Corsa 1.2 Essentia modelinde donanım yoktur.Sürüş keyfi,rahatlık ve donanım açısındada mükemmel araçtır.Otomatik araç isteği Türkiyede hızla artmaktadır.Yeni Yaris otomatik çok az yakıt,en üst donanım, modern spor tasarım,rahat sürüş keyfiyle otomatık araçlar içinde sınıfında liderdir.Ben araştırmam sonucu ford fiesta otomatik titanyum arabamı satarak yeni yaris beyaz renk aldım.Çok memmunum.Ford fiesta otomatik titanyum 1.4 motor şehir içi 100 km de 8,9 benzin yakıyordu aralarında 100 kmde 2,6 litre fark var.Buda 100 liralık benzinde 29 lira 21 kuruş karlı olmam demek.Araç şu an bayilerde çok zor bulunmaktadır.7-8 tane bayi aramama rağmen İzmir Boravalı bayinde zor buldum.Eylül ayı fiyatlarında Yeni yarisin fiyatı değişmedi,Corolla,Avensis 2.500 Lira civarında düşüş olurken ,sadece fiyatı yüksek bir modelde yükselme oldu.

5 günlük, yeni yaris benzinli 1.33 Cool Multidrive S Konfor Plus paket sahibiyim. Eşim için aldık ve sürüş ve konfor açısından gerçekten memnunuz.

Ancak yakıt tüketimi şimdilik fabrika verilerinden çok uzak. Şehir içi (Ankara yoğun trafik) ve eşim için biraz da pratik araba kullanma denemelerini düşünürsek (park çalışmaları ve epey dur kalk), yakıt tüketimi şimdilik 8L/100 km altına düşmedi. Bu en iyi değerdir. Klima sürekli açık. Araç henüz 230 km' de ve yakıt ibresi yarılandı. Fabrika değerini yoğun trafikte yakalayabileceğimi hiç sanmıyorum.

Ayrıca aracın performansından (özellikle yokuşlarda ivmelenme) pek memnun değilim. 100 HP'lik bir motor, beklentilerimin altında bir sürüş dinamiğine sahip. Biraz gaza yüklenince fazla ses çıkarıyor ama araç gitmiyor.

Yeni araç ilk bin kilometre sonrasında gerçek yakıt değerlerini bulur,ayrıca kılima açıkken yokuşta arabanın devirsiz ortamda bayılması ve fazla yakıt yakması kaçınılmazdır.Bayılan arabanın gaz pedalına yüklenmek yakıt tüketimini yüzde otuz civarında arttırır.Benim tesbitlerime göre normal şartlarda şehir içinde kmde 290 kuruş benzin yakıyor.Star stop özelliğide aşırı durma ve kalkmalarda çok kullanışlı ve ekonomik değildir.Araç güvenlik,konfor,donanım yakıt ve ikinci elde değerini koruma açısından oldukça idealdir.Aracınızı güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktasan -- 6 Eylül 2012; 22:16:48 >

• quote:

quote:

quote:

Yeni araç ilk bin kilometre sonrasında gerçek yakıt değerlerini bulur,ayrıca kılima açıkken yokuşta arabanın devirsiz ortamda bayılması ve fazla yakıt yakması kaçınılmazdır.Bayılan arabanın gaz pedalına yüklenmek yakıt tüketimini yüzde otuz civarında arttırır.Benim tesbitlerime göre normal şartlarda şehir içinde kmde 290 kuruş benzin yakıyor.Star stop özelliğide aşırı durma ve kalkmalarda çok kullanışlı ve ekonomik değildir.Araç güvenlik,konfor,donanım yakıt ve ikinci elde değerini koruma açısından oldukça idealdir.Aracınızı güle güle kullanın.

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Siz de aracınızı iyi günlerde kullanın.

Yeni araçların ilk kullanımda biraz fazla yakıt tüketmeleri normal ancak ben Ankara yoğun dur-kalk trafikte 9.5-10 L/100km değerler görüyorum. Ortalama hız 19-20 km/h civarında. Biraz açık yolda 7.7 L, en iyi koşulda ve açık denilebilecek trafikte 6.6 L değerini gördüm (anlık tüketimler değil, ortalama tüketim değerleridir). Fazla olmasa da, yokuş yukarı yerler de var. Klima bazen açık bazen kapalı. Araç 1 veya 2 yolcu ile.

Araçların ortalama yakıt tüketim değerleri belli kriterler üzerinden yol koşulları simüle edilerek verilir. Bu nedenle her kullanıcının şehir içi veya dışı farklı değerler alması normal, çünkü her kullanıcının sürüş koşulları ve dinamikleri farklı. Aracı sürdüğünüz asfalt kalitesi bile yakıt tüketimini etkiler. Bu nedenle ben bu forumda verilen değerleri pek dikkate almam, kendi araçlarımda ve kendi koşullarımda karşılaştığım tüketimi referans alırım. Henüz depo tam tükenmedi ancak en sağlıklı ölçüm belli bir kilometre sonra alınan yakıt miktarı ve fiyatı üzerinden yapılacak hesaplamadır. Bunu da paylaşacağım. Şimdilik söyle söylemek gerekirse, yaklaşık 300 km sonra yakıt göstergesi son çeyreğe geldi Bu benim için iyi bir değer değil. Umarım dediğiniz gibi ben de ileride kilometrede 29 kuruş yakabilirim.

Son olarak bu araçta start-stop özelliği yok. Sadece benim aracımda da olduğu gibi anahtarsız çalıştırma özelliği var.

• bence çok tatlı ve kaslı bır tasarım
  • Evet, aracın ilk deposu tükendi ve elde ettiğim değerler aşağıda;

Menzil : 360 km
    Alınan benzin: 32.12 L
    Toplam ücret: 150 TL (97 oktan 4.67 TL/L)

Bu durumda araç kilometrede 0.417 TL yakmış oluyor ki, inanılacak gibi değil. 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi ise 8.92 L. Bu benim araç bilgisayarından aldığım değerlerle de örtüşüyor. Ve araç 1L benzin ile şehir içinde sadece 11.21 km gidebilmiş.

Tekrar edeyim; bu değerler Ankara şehir içi çok yoğun trafik, 1 veya 2 yolcu, klima sürekli açık, yokuş ve düz yol olarak eşit yol şartları içindir. Ara sıra açık yolda 70-80 km hızlar da gördük. Ancak genelde dur-kalk, biraz da eşim için park pratiği. Araç sürekli otomatik (D) modunda kullanıldı.

Her ne kadar araç yeni olsa da, gerçekten beklemediğim kadar yüksek bir tüketim elde ettik. İşin doğrusu bu aracın fabrika verisi olan 6.3 L/100km değerini Ankara şehir içinde yakalayabileceğim konusunda iyice karamsarlığa kapıldım.

Bugün İncek yolunda araçta 2 büyük 1 çocuk şeklinde ve 70-80 km sabit hızla bir deneme yaptık. Ortalama tüketim değerini sıfırladık. Arada trafik ışıklarında da durduk. Klima açıktı. Sanırım bir 20 km yaptık. Ve bu koşullarda araç 3.5-4.5 L/100km civarında değerler gösterdi. Ancak şehir içine girince araç yine hemen 6'lı değerleri göstermeye başladı. Tüketim daha da yükselmeden kendimizi eve attık

Şimdilik bu araçtan hiç memnun değilim... Umarım tüketim bir an önce düşer ve kendimi rahatlamış hissederim.

• quote:

Evet, aracın ilk deposu tükendi ve elde ettiğim değerler aşağıda;

Menzil : 360 km
    Alınan benzin: 32.12 L
    Toplam ücret: 150 TL (97 oktan 4.67 TL/L)

Bu durumda araç kilometrede 0.417 TL yakmış oluyor ki, inanılacak gibi değil. 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi ise 8.92 L. Bu benim araç bilgisayarından aldığım değerlerle de örtüşüyor. Ve araç 1L benzin ile şehir içinde sadece 11.21 km gidebilmiş.

Tekrar edeyim; bu değerler Ankara şehir içi çok yoğun trafik, 1 veya 2 yolcu, klima sürekli açık, yokuş ve düz yol olarak eşit yol şartları içindir. Ara sıra açık yolda 70-80 km hızlar da gördük. Ancak genelde dur-kalk, biraz da eşim için park pratiği. Araç sürekli otomatik (D) modunda kullanıldı.

Her ne kadar araç yeni olsa da, gerçekten beklemediğim kadar yüksek bir tüketim elde ettik. İşin doğrusu bu aracın fabrika verisi olan 6.3 L/100km değerini Ankara şehir içinde yakalayabileceğim konusunda iyice karamsarlığa kapıldım.

Bugün İncek yolunda araçta 2 büyük 1 çocuk şeklinde ve 70-80 km sabit hızla bir deneme yaptık. Ortalama tüketim değerini sıfırladık. Arada trafik ışıklarında da durduk. Klima açıktı. Sanırım bir 20 km yaptık. Ve bu koşullarda araç 3.5-4.5 L/100km civarında değerler gösterdi. Ancak şehir içine girince araç yine hemen 6'lı değerleri göstermeye başladı. Tüketim daha da yükselmeden kendimizi eve attık

Şimdilik bu araçtan hiç memnun değilim... Umarım tüketim bir an önce düşer ve kendimi rahatlamış hissederim.

Benim de menzil 445 km
    Alınan benzin:32.970 L (95 oktan için 151 TL ödedim)

100 km de 7.4 tutturdum ilk depo ile. İstanbul Anadolu Yakası E5 trafiğinde çoğunluk itibariyle. Diğer şartlarımız benzer nitelikte. Sizin biraz fazla olmuş gerçekten.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.