Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Videoda 34,4km/l (2,9l/100km) yakıt tüketimi olduğu görülüyor. Mevcut Yaris Hybrid'lerin yakıt tüketimi ort. 3,6l/100km. Iyileştirmeler yapılmış belli ki.

Bu noktada bir hata yapmış olabilirim. 3,6lt/100km tüketim Avrupa standartlarına göredir. 2,9lt/100km ise Japon standartlarına göre. Yani iyileştirme yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi değildir.

Konuyu takipteyim. Yeni gelişme olursa buradan paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

yaris im 60 bin'e geldi, servis 700+ fiyat çıkarıcak sanırım. bundan önceki sahibide dışarda yaptırmış bakımı. ne bakımı yapılıcak bu araca dışarda yaptırsam ne yapmam gerekir. yada istanbul avrubada hybird den anlayan bir yer varmı daha ucuza kapatılacak?

Bu Toyota her şeyi paraya bağlamış. Aşağıdaki linkten 'Araç Sahibi' başlığından 'Bakım Programları'ndan güncel bakım programlarını bulabilirsiniz ama ne yazık ki ücretli üyelik isteniyor bunun için. Belki servisten bu bilgiyi talep edebilirsiniz.

Dışarıda nasıl bakım yaptırılır herhangi bir bilgim yok bu araçla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzforum

Genelde her gün işe gidip geliyorum eşimi bırakıyorum düz sayılabilecek bir yol yaklaşık 4km. Ondan sonrası ise 8 km benim iş yerim, yolun 4 kmsi yokuş bu yokuşun 1 kmye yakını epeyce dik bir yokuş araç power'a çıkmadan malesef yokuşu çıkamıyorum.
    Ayrıca dönüştede toplam 12 km yolun 2 kmsi filan yokuş kalıyor.

Yani günde en az 24 km yapıyorum hafif yoğun trafik ve 10 - 12 km yokuş tırmanıyorum.

Daha uzun yol yapamadım kısa süre içerisinde bir Bursaya gidicem karadan 120 -140 ı geçmeden, bakalım ne olacak ordada değerler düşmezse ozaman gerçekten benim araçta bir sorun vardır diye düşüneceğim.

Yokuşta tıkanma, tekleme yapıyor mu? Mesela araçta 3 kişi daha olsa motor zorlar mı ?
  • quote:

Bir başka forum sitesinde bir kişi Yaris Hybrid'e LPG sistemi taktırmış. 50 lira ile 445km yol yapmış. Kilometrede 11 kuruş...

hangi marka lpg taktırmış ki.? bu konu çok önemli.. Doğal olarak bu başlığın içeriği çoğu yatık ile ilgili.. Eğer böyle bir şey varsa ben de şimdiki yaris imi satıp ben de böyle bir modele yönelmek isterim..
  • laruz kullanıcısına yanıt
    motorda herhangi bir zorlanma yok kalkıyorsun. hatta herkesten önce ve geri kaymadan. hızlanmaya gelince trafikli değilde açık yolda bayır çıkıyorsan 40 50 den sonra turbolu dizel araçlara yetişmek için fazla basman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laruz

quote:

Bir başka forum sitesinde bir kişi Yaris Hybrid'e LPG sistemi taktırmış. 50 lira ile 445km yol yapmış. Kilometrede 11 kuruş...

hangi marka lpg taktırmış ki.? bu konu çok önemli.. Doğal olarak bu başlığın içeriği çoğu yatık ile ilgili.. Eğer böyle bir şey varsa ben de şimdiki yaris imi satıp ben de böyle bir modele yönelmek isterim..

Toyotaclubtr forumundaki Yaris Hybrid konusunun geçmiş mesajlarında LPG olarak arama yapın. Bir kişi aracına LPG taktırdığını yazmıştı. Ismini unuttum, ama siz kendisini oradan ulaşabilirsiniz diye umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bugün bir konuda okudum; azami yükleme kapasitesini geçerseniz aracı vizeden geçiremiyorsunuz. Yaris Hybrid'in ağırlığı 1225kg, azami yükleme kapasitesi 1565kg, koltuk sayısı 5. Buna göre; sürücü hariç 4 kişi x 75kg (300kg.) , 1565-1225=340kg ve 340-300=40kg LPG sistemin toplam ağırlığı olabilir. Yani LPG sistemin 40kg altında olması lazım. Buna dikkat ediniz.

LPG sistemi araca takılırken nasıl projelendiriliyor, ruhsata nasıl işleniyor vs bilgim yok.

• quote:

quote:

quote:

Bugün bir konuda okudum; azami yükleme kapasitesini geçerseniz aracı vizeden geçiremiyorsunuz. Yaris Hybrid'in ağırlığı 1225kg, azami yükleme kapasitesi 1565kg, koltuk sayısı 5. Buna göre; sürücü hariç 4 kişi x 75kg (300kg.) , 1565-1225=340kg ve 340-300=40kg LPG sistemin toplam ağırlığı olabilir. Yani LPG sistemin 40kg altında olması lazım. Buna dikkat ediniz.

LPG sistemi araca takılırken nasıl projelendiriliyor, ruhsata nasıl işleniyor vs bilgim yok.

Zaten hybrit olunca biraz daha küçük tank montaj yapıyorlar. Bu da hiç sorun olmuyor..

• merhabalar
    aracımın 10.000 km bakımını yaptıracağım. istanbul için servis önerisi alabilir miyim? fiyat ne çıkıyor yakın zamanda yaptıran var mı acaba?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    Hocam, Hangi yakadasınız ?

• malzemec kullanıcısına yanıt
    avrupa yakası ancak bu sabah itibariyle kar toyotaya vermiş bulunmaktayım. ne dersiniz?
    teşekkür ederim.
  • İstoç da servis var Toyota Gürses,

Yen'i açtılar 1 yıl gibi ...

Müşteri oluşturmak için daha iyi hizmet verirler diye düşünüyorum ,

Bu sırada bakım maliyeti ne tutu acaba,

• geçtiğimiz cumartesi akşam 7 de gebzeye yola çıktım. gebzeden gölcük, gölcükten akşam 6 dan tekrar İstanbul güngörene döndüm. yakıt ortalamam 3.9 du. ortalama hızım 60 dı. ara ara trafikde vardı. max 130 bastım ama açık yolda yolun çouğunu 90 a hız sabitleyici kurdum. toplamda 280 km yol yaptım.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Güzel değer,
    Bende geçen hafta 2,5 kişi,izmit avcılar gittim,
    Avcılardan sefaköy,ordan tekrar avcılar ve akşamına izmite döndüm.
    Yol genelde açıktı ve 100-130 arası kullandım,izmitte yakıt değerini sıfırlamıştım,döndüğümde ortalamam 4,4 lt idi.(hava giderkende dönerkende 2-3 derece idi)
    Kısaca ;Hybrid candır
  • honestwriter2 H kullanıcısına yanıt
    100-130 arası gidip 4,4 almakta süper değer. ben 1.2 i20 ile 1 kez 110 140 arası basıp adapazarına gittiğimde yakıt ortalamam 6,8 di. çok dikkatli kullanıp 80 90 gittiğimde ise 5,5 du aynı araçla. şuda var i20 tam hesaplayamıyordu 1 lt altını yazıyordu.

cumartesi güngörende 0 layıp yola çıkıp gebzeye vardığımda ortalamam 3,7 idi. sonra tekrar gölcük yoluna çıktığımda ortalama 4 e çıktı geri döndüğümde 3,9 a indim.

araçtan çok memnunum, performans istersem performans ekonomi istersem ekonomi yaptırıyor.
    vitese müdahale edebilsek çok daha az yakabilirdik. bayır aşağı inerken itmeye çalışması, anlık tüketimde kışın durduğu yerde 50 60 70 lt leri göstermesi sıkıntı. onlarada müdahale edilse çok daha düşük değerler alınabilirdi.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    İyi Günler,

Batarya azaldığı zaman motor devreye girip bataryayı şarj etmeye başlıyor. Eğer araç hareket etmiyorsa yakıt harcamınız sıfır olarak hesap ediliyor. Eğer arabayı hareket ettirirseniz o anki harcamınız neyse (zaman zaman 30lt 40lt 50lt lere ulaşabiliyor) direk hesaba katılıyor ortlama harcam bi anda çok hızlı yükselmeye başlıyor. Toyota aracın harcımını az göstermek için yaptığı bir numara olarak düşünüyorum. Bu sebepten dolayı ben artık kaç litre harcdığını referans almıyorum bir depo benzinle kaç km gittiğimi karşılaştırıyorum. yaklaşık olarak 150 liraya dolan depo ile 600km yumuşak kullanırsanız 650km yol yapabilirsiniz bu rakamlar çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsozen

İyi Günler,

Batarya azaldığı zaman motor devreye girip bataryayı şarj etmeye başlıyor. Eğer araç hareket etmiyorsa yakıt harcamınız sıfır olarak hesap ediliyor. Eğer arabayı hareket ettirirseniz o anki harcamınız neyse (zaman zaman 30lt 40lt 50lt lere ulaşabiliyor) direk hesaba katılıyor ortlama harcam bi anda çok hızlı yükselmeye başlıyor. Toyota aracın harcımını az göstermek için yaptığı bir numara olarak düşünüyorum. Bu sebepten dolayı ben artık kaç litre harcdığını referans almıyorum bir depo benzinle kaç km gittiğimi karşılaştırıyorum. yaklaşık olarak 150 liraya dolan depo ile 600km yumuşak kullanırsanız 650km yol yapabilirsiniz bu rakamlar çok iyi.

Dediğiniz gibi araç hareket etmediği zaman ve pil boş ise benzin motoru pili dolduruyor ve ortalama tüketime harcanan benzin yansımıyor o sırada. Sonra hareket edince bu depolanan enerjiden faydalanıyor. O warm-up sürecinin verimi/verimsizliği ardından tüketim nasıl etkileniyor bilemiyorum ama depo hesabı en doğrusu olur.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    benim dediğim pil dolu iken motor kendini ısıtmaya çalışınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

benim dediğim pil dolu iken motor kendini ısıtmaya çalışınca

Haklısınız. Pil dolu olsa bile soğuk havalarda motoru ısıtmak için bir warm-up süreci var. Bu esnada durmayıp hareket etmek en doğrusu olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.