Şimdi Ara

Yeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Açıklamada, "Bu karar sadece çocuklarımızda engellenebilir zekâ geriliklerinin artışına neden olmayacaktır; bu yolun açılması zincirleme olarak birçok hastalık durumunda kendi kararını veremeyecek çocuklar hakkında ailelerin keyfi kararlar alarak çocukların tanı ve tedavilerini reddetmelerine zemin hazırlayacaktır" denildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırk yıl arasan bu ortacağ kararını bulamazsın ama Anadolu da kırsal kesimdeki bir hakim buluyor ve savunuyor...

inanılmaz.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Dostum burada çok boyutlu bir sorun var.

Sorunun bir ayağı cahil cesareti fakat diğer ayağıda akademiye - bilime sızan safsata .

Paylaştığım kitabı mutlaka okumanızı öneririm.

Örneğin ideolojik escinsellik savunusunun bilimin tezi olduğu iddiasi tamamen safsata olmasina karşın dediğim gibi akademide sözel disiplinleri sızan ideolojik klikler birtakım yorumları fizik - kimya - biyoloji gibi gerçek bilimler desteklememesine hatta zıttı bulgular olmasina karşın akademiye dayattı.

Sözel disiplinleri sanki doğa bilimleri kadar kesinligi varmiscasuna bir iluzyon yaratıldi bilimin prestiji ideolojik bir propagandaya alet edildi. Bunlar bilimin dünyadaki imajını ciddi oranda zedeleyen şeyler ve çoğu kişi- sokaktaki vatandaş akademinin içini bilmediğinden, bu farkları kendi ayırt edemediginden bilime Suzan bu safsatalari doğru kabul edip yanlışa ortak oldular .

Fakat dediğim gibi uzun vadede bunlar bilim vs aklında zarar görmesine neden oluyor .

Aramızda kaç kişi bugün dünyada hakim olan Postmodernist görüşlerin Modernist aydinlanmacilik , aklın ve bilimin egemenliğine karşı bir isyan olduğunu, buna tepki olduğunu, her alanda bunun altını oyduğunu biliyor ?

Bir avuç konuyu araştıran insan dışında hickimse bilmiyor ve hatta Postmodernist safsatalari çoğu insan bugün bilim ve aklın savları zannediyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Ağustos 2024; 22:55:48 >

• Aileyi mahkemeye veren bazı sağlıkçılar yüksek gaz patlaması sonucunda DH' e sıçramıştır. Herkes maskesini taksınYeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı 

Ebeveynlerin topuk kanı alınmasını reddetmesinin üzerine Kars İl Sağlık Müdürlüğü, konuyu yargıya taşıdı.

Ancak Kars Aile Mahkemesi 20 Ağustos'ta, "Topuk kanı almanın çocuğun Anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkı üzerinde yapacağı olumlu sonuçlarının tıbbi otoritelerce ispatlanmamış olması ve olası bir teşhis ve tedavinin de tıp otoritelerince hala tartışmalı olması" gerekçesiyle aile lehinde hüküm verdi.

Hakim, kararında "alternatif tıp uzmanı" olarak adlandırdığı bir yazarın topuk kanı almanın "çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden olduğunu" ifade etti.

• benim tanıdığım gayet iyi eğitimli kariyerli akp düşmanı bildiklerimde bebeklerine aşı yaptırmadılar 2 aileye rast geldim böyle.

bir tanede din temelliyle rast geldim orası ayrıda yani bir ideolojiye dine yıkmak çok saçma.

ana fikirleri alüminyumla ve bazı maddelerle bebeğimi zehirlemem onlarda gayet bilimsel yaklaşıyor yani sözde zeka geriliği yapıyormuş.

hatta bir ara canan karatay bile yaptırmayın diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ağustos 2024; 2:57:37 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bilimsel terimler kullanınca bilimsel yaklaşmış olmuyorsun.

• Başlığa bak, konu içeriğine bak... Gören de tıp reddedilmiş, kocakarı yöntemleri önerilmiş sanacak.

Ayrıca alternatif tıp diye anılan şeyin tıp sayılmayacağını kim, neye göre iddia ediyor? Şimdi normal doç, prof hekimler getat eğitimi de alıyor. Gayet de faydalı çalışmalar var birilerinin "alternatif tıp" diye küçümsediği alanda. Sizin alternatif tıp düşmanlığınızın sebebi, işin içine hacamat, kupa terapisi, sülük tedavisi gibi din referanslı şeylerin de girmesi. Yani tamamen derdiniz din. "Akıl, bilim" diye rol yapmayı bırakın.

Türkiye'de doktor demek, küresel ilaç firmalarının ilaçlarını yazmaktan başka bi fonksiyonu olmayan sekreter demek. Birileri her hekim böyle olsun, sorgulamasın, araştırmasın, kendi çalışmalarını yapmasın istiyor. Bunun adına da "akıl ve bilim" diyorlar. Şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 27 Ağustos 2024; 3:51:29 >
  • Bugün, sözde bilimin de varlığı yadsınamaz. Bilimsel çalışmaların içine gizlenip para babaları tarafından bilinçli bilinçsiz yönlendirilen birçok çalışma var. Mesela bugün tıbbın ilerleyip hastalıklara gerçekten şifa bulmaktan çok insanları ilaçlara ya da sürekli gelir getiren tedavilere mahkum bıraktığını, bir türlü iyileştirmediğini ya da kısa sürede iyileştirmediğini sıkça gözlemliyoruz.

• serafon kullanıcısına yanıt

Dostum ne sahte biliminden bahsediyorsun ? Burada olan olay şu normalde insanın parmak ucundan alınan çok az bir kan örneği ile hastalık taraması yapıyorsun. Bebeklerin parmakları çok küçük olduğundan topuktan az bir miktar kan alıp hastalık taraması yapılıyor , hastalık varsa erken teşhis ile pekçok çocuk kurtulabiliyor. Olay bu.

• Periah kullanıcısına yanıt

O konuya girmiyorum, art niyetlilerin de olduğundan bahsediyorum.

• Her şeyde şu bilim muhabbeti yapanlara çok gülüyorum.

Bilimden çok uzaklaştık abi yeaaa.

Sanırsın bilim adamı, ahkam kesiyor. Yeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı 

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

ben bilmem son 5-8 senedir filan gayet çağdaş ileri görüşlü kişiler arasındada bebeğe aşı yaptırmamak revaşta kişisel tercih isteyen istediğine inanıyor.

canan karatay cahilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ağustos 2024; 12:44:50 >
  • Sülük tedavisi , hacamat gibi şeyler varken aşı neymiş. Ayrıca hastalanınca deve sidiği için, Şifa deposudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 27 Ağustos 2024; 13:56:27 >
  • Ülke açık hava tımarhane umarım Yargıtay bu işi halleder heralde sokaktaki cahil yargıya yargı dağıtmış puhh yani.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

Gittiğimiz nokta burası açık konuşuyorum. Yakında eczanelere deve sidikleri getirilir burada bazı tiplerde deve sindiği kuyruğuna girer , Sağlık bakanlığında deve sindiği yerine kendi sildiğini Vatandas satmaya calışanlara operasyon düzenledik diye çıkıp gururla anlatır..

ingiltrede sidik içme modaydı 10.000 ce insan kendi sidiğine dadandı hemde yıl 2018.

dünyanın en pahalı kahvesi kedi boku.

1000 ce yıl önce deve sütü ve sidiği nin karşımı ile fregmante mayalanmış bir sıvının bağışıklık yükseltme ihtimalini niye bukadar dışlıyorsunuz anlamıyorum.

sidik içme sadece araplara özel bir alternatif tıp yöntemi değil daha 50 yıl önce bile anadoluda hamile kalmaya yardımcı olmak için kadınlar kendi sidiğini içerdi.

o mok lar sidikler olmasa dünya tarım insanlık olmazdı onlarında bir hikmeti mucizesi var döngünün bir parçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ağustos 2024; 14:34:9 >
    Yeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı

Yeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı 

Kerimcemle mantıklı bir tartışmaya girmek…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çağdaş, ileri görüşlü filan bunlar subjektif kavramlar. Kişinin formal eğitiminin iyi olması her konuya bilimsel, objektif yaklaşacağı anlamına gelmiyor. Mesela astroloji gibi, kahve falı gibi, kuantum enerji gibi zirvaliklara inanan ve onları takip eden sayısı çok fazla. Bu arada iyi eğitimli kişiler arasında bebeğine aşı yaptırmamak revaçta filan değil, sen çevrenden öyle gördün diye genelde öyle olmuyor.

Canan Karatay'ı uzmanlığı dışındaki konuşmalarından tanıyorsun ki onu popüler yapan şey alanı dışındaki konuşmalarıdır. Söylediği şeyler yanlış. Bu da onu ya cahil yapıyor ya da şarlatan yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.