Tüm dünyada aptallığın ve cehaletin yuceltildugi bir dönemden geçiyoruz. Bunlar olsun , batıda Sjw tayfa olsun. Doğa bilimleri yerine birtakım yorumların doğru olabileceği algısı, seküler bir mistizmin yayılması yüzünden artık salaga salak diyemiyorsunuz, ilkeye ilkel diyemiyorsunuz , yanlışa yanlış diyemiyorsunuz. Ahlaksızlık ahlaksız diyemiyorsunuz. Sürekli ve herseyin belirsuzlestirildigi bir cagdayiz. Şişman obez kadınlara bu sağlıksız zayıflamanın demek yerine onu obez olarak kabul edersek sorun yok diyorlar. Aynısı escimseller hcinde yapılıyor. Aynısı şimdi doğrudan bilime saldırı şekline evrildi. Eskiden cahiller cehaletletini göstermeye utanırlar ancak bu yeni dünyada gururla haykiriyorlar . Fakat aptallıklar sadece kendilerini değil aynı toplumda olduğumuz için bize de zarar veriyor . Artık dünyadaki algının değişmesi gerekli hersey bunu haykırıyor jnsnjn. Akıl ve bilimin otorite olduğu. Sözel disiplinleri bilimlerin etkisinin kırılıp doğa bilimlerinin tek otorite haline geldiği bir devre donmeliyiz. Ayrıca fahişeye seks işçisi, orasını burasını açana özgürlük, her türlü ahlaki değerin bukandirildigi ekranlarda ensest ilişkilerin yayınladığı ahlakın tahrip edilmesi de tersine çevrilmeli. Şu konudaki muhabbetlerden sanattan , sinemaya , oradan yönetim biçiminden, akademiye kadar su anki zihniyetin kökten değişmesi gerektiği artık bağırır bir halde ortada . Aydinlanmacj düşünce tekrar yükselmeli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Ağustos 2024; 0:59:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Türkiye'de Akıl ve Bilim Düşmanlığı Yayılıyor : Mahkemeden Tartışmalı Topuk Kanı Kararı (4. sayfa)
-
-
aynen onu bende yaşadım hadi bende 40 tırt diyordum kendime ama aşının arkasından olması kafamı kurcalıyor daha çabuk yoruluyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Ağustos 2024; 0:59:29 > -
Forum adminlerinin bir temizlik yapması lazım normalde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İçi boş hastanelerin açılmasını savunanlar, hastaneye düşmeden önce alınması gereken önlemlerden habersiz olanlar şimdi de Tıp, hastalıkları, sakatlıkları iyileştirmek, hafifletmek ya da önlemek ereğiyle başvurulan teknik ve bilimsel çalışmaların tümü, hekimlik olan bir alanın boş bir iş olduğuna karar vermişler.
Alın bir muzlu centro gofret yiyin. Size anca o iyi gelir. Malum beyin zerresi miktarı, muz aromasınınkiyle aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 28 Ağustos 2024; 1:5:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ama ilim bilim?? bak üstteki üye sakız etmiş ağzına ilim bilim kelimelerini yanlarında bodyguard köpeği gibi dolaştırıyorlar sanki bilim onların tekelinde. Ağzına dolamış deve sidiği diye sanki 1400 sene evvel pfizer gsk glaxo vardı Mekke'de fabrikaları vardı tartıştığımız seviye bunlar.. hiç kendilerini geliştirmiyorlar halbuki sene 2025 olacak.
sen de yorulamazsın yok hatan var aşı oldun 0-100 km 6snden aşağı yapmamam lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumun badeci ve pedoculari dolmus konuya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Akıl ve Bilim'i her alanda otorite kabul etmesi dışında Periah arkadaşımıza katılıyorum. Akıl ve Bilim'i icraa eden de insandır ve insanlar saf-masum amaçlarla hareket etmeyebilirler, akıl ve bilim manipüle edilebilir, yönlendirebilir ve başka amaçlara hizmet edecek şekilde kullanılabilir. Bunun yakın tarihte örneği çok. Bu Akıl ve Bilim'i terk edelim kafamıza göre takılalım anlamına gelmez. Uyanık olalım yeter..
-
Forumda 7 / 24 trolluk yapacağına çık dışarı biraz yürüyüş yap. Daha az yorulursun. Aşılar mı seni bütün gün PC karşısında oturtuyor?
çevremde aşı olanların neredeyse hepsi pişman. nerde yaşıyorsunuz. iş yerimde 3-4 tane gencecik adam kalp maeliyatı oldu, miyokart vakaları ve pıhtılaşma vakaları cok fazla. yaşlılarda ani gelişen kanser patladı.
-
sen tıbbın son 50 senedir var oldugunu mu sanıyorsun. suanki tıp ibni sinanın acıklamalarına dayanıyor, suanki tıp teknoloji geliştiginden gelişmiş görünyor yoksa temelde tıp hala aynı yıp, insan vucudu aynı vucut. eskiden de tıp vardı. eskiden insanlar aptal değildi, simdikiler gibi kafaları basan insanlardı.
-
Hiç sorma. Valorant oynamak dışında bildikleri birşey de yok gariplerin
-
"öncelikle konuyu açan kişi taraflı ve bilgisizce bir başlık açmış. bu konu forum kurallarına aykırı çünkü akıl ve bilim düşmanlıgı değil konuyu açanın cahilliği söz konusu."
Hep yaptığı şey... Şaşırtmıyor... Ağzının payını alıyor ama yine akıllanmıyor...
-
Boşver bunları. Bunlar 7 sülale bilim adamı bilim kadını Biz kimiz ki
-
Şefim sürekli aşı ol, neden aşı olmuyorsun diye mobbing uyguladı aylarca ama asla aşı olmadım o yıllarda. Ama gel gör son 1 yıl içinde 2 kez kalp sıkıntısı yüzünden doktora gitti. Sıkışıyor, tıkanıyorum vs şikayetlerle. Daha 43 yaşında. Zebellah gibi ama içerisi bitti. Aşı olana kadar yıllarca beraber çalıştık asla doktora gittiğine şahit olmadım. Aşı oldu 3 kez hemde kombo yaptı sonra hop doktora. Kan sulandırıcı iç bilmem ne... Bunlara şaka geliyor böyle şeyler. Bana şimdi bende olmasaydım salak gibi gidip olduk diye hayıflanıyor. (Hatta 9 ve 11 yaşındaki çocuklarına dahi yaptırdı aşıyı o zaman 2'şer 3'er :)
-
Ben size her önüne akıl ve bilim takısı alan şeye sorgusuz inanın demiyorum. Örneğin alternatif tıp, örneğin Astroloji bunlar buyuk oranda safsata dan ibaret veya daha düşük ölçekte Sözel disiplinler tani tarih, Sosyoloji, psikoloji vb vb.
Günümüzde inanılmaz yanlışlar yapılıyor. Bu yanlışın - bilimin yozlaşma sının kaynağı büyük oranda yoruma açık ve yoruma dayalı Sözel disiplinleri bilimmiş gibi kabul edilmesi.
O kadar SMA şeyler var ki Biyoloji ile Psikoloji birbiri ile çatıştıgında adam Psikolojiyi seçiyor. Seçemezsin psikolojiyi falan. Örneğin atıyorum Tevratta şu şu yazıyor diyor gidip arkeolojik kanıtlara bakarsın eğer arkeolojik buluntular bunu doğrulamıyor veya tam tersini söylüyorsa sen Tevratta vb güvenemezsin..
Psikoloji ancak doğa bilimlerinin yararlandığı ölçüde nesnel güvenilirlik kazanır. Fakat Psikanaliz denen yönteme dayalı pekçok psikolojik testin doğa Bilimleri ile alakası bile yok çok öznel ve yoruma dayalı şeyler. Fakat sanki doğa bilimi ile bu disiplinler aynı derecede bilimsel ve gecerliymiş gibi saçma bir algı oluşturursan bilim yozlaşmaya başlar fakat bu özünde bilimin yozlsşması değil bilim olmayan şeyleri bilimmiş gibi etiketkendiğinden kaynaklanır.
Günümüzde sözel alanlara tünemiş ideolojik akıldışılık bizi bu noktalara sürükledi. O kadar saçma ve akıldışı bir tutum var ki artık değer yargısında bulunamaz hale getirildik. Buda at izi ile it izinin karışmasına yol açıyor.
Dediklerimi daha derin araştırmak isterseniz şu kitabı okumanızı şiddetle öneririm.
birgunkitap.blogspot.comSon Moda Postmodern Saçmalar (Can SEMERCİOĞLU)https://birgunkitap.blogspot.com/2013/02/son-moda-postmodern-sacmalar-can.html1996da yayınlanmış kitabın son cümlesi bu ve günümüzde gerceklelen aslında bu son cümlenin kendisi!
"Postmodernizmden sonra ne gelecek ? Geçmişten aldığımız temel ders geleceği ongormenin tehlikeli olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bizde yalnızca korkularımızi ve umutlarımızı siralayacagiz. İstenmeyen olasiliklardan biri bunların bir tür dogmatizme , (New Age gibi) mistizme ve koktencilige yol açmasıdır. Bu en azından akademik çevrelerde az bir olasılık gibi gözüküyor ama akılda aşırı bir irrasyonalizmin yolunu açacak kadar köşeye itilmiş durumda . Isler böyle gelişirse beterin beteri olur ........."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Ağustos 2024; 17:16:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tanıdık eşrafımızdan bir hekim pandemi döneminde hepimizin araştırma evrelerine aday olarak gönüllü olarak yaptırdığımız aşılardan olmadı. Gebelikte şeker yükleme testlerine gibi bunlara karşı olan hekimlerimizin tepkileri v.s. gibi birçok meselede yapılan açıklamalar aklıma geliyor.
Bulaşıcı olmayan hastalıklarda karar aileye bırakılabilir.
Gebersin gitsin bebekleri banane. Doğal seleksiyon derim geçerim.
Ama bulaşıcı hastalıklarda bir birey ya da bireyin ailesi aşı olmayı reddettiğinde sadece kendisine zarar vermiyor. Topluma da zarar veriyor.
-
Aynı kapıya çıkıyor her söylem. Aileyi bir şeye zorlayamazsın. Ama caydırıcı önlem koyabilirsin anca. Topuk kanı vermedin mi ilerde çıkacak sağlık giderlerini aile cebinden karşılar gibi. Veya oradan tespit edilebilecek bir hastalık ilerde çıkarsa aileye hapis cezası gelir gibi yüklü para cezası gelir gibi şartlar koyman lazım.
Veya atıyorum belli aşıları olmayanlara ehliyet 18 yaşında değil 22 yaşında verilir. Veya şu aşıları olmayanlar şu alanlara giremez gibi şartlar koyup olmaya yönlendirebilirsin. Ama ne olursa olsun devlet ailenin boğazına basıp zorla bunu olacaksında DİYEMİYOR. Yapacak bir şey yok.
-
Bak cevremde dayımın oğlu söyle oldu , bacanak böyle oldu bla bla diye açıklama olmaz .
Eğer bir uddia ortaya atıyorsan bunu kanıtlayan akademik , klinik araştırmaları verileri göstermek zorundasın.
Hangi klinik deneyde bu aşıların bahsettiğin etkiyi gösterdiği ortaya çıktı, kaç kişiye uygulandı, kac yıl takip edildi , nerede yayinlandi , hangi üniversite veya resmi kurum araştırmayı yaptı.
Bunu açıklamadan ve çıkıp halk sağlığı konusunda atıp tutarsan bir noktada hapse dahi atilman gerekir .
Çünkü işkembeden sallanacak konu vardır işkembeden sallamaya izin verilmeyecek konu vardır.
Sen diyorsun ki dayı oğlu böyle oldu. Benim ailem kendim dahil aşı oldum çevremde herkes aşı oldu ben neden hiçbir yan etki görmedim?
Simdi senin lafına karsilik benim lafim mi olacak ? Böyle mi tartışacağız. Burada benim önüne bilimsel araştırma koymak zorundasın.
Bu aşılar ise yaradı ve Covid salgınının günümüzde durdurdu. Geçmiş asilarda insanların büyük zarar gördüğü pek çok hastalığı yoketti. Eğer sen çıkıp hersey yalan dolan diyorsan bilimsel yontem belli herkes Eğer isi kitabına uygun biçimde deney , gözlem,l vb vb şeklinde araştırıp kamuoyuna sunarsa bunun yanıtını alır.
Fakat sizin gibiler hiçbir somut araştırmaya dayanmadan en fazla bir iki tane istisnayi abartıp bulandurarak insan sağlığını tehlikeye atıyorsunuz.
Dediğim gibi bu tarz iddia ortaya atanların Eğer bunu bilimsel yontem ile janitlayamazsa haklarında yasal işlem başlatılması zorunlu . Sizin gibiler yediğiniz halkın bir sonucu olmadığı icin bu kadar rahatsınız halbuki bu tarz konularda altı boş konuşulamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Ağustos 2024; 23:18:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nedense hep bu aşı karşıtlarının çevresindekiler patır patır hasta olup ölüyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X