Şimdi Ara

YENİ ÜRÜN : BOSCH SMS 58M88 EU Bulaşık Makinesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
32.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi bayramlar Arkadaşlar.

Bi konuda sizden yardım istiyorum.Konu SMS 58M88EU Bulaşık makinesi olduğu için buraya yazıyorum.

Nişanlım annesine bulaşık makinesi alıp hediye edecekti. Biraz (biraz dememe bakmayın 20 gün sürdü :) ) araştırıp bu modele karar verdik. Kayınvalidenin ikamet ettiği ilçedeki bayide bu model olmadığından merkez ilçeden aldık. Bayrama yetişsin diye acele edince bayramdan önceki gün merkezdeki bayiden gece (21.30) fazla incelemeden ve tek bir tane olduğundan raftakini aldık.Araç bize ait olduğundan paketlemeden götürdük.

Sorun şu ki makine eve ulaştığında bi köşesinde hafif çizik varmış ve içi (arka duvar ile altta ortadaki plastik deliğin olduğu kısım) ıslakmış. Islaklık arka duvarda damla damla şeklindeymiş.

Bu ıslaklık neden olabilir ?
    Benim aklıma gelen acaba biri alıp denedi ve beğenmeyip geri mi götürdü.
    Makinenin üstündeki etiketler ve plastik duruyordu. Fakat içinde sepetler için 2 küçük köpükten başka birşey yoktu.
    Şayet daha önce denenip kullanılmışsa (ki böyle bir makineyi almak istemiyorum) nasıl anlarım ve böyle bi durumda ne yapabilirim.

Makineyi daha servis kurmadı.Kafam netleşene kadar da ertelemeyi düşünüyorum.

Paket yapmadan (benim hatam, ben yapmak istemedim) götürdüğümüz için ve onları da görünce ürün biraz 2.el muamelesi gördü.
    Çok araştırıp bin bir zahmetle bayrama ulaştırdığım için, götürmek için ödünç aldığım arabanın başına gelmedik kalmadığı için, bu kadar araştırıp bu kadar para (1.150) verdiğim ve denenmiş 2.el bi makineyi almış olma ihtimalim olduğu için bu durum çok gücüme gitti.

Islaklık, 2.el olma ihtimali ve böyle bi durumda ne yapabilirim konusunda acil yardımlarınızı bekliyor, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
    Bi de paket içeriğinde neler olduğunu nasıl öğrenebilirim.

(Acil yardıma ihtiyacım olduğu için bu konuyu bir kaç yere aynı şekilde yazacağım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 19 Kasım 2010; 15:22:12 >

• selam arkadaşlar sonunda karar kıldık ve SMS 58M88EU Bulaşık makinasını bugün aldık.Kontrol amaçlı tam olmasada makinayı yarıdan fazla dolduracak orta kirlilikte karma bir bulaşık yerleştirdik.Kitapcıkta yer alan yıkama programlarına bakarak "oto 45-65" programını ekstra fonksiyonlar kullanmadan seçerek makinayı çalıştırdık.Yaklaşık 2:30 saat program süresince ara ara makinayı takip etmek istedim.bunun sonucunda aşağıdaki gözlemlerimi sıralamak isterim.
    birinci olarak makinadan aşırı bir ses yoktu.Ancak içinde neler oluyor bitiyor yakından duyacak kadar bir ses var.
    Yıkama sonrası azda olsa su damlacıkları vardı özellikle alt sepette.Kurutma perfonmansı süper denemez.
    Temizleme açısından herhalgi bir sorun yoktu.Gerçi bulaşıklar aşırı kirli değildi.
    Yanlız şöyle bir sorunla karşılaktık.Program sonunda doğru yaklaşık 40-45 dakika kala mutfağa gittiğimizde etrafı acayip bir koku sarmıştı.Yanık kokusu değil ama epey rahatsız edici bir kokuydu.Eşim mutfağa bile girmek istemedi.Kokuyu takip ettiğimde Ön panelden kapağın üst kısmından geliyordu.programın bitmesini bekledk ve biter bitmez makinann kapağını açtım acaba içerde ve bulaşıklarda bir koku var mı diye ama herhangi bir kokuyla karşılaşmadım.Acaba bu koku makinanın yeni ve ilk kullanımından mı kaynaklanıyor ? Yoksa kurutma sırasında makina dışarı koku mu yayıyor ?

• Buradaki olumlu yorum ve tavsiyeler neticesinde bende Bosch SMS 58M88EU Bulaşık Makinesi'ni aldım bu akşam, inşallah sorunsuz bir şekilde kullanmakta nasip olur...

Yorum ve görüşlerini paylaşan herkese teşekkürler
  • Makinayi az su ve enerji tuketimi ve hizli yikadigi icin almistik. Maalesef bunlar sadece brosurlerdeki reklamlar. Ideal yikama programi Eko'da makina cok gec yikiyor, 2 saat 20 dkka onumu beklicem. Bu ne yaw yillik bulasikmi yikiyoruz. 10lt su, saatte 0.97 kw elektrik tuketiyormus. Basta bu degerler cok iyi gorunuyor. 2.20 suresinde elektrigi 0.97 * 2.2 carpinca hicbir tasarrufu kalmiyor. Variospeede verince 1 saat 10 dakka sure dusuyormus. Ama kilavuzda ve nette bununla ilgili hicbir tuketim degeri verilmiyor. Variospeed icin sadece tuketim yuksek gibi bir ibare kullaniliyor. Hicbir bilgi yok.
    Akrabalarimiz baska markalarda 50 dkkada oldukca iyi yikayan makinalari var. Simdilik aldigima cok pismanim ve sinirliyim. Umarim beni sakinlesterecek bilgiler edinirim.
  • Makineniz saat başına değil, toplamda 0,97kw enerji harcar. Programın uzun olmasının sebebi elektrik enerjisinin en çok su ısıtılırken harcanmasıdır. Bu yüzden makine az su alır ve ısıtmak için az enerji kullanmış olur. Bunu telafi etmek için uzun süre çalışır. Bosch ekonomik programı en kısa süren cihazlardandır, diğer firmalarda bu süre 170-190 dakika arasında değişiyor.

Bulaşıklarınız için ideal tüketim ve daha kısa süre istiyorsanız auto programını kullanabilirsiniz. Makine tüketim değerlerini ve süreyi bulaşığın kir ve miktarına göre değiştirir.

Variospeed kullanımında tüketim değerleri yükselir, Bosch standart olarak bu bilgileri vermiyor. Mail yoluyla sormak mümkün, bu durumda bilgi vereceklerini düşünüyorum.
  • 1 - 0.97kwh olarak yaziyor, kilowatt per hour, sonundaki h harfi saat basina tuketilen miktar anlamina gelir.
    2 - Auto programi 90-150 dakika arasinda degisiyor. 30 dakika programi var ama kullaninca bulasiklari kirli cikartiyor.
    Onceki mesajimda marka belirtmek istemedim ama israr ediyorsaniz markayida soyliyeyim Arcelik'in kisa programi 50 dkkada sorunsuz temiz olarak bulasiklarini yikiyor.
    3 - Variospeed degerlerinide bugun ogrenmeye caliscam bakalim ordan ne suprizler cikacak.
  • Evet birim öyle yazıyor, benim de nerji sınıflandırmasının çıktığı dönemlerde dikkatimi çekmişti, ancak durum öyle değil. Elektrikli sayaçtan takip edince yazdığı değer kadar tükettiğini görüyorsunuz.

30 dakikalık program yapışmamış ve kurumamış kiri olan bulaşıklar içindir, siz bu şekilde mi denediniz?
  • kirli olmasa neden atalım ki makinaya,ever kirliydi ama o kadarda fazla değillerdi.hiçbir değişime uğramadan oldugu şekilde çıktılar makinadan.ayrıca bunu iade gibi bi şansımızsa var mıdır?gerçi birkaç ay etti ama yinede yetkili biriyle konuşursak yinede bu mümkün müdür sizce?
  • Peki arkadaşlar nette 58m88 diye aratınca kimisi sMs58m88 kimisi ise sGs58m88 olarak çıkıyor. bu makinelerin farkı nedir? Bi de üç model arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz?
    Profilo BM 4280 900/12 taksit 120 adet deterjan hediyeli (3 paket)
    Profilo BM 6284 1050/12 taksit 120 adet deterjan hediyeli (3 paket)
    Bosch 58m88EU 1150 nakit

Son olarak, 6284 yerli üretim midir, alman üretim mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

Peki arkadaşlar nette 58m88 diye aratınca kimisi sMs58m88 kimisi ise sGs58m88 olarak çıkıyor. bu makinelerin farkı nedir? Bi de üç model arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz?
    Bosch 58m88EU 1150 nakit

Bosch'ta SGS58M88 kodunda bulaşık makinesi bulunmuyor. SGS58M82 olabilir dediğiniz model.

BM4280 yeni çıkan yerli model. Polinox taban ve filtreli. Ekonomik programın 195 dakika sürmesi ve plastik filtreli olması dolayısıyla pek mantıklı bir tercih değil.
    BM6284 Avrupa'dan ithal bir ürün. Plastik filtreli olması dışında bir eksisi yok. Son derece kullanışlı ve şık.
    SMS58M88EU modelinin Profilo 6224'e göre artıları:
    -Yoğun programı ekonomi ile birleştirerek A sınıfı tüketimle yüksek yıkama+kurutma performansı sağlayan intensive eco programı
    -Daha az su-elektrik tüketimi ve daha sessiz çalışma
    -Çatal-bıçak ve küçük eşyalar için tepede 3. sepet

6284 ile 58m88 arasında dikkat çekici kalite farkı yoktur. Tercihinizi bu farklar ve fiyata göre yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Peki arkadaşlar nette 58m88 diye aratınca kimisi sMs58m88 kimisi ise sGs58m88 olarak çıkıyor. bu makinelerin farkı nedir? Bi de üç model arasında kaldım, hangisini tavsiye edersiniz?
    Bosch 58m88EU 1150 nakit

Bosch'ta SGS58M88 kodunda bulaşık makinesi bulunmuyor. SGS58M82 olabilir dediğiniz model.

BM4280 yeni çıkan yerli model. Polinox taban ve filtreli. Ekonomik programın 195 dakika sürmesi ve plastik filtreli olması dolayısıyla pek mantıklı bir tercih değil.
    BM6284 Avrupa'dan ithal bir ürün. Plastik filtreli olması dışında bir eksisi yok. Son derece kullanışlı ve şık.
    SMS58M88EU modelinin Profilo 6224'e göre artıları:
    -Yoğun programı ekonomi ile birleştirerek A sınıfı tüketimle yüksek yıkama+kurutma performansı sağlayan intensive eco programı
    -Daha az su-elektrik tüketimi ve daha sessiz çalışma
    -Çatal-bıçak ve küçük eşyalar için tepede 3. sepet

6284 ile 58m88 arasında dikkat çekici kalite farkı yoktur. Tercihinizi bu farklar ve fiyata göre yapabilirsiniz.

cevaplarınız icin teşekkür ederim candogan bey. google.a "bosch 58m88" yazınca akıllıfiyat sitesinde sGs58m88 olarak alıyor ama demek ki orda bir hata var. 3. cekmece olayı acıkcası kafamı karıştırıyor ama fiyatta da anlaşabilirsem Bosch'u alacam.

• 3. sepetten memnun kalmazsanız normal çatal-bıçaklık alarak ve 3. sepeti yerinden çıkararak 2 sepetli geleneksel kullanıma devam edebilirsiniz.
  • Bu makinenin aynısı ve yine Almanya üretimi olan beyaz rengi mevcut mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

Bu makinenin aynısı ve yine Almanya üretimi olan beyaz rengi mevcut mu acaba?

SMS58M82EU ve SMS58M82TR ikisi de Almanya üretimi muadilleridir.
  • Bugün bu makineyi almaya gittim ama satıcıdan önce EU uzantılı olup olmadığını kontrol etmesini istedim. Fakat stok takibinden bakınca elindekilerin TR uzantılı olduğunu söyledi. EU ve TR arasında üretim yeri olarak veya programların süreleri bakımından (sanki var gibi hatırlıyorum) bir fark var mıdır arkadaşlar? TR olsa da tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Bugün bu makineyi almaya gittim ama satıcıdan önce EU uzantılı olup olmadığını kontrol etmesini istedim. Fakat stok takibinden bakınca elindekilerin TR uzantılı olduğunu söyledi. EU ve TR arasında üretim yeri olarak veya programların süreleri bakımından (sanki var gibi hatırlıyorum) bir fark var mıdır arkadaşlar? TR olsa da tavsiye eder misiniz?

İkisi de Almanya üretimi. TR kodlunun elektrik tüketimi daha az, ancak buna karşılık program süresi daha uzun.
  • quote:

Bosch 58m88EU 1150 nakit

spotçulardan da fiyat almanı tavsiye ederim 1150 olan fiyatı 1100e çok rahat indirebilirsin, senin pazarlık yapma yeteneğine bağlı olarak daha aşağısı da olabilir.
    ben 58m82yi (yani beyazını) taksitli 1070e almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 29 Nisan 2011; 11:51:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Bugün bu makineyi almaya gittim ama satıcıdan önce EU uzantılı olup olmadığını kontrol etmesini istedim. Fakat stok takibinden bakınca elindekilerin TR uzantılı olduğunu söyledi. EU ve TR arasında üretim yeri olarak veya programların süreleri bakımından (sanki var gibi hatırlıyorum) bir fark var mıdır arkadaşlar? TR olsa da tavsiye eder misiniz?

İkisi de Almanya üretimi. TR kodlunun elektrik tüketimi daha az, ancak buna karşılık program süresi daha uzun.

Selamlar,

peki hangisini önerirsiniz? ikisi de donanim olarak ayni galiba.
    biz EU olan modelini sipariş etmiştik(aslında TR li olan bir model olduğunu bile bilmiyordum) fakat TR olanı gelmiş. üzerinde madein germany yazıyor fakat ambalajında TR kodu var.
    fiyatları aynı mıdır? geri vermemizi önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 1 Mayıs 2011; 15:05:04 >

• Bende aynı durumdayım candoğan hocam sizin fikriniz nedir
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.