Şimdi Ara

YENİ ÜRÜN : BOSCH SMS 58M88 EU Bulaşık Makinesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
32.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Bugün sözü edilen BOSCH SMS 58M88 EU modeli evime getirildi ve servis tarafından kuruldu .Ben sepet satın almak istediğimde beni dumur eden cevap ile karşılaştım! Malesef sepet hikayesi doğru değilmiş ve bayiler açıkça yalan söylüyormuş .Hakkaten baktım makinanın içinde çatal bıçak sepetini koyacak yer yok + siz kendiniz oraya sepet uydursanız bile 2. sepet normalden daha aşşağıda olduğu için pervaneye sürtme ihtimali yüksek .3. sepeti çıkarmayı denedim ama öyle birşey yok !!!
    Kısaca bu makinayı almayı düşünüyorsanız her seferinde çatal bıçak kaşık güzelce dizmeyi göze alın .

Makinayı kullanınca yorumlarımı yazacağım.

By_Proxy siz bayiymişsiniz. Bunu bilebilirsiniz; candogan62 de yeni model çatal bıçak sepeti alınıp alt sepetin tellerinde geçirilip trenin rayda gittiği gibi rahatça kullanılabilir şeklinde yorum yazmış. Üstteki mesajda 3. sepet yok diyo konuya nokta koyacak kesin bir bilgi veren olsa da kafamızdaki ??? leri gitse. Teşekkürler yorum yazıp katkıda bulunanlara.

• Bi netlik kazandıramadık gittik şu resimdeki sepet muhabbetine
     YENİ ÜRÜN : BOSCH SMS 58M88 EU Bulaşık Makinesi
  • Ortada bir problem yok; cihazı alan arkadaş eski bulaşık makinesinden kalma çatal-kaşık sepetini yeni makineye uydurmaya çalışmış ve yükseklik/yerleştirme problemi çıkmış. Çünkü bu cihazlarda çatal kaşık sepetinin ortasında tabaklık tellerinin gireceği bir alan var, geleneksel sepetlerde bu alan mevcut değil. Makine ile beraber bayilerde veya serviste orijinal olarak satılan çatal-kaşık bölmesi satın alınarak üst sepetin kullanılması iptal edilebiliyor.
  • ohh be abi ne diyim madem bu söylentilerle kafanız karısıyor, lütfen en yakın bir bosch bayisine kendi gözünüzle görün
  • Yok Öyle bişey ben sepeti aldım iki tip sepet var altta kullanabilmek için biri yerli olan modellerin sepeti diğeri ise ithal olan modellerde olan sağa sola kayan ortasında en alt sepetin dik tellerinin gireceği şekilde boşluk olan sepet...16 tl gibi bi fiyatı vardı aldım en altta çekmeceye de oldu üst pervaneyede takılma problemi söz konusu değil ki orta çekmecenin yüksekliği kadameli olarak değiştirelebiliyor ve en üst çekmecede kesinlike komple çıkartılabiliyor bi kaç gün sonra resmini çekip koyabilirim siteye ...
  • Arkadaşlar makineyi 2 haftadır kullanıyoruz ve çok memnunuz . 3. çekmeceyi çıkarmaya ihtiyacınız olmayacak çünkü bu çekmece görevini fazlası ile yerine getiriyor . Ben ilk aldığımda içim rahat edemediği için normal çatal bıçak sepeti almak istemiştim ama şu anda hiç gereğini duymuyoruz .Çatal bıçak tek tek dizmek zor olur diyorduk ama çok pratik yapmışlar . Makina çok sessiz çalışıyor . ( içerdeki suyun çalkalanma sesini duyuyorsunuz) orta çekmecenin aşşağı yukarı hareket etme işlevi çok pratik ve inanılmaz kullanışlı .Aşşağıya yüksek bişey koyacaksınız hooop kaldıveriyorsunuz orta çekmeceyi ya da orta çekmeceye uzun bir bardak koyacaksınız hoop indiriveriyorsunuz çekmeceyi aşşağıya .Son olarakta çatal bıçak sepeti aşşağıda yer kaplamadığı için alt çekmece çok verimli bir kullanım alanına sahip .
    Makinayı gün geçtikçe daha çok sevmeye başladık ve iyiki bunu almışız diyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Ortada bir problem yok; cihazı alan arkadaş eski bulaşık makinesinden kalma çatal-kaşık sepetini yeni makineye uydurmaya çalışmış ve yükseklik/yerleştirme problemi çıkmış. Çünkü bu cihazlarda çatal kaşık sepetinin ortasında tabaklık tellerinin gireceği bir alan var, geleneksel sepetlerde bu alan mevcut değil. Makine ile beraber bayilerde veya serviste orijinal olarak satılan çatal-kaşık bölmesi satın alınarak üst sepetin kullanılması iptal edilebiliyor.

Tamam eski tip uyuşmazlığı demek sorun yok o zaman. Siz söylüyorsanız doğrudur muhtemelen, bu konuya en vakıf kişilerden biri olduğunuz muhakkak. Uzun süredir de yoktunuz hoşgeldiniz diyelim.

• Candogan üstad size son bir sorum olacak. Burada bizlere en fazla ışık tutan sizsiniz. Aşağıdaki bir profilo için yazmış olduğunuz yorumu gördümde. SMS58M88 içinde böyle bir durum sözkonusu olabilirmi acaba? Nedir bu çelik olayı bu makinanın bir eksisi varmı bu açıdan.
    ""bu fiyata 3. sepetli başka bir makina yok tereddüt oluşturuyor. Ben geçen sene sizin tavsiyenizle SMS53M02EU aldığımda 3. sepeti olan bir makinayla arasında 400 TL gibi fark vardı(o da o zaman SMS69M02EU idi şimdi Bosch sitesinde listede yok, aratılınca bulunabiliyor.)
    Aydınlatabilirmisiniz bi zahmet. Emeğinize sağlık ne kadar tşk etsek azdır. Saygılar sunarım. (Tereddüt olmaması elde değil; makina SMS69M08 ile yakın özellikte onun ocak 2010 liste fiyatı 1.978,80 TL. bir tuhaflık var gibi bu makina aynı kalitede ise nasıl 700 TL daha ucuz.????)

1)Filtresi plastik; polinox tabanda bulaşıklara koku veriyor diyecek kadar aşırı abartılmış yorumları saçma bulurum ki polinox tabanın koku yapmadığını onca kullanılan makineyle kanıtlayacakken bu modelde plastik filtre kullanılması hoş değil. Çünkü asıl önemli olan taban malzemesi değil filtredir; sıcak su sürekli filtreden geçer ve makinenin tabanı yıkama aşamasında temizlenirken filtre çoğu zaman artıklarla ve yağ ile kirli kalır. Bu açıdan filtrenin çelik olması çok daha iyi olurdu. Bu arada bu cihazın tabanı da dahil kazanı komple çelik. Mikrofiltrenin ince çelik malzemeden olması ise bir nebze durumu kurtarıyor.

• cs den ve catbalcadan canlı cevap aldınız Hakan Bey, fazla takılmayın bence, iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

cs den ve catbalcadan canlı cevap aldınız Hakan Bey, fazla takılmayın bence, iyi değil

Bi bakıma haklısınız. Ama bizim seviyemizde belli. 3-5 ylda bir beyaz eşyaya para verecek ya da yenileyecek durumda değiliz. Mecburen ince eleyip sık dokumak zorundayız. Candoğan üstad üst mesajımda yazdığım tüm modelleri iyi bilir. Bakalım o nasıl bir mukayese yapacak. Sanki bu modelde bir eksiklik var gibi. Nerden çıkardınız derseniz geçen senelerin 3. sepetlii gümüş inoxları ile arasındaki farklardan. Fiyat çok aşağı, ama kalite aynı??? İşte burası düşündürücü. Saygılar.
  • 69 serisi EP koduyla halen daha pahalıya satılıyor. Bu modeli henüz teşhirde inceleme şansım olmadı ondan filtre malzemesi konusunda %100 doğru bilgi veremeyeceğim. Çeliktir diye tahmin ediyorum. Ucuzluk konusuna gelince, active water serisi yaygınlaştığından fiyatını düşürmüşlerdir diye tahmin ediyorum. Kalite farkı yoktur yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

69 serisi EP koduyla halen daha pahalıya satılıyor. Bu modeli henüz teşhirde inceleme şansım olmadı ondan filtre malzemesi konusunda %100 doğru bilgi veremeyeceğim. Çeliktir diye tahmin ediyorum. Ucuzluk konusuna gelince, active water serisi yaygınlaştığından fiyatını düşürmüşlerdir diye tahmin ediyorum. Kalite farkı yoktur yani.

Tşk üstad aydınlattığınız için. Bosch web sitesi bulaşık makinası listesindeki ilk sayfadaki 4 inox'u karşılaştırmaya eklersek bi tek SMS58M88'in gövde rengi/malzemesi bölümünde, renk belirtilmiş malzeme açıklaması yok bilmem dikkatinizi çektimi. Teşhirde incelerseniz bizime paylaşırsanız yorumlarınızı çok memnun oluruz sn. Candoğan üstad. Teşekkür ederiz bilgilendirdiğiniz için. Saygı ve selamlar.

http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/ürün-karşılaştırma.html?ps=SMS69T08EU,SMS69M08EP,SMS69T25EU,SMS58M88EU

• downloading...
    please wait....
  • quote:

downloading...
    please wait....

Bana bir ima muhtemelen. Az çok tahmin ediliyor ne düşünüldüğü. Hiç te umrumda değil. Yardım eden ediyo sağolsun. İyi forumlar..
  • yok canım yanlış anladın, candoğan ne kadar sabır edicek sana ve acaba dediğini yapacakmı onu merak etttim...
  • quote:

yok canım yanlış anladın, candoğan ne kadar sabır edicek sana ve acaba dediğini yapacakmı onu merak etttim...

Aklınca tiye alıyorsun; bir de yok canım yanlış anladın diyorsun. Karşında çocuk yok. Tamam çok şüpheci yaklaşıyorum doğru ama dediğim gibi parayı zor kazanıyoruz, babamızın parasını yemiyoruz veya arkamızdan itekleyen yok ki rahat olalım, kılı kırk yarmak Türk halkının yarıdan çoğunun mecburen yapması gereken bir devirdeyiz bilmem farkındamısın. Sabredilmeyecek insanmıyım acaba? Aranızda fark var siz ticari menfaat, reklam amaçlı burada 1-2 mesaj yazarsınız; o ise belki Allah rızası için belki sadece insanlara faydalı olabilmek için. Yazarsan iki kelime faydalı bilgi kimi teşekkür eder, kimi dua eder. Yok manevi anlamda karşılığını önemsemiyorsan yazmazsın hiçbirşey; birisiyle dalga geçme hakkını da kimse sana vermez. Lafa bak " ne kadar sabır edicek sana ve acaba dediğini yapacakmı onu merak etttim."
    Atla deve değil ya linki kopyala yapıştır; çıkan karşılaştırma ekranında görülecek diğer bütün gümüşlerde açıklama varken; SMS58M88 gövde rengi yazılmamış. Ben bunu senden istemedimde, dilenmedimde. Yapan yapar, yapmazsa da canı sağolsun, orası da seni ilgilendirmez. Bi tek sen yoksun bu forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 17 Eylül 2010; 18:54:06 >

• Gövde celik üstat ürün ilk geldiginde tüm inox Bosch ürünlerin üstünde olan parmak izi yapmaz denen büyük bı etiket ve koruma naylon kaplama ile geldi renk görünüş olarak diğer inox modellerden bı fark yok.. Sana dostanede bı tavsiye bu gün Bosch bayi tanıdık orda oturuken 2 kisi arayıp 58m88 sordular varmı diye ellerinde kalmamış emin ol o fiyata uygun makina... Ben nette ilk gördüğümde hemen bayi arkadasımı arayıp bı tane alayım dedim o bile senin gibi tereddüt edip hele bı gelsin Alman üretimi olmayabilir demişti fiyatına bakarak..... İnox konusuna gelirsek bende aeg seri buzdolabı var bak onun dış kaplaması gercekten farklı diğer bulaşık serileride öyle sanırım daha kalın bı celik sac var dış yüzeyde mutfakta ikiside dürüyor.. Aeg kesinlikle inox yüzeyde daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cs875 -- 17 Eylül 2010; 23:21:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs875

Gövde celik üstat ürün ilk geldiginde tüm inox Bosch ürünlerin üstünde olan parmak izi yapmaz denen büyük bı etiket ve koruma naylon kaplama ile geldi renk görünüş olarak diğer inox modellerden bı fark yok.. Sana dostanede bı tavsiye bu gün Bosch bayi tanıdık orda oturuken 2 kisi arayıp 58m88 sordular varmı diye ellerinde kalmamış emin ol o fiyata uygun makina... Ben nette ilk gördüğümde hemen bayi arkadasımı arayıp bı tane alayım dedim o bile senin gibi tereddüt edip hele bı gelsin Alman üretimi olmayabilir demişti fiyatına bakarak..... İnox konusuna gelirsek bende aeg seri buzdolabı var bak onun dış kaplaması gercekten farklı diğer bulaşık serileride öyle sanırım daha kalın bı celik sac var dış yüzeyde mutfakta ikiside dürüyor.. Aeg kesinlikle inox yüzeyde daha iyi...

Eyvallah üstad yardımcı olduğunuz için. Ben 1,5 sene önce bu forumdaki bilgiler, değerlendirmeler ışığında beyaz eşyalarımı almıştım. Az da olsa fiyatlar kriterler konusunda bilgim var. O yüzden 3. sepetli, çelik, inox Alman üretimli bi ürün bu fiyata olunca şüphe uyandırdı. Tabi sizler alıp, tecrübe etmişsiniz ve işin uzmanı bayi arkadaşınızda var. Muhtemelen dedikleriniz doğrudur. Teşekkür ederim faydalı olduğunuz için. İnşallah yakında annem elinde bulaşık yıkamaktan kurtulacak. Saygılar sunarım, sağlıcakla kalınız..

• ooo hocam senin yaptığın ne peki? sanki biz sana hiiç yardımcı olmadıkk.. ayıp yahuu amma tuhafsın, ne yardımdan ne espriden anlıyosun... Sana başka hiç bişi demiyorum. Hadi hayırlısı olsun.. (umarım alabilirsin)
  • quote:

ooo hocam senin yaptığın ne peki? sanki biz sana hiiç yardımcı olmadıkk.. ayıp yahuu amma tuhafsın, ne yardımdan ne espriden anlıyosun... Sana başka hiç bişi demiyorum. Hadi hayırlısı olsun.. (umarım alabilirsin)

Eyvallah yardımcı olursan tşk ederiz. Tiye alırsan elbette hoş cevap vermemi bekleyemezsin. Ayıp yaptığın demişsin; neresi ayıp üsttekileri bi zahmet tekrar gözden geçir. Ben sana baskımı yapıyorum, illaki bana cevap yaz bilgi ver diye. Yazanlar yazıyorlar sağolsunlar. Yardımı, espiriyi, dalgayı ayırt edemeyecek kadar aciz değilim. Yardımlarını da oku kaç kelime faydalı bilgin var. Sadece ürün alman ve çok takılma hocam al bu makineyı olumlu yorumun bu kadar. Bi de dalga geçtiğin yerleri oku. "İndiriliyor lütfen bekleyin" ona kızmadım farkındaysan hatta takmadım mesajını, espriydi güldük geçtik diyelim. Peki ikincisi "bakalım candoğan sana ne kadar daha sabredecek" teraziye koy hangisi ağır basacak. Ama sen yaparsan bunu muhakkak kendi tarafın ağır basar o yüzden tarafsız birileri yaparsa ancak onlar en objektif sonuca varırlar. Burda ikili tartışmaya, kısır döngülere girmenin ikimize de getirisi olmaz. En iyisi herkes kendi işine gücüne baksın. Saygılarımla, iyi akşamlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.