Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki fiyatı nekadardır. en ucuz hangi siteden alabiliriz.
    quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

ben öyle beyaz sarı renk peşinde değilim yanlızca daha fazla ışıtsın istiyorum bu durumda bunu öneririmisiniz....
    ömrü gerçektende o kadar kısamı???

bu ampul tam olarak size göre. %90 daha fazla aydınlatma vaadine gerçekten uyan bir ürün. özellikle normal ampul takıp sis farlarını yakan kişilerin yanından sadece kısalarımı yakarak geçtiğimde bu ampullerin gücünü daha iyi fark edebiliyorum.

ömrüne gelince de ben 1 ay oldu takalı. bir sorun yok. ancak 2.5 ayda patlıyorsa o zaman kötü. ama osram kutunun üzerinde standart ampullerden daha kısa ömürlü olduğunu yazmış.

• quote:

teşekkürler
    quote:

quote:

ben öyle beyaz sarı renk peşinde değilim yanlızca daha fazla ışıtsın istiyorum bu durumda bunu öneririmisiniz....

bu ampul tam olarak size göre. %90 daha fazla aydınlatma vaadine gerçekten uyan bir ürün. özellikle normal ampul takıp sis farlarını yakan kişilerin yanından sadece kısalarımı yakarak geçtiğimde bu ampullerin gücünü daha iyi fark edebiliyorum.

ömrüne gelince de ben 1 ay oldu takalı. bir sorun yok. ancak 2.5 ayda patlıyorsa o zaman kötü. ama osram kutunun üzerinde standart ampullerden daha kısa ömürlü olduğunu yazmış.

Hocam Osram'ın kendi sitesindeki kendi bayilerinden ya da gittigidiyor'dan alabilirisin.
    http://www.kimkorkarkaranliktan.com/tr/buy.asp

Osram bayisi Otopol'de 4K H4 NB 16,49 ytl.4K H7 23,16 ytl.
    Hatta yine Osram bayisi seçgelsin'de 2 ytl daha ucuz.
    Çok cep yakan birşey değil, denenebilir bence.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkürler...
    bencede denemeye değer

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

teşekkürler
    quote:

quote:

Hocam Osram'ın kendi sitesindeki kendi bayilerinden ya da gittigidiyor'dan alabilirisin.
    http://www.kimkorkarkaranliktan.com/tr/buy.asp

Osram bayisi Otopol'de 4K H4 NB 16,49 ytl.4K H7 23,16 ytl.
    Hatta yine Osram bayisi seçgelsin'de 2 ytl daha ucuz.
    Çok cep yakan birşey değil, denenebilir bence.

• quote:

teşekkürler...
    bencede denemeye değer

Rica ederim.
    Şuan gece araba kullanmak zorunda kalmıyorum. Gerçi farlarım hep yeterli gelmiştir ama uzun yola çıkarken bende alıp denemek istiyorum.
  • YAKLAŞIK 1 AYDIR BEN DE "OSRAM SİLVERSTAR" KULLANIYORUM. BAUHAUSTAN ALDIM. ASLINDA BEYAZ IŞIK VERENİ ALMA DÜŞÜNCESİNDEYDİM.. STANDTAKİ GÖREVLİ PERFORMANS İÇİN BUNUN DAHA İYİ OLDUĞUNU, BEYAZ IŞIK VEREN AMPULLERİN YAĞIŞLI HAVALARDA PERFORMANS KAYBI OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BU SİLVERSTAR NORMAL AMPULLERE GÖRE %50 DAHA FAZLA SARI IŞIK VAAD EDİYORDU... BU ARADA AMPUL 60-55WATT...
    PEKİ ESKİYE GÖRE DEĞİŞEN NE OLDU?
    1. ORANINI BİLEMEM AMA KESİNLİKLE DAHA FAZLA PARLAKLIK... BENCE %30-40 CİVARINDA...
    2. KISA FARLARDA DAHA NET VE BELİRGİN ÇİZGİ...

23,90 YTL YE ALMIŞTIM. BEN MEMNUNUM. İLLEDE "FARLARIM BEYAZ GÖRÜNSÜN" TAKINTISI OLMAYANLARA TAVSİYE EDEBİLİRİM...
  • ozdamar bula bula gittigidiyor daki sahte osram satan adamı mı mı buldun ? kardeşim git belli başlı sitelerden al...
  • Arkadaşlar bende otopol.den 3 gün önce sipariş ettim yalnız çift satıldığını düşündüğümden sipariş adedini kısa ve uzun için birer tane girdim. Sonuçta haklı olarak birer tane gönderdiler. Diğer çiftler p.tesi elime ulaşaçak. Haliyle şu anda aracımda farklı iki ampül var. Sağ tarafta Osram nightbreaker H7 + H1 varken sol tarafta standart H7 ve H1 ampuller var.

Bir defa hemen şunu söyleyeyim ki farları yakıp karşısına geçip bakarsanız hiçbir fark görmeyebilirsiniz bile. Daha beyaz olduğu ve göze aldığı kesin. Fark arabanın içine oturduğunuzda belli oluyor. Bariz bir şekilde gayet net olarak Night breaker ampul kendini belli ediyor. Tabi bu kısa far için geçerli. Uzun farlarda ise kısa farlardaki gibi anlamlı bir fark yok.

Renk ısısı olarak beyaz düşünen arkadaşlar tabiki hayal kırıklığına uğrarlar. Bu farın asıl iddiası daha fazla ışıma ve bunu da gayet net başarıyor. Ampül ömrü için birşey diyemem malesef. Göreceğiz artık.

Ben Philips.in 5000k ampullerini kullanmıştım önceki aracım Megane.da. Rengi gerçekten güzeldi ancak aydınlatma normal koşullarda bile berbattı. Hele ki bir Gümüşhane - Trabzon yolculuğum vardı ben ömrümde böyle yorulduğumu hatırlamam. Siste ve yağmurda görüş yok. Öndeki aracın stop lambalarıyla tam 20 km yol gittim. Bundan sonra anladım ki hem beyaz hem de iyi aydınlatma istiyorsanız kesinlikle xenon şart ancak bazı dezajantajları var ve bu karşıdan gelen sürücüleri de etkiliyor normal reflektörlerle.

Bir başka konu da piyasaya yeni sürülen 4300k xenonlar var. Maviye kayan beyaz dan ziyade sarıya kayan beyaz tercih edenler için koşulsuz en mükemmel aydınlatma performansı sunarlar. Standart mercekli far kullanan araçlarda zaten 4300k ve aşağısı kullanılıyor. Kural şu ki kelvin değeri düştükçe aydınlatma performansı artar.

Bunun dışında piyasada şu anda en iyi aydınlatma sağlayan halojen far kesinlikle Osram Night Breaker.dır.

• Almaya karar verdim, deneyelim bakalım...
  • Sanırım fark gayet açık. Sağda Osram Nightbreaker ve solda standart Osram H7

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık
  • Bu arada kutuyu evirdim, çevirdim ancak daha kısa ömürlü olduğuna dair bir ibareye rastlamadım. Sadece kutu üzerinde anlamadığım bir şekil var (iki tane saat yan yana, bir tanesi tamamen beyaz, diğerinin yarısı beyaz yarısı gri) ve açıklaması yok. Bu şekil eğer ampul ömrünü ifade ediyorsa doğru %50 daha kısa ömürlü bu ampuller.
  • Ampul ömrü standartlar dahilinde.

Osram Nightbreaker'ın iddiası daha uzağı aydınlatması, önemli olan bu. 10-20 m karşısına geçip bakmanın hiç bir anlamı yok. O şekilde hiç bir şey ölçülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 13 Mayıs 2008; 13:54:41 >
  • quote:

Osram Nightbreaker'ın iddiası daha uzağı aydınlatması, önemli olan bu. 10-20 m karşısına geçip bakmanın hiç bir anlamı yok. O şekilde hiç bir şey ölçülmez.

Tam olarak katılmıyorum. Sadece daha uzağı aydınlatma iddası yok. Aynı zamanda daha fazla ışıma ile etkili aydınlatma mesafesinde daha iyi aydınlatma ve ayrıca %10 daha beyaz ışık verme iddası var. Daha uzağı gösterdiği doğru ancak daha da önemlisi kesinlikle daha fazla aydıtlatma sağlıyor.
  • Nightbreaker performans ampul ömrü kutunun üzerinde belirtildiği gibi standart ampullerin yarısı kadar.

Gerçi benimki çok erken bitti ama otomatik yanan farların, çukurlu yolların ve uzun gece yolculuklarının bunda etkisi var.
  • bayağıdan beri forumu takip ediyorum. power2night alcaktım ama nightbreaker almaya karar verdim daha beyaz gedi. 1 ve 2.resim iyide 3. resim niye böyle.. 1hafta içinde alırım inş resimleri atarım o zaman

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık
  • 2 ve 3

• İkisi arasında farklar var ama 2.resim hava karamadan çekilmiş.Beyaz ışık tam kararınca bide ikindi vaktinde ki resimlerini rica edebilirmiyim?Saat 19.42 deki çekilmiş bi resim istiyorum
  • Osram NB'leri ilk çıktığı zaman takmıştım kasım ayında sanırım.. Şu güne kadar gece gündüz açık kullanıyorum farları en az 6000 km yapmışımdır daha patlama gibi bir sorunla karşılaşmadım.Zatem patlarsa da yine aynısından takıcam.. Gerçekten çok başarılı bir ampul...
  • Arkadaşlar, bizim arabanın far yapısı desenli yani halojen değil. Buna rağmen bu NightBreaker'lerden alsam faydası dokunurmu?
  • Aldım kullanıyorum. Memnun kaldım, orjinale göre epey farkettirdi...
  • Arkadaşlar ben biraz abarttım gittim H11 siparişi de verdim aynı modelin. Yedek durur diğer H11.ler. Sis farlarında aman aman bir fark olması zaten beklenmez ancak benim beklentimin üstünde bir aydınlatma oldu.

Benim sis farlarını söküp takmak çok basit olduğundan bolca fotoğraf çektim. Akşam ya da yarın karşılaştırmalı fotoğrafları sunacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.