Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar, bizim arabanın far yapısı desenli yani halojen değil. Buna rağmen bu NightBreaker'lerden alsam faydası dokunurmu?

Far yapısı ya free form (reflektörlü) ya da mercekli olur. Desenli derken neyi kastettiniz anlayamadım. Mercekliyse bile kullanılan ampul H1, H3, H4, H7 ya da H11.den biridir. Çoğu yeni nesil araçlarda:

Eğer far yapısı reflektörlü ise
    Kısalar H7
    Uzunlar H1
    Sisler H11 olur

Eğer far yapısı mercekli ise
    Kısalar H1
    Uzunlar H7
    Sisler H11 olur.

Yani siz her durumda bu ampülleri kullanabilirsiniz ancak aracınızın kullanım kitapçığından ampul tiplerinizi bulmanız gerekmektedir.
  • arkadaşlar 2005 model clio symbol sahibiyim
    aracıma bu ampullerden takmaya kesinlikle karar verdim
    e malum xenon a güç yetmez

1-benim aracımın ampul yuvaları H kaç oluyor?
    2-bu ampulleri kısalara mı uzunlara mı takmalı ya da her ikisine birden mi takmalı
    --her ikisine birden takacaksak maliyeti ne olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

quote:

Arkadaşlar, bizim arabanın far yapısı desenli yani halojen değil. Buna rağmen bu NightBreaker'lerden alsam faydası dokunurmu?

Far yapısı ya free form (reflektörlü) ya da mercekli olur. Desenli derken neyi kastettiniz anlayamadım. Mercekliyse bile kullanılan ampul H1, H3, H4, H7 ya da H11.den biridir. Çoğu yeni nesil araçlarda:

Kısalar H7
    Uzunlar H1
    Sisler H11 olur

Kısalar H1
    Uzunlar H7
    Sisler H11 olur.

Yani siz her durumda bu ampülleri kullanabilirsiniz ancak aracınızın kullanım kitapçığından ampul tiplerinizi bulmanız gerekmektedir.

Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınızdan dolayı teşekkür ederim. Tam açıklayıcı olamamışım sanırım Anlatmak istediğim; bizim araba Carisma 99 model, yani camı desenli. Halojen değil, ampul tipi ise H4. Şimdi ben bu ampulden alsam bile, bu camdaki çizgiler vs var ya onlardan dolayı bir sorun oluşur mu? Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Tekrar sağolun

• quote:

Orjinalden alıntı: dr.alphi

arkadaşlar 2005 model clio symbol sahibiyim

2-bu ampulleri kısalara mı uzunlara mı takmalı ya da her ikisine birden mi takmalı

eğer birileri bu sorularıma cevap yazarlarsa çok memnun olacağım
    çünkü doğru cevapları bulabilirsem kısmetse bugün yarın şu işi halletmek istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bulenttt324

quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

quote:

Kısalar H7
    Uzunlar H1
    Sisler H11 olur

Kısalar H1
    Uzunlar H7
    Sisler H11 olur.

Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınızdan dolayı teşekkür ederim. Tam açıklayıcı olamamışım sanırım Anlatmak istediğim; bizim araba Carisma 99 model, yani camı desenli. Halojen değil, ampul tipi ise H4. Şimdi ben bu ampulden alsam bile, bu camdaki çizgiler vs var ya onlardan dolayı bir sorun oluşur mu? Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Tekrar sağolun

evet bizim ml'de desenli almayı düşünüyorum bir sorun olur mu?

• quote:

quote:

arkadaşlar 2005 model clio symbol sahibiyim

eğer birileri bu sorularıma cevap yazarlarsa çok memnun olacağım
    çünkü doğru cevapları bulabilirsem kısmetse bugün yarın şu işi halletmek istiyorum

Aracınızın farları uzunlar için H1, kısalar içinse H7 olmalı bu durumda da hangisine bu ampulu takmak istiyorsanız ona takabilirsiniz. İsterseniz ikisine birden de olur..

• Tamam şimdi anladım. Bizim emektar 91 model 200E gibi. Şu bir gerçek ki free form farlarda yani yeni model çift reflektörlü farlarda normal koşullarda bile ampül yani aydınlatma performansı daha iyi oluyor. Şüphesiz bir fark olacaktır ancak yeni tip çift reflektörlü yani H1 ve H7 kullanan farlar gibi etkili bir aydınlatma olmayacaktır.

Farka değer mi diye sorarsanız kesinlikle değer. Bu far limon sarısı bir renk veriyor karşıdan bakıldığında. Reflektörden yansıyan bazı noktalarda beyazlık fark ediliyor. Bu ampul mercekli bir farda kullanıldığında çok daha iyi performans verecektir ancak bu durumda bile ışık dağılımı gayet homojen, ışık kesim çizgisi oldukça iyi ve en önemlisi yağmurda ve siste performansı standart fara göre bile daha iyi.
  • Yanıtınız için teşekkür ederim
  • ford fiesta aracıma taktırmak istesem maliyeti ne kadar olur bu beyaz ampullü sistemin
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Aldım kullanıyorum. Memnun kaldım, orjinale göre epey farkettirdi...

Biz de aldık kısalara H7 uzunlara H1 aldık, uzun yolda farklı olduğu hemen belli oluyor şehirler arası yolda daha iyi aydınlatıyor, tabi far ayarlarını doğru düzgün yapmak şart. İnsanlar neden buna önem vermez anlamam, dün akşam gördüğüm 10 araçtan 7-8 tanesinin far ayarı hatalıydı ya aracın dibine ışık veriyordu ya da bizim gözümüze girecek şekilde ğökyüzünü aydınlatmaya çalışıyordu. Halbuki arabaların far ayarını yapmak çok kolay sadece 1-2 sefer denemek lazım. Uzunlar H1 tipi olduğu için midir bilmem çok büyük bir şey değişmedi, bir de odak noktası değişti eskisinden farklı bir ışık hüzmesi oldu , odak noktasını da ayarlamam lazım geliyor.
    Yalnız osramın ampüllerinin kısa ömürlü olduğunu fark etmemiştim, yedeklerini almak lazım demek oluyor bu iş. Zaten mavi olmak iddiasında olan tüm ampüllerin ortak sorunu kısa ömürlü olmaları çünkü ışığın rengini değiştirmek için ampül içinde mavi boya kullanıyorlar bu ampüllerin ulaştığı sıcaklı değerlerini değştiriyor çabuk bozuluyorlar, far aynalarına da kötü etkileri var bu arada. Gündüz farlarını yakıp dolaşacaklar bu tip ampüllerden almasa kendileri için iyi olur. Bir yurtdışı sitesinde böyle bir ürün gördüm buınlardan bir tanesini edinirlerse daha faydalı olacaktır.

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 18 Mayıs 2008; 12:42:06 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 4 Kasım 2008; 23:56:28 >
  • Dostlar,

eğer philips crystalvision h7 4300k ampul isteyen olursa aracım satıldığı için boşa çıkan ampulleri

çiftini 45 ytl ye verebilirim

benim işime yaramıyor H4 xenon alıcam motoruma

otopolde 100 ytl civarı

aracımın ustundeyken ki resimleri vardı bulursam koyarım buraya

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HOONEY -- 18 Mayıs 2008; 19:48:56 >

• Dur tahmin edeyim, soldaki NightBreaker Hava karardıktan sonraki sonuçları ve resimleride bekliyoruz, çünkü benimde far camlarım desenli ne kadar daha iyi aydınlattığını görmek istiyorum, sayenizde görürüm inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bulenttt324

Dur tahmin edeyim, soldaki NightBreaker Hava karardıktan sonraki sonuçları ve resimleride bekliyoruz, çünkü benimde far camlarım desenli ne kadar daha iyi aydınlattığını görmek istiyorum, sayenizde görürüm inşallah

evet soldaki night breaker valla bende havanın kararmasını bekliyorum hemen çekip fotosunu koyacağım buraya ben çok kararsız kalarak aldım acaba cool blue mu alayım philips mi falan derken aldık işte en azından benden sonrakilere fikir olur aydınlatmasını görürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: HOONEY

Dostlar,

eğer philips crystalvision h7 4300k ampul isteyen olursa aracım satıldığı için boşa çıkan ampulleri

çiftini 45 ytl ye verebilirim

benim işime yaramıyor H4 xenon alıcam motoruma

otopolde 100 ytl civarı

aracımın ustundeyken ki resimleri vardı bulursam koyarım buraya

hocam bu arada senin farlardan da vardı orada 80ytl dedi içinde parklarıda vardı bilgine

• o zaman alıcı çıkarsa fiyatta birşeyler yaparız hocam

NB kaça aldın dostum yer neresi
  • quote:

Orjinalden alıntı: HOONEY

o zaman alıcı çıkarsa fiyatta birşeyler yaparız hocam

NB kaça aldın dostum yer neresi

hocam nb yi tanesi 18den aldım birde mtec beyaz dipsiz park ampulu aldım.yer ankara iskitlerden aldım
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 4 Kasım 2008; 23:57:39 >
  • H11 NB.ler için bir yorum yapmam lazım.

Normal şartlarda sis farları ile gece sürüş yapmak mümkün değildir çünkü sis farları çok alçak konumlandırıldığından H11 gibi güçlü bir farla bile ancak aracın önünü daha somut bir ifadeyle yerde 5 m.lik bir menzili aydınlatabilmekte.

Osram NB H11.ler ile inanın inanılmaz bir aydınlatma farkı oluyor. Tabiki sis lambaları için yazıyorum bunu. 5m.lik mesafeyi 15m.ye çıkarıyor. Bu aydınlatma ile kısa farları kapatıp yolculuk yapmak (kısa mesafeler için) mümkün olabiliyor.
  • Osram cool blue hyper 5000K modelini deneyen var mı?Bu ampulden kullanan varsa deneyimlerini yazabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.