Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanmadım ancak daha önce Philips.in 5000k ampulünü Megane.da kullanmıştım. Güzel bir beyaz rengi var ancak tek kelimeyle berbat bir aydınlatma.

Hele ki yağmurda ve siste kenara durup dörtlüleri yakıp durursunuz ancak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Osram cool blue hyper 5000K modelini deneyen var mı?Bu ampulden kullanan varsa deneyimlerini yazabilir mi?

Ben şu an kullanıyorum, havalar guzel oldugu için hiç bir sorun yok, önceden nightbreaker kullanıyordum tabiki aydınlatma olarak onla kıyaslanmaz ama kesinlikle MTEC, NARVA Philips 5000K'ler ile de kıyaslanmaz standart ampulden %10-20 daha fazla aydınlatıyor, engide oldukce guzel bir beyaz, fara baktıgında mavilikde görünüyor. 4 ay oldu gece gunduz acık patlak catlak da yok ömrü iyi gibi..Ama kışın yine Nightbreaker'a dönerim, çünkü teknik olarak 5000K bir halojen ampulun kış aylşarında (Yagmur, sis, kar, çamur) direk performansı düşüyor..Tam bir bahar/yaz ampulu Cool BLue 5000K.
  • arkadaşlar imzamdaki araba ya hangi tip osram almam lazım ben mavi yananlardan istiyorum???
  • Osramın mavi renk veren ampülünün ismi COOL BLUE , ancak ben hiç tavsiye etmem renk vermesi için ampülün camını içeriden boyadıkları için hem daha az aydınlatıyor hem de ampül daha çok ışındığı için daha kısa ömürlü oluyor , farların içini de karartıyor(farlar da ısıdan zamanla yanıyor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Osramın mavi renk veren ampülünün ismi COOL BLUE , ancak ben hiç tavsiye etmem renk vermesi için ampülün camını içeriden boyadıkları için hem daha az aydınlatıyor hem de ampül daha çok ışındığı için daha kısa ömürlü oluyor , farların içini de karartıyor(farlar da ısıdan zamanla yanıyor)

Daha çok ışımadan kastın nedir? Zira standart ampul de 55W, Cool Blue'da 55W...

Watt aynı ise ısı da yanı olur diye düz mantık kurdum ama, belki bilmediğimiz bir şey vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 3 Haziran 2008; 11:55:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: irf@n

quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Osramın mavi renk veren ampülünün ismi COOL BLUE , ancak ben hiç tavsiye etmem renk vermesi için ampülün camını içeriden boyadıkları için hem daha az aydınlatıyor hem de ampül daha çok ışındığı için daha kısa ömürlü oluyor , farların içini de karartıyor(farlar da ısıdan zamanla yanıyor)

Daha çok ışımadan kastın nedir? Zira standart ampul de 55W, Cool Blue'da 55W...

Watt aynı ise ısı da yanı olur diye düz mantık kurdum ama, belki bilmediğimiz bir şey vardır...

Isındığı yazacaktım ama "s" yerine "ş" basmışım. Bilinmedik birşey yok ampülün camının içi boyalı olduğu için daha çok ışığı içinde tutuyor, cam boyalı olduğu için geçirgenliği azalıyor, aynı koyu renk elbiselerle güneşte daha çok ısınılması gibi. Ben o yüzden astranın sis farını çatlatmıştım, zaten astranın sis farı sorunlu, bir de renkli ampül takınca hiç dayanmadı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Davydenko

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Osram cool blue hyper 5000K modelini deneyen var mı?Bu ampulden kullanan varsa deneyimlerini yazabilir mi?

Ben şu an kullanıyorum, havalar guzel oldugu için hiç bir sorun yok, önceden nightbreaker kullanıyordum tabiki aydınlatma olarak onla kıyaslanmaz ama kesinlikle MTEC, NARVA Philips 5000K'ler ile de kıyaslanmaz standart ampulden %10-20 daha fazla aydınlatıyor, engide oldukce guzel bir beyaz, fara baktıgında mavilikde görünüyor. 4 ay oldu gece gunduz acık patlak catlak da yok ömrü iyi gibi..Ama kışın yine Nightbreaker'a dönerim, çünkü teknik olarak 5000K bir halojen ampulun kış aylşarında (Yagmur, sis, kar, çamur) direk performansı düşüyor..Tam bir bahar/yaz ampulu Cool BLue 5000K.

Anlattığın 5000k modeli değil mi?Bu ampulden alıcam ama çok mavi bir görüntüsü olmasını istemiyorum philips'in 5000k modeli çok mavi geldi gözü rahatsız eder diye düşünüyorum.Işığı beyaz ama farda hafif bir mavimtrak bir ışık olmasını istiyorum.Osram'ın ampulü öyledir umarım.Şimdilik texon marka beyaz ampul kullanıyorum ışığı beyaz ama yolu hiç göremiyorum.

• Bugün 1 çift OSRAM Night Breaker ampul aldım... Hayırlısıyla hafta içi taktıracağım...

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

• COK UZUN OMURLU OLMUYOR GECENDE BENIM 2 SIDE PATLADI 4 AY DA ISI BITTI (ORTALAMA 6000 KM YOL YAPTIM GUNDUZ GECE HEP ACIKTI ISIKLARIM)
    1 ER GUN ARAYLA PATLADI AMA AYDINLATMA HARIKAYDI GENE TAKACAGIM COK MEMNUN KALDIM AMA BIRAZ DAHA UZUN OMURLU OLSA IYI OLURDU
  • 6 ay oldu, ilk çıktığı andan beri kullanıyorum, çok uzun mesafe yapmadım ama şehir içinde km düşük bile olsa saat itibari ile trafikte çok takıldığımız için epey bir kullanmışlığım var, kural tanımazlara sıkça selektör yaptığım için epey bir test etmiş oldum. H4'ün uzun hüzme flamanı sağlam çıktı yani...
  • Sipariş verdiğim Osram Night Breaker'lar dün geldi. Bugün yarım saatlik uğraşla araca taktım.
    Açıkçası beklediğimden çok daha iyi çıktı. Çok düzgün aydınlatması var. Yol sanki daha yoğun ve daha homojen aydınlatılıyor.
    Beyazlık konusuna gelince herkesin söylediği gibi tam beyazlık beklemeyin ama eski ampüllere göre beyazlığı bariz hissediliyor.
    Kutusunun üzerinde de ömürleri normal ampüllere göre yarıyarıya olduğu belirtilmiş ama bence kullanmaya değer.
    Bu arada tanesi 14 ytl'den aldım.
  • Bende yakın zamanda taktırdım Osram night breaker ampullerimi.Şimdilik çok memnunum fiyat-performans bence çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 18 Haziran 2008; 0:35:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pulstar

Bugün 1 çift OSRAM Night Breaker ampul aldım... Hayırlısıyla hafta içi taktıracağım...

Dün OSRAM Night Breaker ampulleri taktım... Rengi limon sarısı gibi... Normal farlar gibi sapsarı değil... Zaten OSRAM'ın da %10 beyazlık gibi bir iddiası var... Gece performansını deneyemedim... Denediğimde ve fotoğrafını çektiğimde buraya eklerim... Sokak aydınlık olduğu için çektiğim fotoğraf pek bilgilendirici olmaz... :)

• sn Pulstar

karanlık bir yerde resim çekip koyabilseniz daha iyi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzzselimm

sn Pulstar

karanlık bir yerde resim çekip koyabilseniz daha iyi olur..

yukarıda ben 10 tane resim koydum karşılaştırmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 18 Haziran 2008; 20:08:09 >
  • seninki h4 galıba.. belki onunkih7 dir.. ondan dedim
  • arkadaşlar bu osram nightbreaker gerçekten çok iyi birşeymiş.Bende farlarımı değiştirmeyi düşünüyorum ama biraz da xenon a benzesin diyorum.Cool blue'la ilgili yorum da yapmışsınız ama başka markalarda hem biraz beyaz olan hemde iyi aydınlatma veren bi mode biliyor musunuz ? Ayrıca aracım Peugeot 106 1.6Motor XS.hangi far tipini kullanabilirim.Aracın kitapçığı da 2.el olduğu için kayıp.Osram'ın sitesinde böyle birşeyler buldum ama doğru mudur acaba?

Kısa far = H4
    Tavsiye Edilen Kısa far = H4E
    Uzun far = H4
    Sis farı = H3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4gn3t!c -- 27 Haziran 2008; 17:46:53 >
  • bugün bende aldım ve aracıma hemen taktım nb lerimi.farların tekini nb tekinide narva olarak bıraktım.herkesin söylediği gibi beyazlık için yanlış seçim olur nb ancak karşıdan bakılınca görünen sarılık ışığın düştüğü yerde bembeyaz.aydınlatma süper.
  • mtec süper white nasıl arkadaslar bu urune göre kullanan varmı?
  • BENDE DENEYECEĞİM
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.