Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erdhemes

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Ya ben size ampül sarı yanıyor diyorum %10 falan ben anlamam bana kelvin değeri verecekti. Belki menzili ömrü uzundur ama renk olarak S A R I !

yaptıkları resmen kelime oyunu gibi birşey...
    aynısını yaşadım 1-2 sene önce...hemde 70 milyon vermiştim o zmn...
    nası koydu anlatamam açıp baktığımda farları...
    benimkide philips bluevision dı....

Abi adamlar bunların yanına yıldız koymuş aşağıya açıklamasını yazmış.
    %90 fazla ışık*
    %10 beyaz ışık*

*= Standart lambalara göre

demiş. standart lambana göre %90 fazla ışık alamassan gidip fabrikayı bombalıcaksın yada %10 beyaz ışık alamassan yine bombalıcaksın.

evt hocam biliyorumda ..
    kim biliyor standart kaç kelvin...kaç lümen...
    senin benim gibi kaç kişi alakalı...
    adamlar ztn her türlü şekilde haklı yani öyle birşey asla yapamazlar osram sağlam markadır...yasal açık bırakmazlar...
    işte resimi görünce insan yanılıyor....
    halbuki 3800 kelvin normal ampulle renk olarak çok az farkı vardır...
    ama yüzde 90 hakkaten süper bi olay...

• quote:

Orjinalden alıntı: erdhemes

quote:

Ya ben size ampül sarı yanıyor diyorum %10 falan ben anlamam bana kelvin değeri verecekti. Belki menzili ömrü uzundur ama renk olarak S A R I !

Kime göre neye göre sarı abi, buyrun Nightbreaker kaçıranlar için tekar koyuyuroum fotoları, ben gayet memnunum valla, gunduz vakti öle 6000 Kelvin xenonlar gibi şakır şakır mavibeyaz olmuyor ama gece görüşünde gayet beyaz daha önemlisi benim için süper bir aydınlatması var. Hiç bir beyaz halogen ampul bu aydınlatmayaı veremez gelsin kapışalım her türlü..

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

Benimki böyle değildi yanlız dostum bildiğin sapsarıydı .

• Far yapısıyla ilgili olabilir diye düşünüyorum ama.. Sen hangi fara katın bunları uzun kısa, sis?
  • Bence normal kullanıcı Kelvinden anlamaz asıl. Genel kulanıcılar daha fazla ışık, daha beyaz renk isterler. Mukayese için de onlar koymasa biz hesaplayıp % cinsinden yazacaktık buraya.

Meraklısı zaten nerede neyi bulacağını araştırıp bilinçleniyor. Sevabına bir spektrum koyalım da millet kaç Kelvin ne yapar görsün. Ondan sonra yok yüzdeydi, yok Kelvindi olmasın.

Defalarca verilmiş olabileceği için başını ağrıttıklarım kusura bakasınlar. Buyrun:

http://www.osram.com/osram_com/Lighting_Design/About_Light/Light_%26_Space/The_electromagnetic_spectrum_/Spectrum.html

İnsan gözünün duyarlı olduğu durumlar: Kırmızı parlak ışıktaki, Mavi Loş ışıktaki renk duyarlığını gösteriyor. Işığın dalga boyu küçüldükçe renk mora kayar

Bu da hangi rengin hangi sıcaklığa karşılık geleceği:

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık

.oO°Oo.

• anlayamadığım şu, ürün ne kadar çok ışık verirse versin, sonuç olarak far aynalarının yansıttığı kadar göstermez mi? bu resimde ise daha uzağı gösterdiği görülüyo? bu nasıl olabilir?
  • Acaba 2 farklı çeşidi olmasın?

veya sahtesi?

quote:

Benimki böyle değildi yanlız dostum bildiğin sapsarıydı .

• quote:

Selamlar , Şimdi eve geldim ve sinirden köpürüyorum .

Kargo sabah gelmiş eve uğrayıp elektrikçiye gittim taktırmak için neyse adam geldi üstündeki narva ları söktü taktı Osram Night Breaker ları farları bir yaktım sonuç hüsran Ampül Civciv sarısı yandı bekledik biraz hala sapsarı yani kazıklandım. Gittigidiyordaki satıcı sahte OSRAM NIGHTBREAKER sattı . Zaten OSRAM dan birşey beklemıyordum ama adamın sattığı ürün sahte. Ilgılı mesajı kendısıne ve gıttıgıdıyor yetkılılerıne gonderdım ödeme yapmamıştım işallah geri verip paramı iade alabılırım. Buda bana ders olsun birşeyi görüp denemeden satın almamalıyız ayrıca 35 YTL lik ürün nasıl olursa 80 90* YTL lik Bembeyaz Philipslere rakip olur. Eğer ürün sahte değil ise ki alakası yok gerçekten beyaz bile değil bildiğiniz sapsarı tonajlı ampül yinede osramı birkez daha kınıyorum. Ama tahmınım sahte ürün aldım arkadaşlar siz siz olun bakmadan etmeden denemeden almayın.

Şidmi paramı geri alabilrisem gidip Philips ampül takıcam . 1 Musibet 1000 Nasihata bedeldir ya ..

Selamlar Olsun . Sizlere Fotoğraf yerine bunu yazdım artık kusuruma bakmazsınız.

Sevgilerimle,
    Yusuf.

edit :

Fotoğraf ekledim kusura bakmayın telefon kötü çekiyor . Anlamadığım bu kadar iyi diye lanse edilen bir ampülün kutusu biraz şatafatlı olmazmı ne bu kartonda ? ( Kutunun üstünde nightbraker yazıyor da sanıyorum sadece göstermelik. : )
    Ayrıca gittigidiyorla konuştum işlemi dondurdu bakalım illaki geri alacam paramı yanlız olan kargo parasına olacak sabah 5ytl bide yollamak için 5 ytl vericez toplamda 10ytl kafadan zarardayız Aman diyorum arkadaşlar.

Sitedeki H7 ambalajı ile senin aldığın H7 ambalajı farklı. Tufaya gelmiş olmayasın? İade ettiğini umuyorum.

• İade etmedim ne olduğunu bilmiyorum ama kullanamdım direk satıyorum ayni siteden bilginize.
  • arkadaşlar 2004 polo var bende h7 ampul kullanıyor.

seçeneklerimi 2 ye indirdim, ya osram nightbreaker yada philips extreme power.
    sizce hangisi?
  • o sayfada alt tarafta kutu şeklinin ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceği yazıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: chat-in

quote:

Selamlar , Şimdi eve geldim ve sinirden köpürüyorum .

Kargo sabah gelmiş eve uğrayıp elektrikçiye gittim taktırmak için neyse adam geldi üstündeki narva ları söktü taktı Osram Night Breaker ları farları bir yaktım sonuç hüsran Ampül Civciv sarısı yandı bekledik biraz hala sapsarı yani kazıklandım. Gittigidiyordaki satıcı sahte OSRAM NIGHTBREAKER sattı . Zaten OSRAM dan birşey beklemıyordum ama adamın sattığı ürün sahte. Ilgılı mesajı kendısıne ve gıttıgıdıyor yetkılılerıne gonderdım ödeme yapmamıştım işallah geri verip paramı iade alabılırım. Buda bana ders olsun birşeyi görüp denemeden satın almamalıyız ayrıca 35 YTL lik ürün nasıl olursa 80 90* YTL lik Bembeyaz Philipslere rakip olur. Eğer ürün sahte değil ise ki alakası yok gerçekten beyaz bile değil bildiğiniz sapsarı tonajlı ampül yinede osramı birkez daha kınıyorum. Ama tahmınım sahte ürün aldım arkadaşlar siz siz olun bakmadan etmeden denemeden almayın.

Şidmi paramı geri alabilrisem gidip Philips ampül takıcam . 1 Musibet 1000 Nasihata bedeldir ya ..

Selamlar Olsun . Sizlere Fotoğraf yerine bunu yazdım artık kusuruma bakmazsınız.

Sevgilerimle,
    Yusuf.

edit :

Fotoğraf ekledim kusura bakmayın telefon kötü çekiyor . Anlamadığım bu kadar iyi diye lanse edilen bir ampülün kutusu biraz şatafatlı olmazmı ne bu kartonda ? ( Kutunun üstünde nightbraker yazıyor da sanıyorum sadece göstermelik. : )
    Ayrıca gittigidiyorla konuştum işlemi dondurdu bakalım illaki geri alacam paramı yanlız olan kargo parasına olacak sabah 5ytl bide yollamak için 5 ytl vericez toplamda 10ytl kafadan zarardayız Aman diyorum arkadaşlar.

Sitedeki H7 ambalajı ile senin aldığın H7 ambalajı farklı. Tufaya gelmiş olmayasın? İade ettiğini umuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY
    o sayfada alt tarafta kutu şeklinin ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceği yazıyor.

İnşallah dediğin gibi sadece kutu şekli farklılık gösteriyordur.

quote:

Ama arkadaşın yazdığına bakılırsa içi seni yakar dışı beni.

• bende almayı düşünüyordum ama bu üründe fıs çıktı herhalde
  • bugün nightbreakerı alıp aracıma taktırdım. kutusu özdamarın aldığı kutunun aynısı, ben osramın toptancısından aldım sahte olma ihtimali yok yani

kutusu niye böyle diye sorduğumda, o büyük plastik kutuların yetkili servis vb yerlere gittiğini söyledi. ampul aynı ampul ama.
    toptancının söylediğine göre 3 gün önce 4000 tane gelmiş, bugün elinde son bir koli kalmış,inanılmaz çok satıyormuş.daha etrafa dağıtımını yapamadım dedi.

ben 30 ytl'ye aldım, vw servisinde de taktırdım. eski haline göre daha fazla ışık var, şimdilik izlenimlerim böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 9 Kasım 2007; 21:13:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

bugün nightbreakerı alıp aracıma taktırdım. kutusu özdamarın aldığı kutunun aynısı, ben osramın toptancısından aldım sahte olma ihtimali yok yani

kutusu niye böyle diye sorduğumda, o büyük plastik kutuların yetkili servis vb yerlere gittiğini söyledi. ampul aynı ampul ama.
    toptancının söylediğine göre 3 gün önce 4000 tane gelmiş, bugün elinde son bir koli kalmış,inanılmaz çok satıyormuş.daha etrafa dağıtımını yapamadım dedi.

ben 30 ytl'ye aldım, vw servisinde de taktırdım. eski haline göre daha fazla ışık var, şimdilik izlenimlerim böyle.

Foto koyma imkanı var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: chat-in

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

bugün nightbreakerı alıp aracıma taktırdım. kutusu özdamarın aldığı kutunun aynısı, ben osramın toptancısından aldım sahte olma ihtimali yok yani

Foto koyma imkanı var mı?

bencede bi foto koyarsan ii olur

• Ampulu 2 gundur istanbul ve cevresinde yagmurda kullandım, gt150, diamond vision ve narva kulaanan biri olarak söyleyebilirim ki evet görüyorum, sonunda görüyorum, görmek istiyorsan bunu alıcaksın tam bir kış ampulu, beyazlık olayı göreceli ama bence gayet beyaz hep konustgumuz olayi,, beyaz ampul yolu göstermez derdik bu ampul hem beyaz hemde yolu, tarlayı, köyü her şeyi gösteriyor, şiddetle tavsiye ediyorum
  • Netten gittigidiyor dışında nerden alabiliriz...?
  • Kutuları farklı olabilir.

Mavi ampul camında şeffaf şeridi olmalı, ayrıca ampulun dibindeki metal kısımda bulunan yazıda NB kısaltması olabilir. Zira Silverstar'da SS, Cool Blue'da CB baş harfleri yazılı...
  • Tüm yazılanları baştan aşağıya okudum , hala kararsızım renk olarak bence tatmin edici gibi , daha da önemlisi aydınlık artıyorsa denemeye değer. Sonuçta para sayılmayacak bir ücret. Acaba RIO ma taksammı ?
  • Ömürleri nasıl bu ampullerin?
    Silver Star olanları standart ampullerin yarı ömründe. Light@Day diye bir modeli vardı o model de standart ampullerin 2 katı ömre sahipti.
    Bunun kutusunda kullanım ömrüyle ilgili birşey yazmıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.