|
Yeni Volvo EX30 tanıtıldı: 480 km'ye kadar menzil ve daha fazlası
-
-
Menzil çok düşük , tasarım tırt , fiyat pahalı. Tesla varken tercih edilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menzil yeterli ve tasarimda guzel…….
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kağıt ustunde ki menzil değerleri asla gerçeği yansıtmıyor. 480 km menzil diyorsa gerçek hayatta sen bunu 300 km diye düşün . Tasarım konusuysa görecelidir.
Çin üretimi elektrikli araç gümrük vergisi = %54
160 kW üzeri motor ÖTV'si = %50
KDV = %18
Bunlar birbiriyle çarpılıyor yani 1.54*1.5*1.18 = 2.72 yani %172 ek vergi...
Bu arada Avrupa'da da Çin üretimi elektrikli araç gümrük vergisi %32 ve ülkeden ülkeye değişen %15 ile %22 arası KDV var. Örneğin Almanya'da %19 KDV. Buna rağmen üreticiler bu %32 gümrük vergisini göze alıp Çin'de üretiyor. Avrupa da yakında bizim gibi ek vergiyi %20'den %40'a çıkarıp gümrük vergisini %54 yapabilir.
-
Sadelik bazen güzeldir eyvallah ama insan kokpite oturunca kokpite oturdum demek istiyor. Ya ben öyle istiyorum.
-
Menzil durumu sadece Volvo için geçerli olmayan bir durum. Rakiplerine ve segmentine baktığında iyi bir değer. Tasarım konusuna gelirsek Volvonun tasarımları çok kendine has ve farklı. Tasarım göreceli tabi ki herkes her şeyi beğenecek diye bir şey yok.
Tesla bize bi ekrandan her ayarın yapılabileceğini gösterdi. Öyle milyon düğmeye gerek yokmuş. Ha bu zevk meseli.
-
3-4 milyon TL bandında bir araç daha... seyretmelik...
-
Otobanda 110'la giderken klimayı azaltmak istiyorsunuz, düğme olsa gözünüzü yoldan ayırmadan yapabilmek varken, tablette menü aç parmağı sürttür
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bu araçlar sadece avrupaya yönelik sunulmuyor,neticede devasa bir cin pazarı mevcut
zaten Çin Avrupa ülkelerinin kendisine uyguladığı ve arttıracağı ağır vergilerin gayet de farkında, ona göre hareket edecekler.
gerekirse Türkiye de veya avrupada üretim seçeneğine yönelecekler.
volvo ciddi atılımlar yapıyor,geely nin alması markayı resmen uçurdu
Volvo artık şu S90 bir yenilese çok iyi olacak. S90 rakipleri karşısında artık eski kalmaya başladı Mercedes E ve BMW 5 yenilendi yakında A6 da yenilenecek ama S90 hala aynı kasayla satılıyor acilen yenilenmesi gerekiyor
-
Evet suan tesla model 3 standard range kullaniyorum zaten kendini kasmadan klimayida acacaksan 400 den direk 380 kusurlere iniyor heleki soguk bir yerdeysen bir 50 km daha dus genel olarak bu menziller gunu kurtarma yönundedir ayni cep telefonlari gibi . Sabah ise gidersin aksam dönup fise takarsin. Bir baska noktada, iscilik ve kalite anlaminda kusura bakmayinda tesla volvo ve mercedes in yanina yaklasamaz bile. Arabada trim sesinden gecilmiyor. Kartli kapi acisi tam bir rezalet Malzeme kalitesi berbat. Elektirikli araclar ne zamanki tek sarjla 1000km gider ozaman aradaki makas acilir ama suanki piyasada bulunan elektirikli araclar gunluk kullanim icin uygundur o yuzden menzil 300km nin altinda olmadigi surece cokta bisey degistirmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 8 Haziran 2023; 13:26:5 >
Bu aslinda ayni benzinli aractaki gibi kisinin ne kadar ekonomik surduguyle alkali. Elektirikli arabalarin menzillerini hesaplarken fabrika verisinden %30 duserek yapacaksin. Cunku adamlar test ederken kabak teker ve surucu agirligi olmayan bir ortamda butun donanimlari kapatarak yapiyor. Fabrika degerlerine yaklasmak nerdeyse imkansiz!!!
Al otopilota istediğin ayarı yap bu kadar basit
-
Sesli komut vererek genel klimayı ve benzerlerini kontrol edebiliyorsun. Ama tabi bende şahsen elime gelsin ayar yapayım isterim. Eski neslim sonuçta.
-
ben cok begendim, uzun zamandir bunun gibi premium bir markadan shiricinde kullanmalik mini cooperdan buyuk ama gene de ufak sayilabilecek bir araba bekliyordum bagaj hacmi ve esya gozleri hosuma giderse alabilirim, showroomda bir gormek lazim
-
Ya bu kadranla alıp veremediğiniz nedir ?
Analog bile olsa razıyız.
Test
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Menzil yeterli ve tasarimda guzel…….
|
Sadelik bazen güzeldir eyvallah ama insan kokpite oturunca kokpite oturdum demek istiyor. Ya ben öyle istiyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X