Şimdi Ara

Yeni VOLVO S60'I Görme engelli bir Türk mü tasarladı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önceki akşam youtube da ilk görüşte işte bu dediğim ve son zamanlarda neredeyse otomobil dünyasında beğendiğim hiçbir yenilik yokken yüzümde bir tebessüm oluşturan 2011 yılında bize merbaha dicek yeni volvo s60 ın videolarına bakıyordum o esnada THERE'S MORE TO LIFE THAN A VOLVO başlıklı bir video ya rasladım fazla uzatmıcam o videoda yeni s60 ın görme engelli bir Türk sanatcı olan Eşref Armağan tarafından tasarlandığı yada tasarımı esnasında görev aldığı belirtiliyordu youtube linkini veriyorumhttp://www.youtube.com/watch?v=PiwDYuniBrE konu ile ilgili videoyu izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum çok güzel bişey belki bu ama çokta soru işareti yaratan bi konu cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni VOLVO S60'I Görme engelli bir Türk mü tasarladı?

• quote:

Orijinalden alıntı: yyayman

yahu kusra bakma ama ordan burdan kulak dolgunluguyla biseyler duyup sonra da "abi boyle bisey varmis, dogru mu ne diyosun?" diyen kisileri hic sevmiyorum ben

umrumda değilsin yyayman konuyu araştırıpta yorum yapmanı isterdim ama yorum yapmış olmak için yapmışsın batırmışsın

bu arada eşref armağanı araştırma fırsatı buldum işte o Türk sanatcı kimmiş:

Eşref Armağan

Eşref Armağan (d. 1953, İstanbul) doğuştan görme engelli Türk ressam. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. 'The Colors of Darkness' isimli ödüllü belgesele konu olmuştur. Ayrıca Real Super Humans isimli belgeselde de aynı şekilde kendisinden ayrıntılı bir biçimde bahsedilmektedir. Hiç görmediği nesneleri dokunduktan sonra resmedebilme yeteneği nedeniyle Harward Üniversitesi nöroloji bilim dalından profesörler kendisinin beyin fonksiyonlarını incelemiş,bunun sonucunda Eşref Armağan'ın bir nesneye dokunduğunda beynindeki görülen cisimlerin algılanması ie ilgili bölümün harekete geçtiğine şahit olmuşlardır. Hakkında ünlü İngiliz bilim dergisi 'New Scientist'te makale yayınlanan Armağan yaşamını İstanbul'da kendisi gibi görme engelli eşiyle beraber sürdürmektedir. 1994 senesinde senesinde Joan Eröncel isimli otuz sene evvel Türkiye'de evlenmiş Amerikalı bir hanım ile tanışır. Joan, onun eserlerinin mükemmelliği karşısında hayran olur ve ona yardım etmeye karar verir.

• sanırım tam araştırmamışsın. volvo yeni s60'ın yeni reklamı için farklı bi proje arıyor ve sonra bizim ressamdan haberleri oluyo ve ona bu DAHA ÖNCEDEN TASARLANIP HAZIRLANMIŞ OLAN ARACI kendi tarzında hissedip çizmesini istiyolar. olay bundan ibaret...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.