Bu arkadaşı uzun süredir kullanmıyorum evde yatıyordu. Anakartı hakkında pek bir bilgi edinemedim. Yukarıdaki marka modeli aratarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ekran kartını daha önce değiştirmiştim ama artık oda tırtladı. Soruma gelirsek... Ben bu makinaya GTX serisi bir ekran kartı alsam, Ram'leri tazelesem, SSD'yi de gömsem nasıl olur? Yada olur mu? Malum dolar aldı başını gidiyor yeni bir makina almak çok masraflı o yüzden evdeki bu masaüstünü güncel hale getirme şansım nedir acaba? Anakartı hakkında bilgim olmadığı için neyi destekler ne olur bilemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur teşekkürler.
Amacınıza ve bütçenize göre yeni veya 2. el parçalarla sistem toplayınız. Maksat oyun oynamaksa bu sistemden hayır gelmez.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bunu sormamdaki sebeplerden birisi şuan sahip olduğum cpu ile youtube üzerinde, düşündüğüm şekilde sistemi güncelleyip kullanan kişilerin videolarının tatmin edici olması. Örneğinhttps://www.youtube.com/watch?v=FC67TC68Lgc&t=63s bunun gibi çok fazla video mevcut. Overclock yaparsam sistem daha tatmin edici olur diye düşünüyorum. 4 5 bin lira harcamak yerine bin lira gibi bir fiyata düzgün bir sistem elde edebilirim diye düşündüğüm için yazmıştım. Bu konuda detaylı bilgi verebilecek var mı acaba?
Casper sistemlerinde bios'u kısıtlanmış anakartlar kullanıyor bu yüzden overclock yapmayı unutunuz. Onu geçtim anakartınız büyük ihtimal G31 chipset, işe yarayacak overclock için P35/P45/P43 anakart lazım.
CS GO, LOL, 2015-2016'ya kadarki FIFA-PES oynayacaksanız iş görür. Ama GTA 5, Battlefield 4, Battlefield 1 gibi güncel sayılabilecek oyunlarda yetersiz kalıyor. Sonuçta 10 senelik bir işlemci, üstüne 8 nesil core mimarisi geldi. Mesela PES 18 bu işlemci ile komut setinden dolayı oyananamıyor.
Netteki her video güvenilir değil. Kendi sistemimden çektiğim videolar (Q6600 + Gigabyte P35 DS3-L + 8 GB DDR2 800 ram + Asus HD7790 (2 GB)(https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/HD7790DC2OC2GD5/)) Açıklamalarda gerekli ayrıntılar mevcut.