Şimdi Ara

YENİ XBOX ONE & 360 ALACAKLAR VE ACEMİSİ OLANLAR [ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.311
Cevap
45
Favori
502.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da bu fiyatlara yok mu? Falcon Arcade?
  • Yakın zamanda olacaktır bence. Rekabet ederler büyük ihtimalle.
  • -acaba adaptorlere bakınca 175 yazıosa kesın falcon mudur yoksa adaptorunu degıstırmıs olmaları ıhtımalı varmıdır?kutunun uzerınde yazıyor demıstınız 175 w dıe ama ya kutudakı urunle ıcındekı urun aynı degılse kutudakının serı numarasına bakıp ıcındekı urunle karsılastırabılıyormuyuz,kutunun uzerınden falcon oldugunu teyıt edıp konsolun uzerınde de kutunun uzerınde yazan aynı numaralar mevcutmu?umarım anlatabılmısımdır?
    bırısı bu konuyu tam olarak cevaplayabılırmı lutfen arkadaslar
  • bende bugün kredi kartına 12 taksit pal arcade 550 ytlye aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kos1

-acaba adaptorlere bakınca 175 yazıosa kesın falcon mudur yoksa adaptorunu degıstırmıs olmaları ıhtımalı varmıdır?kutunun uzerınde yazıyor demıstınız 175 w dıe ama ya kutudakı urunle ıcındekı urun aynı degılse kutudakının serı numarasına bakıp ıcındekı urunle karsılastırabılıyormuyuz,kutunun uzerınden falcon oldugunu teyıt edıp konsolun uzerınde de kutunun uzerınde yazan aynı numaralar mevcutmu?umarım anlatabılmısımdır?

İkisininde üzerinde yazıyor 175w diye yalnız seri nosu aynı degil adaptörün farklı, konsolunki farklı.
  • arkadaşlar ben xbox 360 alacağım günlerdir araştırıyorum ve bi sürü şey öğrendim.bende bunları paylaşayım dedim herkes bilgilensin.kimse edindiğim bilgileri küçümsemesin çünkü baya bi okudum ve bilgilendim dediklerimin de hemen hemen hepsinden eminim.

öncelikle eski xbox 360 sahiplerinin yazdıklarını okudum onlar dediğinden çıkan özet şu idi:xbox 360 için 3 kırmızı olayı kaçınılmaz bir sondur ve ne zaman başa geleceği bilinmez.microsoft ta bu sorunun farkında ve bu sebeple gelen tüm cihazları tamir edip geri verdi.bazılarını değiştirdi değiştirdiklerinide tamir edip yeniden piyasaya sürdü.cihazı yeni alıp eve gelip cihazı açar açmaz 3 kırmızı görenler bile olmuş.bu arada 3 kırmızı diye bahsettiğim olaylar sadece xbox ın bozulduğu için verdiği 3 kırmızıdır.diğer 3 kırmızılarla karıştırmayın çünkü cihaz kablolarını düzgün takmadığınız zaman veya ani voltaj düşmesinde bile 3 kırmızı verebiliyor.

xbox 360 ın 3kırmızı vermesinin en büyük sebebi cihazın teknolojisinden ve tasarımından kaynaklanıyor.cihaz çok iyi bir işlemci ve ekran kartına ship ve bu sebeplede pc deki gibi ısınma problemleri ortaya çıkıyor.pcdeki ısınma sorununu giderebiliyoruz ama xboxta bu çok fazla mümkün değil çünkü cihazı öyle bi yapmışlarki cihazın içerisinde ısınan havanın dolaşabileceği ve yer yok gibi birşey.ısınan hava dolaşıp soğuyamayınca da işlemciyi,anakartı soğutamıyor ve sonuçta cihaz öyle bir noktaya geliyorki anakrttaki lehimler eriyor ve temassızlık oluyor.bu sebeplede cihaz çalışmıyor.

lehimlerin erimesinin sebebide şudur:eskiden lehimlerde kurşun vardı ama artık üretilen lehimlerde kurşun yok.malum birçoğunuz bilir kurşun doğa için çok zararlıdır.kurşunsuz lehimlerde kurşunlular kadar sağlam değildir.

daha sonra çıkan xbox 360 elite lerde de bu sorun vardır çünkü yapılan testlerde cihazın tasarım ve teknolojisi eskilerden farksızdı.sadece ismi,rengi hafızası... değişiktir.bizim için esas önemli olan 3 kırmızı sorunu giderilememiştir.bu durumda da xbox 360 şahane ve bir o kadar da sinir bozucu bir cihaz olarak kalmıştır.

GELELİM İYİ KISIMLARA

daha sonra çıkan xbox 360 lar da anakartta değişiklik yapıldı.yanlım yoksa 203W 90nm yerine 175W 65nm lik yeni bir anakart yapıldı.bu anakart eskisine göre daha az enerji harcıyor,daha az enerji harcadığı için daha az ısınıyor ve buda cihazdaki 3 kırmızı ışık olayını engelliyor.bu anakartıda FALCON diye isimlendiriyorlar.FALCONLARDA 3 kırmızı olayı tamamen kalkmış gibi görünüyor çünkü bu zamana kadar FALCONLARDA bu şikayet görülmemiş ancak bu cihazın hiç sorun çıkarmayacağı manasına gelmez.FALCONLARDA yanlış bilmiyorsam 2007 nin 10. ayından beri üretiliyor.Alırken dikkat edin

(Bu arada microsoft harici olarak sattığı HD DVD ROM üretimini durdurmuş haberiniz olsun.Büyük ihtimalle ileride harici olarak BLU RAY ROM satılacak.)

FAZLA ISIDAN KORUMA YÖNTEMLERİ

1-Öncelikli cihazı düzgün hava alacak yerlere koyun kesinlikle arkası kapalı hava almayan yerlere koymayın.zaten cihazda havalandırma çok iyi düşünülmemiş bir darbede siz vurmayın güzelim xbox 360 larınıza.

2-cihazı tahta sehba yerine cam sehbaya koyun veya mermerde olabilir.

3-cihazı 3-4 saat kullandıktan sonra 20-30 dk. dinlenmesine izin verin.

4-cihazı mümkünse dikey pozisyonda kullanın.

5-cihazı kullanırken hareket ettirmeyin yani yatay pozisyondan dikey pozisyona veya dikey pozisyondan yatay pozisyona almayın.kapatıp öyle hareket ettirin.

6-mümkünse soğutucu alınız.

şimdilik aklıma gelen bu kadar.

SONUÇ:Falcom anakartlı xbox 360ları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.Cihaz eski sorunları vermez.Hele bide yukarıda saydıklarıma dikkat ederseniz cihazı güle güle kullanırsınzı.

SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sir_viper18 -- 29 Nisan 2008; 23:22:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Texaslı

quote:

-acaba adaptorlere bakınca 175 yazıosa kesın falcon mudur yoksa adaptorunu degıstırmıs olmaları ıhtımalı varmıdır?kutunun uzerınde yazıyor demıstınız 175 w dıe ama ya kutudakı urunle ıcındekı urun aynı degılse kutudakının serı numarasına bakıp ıcındekı urunle karsılastırabılıyormuyuz,kutunun uzerınden falcon oldugunu teyıt edıp konsolun uzerınde de kutunun uzerınde yazan aynı numaralar mevcutmu?umarım anlatabılmısımdır?

İkisininde üzerinde yazıyor 175w diye yalnız seri nosu aynı degil adaptörün farklı, konsolunki farklı.

Texaslı cihazı nereden aldın ve neler dahil kutu içeriğini yazarsan sevinirim

• ARKADASLAR LUTFEN YARDIM.......
    xbox 360 arcade pal almaya karar verdım. ıcınde hdd yokmus onun yerıne 256bellek varmıs.
    benım sorularım su sekılde..

1. harıcı hardısk takabılırmıyım. ( demo oyun ındırmeyı dusunmuyorum veya lıve kullanmıyacagım) 256mb bellek saveler ıcın yeterlımı?? :) yeterlıyse hdd gerek yok..
    2. phılıps 22.ınc crt (100hz) monıtorum var. sızce goruntu kalıtesı tatmın edermı. bazı sıtelerde crt monıtorlerın bazı lcd monıtorlerden daha net goruntu verdıgı yazmıs dogrumudur??
    EN ONEMLI SORUUUUUUUUU.....
    3. vga kablosuyla baglayacagım sanırım. (yanı bu konu hakkında cok bır bılgım yok) sımdı xbox oynarken pcyı sok, pcyı kullanırken xboxın kablosunu sok. sureklı tak cıkar zor olucakk. ıkısını aynı anda baglıyabılecegım, bır dugmeyle gecıs yapabılecegım(fantazı oldu sanırım ) bır alet varmıdır. varsa fıyatı nekadardır??? lınk verebılırmısınız..
    4. xbox 360 arcade makınaların hdd ve kutu ıcerıgı dısında normal xbox360lardan bır farkı yoktur demı?? yanı bazı sıtelerde reklamını yaparken sadece arcade oyun oynarsınız felan yazmıs kafa karısmıo degıl
    5. arkadaslar bır xbox360 alıp bacaklarımı uzatıp oynamak benımde hakkım degılmı (ısın geyık yonu)

arkadaslar xbox 360 alma nedenım GTA4-euro cup 2008 - nba 2k - alen wake (cıkmadı beklıom) yoksa pcden asla vazgecmem. mouse klavye dururken padle oynamak zor gelıyor..
    ılgılenen arkadaslaraa sımdıden tesekkurler...

• quote:

Orjinalden alıntı: sir_viper18

quote:

Orjinalden alıntı: Texaslı

quote:

Texaslı cihazı nereden aldın ve neler dahil kutu içeriğini yazarsan sevinirim

Taslak elektronik diye bir firmadan aldım ama gittigidiyor üzerinden aldım. standart arcade packlerdeki icerik mevcut eksik hic biseyi yok, cihazda fw yok cünkü istemedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ploff

ARKADASLAR LUTFEN YARDIM.......
    xbox 360 arcade pal almaya karar verdım. ıcınde hdd yokmus onun yerıne 256bellek varmıs.
    benım sorularım su sekılde..

1. harıcı hardısk takabılırmıyım. ( demo oyun ındırmeyı dusunmuyorum veya lıve kullanmıyacagım) 256mb bellek saveler ıcın yeterlımı?? :) yeterlıyse hdd gerek yok..
    2. phılıps 22.ınc crt (100hz) monıtorum var. sızce goruntu kalıtesı tatmın edermı. bazı sıtelerde crt monıtorlerın bazı lcd monıtorlerden daha net goruntu verdıgı yazmıs dogrumudur??
    EN ONEMLI SORUUUUUUUUU.....
    3. vga kablosuyla baglayacagım sanırım. (yanı bu konu hakkında cok bır bılgım yok) sımdı xbox oynarken pcyı sok, pcyı kullanırken xboxın kablosunu sok. sureklı tak cıkar zor olucakk. ıkısını aynı anda baglıyabılecegım, bır dugmeyle gecıs yapabılecegım(fantazı oldu sanırım ) bır alet varmıdır. varsa fıyatı nekadardır??? lınk verebılırmısınız..
    4. xbox 360 arcade makınaların hdd ve kutu ıcerıgı dısında normal xbox360lardan bır farkı yoktur demı?? yanı bazı sıtelerde reklamını yaparken sadece arcade oyun oynarsınız felan yazmıs kafa karısmıo degıl
    5. arkadaslar bır xbox360 alıp bacaklarımı uzatıp oynamak benımde hakkım degılmı (ısın geyık yonu)

arkadaslar xbox 360 alma nedenım GTA4-euro cup 2008 - nba 2k - alen wake (cıkmadı beklıom) yoksa pcden asla vazgecmem. mouse klavye dururken padle oynamak zor gelıyor..
    ılgılenen arkadaslaraa sımdıden tesekkurler...

1- 256 mb hafıza sana save ler için yeter artar bile

2-kannımca senin monitör senin işini görür,tüplü 55 ekran gazeten alınan televizyondan iyidir

3-bu konuda çok bilgim yok ama muhtemelen usb çoğaltıcı gibi birşey olabilir.tak çıkar yapmazsın ikiside aktif olur ama o zamanda 2sinden birden sinyal alınca monitör ekrana ne getirecek ben bile merak ettim

4-olmaması lazım.arcade oyun diye bişey yok.hepsi aynı oyunu oynar.esas alacağın makina pal mı ntsc mi ona dikkat et ve mümkünse pal al.

5- hepimizin hakkı ama kimisinde para yok kimisinde zaman yok kimisinde ikiside yok kimisinde akıl yok işte şaka şaka

6- bence sen benim bu konu ile ilgili yazdıklarımı sayfa 9dan oku

• Merhaba arkadaslar bende xbox almayı dusunuyorum.ancak 2 secenegim var

elimde 10 seneye yakın kırmızı,beyaz,sarı girişleri olan 70 ekran bir tv im var.ps2 ve ps1 oynayabiliyordum xbox oynayabilirmiyim bu tvde kaliteli bir biçimde.markası philips.
    2-birde pc monitorum var 17 inc scart girişli philips xbox u buna takarsam nasil bir goruntu elde ederim.
    3-xbox un fps adına oyun yelpazesi ne derece geniş birde alışmak zaman alıyormu.
    4-birde 3k olayı olmayan paket ismini tam yazarsanız cok sevinirim:)

çok oldu biraz k bakmayın:)simdiden tesekkurler
  • xbox 360 almak istiyorum ama bu 3 kırmızı olayı beni korkutuyor
    1) 3 kırmızı ihtimali olmayan model var mı?
    2) 3k'ya en dayanıklı model hangisi?
    3) üretim tarihi ürünlerin üzerinde yazıyor mu? üretim tarihinin günümüze yakın olmlası 3k'dan bizi koruyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mike04 -- 30 Nisan 2008; 13:13:20 >
  • Arkadaşlar birkaç şey sormak istiyorum; yardım ederseniz sevinirim.

Arcade Pack'in paket içeriğinde bahsedilen av kablo bu resimdeki midir? (arcade pack paket içeriği aynen bu mudur?) Pc monitörlerine bağlamaya yarayan
    bu kablo mudur? Ayrıca şu VGA nın çift ses çıkışını 3.5mm ses girişine (dişi olan) çevirmek için ufak bir aparat var; ona bir GG vs. linkiş verir misiniz? İzmirde bu tarz şeyleri bulmak pek kolay değil de...

Bir de extradan kablosuz bir kol ne kadardır?

(Allah kısmet ederse haziran gibi bir tane alacağım da ona göre parayı denkleştirmem lazım ondan soruyorum bu kadar detaylı; ne de olsa öğrenci bütçesi )

• texaslı cevabın ıcın tesekkurler pekı arkadaslar bu yenı uretım falconların hepsı 65 nm mı yoksa 90 nm mı?eger 90 nm olanları da varsa nasıl anlayacagız 65mı 90 mI?
    artık bende sonuca yaklasıyorum elıte almayı dusunuyorum sanırım onlar ısıya daha dayanıklı degılmı?bunuda cevaplarsanaız cok yardımcı olmus olursunuz sımdıden tesekkurler
  • Şu 175 W yazısı kutunu yada kasanın neresinde yazıyo resim filan koysanızda bilsek alırken direk oralara bakarız ;
  • quote:

texaslı cevabın ıcın tesekkurler pekı arkadaslar bu yenı uretım falconların hepsı 65 nm mı yoksa 90 nm mı?eger 90 nm olanları da varsa nasıl anlayacagız 65mı 90 mI?
    artık bende sonuca yaklasıyorum elıte almayı dusunuyorum sanırım onlar ısıya daha dayanıklı degılmı?bunuda cevaplarsanaız cok yardımcı olmus olursunuz sımdıden tesekkurler

önemli olan cihazın elite veya halo olması değil,falcon anakartlı olması.falconların hepsi 65 nm ve hepsi güvenli diye biliyorum.kutunun tam olarak neresinde yazar bilmiyorum ama mutlaka biyerden yakalarsın.üretim tarihi 2007 nin 9. ayından daha eski olmasın.

aldığınız kişiye sorun eğer çelişkili cevaplar veriyorsa almayın derim ben.direk göstersin size neresinden belli oluyorsa.yani falcon işlemcili olduğuna ikna olmadan almayın.satıcının sözüylede ikna olmayın,gözlerinizle görün

• quote:

Orjinalden alıntı: Lord of the Shadows

Arkadaşlar birkaç şey sormak istiyorum; yardım ederseniz sevinirim.

Arcade Pack'in paket içeriğinde bahsedilen av kablo bu resimdeki midir? (arcade pack paket içeriği aynen bu mudur?) Pc monitörlerine bağlamaya yarayan
    bu kablo mudur? Ayrıca şu VGA nın çift ses çıkışını 3.5mm ses girişine (dişi olan) çevirmek için ufak bir aparat var; ona bir GG vs. linkiş verir misiniz? İzmirde bu tarz şeyleri bulmak pek kolay değil de...

Bir de extradan kablosuz bir kol ne kadardır?

(Allah kısmet ederse haziran gibi bir tane alacağım da ona göre parayı denkleştirmem lazım ondan soruyorum bu kadar detaylı; ne de olsa öğrenci bütçesi )

Evet arcade pack icerigi aynen o fotodaki gibi ayrıca alttaki fotodaki kabloda pc monitörüne baglamaya yarayan vga kablosu arkadasım.

• quote:

texaslı cevabın ıcın tesekkurler pekı arkadaslar bu yenı uretım falconların hepsı 65 nm mı yoksa 90 nm mı?eger 90 nm olanları da varsa nasıl anlayacagız 65mı 90 mI?

Rica ederim arkadaşım. Falcon arcade ile elite arasında sadece renk ve icerik farkı var.
  • Arkadaşlar bir yerden arcade falcon için toptan fiyat aldım fiyat gerçekten şu ana kadar duyduğum en düşük fiyat. Reklam olmaması için buradan isim vermiyorum. En az 5 adet olması gerekiyormuş. 4 kişi daha olursa piyasanın altında veriyor. Gerçi nakit satış fiyatları da piyasanın altında. Grup oluşmaz ise tek başıma alacağım. Yer tahtakale. Toplasak mı acaba 5 kişilik bi grup?
  • yerin ismini değilde aldığın fiyatları verebilirsen daha sağlıklı cvplar alabilirsin gibime geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.