Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.050
Cevap
42
Favori
213.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yurtdışından gelirken 6 aylık oğlumun pasaportuna telefon kaydedebiliyor muyum?
    Yalnız önemlimi bilmiyorum ona pul vermediler .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilentungul

Arkadaşlar, yurtdışından gelirken 6 aylık oğlumun pasaportuna telefon kaydedebiliyor muyum?
    Yalnız önemlimi bilmiyorum ona pul vermediler .

Evet kaydedebiliyorsunuz
    Sizin kendi edevlet sistemine girip yapmanız lazım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caferhan -- 22 Aralık 2014; 10:44:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisindan iphone4 cihaz geldi.biraz kullanildiktan sonra hat tanimamaya basladi bizde bozuk diye telefoncuya goturduk fakat telefon kayitli degilmis o yuzden kapanmis.(bize gelirken herseyi tamam denilmisti). Kayit icin 2 ay icinde giris cikis yapmis pasaport gerekli falan dediler ama tam anlamadim. Sadece pasaport ve e devletten parayi yatirmayla oluyomu bu islem ? baska bisey yapmak lazim mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda bana ait 1 adet pasaport kayıt hakkı bulunmaktadır. İsteyen pm atabilir. fiyat 120 tl. Yılbaşından sonrada ailemden 2 kişi yurt dışına giriş çıkış yapacak ve 2 adet daha kayıt hakkı olacaktır.
  • Bugün yatırdığım harcın iadesi için dilekçe verdim kısaca bahsedeyim soranlar oluyor.

Cep telefonu harcı ''Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi'' ne yatırılıyor. Ben Ankaradayım yeri Çankırı caddesi No:15 hemen Ulus heykeli karşıya geçince solda. İstanbulda da Hisar VD'ne yatırılıyor o da Fatihte.

Bir dilekçe yazın durumu açıklayan ve iadeyi istediğinze dair. Alta da İletişim ve Hesap bilgilerinizi yazın. Ek'e de dekontunuzu ekleyin.

Daireye girdiğinizde 2. kata çıkın Harçlar katı. Orda memura söyleyin baktıktan sonra giriş kata inip evrakta dilekçeyi kaydettirmenizi isteyecek. Girişte hemen evrağı kayıt yaptırıp tekrar memura vereceksiniz. Bu kadar.
  • merhaba bugün telefonumu getirdim, üzerime kadettirmek için 1 ocak tarihini bekleyeceğim(takvim yılı şartından dolayı)

şimdi ocakda internet üzerinden vergiyi yatırıcağım.

1- vergisi ne kadar ?
    2- ben vergiyi yatırıpta birde e-devletten kayıt yaptırırsam ayrıca eskiden olduğu gibi telefonculara gidip pasaport vs göstermek gerekiyor mu? pasaporta griş mührü vurdurdum valla ne olur ne olmaz :)

son olarak çok alakasız olacak ancak iphone 4 ten iphone 6 ya geçiş yapıyorum bunlarda sim kart değişimi olacak sanırım birde şimdi, vodafone yine para alır benden :(
  • quote:

merhaba bugün telefonumu getirdim, üzerime kadettirmek için 1 ocak tarihini bekleyeceğim(takvim yılı şartından dolayı)

şimdi ocakda internet üzerinden vergiyi yatırıcağım.

1- vergisi ne kadar ?
    2- ben vergiyi yatırıpta birde e-devletten kayıt yaptırırsam ayrıca eskiden olduğu gibi telefonculara gidip pasaport vs göstermek gerekiyor mu? pasaporta griş mührü vurdurdum valla ne olur ne olmaz :)

son olarak çok alakasız olacak ancak iphone 4 ten iphone 6 ya geçiş yapıyorum bunlarda sim kart değişimi olacak sanırım birde şimdi, vodafone yine para alır benden :(

vergiyi yatırın e devletten işlemi yapın anında onay zaten.telefoncu vs bayilere gitmeye gerek kalmıyor sistem otomatik görüyor giriş çıkış yapılan tarihi

• bilentungul B kullanıcısına yanıt
    Musteri hizmetlerini arayın
    Bayiye ücretsiz gonderiyor sim kartınızı
    Boşu boşuna para vermeyin

Ben geldim diye bayiye giderseniz 5 10 ne tutturursa.....

• Sım kartımı değiştirdim, herhangi bir ücret ödemedim :)

İnternet bankacılığından 2015 yılı yurtdışından getirilen telefon kaydını yapmaya çalışıyorum ancak sürekli "sistem çalışması" hatası alıyorum ve bana 2015 yılı için gözüken vergi 131 TL ... Sizde de böyle bir hata söz konusu mu ?
    Yoksa 131 TL ninde üzerine çıkacak yeni bir vergi mi geliyor dersiniz...

Güncelleme: 29/12/2014 te giriş yapmıştım ve pasaprtum 2015 yılında boşa çıkıyordu.
    edevlet bana telefon kaydına izin vermedi !!! sanırım ülkeye girişi baz alıyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilentungul -- 2 Ocak 2015; 10:46:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: verimlic

Alabilirsiniz. Takvim yılı baz alınıyor. Hangi ayda olduğunuza değil. 1 Ocak İtibarı ile pasaport boşa çıkar.

alamıyormuşuz
    az evvel mcks yede telefon ettim... 2014 giriş olduğundan dolayı kayıt hakkı vermiyor... bilginiz olsun
  • Şu anda, 131 tl vergi kendi adıma ödenmiş durumda.

şimdi ya bu vergiyi geri isteyip, tekrardan 6 aylık oğlum adına yatıracağım. yada olabiliyorsa yatırmış olduğum vergiyi oğlumun kimliği üzerine dikkate almalarını isteyeceğim(mümkün mü bilemiyorum)

Bu dediklerimden herhangi birini nasıl yapabilirim ?
  • Yararlı bir konu olmuş. Elinize sağlık.
  • arkadaşlar soranlar olmuş,

edindiğim güncel bilgileri paylaşayım.

dönüşte getirdiğim 2 telefondan birini kendime, birini 8 aylık kızımın pasaportuna kaydettim az önce.
    Vergi ödemesi banka internet şubesinden yapılabiliyor. TC no ve tüm bilgiler pasaport sahibine ait olmalı.
    Çocuğun e-devlet şifresi olmadığından kayıt ekranında çocuğumun bilgileri ile kayıt seçilecek.
    Tüm TC no pasaport bilgileri çocuğun bilgileri girilecek e-devlet sayfasında.

Bu arada eşim Haziran2013 tarihinde bir kayıt yapmıştı daha önce. Araştırdım;
    1 ocak itibari ile yani 2015 tarihli bir yurda giriş yapıldı ise yine kayıt hakkı oluyor.
    Yani 31.12.2014 tarihinde kayıt yapan birisi, 01.01.2016 tarihinde tekrar kayıt hakkı kazanıyor.
    2 yıl süresine sadece yıl üzerinden bakılıyor.
    Ay ve günün önemi yok.

Bilginiz olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: verimlic

Alabilirsiniz. Takvim yılı baz alınıyor. Hangi ayda olduğunuza değil. 1 Ocak İtibarı ile pasaport boşa çıkar.

alamıyormuşuz
    az evvel mcks yede telefon ettim... 2014 giriş olduğundan dolayı kayıt hakkı vermiyor... bilginiz olsun

bilgilendirme için teşekkürler...
    demek 31 inde dönmemek lazım yurda :)
  • düzeltme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnok -- 12 Ocak 2015; 10:28:52 >
  • Arkadaşlar herkese merhabalar. Bir arkadaşımın pasaportuna telefon kaydettireceğim. Arkadaşın pasaportu şu an elimde. Önce harcımı yatırmam gerekli yoksa e-devletten kayıt işlemimi yaptırmam gerekli?

Birde bankaya gidip harcı yatıracağım. Bu işlem internet bankacılığından yapılabiliyor mu ? Harc yatırırken pasaport sahibi arkadaşın yanımda olması ya da onun bilgileri gerekli mi?

e-devlet kaydı yaptırırken pasaport sahibi üzerinden yaptıcağız orası tamam. Ancak harc yatırırken neler gerekli yardımınız lazım.
  • shinnok kullanıcısına yanıt
    internet şubesinden vergi yatıran bankalar var, gerekli bilgiler orada çıkar karşınıza

kayıt ettireceğiniz kişinin edevlet giriş bilgileri + yurda giriş tarihi + IMEI gerekiyor.

önce vergi yatırıyorsunuz, yukarıda belirttiğim bilgileri girdikten sonra sistem sorgulama yapıyor, vergi bilgilerini alırsa kayıt edildi bilgisi veriyor.
  • doganbaris kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ziraat Bankasına baktım internet bankacılığından yatırılabiliyor. 9151 yolcu cep vergi kodu bölümünden yatıracağım. Bankaya gitmeye bile gerek kalmadı.

Tek kafamda kalan soru işareti harcı öderken pasaport sahibi arkadaşımın isim soyisim Tc kimlik no su gerekli mi ? Onun üzerinden mi yatırayım yoksa direk kendi adımamı yatıracağım.

E-devlet kısmı tamamdır anladım o bölümü.
  • shinnok kullanıcısına yanıt
    giriş yapan pasaport kimin adına ise onun bilgileri ile
  • Çok teşekkürler artık soru işareti kalmadı.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.