Şimdi Ara

Yeni zamlar kapıda | Türkiye'de internet 2019 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
8.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış bilmiyorsam Vodafone her sağlayıcıda aynı fiyat aynı paketlerden hizmet veriyor. Turkcell'in Türksat için oluşturduğu Kablo paketleri mevcut. Farklı fiyatlandırma yapıyor. Ancak Türksat tarafında ise Vodafone/Turkcell altyapısına yönelik bir paket bulunmuyor şu an. Varsa bile sitelerinde bulamıyorum. Mevcut paketlerini ise sadece Kablo altyapısı üzerinden verebiliyorlar.
  • Doğru bilgi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • millet ne güzel yazmış. internet diğer ülkelerde özgürlük iken (Çin hariç) biz de zulümden başka bir şey değil. Yıl 2019 altyapı hala 2005 seviyelerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0537

Kötü yapmışsınız. Türksat Turkcell fiber üstündende hizmet verebiliyor. Yani altyapı Turkcell olacaktı.

Alıntıları Göster
    Yazımı dikkatli okuyun. Türksat' ın fiberini niye tercih etmediğimi açıkladım.
    Türksat da fiber, Türkcell de fiber. Ama Türksat' da ne hikmetse sık sık arıza oluyor, arızayı gidermesi de uzun sürüyor. Bilfiil bizim bölgede Türksat kullanan arkadaşların şikayetleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Yazımı dikkatli okuyun. Türksat' ın fiberini niye tercih etmediğimi açıkladım.
    Türksat da fiber, Türkcell de fiber. Ama Türksat' da ne hikmetse sık sık arıza oluyor, arızayı gidermesi de uzun sürüyor. Bilfiil bizim bölgede Türksat kullanan arkadaşların şikayetleri.

Alıntıları Göster
    Hocam altyapı Turkcell ise arızada müdahaleyi Turkcell elemanları yapıyor. Türksat'ın sizin şikayetinizi Turkcell'e iletmek harici yapabileceği bir şey yok. Sık arıza olayında ise Turkcell bir şeyler yapıyordur diye düşünüyorum.

Fiber dolabı hangi firmanınsa sadece o firma açabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper_Karaer

Kendim kullanıyorum :)
    Alper bey merhaba,

Sadece şunu merak ediyorum. Özellikle alt yapısı iyi olup, alt yapısı 1 gbps yi kaldırabilecek müşteriler için neden 100 mbps üstü hızlar verilmiyor. Pazara hakim olan Türk Telekomdan mı kaynaklı yoksa diğer iss lerden mi kaynaklı bir durum mu bu. Rekabet açısından küçük çaplı iss lerin yüksek hız talepleri neden olmuyor BTK dan yoksa var da bireysel müşteriye mi yansıtılmıyor. Özellikle 100 mbps üstü hızlar neden bireysel kullanıcıya verilmiyor bunu açıklarsanız sevinirim. Sanırım bazı iss lerde kurumsal adı altında bireysellere yüksek hız verebiliyorlarmış bu duyum doğru mu ? Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

100 mbps üst sınırı altyapı işletmecilerinden geliyor. Belirttiğiniz gibi daha yüksek hızların bazı özel bağlantı ve yatırımlarla kurumsal müşterilere sunulması mümkün ama tabi fiyatları çok yüksek.

• Maliyet konusu mantıklı bir bahane ama bu kadar abone sayısı ile dengelenebilecek bir unsur. Ancak, sorun maliyet değil maalesef, sorun ilgili şirketin özelleştirilmiş olması, özelleştirme esnasında öne sürdüğü taahhütleri yerine getirememiş olması ve üstüne ulusal bankalarımıza borç takmış olmasıdır.

Benim düşüncem, bu zamların sadece %10 civarı standart maliyetleri içeriyor. Geriye kalan %90'ı tamamen özelleştirmeden doğan zararın karşılanmasıdır. Yani, gene olan vatandaşa oluyor.

Kimse konuşmuyor, bakın daha yeni izliyorum ve 10 dakikasını izledim. Bahsetmeyecek de, çünkü bahsedemez. Bu son zamların nedeni %100 maliyetler değildir. Asıl sebebini herkes biliyor ama seslendirmiyor.

• Ne Netflix'i, ne ip tv'si; bunlardan önce sadece işletim sistemleri ve uygulamaların güncellemeleri yeter. Sırf bunlar zaten 100 GB'ı geçecektir. Televizyon, canlı yayın falan hikaye...

Sırf yazılımlar kotaları iptal ediyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: 0537

Hocam altyapı Turkcell ise arızada müdahaleyi Turkcell elemanları yapıyor. Türksat'ın sizin şikayetinizi Turkcell'e iletmek harici yapabileceği bir şey yok. Sık arıza olayında ise Turkcell bir şeyler yapıyordur diye düşünüyorum.

Fiber dolabı hangi firmanınsa sadece o firma açabilir.

Alıntıları Göster
    ??? detayları bilmiyoruz. Ben sonuca bakıyorum.

Son bilgi:
    Öğrendiğim son bilgiye göre, Türksat burada kendine özel ayrı fiber hattı çekmiş. Yani Türkcell' in hattını kullanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Nisan 2019; 16:5:57 >

• Merhaba, peki bu 100 mbps hız üstü için öneriniz var mı bu hızları bireysel kullanıcılar göremeyecek mi hiç bir zaman... Bunun için ne düşünüyorsunuz... Btk ya bu konuda tüketici mi baskı yapmalı acaba...

• abi ben mart ta abone oldum daha yeni yani 89,00 liraya 50 megabit 24 ay tahaddütlü bu gösterdiği paketler yok benden söylemesi

• hocam bu mağduriyet hep telefon hattından hizmet alan müşterilere oluyor buda telekom da kaynaklı oluyor ben super onlinedan türk net e geçtim 35 mit 54 lira fakat fiberden geçince ping yüksek oldu online oyunlardan düşmeye başlayınca millenicom un fiber hizmetine geçtim oda superonline ın altyapısını kullanıyor aynı portdan tekrar hizmet aldım 50 megabit 89 lira 24 ay tahattütlü bu adamın burada gösterdiği tarifeler yok

• Ankara'dayım Netspeed kullanıyorum daha önce 100mbit down 5 mbit up şeklindeydi tarifem. (19 aylık müşterileriyim)
    Aralık ayı sonunda yaşanan gelişmelerden sonra artık öyle bir tarifemiz yok deyip beni hiçbirşey sormadan 75mbit down / 4 mbit up tarifeye geçirdiler. Fiyata da %30 civarı zam yaptılar.
    Ocak ayı boyunca çok fazla kopma sorunu vs yaşadım daha öncesinde hiç problem yaşamamıştım.
    Şubat ve Martta sorunlar öncesine göre azaldı.

Sonuç olarak 2018 yılına göre daha düşük hızda bir interneti, daha pahalıya kullanıyorum.
    Upload konusu zaten ayrı hikaye acayip sorunlu ve stabil değil.

Dünya trendi gelişen teknoloji ile hızların artıp fiyatların düşmesi yönünde ya da en kötü ihtimal fiyat aynı kalsa bile.
    Gelişen teknoloji ve yeni altyapı yatırımları ile daha hızlı ve stabil internet sağlama yönünde.

Bizdeki gidişat ise tam tersi. Hizmet kalitesi düşüyor. Fiyatlar sürekli artıyor.
    Böylesine kar eden bir sektörde bu karın yüzde 10 unu altyapıya ve argeye ayırsalar eminimki şu an türkiyede ev standardı gigabit internet olurdu.

Unutmayın ki telekom forbes 2000 de yer alan bir şirketti, türkiyedeki bilinçsiz kullanıcı kitlesi sayesinde %1000 lere varan kar ile bu ülkeye internet sattılar. 2gb kotalı 50 mbit internet gibi, yurdum insanı fatura 1000 lira gelince uyandı. Mahkeme kararı ile kotalı tarifenin aylık ücreti kotasızdan fazla olamaz kararı aldırdılar da halkım soyulmaktan biraz kurtuldu.

2 Yıllık karı fiyatına telekom Lübnanlı haririlere yok pahasına 25 yıllığına kiralandı.
    Deli karlar elde etmesine rağmen içi boşaltılıp hiçbir altyapı yatırımı yapılmadığı gibi borçları bile bizim bankalara kaldı.
    Taşınmaz varlıkları bile satılıp kar payı olarak dağıtıldı.
    Hikayenin detayını öğrenmek isteyen şunu okusun.
    hastebin.com
    hastebin.com | 522: Connection timed out
    https://hastebin.com/afabaqimul.sql

Günümüzda forbes 2000'de Türk Telekom yok ama Haririlerin hepsi dünya sıralamasında

Utanmamız gereken bir durum, bu adamların borcunu da türk milleti bu şekilde fahiş fiyatlarla ödeyecek işte.

Aslında millet olarak duyarsızlığımız sebebi ile bu biraz da bizim suçumuz.

O yüzden artık böyle şeyleri yadırgamıyorum ama yazık aklımız bunlara çalışacağına değer yaratarak ülke olarak kazanmak varken.
    Kendi kendimizi yok ediyoruz. Sanırım dibi görmeden de pek aklımız başına gelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 8 Nisan 2019; 17:8:45 >

• habib_723 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bir çok kişinin 100 mbps değil 24 mbps bile alamadığı gerçeğini düşününce bence bu konu yakın zamanda gündeme girmeyecektir.

• Haklı 8 yıldır fiber bekliyorum ADSL ile 8 MBps Zor veriyor alt sokaklarda 4 km geçiyor abone olamayıp bekleyen insanlar var. Turk Telekom geçen sene mobese icin fiber cekti saha dolapi yanindan geciyor diyor calisan fakat bir tane fiber dolap koymadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 8 Nisan 2019; 19:36:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır kullanıyorum. Arkadaşını getir kampanyası mevcut. Abonelik başvurusu yapmak isteyen arkadaşlar C3CBA339 bu kod ile başvurularda 1 ay ücret ödemezsiniz. Teşekkürler millenicom

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.