Şimdi Ara

yerden ısıtma sistemii doğalgaz ve oda termostatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
9
Favori
62.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu benimde ilgimi çekti doğal olarak kış şartları ve yerden ısıtma hasebiyle...Bende yerden ısıtma kullanıyorum ve Afyonda yoğuşmasız buderus kombiyle 40 derecede kesintisiz hergün yakarak 198 m3 ve 360 lira fatura geldi. Oda termostatı önerdiler. Kullanan komşular var ama doğru karşılaştırma için de özellikle aynı şartlarda daireleri karşılaştırmak lazım diye düşünüyorum. Fatura gelmesi ile beraber sadece akşamları açıyorum kombiyi.Akşam 9 dan sonra. Yerden ısıtma özelliğinden ötürü geç ısınıyor geç soğuyor. O yüzden kararsız kaldım işin açıkçası oda termostatı alıp almama noktasında.Zira termostatdan ötürü tasarruf olacağı kesin ama konfor ve ısınma konusunda sıkıntı olur mu bilemedim.

Ayrıca oda termostatı alırken nasıl bir ürün almalıyız acaba deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Önerebileceğiniz bir oda termostatı?

Saygılar...

• solari03 S kullanıcısına yanıt

bende afyondayım zemin kat, altta kilerler var 3+1 ev.

mutfak,oturma odası ve salon güney cephe. Yatak odası ve çocuk odası kuzey cephe. ev ara daire, sağında solunda evler var. Ben demirdöküm nitromix p24 kombi ve migo kullanıyorum oda termostatı olarak.

konfor olarak çok iyi oda termostatı ama ısıyı 0,1-0,2 derece artırma için 1-2 saat gerekiyor. 1,5 saat sonra sistemde bulunan sıcak su arttığı için ısınma çok hızlı oluyor. Şimdilik fatura karşılaştırması yapamam çünkü evde eşim ve çocuklar yok o sebeple kombiyi ayın 21 inde akşam açtım ve sıcaklık değerleri çok düşük, saat 23.00-17.00 arası 19,5 derece, saat 17.00-23.00 arası 20 derece.

bu şartlarda günlük tüketimlerim aşağıdaki gibi.

21 kasım 18.30 1801 (açılış)

22 kasım 19.50 1811

23 kasım 19.31 1812

24 kasım 21.45 1818

25 kasım 20.20 1822

anlattığım gibi şu değerlerde bu tüketim az olabilir yada bana öyle geliyor olabilir. Önümüzdeki hafta çocuklar geldiğinde günlük değerleri o zaman göreceğim. onlar geldiğinde saat 23.00-07.00 arası 22 derece, saat 07.00-23.00 arası 22,5 derece yapmayı planlıyorum.

• halil.ozkan kullanıcısına yanıt
    Bende ara dairedeyim hocam mutfak oturma odasi salon sifir gunes yatak odasi cocuk odasi gun icinde en fazla 1 bilemwdin 2 saat gunes Yalnız bir farkımız var sadece ben ara kattayim alltimda daire var. Kombin yogusmali oda termostatin var degerler yaktigin dereceye gore fazla Gibi geldi çok anlamıyorum gerçi ama soguklar arttiginda seninde değerler 10 m3 u bulacak o zaman sanki..

Oda termostati kar ettireceği kesin ama ısınmada konfor konusunda birde yerden isitma olup geç ısındığını dikkate alırsak verim alabilir miyim bilemedim?
  • solari03 S kullanıcısına yanıt

ben hiç oda termostatsız kullanmadım kombiyi. geçen kış 23,5 derece sabit ısı kullandığım dönemde maksimum 750 tl fatura ödedim. evin içinde tshirtle çok rahat oturabiliyordum.

oda termostatı olmadan kullanmanın şu avantajı olabilir, sistemde sürekli sıcak su döneceği için evin ısısı hiç düşmez diye düşünüyorum. ilk yılınızsa biraz kullanın ve önceki mesajınızda dediğiniz gibi aynı şartlardaki bir evle değerlendirin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mac14

Merhaba oda termostatı şart fakat fazla pahalı bir ürüne gerek yok hele modülasyonluya hiç gerek yok termostat normal bile olsa kombi modülasyonunu kendi yapar göze hitap etmek için dijital alabilirsiniz , kablosuz tavsiye etmem eğer çekilmiş kablo yoksa ve çekilecek yeni hat çirkinlik yaratacaksa alın fakat devir hesap devri hiç bir şeye fazla para vermeye gerek yok , tüketiminiz güzel.

Alıntıları Göster

forumda yaptığım araştırmalar ve önerileriniz doğrultusunda buderus rt36 kablosuz ot aldım ve servisin gelip kurmasını bekliyorum ancak ot kullanımı sırasında kombi üstünden kazan ısısını kaçta tutmam gerekir? yerden ısıtmalarda fazla ısının iyi olmadığı söyleniyor ki benim sistemim de son derece eski.. en çok korktuğum şey sistemin zarar görmesi ve yerlerin kırılması sanırım..

• Ben kombiye dokunmuyorum her şeyi termostat üzerinden programlama yapıyorum , sizde o seçenek yoksa kombi ısıtma derecesi 40 derece ve kullanma suyu da 38 derece de sabit bende yıllardır o şekilde ayarlayın ve rahatlayın .
  • maksimum 55 derece olması öneriliyor bildiğim kadarıyla.

• halil.ozkan kullanıcısına yanıt
    Ne yaptın usta 55 derece kalebodurun üzerinde yürüyemezsin yerden ısıtma bu petek değil , 55 derece kim yapar biliyormusun ufak metraj boru döşeyen , yerden ısııtma kim yapar hesabını bilen yapar bilmeyen de kulakta dolma ile döşe şöyle boruyu 50 cm aralıkla ve ev ısınmıyor ne yapayım ne edeyim ,yerden ısıtma Max 40 olmalı ısıtma derecesi yoksa anlamı yok yerden ısıtma yapmanın , bizim bir Aydınlı arkadaş var ona sorun o anlatsın size , 1 numaralı kural kanun hükmünde dedir 1 M2 en az amaaaaa en az 10 metre boru döşenecek bunu kabullenemeyen lütfen yerden ısıtma döşemesin.
  • mac14 M kullanıcısına yanıt

farkındaysanız maksimum 55 yazdım oraya. daha üst ısılarda evi tesisatı yetersiz olsa da sisteme zarar vereceği söyleniyor. ille de 55 olacak daha aşağı ısı olmaz yazmadım.

• yaklaşık 10 gündür buderus rt36 termostat kullanıyorum ve inanılmaz tasarruf sağladığını söyleyebilirim. eskiden kombiyi minimum ayar 40 derecede çalıştırdığımda 10-11 m3 yakarken şuan 4-5 m3 arası değişen gaz sarfiyatını görüyorum. şu ana kadar inanılmaz memnunum. yerden ısıtma için kararsız olan varsa beklemeden ot edinsin kendisine  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unexpectederror -- 13 Aralık 2020; 23:7:27 >
  • Hocam veriler inanilmaz..Buderus kombimede bu oda termostatindan onerdiler yalniz biraz pahalı birşeymis daha uygun soyleyebilecegin bir o.t var mi? Bir de kombide ki dereceyi kaça ayarladin? Oda termostatsiz çılgınca harcıyor gazi kombiler..Daha doğru düzgün soğuk olmadı 450-500 liraları gördük..
  • BURADA BİR ŞEYİ DAHA PAYLAŞMANIZ GEREKİYOR

SABİT 40 DERECEDE KOMBİYİ ÇALIŞTIRDIĞINZDA ODA SICAKLIĞINIZ KAÇ OLUYORDU

TERMOSTAT İLE ODA SICAKLIĞINIZ KAÇ OLUYOR

BUNLARI KARŞILAŞTIRIYORKEN DE DIŞ HAVA SICAKLIKLARININ BİRBİRİNE BENZEMESİ GEREKİYOR

• mac14 M kullanıcısına yanıt

BANA BİR TAŞ GELMİŞ :)

• quote:

Orijinalden alıntı: solari03

Hocam veriler inanilmaz..Buderus kombimede bu oda termostatindan onerdiler yalniz biraz pahalı birşeymis daha uygun soyleyebilecegin bir o.t var mi? Bir de kombide ki dereceyi kaça ayarladin? Oda termostatsiz çılgınca harcıyor gazi kombiler..Daha doğru düzgün soğuk olmadı 450-500 liraları gördük..

inanın benimde ot hakkında ilk tecrübem.. buderus u072 kombi kullanıyorum yine aynı marka olsun diye forumdan araştırmalarım sonucunda tpi algoritma mantığıyla çalıştığı ve haftalık programlama yapılabildiği için rt36 modelini aldım.. kombi üstünden kazan ısısını da benim kombideki minimum ayar yani 40 derecede tutuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

BURADA BİR ŞEYİ DAHA PAYLAŞMANIZ GEREKİYOR

SABİT 40 DERECEDE KOMBİYİ ÇALIŞTIRDIĞINZDA ODA SICAKLIĞINIZ KAÇ OLUYORDU

TERMOSTAT İLE ODA SICAKLIĞINIZ KAÇ OLUYOR

BUNLARI KARŞILAŞTIRIYORKEN DE DIŞ HAVA SICAKLIKLARININ BİRBİRİNE BENZEMESİ GEREKİYOR

ot öncesi evde bir termometrem olmadığı için tam oda sıcaklığı kaçtı bilemiyorum ama sabit 40ta yaktığımda şuankinden biraz daha fazla olmakla birlikte birbirine yakın ısılar olduğunu söyleyebilirim. şuanda ise gece 12 sabah 7 arasını 20 derece kalan diğer zamanları ise 23 derecede tutuyorum. Bölge olarakta ankara çankayada yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unexpectederror -- 14 Aralık 2020; 21:58:17 >
  • o zaman doğru bir karşılaştırma yapmak mantıklı olmaz diye düşnüyorum

• quote:

o zaman doğru bir karşılaştırma yapmak mantıklı olmaz diye düşnüyorum

haklısın tabiki hocam yaptığım bir karşılaştırma değildi zaten..

ben elde ettiğim tasarruftan bahsettim ki benim için fazlasıyla tatminkar durumda  

• amaç bilgileri yarıştırmak deil zaten

yardımcı olmak ve en iyi ısınmayı en ucuza mal etmek

tatmin ediyorsa ne güzel :)

• quote:

amaç bilgileri yarıştırmak deil zaten

yardımcı olmak ve en iyi ısınmayı en ucuza mal etmek

tatmin ediyorsa ne güzel :)

hocam sen olayı çok yanlış anladın sanırım.. "amaç bilgileri yarıştırmak deil zaten" demişsin ama benim zaten konuyla ilgili bir bilgim yok ve ilk defa yerden ısıtma + oda termostatı kullanıyorum sonuç olarakta yarıştıracak bir bilgiye de sahip değilim maalesef.. sizlerin önerileri ve yaptığım araştırmalar sonucunda bir termostat aldım ve son derece memnunum bunu paylaştım sadece.. bilgi paylaşan herkese de tekrar teşekkür ederim  

• böyle bir üslubu ilk defa kullanıyorum .

''amaç bilgileri yarıştırmak değil '' derken zaten bir dokundurma cümlesi olarak kurmadım.

ama karşımdaki insanda böyle bir anlam uyandırdıysa ben yanlış anlatmışımdır.

sadece burada insanlara deneyimlerimizi paylaşarak fikir vermeye ve onların bilgilerinden faydalanarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.

dolayısyla zaten bir bilgi yarıştırma amacımız yok.

forumu, yerden ısıtmayı ve oda termostatını yeni kullanmaya başlamışsınız

en konforlu ve en uygun bir biçimde ısıtma sisteminizi kullanmanızı dilerim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.